Eskişehir denince akla gelen ikinci yer sanırız Sazova Parkı olduğundan yazı dizimize Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı Gezisi ile devam ediyoruz.
Merkez bölgeyi gördükten sonra yapılabilecek en iyi aktivite Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’na gitmek. Biz de öyle yaptık.
Açıkçası Türkiye’nin en güzel parklarından birisi, özellikle de çocuklar için tabii ki….
Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı
Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı’na Ulaşım
Eskişehir’de temel ulaşım sistemi Avrupa şehirlerinde olduğu gibi tramvay ancak bu durum park için geçerli değil. Ancak yine tramvay ile Odunpazarı’na gitmek için kullandığımız Atatürk Lisesi Durağı’nda inip karşıya geçmeniz ve sizi parka götürecek 11, 17 ve 31 Numaralı Otobüslere binmeniz gerekiyor.
Yani hala Eskişehir’i gezmek için kilit durak Atatürk Lisesi.
Arabayla gelirseniz park Eskişehir-Kütahya yolu üzerinde Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun yanında merkeze araçla 15 dakikalık bir uzaklıkta yer alıyor. Otopark sorunu yok. Gün boyu otopark ücreti 5 TL (2019).
Şehir küçük, kalabalık iseniz taksi de kullanabilirsiniz 25 TL (2019). Tek sakıncası çok fazla ışık nedeniyle bekleme sürenizin uzun olması.
Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri
Parka giriş ücretsiz ancak parkta bulunan özel bölümlerin kendine özel ücretleri var. Bu bölümlerden Hayvanat Bahçesi ile Sualtı Dünyası bileti beraber satılıyor.
Hayvanat Bahçesi (ETİ Sualtı Dünyası dahil) 10 TL, Öğrenci 5 TL (2018). Ziyaret saatleri pazartesi hariç 10:00-19:00 (Kışın 16:00).
Masal Kulesi Bileti 5 TL, Öğrenci 2 TL (2018). Ziyaret saatleri pazartesi hariç 10:00-17:00 (Kışın 16:00).
Korsan Gemisi Bileti 1 TL, Öğrenci 0,5 TL (2018).
Bilet satışları kapanış saatinden bir saat önce bitiyor.
Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı
400.000 m2 alan üzerine kurulu olan park, sahip olduğu tasarım ve içinde barındırdığı yapılar ile sanırım ülkemizin en özgün parkı olma yolunda.
İçerisinde yer alan çok çeşitli yapı ve etkinlik alanları ile büyük küçük her yaştan gezginin gün boyu eğlenceli vakit geçirebileceği bir yer.
Özellikle de şehre ilk gez gelenler için. Yapılara giriş ücretleri de genelde sembolik. Ailece hiç düşünmeden gezebilirsiniz.
Bana gelince. Fotoğraf çekmek için en kötü gün. Havayı da görüyorsunuz zaten. Hiç bulut yok. Mümkün olduğu kadar havayı küçültmekten başka çarem yok. Bu da benim şansızlığım.
Gelelim park içerisinde yer alan önemli yapılara. Parkta; Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Yapay Gölet, Hayvanat Bahçesi, Eti Sualtı Dünyası, Bilim ve Deney Merkezi, Sabancı Uzay Evi, Türk Dünyası Bilim, Kültür Merkezi, Esminyatürk gibi birçok önemli yapı yer alıyor.
Büyük bir iş başarıldığını söyleyebilirim. Nereden biliyorsun diyeceksiniz. Gelin fotoğrafları her zaman şehrin en güzel yerinde çektirilir de ondan.
-Korsan Gemisi
Korsan gemisi, parkın çocuklar tarafından en çok ilgi gören yapılarından.
Atlas Okyanusu’nu aşan gemilerden olan May Flower’ın tasarımına sahip olan gemiyi gezerken kaptan köşkü, zindan, mürettebatın hamakları ile kileri görebilirsiniz.
Gemi o kadar kalabalıktı ki maalesef sadece dışarıdan bakmakla yetindik. Sanal ortamdaki resimlerden gördüğüm kadarıyla geminin içinde de çok güzel fotoğraflar alma imkanı mevcut ancak bunu hafta içi kalabalık olmayan günlerde yapmanızı tavsiye ederim.
Öncelikle kendi açımdan söyleyeyim müthiş bir renk uyumu ve fon yaratılmış. Foto severler için harika bir ortam.
Genci, yaşlısı herkesin fotoğraf çekmek istediği bir anı olarak duruyor. Tabii ki hava da güzel olmak şartıyla aile fotoğrafı çektirmek için bundan güzel bir fon bulamazsınız.
-Masal Şatosu
Sıra geldi parkın sembolü Masal Şatosu’na. Disneyland Şatosunu andıran yapı daha çok çocuklara hitap ediyor ve 8 kule ve 18 kulecik ile Türkiye’de bulunan en önemli kule ve tarihi yapılardan izler taşıyor.