Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Yazı Dizisi : Çanakkale Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Bozcaada Polente Feneri’nde gün batımı sanırım adanın yapılacaklar listesinde başta gelen aktivitelerden biri.

Gözünüzün alabildiği kadar Ege, hafiften bir rüzgar, rüzgar türbinleri, küçük ve eski Polente Feneri, kıraç bir uçurum ve tüm tatlarıyla yaşanması gereken bir gün batımı….

Açıkçası Bozcaada‘ya gelip burada gün batımını görmeden gitmemek lazım. Kendi başına çok çok hikayesi olan bir yer.

Zaten buraya eğer biriyle geliyorsanız ya da gelmeniz talep ediliyorsa anlayın ki ciddi bir ilişki var ortada. Öğrenmek için yaşamak lazım…

Gün Batımını Beklerken Bir Gelin ve Damat

Polente Feneri 1861 yılında yapılmış. Bozcaada’nın en uzak köşesinde olduğundan eskiden buraya gelmek zormuş işin ilginç tarafı şimdi de pek farklı değil hala zor ama Polente Feneri’nde gün batımı adanın gelin ve damatları için de en güzel sahne olmaya devam ediyor. Hep ne diyoruz gelin ve damat fotoğrafları hep en güzel sahnelerde çekilir.

Gün Batımını Beklerken Rüzgar Türbinleri

Burası gündüz Bozcaada’nın muhteşem plajlarında yüzdükten sonra güneşin batışını seyrederken bütün yorgunluğunuzu da alıp götürecek çok güzel bir yer.

Polente Feneri’ne Ulaşım

Sanırım en yorucu kısım buraya varmak. Bozcaada Rüzgar Enerji Santrali’ne giden yol çok düzgün ancak gün batımı izleme noktasına gitmiyor.

Birkaç km önce yoldan çıkıp Polente Feneri işaretinden sola doğru patika diyeceğim oldukça taşlık bir yoldan devam etmek zorunda kalıyorsunuz.

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Şöyle ki buraya halihazırda gelen yol maalesef özel bir mülk. Sanırım belediye kamulaştırma da yapamadığından ağaçların arasında devam eden bu taşlık yol tam bir kabusa dönüyor. Yol azami 2 araba geçecek genişlikte bazı yerlerde ise bu bire kadar düşüyor. Yoldaki taşlar lastikleri kesecek kıvamda.

Bir de çok kalabalık olup buraya bir sıra araba bırakılınca işte o zaman burası tam bir kördüğüm oluyor.

Polente Feneri’nde Gün Batımı

O yüzden buraya araçsız gelmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Elinizde 2 seçenek var.

İlki taksi ile gitmek. Merkezden buraya taksiler 40 TL’ye (2018) geliyor. Gün batımından 2 saat önce gelip gün batımından 1 saat sonra kendinizi aynı ücrete aldırırsanız hiç sorun yaşamazsınız. Çünkü kalabalığın dağılması ve yolun açılması bu kadar sürüyor. Taksiler gün batımı hemen öncesinde ve sonrasında bu yola girmek istemiyor.

İkinci seçenek ise aracı olmayanlar için yapılan özel seferler. 18:00-21:00 arasında merkezden kalkan minibüsler ve şarap firmalarının kendi araçları ile düzenlediği gün batımı turları ile de buraya ulaşabilirsiniz. Gün batımı sırasında bu minibüsler bu bölgede yarım saat mola veriyor. Gün batımından sonra da merkeze geri dönüyor. Bu turlar yaklaşık 1,5-2 saat sürüyor. Kişi başı ise 20 TL (2018) alınıyor.

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Polente Feneri’nde gün batımı

Adada bir gün batımı turizmi oluşmuş durumda. Merkez bölgesinde gün batımı tabağı, şarap vb. satışları yapılıyor.

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Gün batımı temmuz-ağustos aylarında yaklaşık olarak 20:00-20:30 sıralarında gerçekleşmekte.

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Özellikle sezonda burası inanılmaz kalabalık oluyor. Herkes tam teşkilat yerini alıyor. Orada sizinle aynı keyfi yaşamaya gelmiş yüzlerce insanla berabersiniz.

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Bu nedenle en az 1 saat önceden fotoğraf çekecekseniz 2 saat önceden batıya bakan yarlarda uygun bir yerde yerinizi almalısınız.

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Fener bölgesi 17 türbinli rüzgar santralinin de sınırları içerisinde kaldığından özellikle değişik bir görüntü arz ediyor.

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Buraya gelmeden önce sandalyelerinizi, Çiçek Pastanesi’nden alınmış sakız kurabiyenizi, Bozcaada merkezde köylü kadınların sattığı sulu ve tatlı siyah üzümünüzü ve tabii ki  Corvus Bozcaada şarabınızı ve kadehlerinizi almayı unutmayın. Sevdiklerinizle uzun uzun muhabbet eder ortamın keyfini çıkarırsınız.

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Ayrıca güneş battıktan sonraki sahneler de görülmeye değer.

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Aklıma gelmişken olur ya düşünürsünüz belki burası evlenme teklifi yapmak için de uygun bir yer.

Değerlendirme

Polente Feneri’nde Gün Batımı

Bozcaada’da yapılacaklar listesinin başına Bozcaada Polente Feneri’nde Gün Batımını mutlaka koyun. Çünkü, burada geçireceğiniz vakit hep hatırlamak isteyeceğiniz bir anı olarak hafızanızda yerini alacak.

Ada ve Çanakkale ile ilgili diğer yazılarımız için Çanakkale Gezi Rehberi ‘ne bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version