Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Bozcaada Tekne Turu

Yazı Dizisi : Çanakkale Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Bence Bozcaada Tekne Turu, adada yapılacak en güzel gezi. Neden? Bozcaada’da en öne çıkan aktiviteler sırasıyla Ayazma Plajı’nda yüzmek, Polente Feneri’nde gün batımını yaşamak  ya da günlük bir tekne turuna katılmak.

Zamanınız varsa tabii ki hepsini yapın ama yoksa ve bir tercih yapmak zorundaysanız mutlaka ve mutlaka hiç düşünmeden tekne turuna katılın.

Çünkü tekne ile tüm adayı dolaşıp Bozcaada‘nın en güzel plajlarında zaten mola da veriyorsunuz. Kuzeyden yapacağınız tekne turu gün batımında olmasa da zaten sizi Polente Feneri’ne de götürüyor. Karadan ulaşılamayan ıssız koylarda denize girmeyi söylemiyorum bile..

Şezlong şemsiye parası, arabayı nereye koyacağım, dolmuş nerede, taksi gelecek mi, derdi de yok.  Ayazma bölgesindeki pahalı restoranlarda sıra beklemek de…

Tabii ki tercih sizin bize ise anlatmak paylaşmak düşer. Sadece bir düşünün istedim…

Turun fiyatı 90 TL (2018) Üstelik balık yiyebileceğiniz güzel bir öğle yemeği de dahil.

Tekne turlarında tek handikap rüzgar. Rüzgar o gün yapılacak turun rotasını da belirliyor. Duruma göre ya kuzey ya da doğu koylarına doğru bir tur gerçekleştiriliyor.

Mavria, Mauna, Gökçe Adaları, Rüzgar Gülleri, Akvaryum Koyu ve Mağaraları, Polente Feneri ve Habbele Koyları ise uğranılan noktalar. Talep edilirse özel olarak dalış turu da yapıyorlar. Artık sanırım yaptığımız turu anlatabilirim.

Bozcaada Tekne Turu

Temmuz ayında bir Cumartesi günü saat 10:30 gibi Bozcaada Kalesi’nin önünde rezervasyon yaptığımız tekneye binip üst katta yerimizi aldık.

Bozcaada Limanı

Bozcaada Limanı oldukça temiz bir liman. Neredeyse limanın içerisinde bile rahatlıkla yüzebilirsiniz.

Bozcaada Tekne Turu Bozcaada Kalesi

Kaptanımız deniz sakin olduğu için kuzey rotalarını takip ederek Ayazma Plajı’na kadar gideceğimizi belirtti. Açıkçası bu geziye katılan herkesi mutlu etti. Saat 11:00 sularında kaleyi de solumuzda bırakarak Bozcaada Limanı’ndan ayrıldık.

-Batı Burnu

Bozcaada Tekne Turu

İlk durağımız Batı Burnu’nun kuzeyi oldu. Yarım saatlik molada öğle vakti de olması nedeniyle içimiz de yandığından kendimizi hemen serin sulara bıraktık.

Polente Feneri ve Rüzgar Santralleri

Moladan sonra artık  Batı Burnu’nu dönüyoruz. Batı Burnu’nun en ucunda Polente Feneri var. Arkasında da 17 türbinli rüzgar santralleri.

Polente Feneri, 1861 yılında yapılmış. daha sonra da bu rüzgar gülleri gelmiş. Bu santraller sayesinde sadece Bozcaada’nın değil Çanakkale’nin de elektrik ihtiyacının karşılandığını biliyor muydunuz.

Polente Feneri ve Rüzgar Santralleri

Bölge özellikle gün batımı ile ünlü. Ben de bunu bizzat yaşayanlardanım.

Polente Feneri ve Gün Batımı

Bu konu ile ilgili tüm detayları okumak ve fotoğrafları görmek için Bozcaada Polente Feneri’nde Gün Batımı  başlıklı yazımı okumanızı öneririm.

Bozcaada Tekne Turu Batı Burnu 

Batı Burnu’nu döndükten sonra yine mola veriyoruz. Gerçekten çok güzel bir yer. Masmavi bir deniz ve dik yarlar.

Batı Burnu

Hemen kendimizi yine serin sulara bırakıyoruz. Deniz muhteşem. Aslında adanın denizi soğuktur ama bugün gerçekten şeker gibi.

-Ayazma Plajı

Bozcaada Tekne Turu Ayazma Plajı

Üçüncü durağımız olan Ayazma Plajı açıklarına geliyoruz. Kaptan burada yemek yiyeceğimizi söylüyor.

Ayazma Plajı

Bu bölge oldukça güzel bir resif bölgesi. Buranın resif bölgesi olması nedeniyle Ayazma Plajı oldukça sakin ve tercih edilen bir plaj haline geliyor.

Ayazma Plajı

Ayazma Plajı ile ilgili tüm detayları okumak ve fotoğrafları görmek için Bozcaada Ayazma Plajı ‘nda Bir Gün başlıklı yazımı okumanızı öneririm.

Ayazma Plajı Resifleri
Ayazma Plajı Resifleri

Ama aynı zamanda resifler bölgede çok ilginç görüntüler oluşmasına da sebebiyet veriyor.

Bozcaada Tekne Turu Ayazma Plajı

Denize girip yemeğimizi yiyoruz. Yemekte kaptan ve ekibinin tuttuğu gerçek çupraları yanında şık bir salata ve bol karpuz eşliğinde götürüyoruz. Her şey gerçekten çok güzeldi. İnsan bir de denize girince hakikaten ekstra acıkıyor.

Bir an aklıma şu menüyü Ayazma Plajı’nın hemen üstünde kaça yerdim diye düşündüm. Bu menünün çiftliğine bile emin olun en az 60-70 TL (2018) isterler.

Bozcaada merkeze dönüş

Artık akşam oluyor yine yola koyuluyor ve güneyden güneyden kıyıyı da yalayarak Bozcaada merkeze doğru sokuluyoruz.

Bozcaada Tekne Turu geri dönüş

Ve saat 17:00 sularında limana giriş yapıyoruz. Her güzel şey gibi bu tur da gerçekten çabuk bitti. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık bile.

Değerlendirme

Sanırım Bozcaada Tekne Turu ile ilgili yeterli bilgiye sahip oldunuz. Yemeği ve geçirdiğiniz güzel saatleri de düşünürseniz karşılaştırmayı artık size bırakıyorum.

Tatilinizde Çanakkale ‘ye gelirseniz ve adaya da uğrarsanız mutlaka Bozcada Tekne Turu da planlamanızda olsun.

Şahsen benimde kullandığım ve tavsiye edeceğim turun adı Titanik Tekne Turu. Ayrıntılı bilgi almak ve kayıt için Uğur Ahmet TALAY ile görüşebilirsiniz.

Tel: + 90 507 531 77 77

Ada ve Çanakkale ile ilgili diğer yazılarımız için Çanakkale Gezi Rehberi ‘ne bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version