Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Museum of Illusions, Eğlencenin Hiç Bitmediği Bir Yer

Yazı Dizisi : İstanbul Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Sevdiye Yeşil

Museum of Illusions, Eğlencenin Hiç Bitmediği Bir Yer olması ile ünlü. Üstelik İstanbul’da yanı başınızda. İmkansızı deneyimlemeye hazır mısınız? O zaman Museum Of İllusions’u ziyaret edebilirsiniz.

Museum Of İllusions son dönemde yoğun ziyaretçisi olan popüler müzeler arasında yerini almış durumda. Yerli ve yabancı ziyaretçi akını önündeki uzun kuyruktan belli oluyor zaten. Bu yoğunluğu mevsimlerde etkilemiyor.

Bir çok kişi burada yaşayacaklarınıza  ‘Sihir’ diyor, burada illüzyonların tüm sihirlerini öğreniyorsunuz. İllüzyon dünyasında her şey mümkünmüş. Şaşırtıcı illüzyonları deneyimleyerek öğrendik.

Müzenin güler yüzlü ekibi doğru açılarda en güzel fotoğraf karesini yakalamanız için gönüllü bir şekilde hazır bekliyor. Bu güzel, ilgili ve yardımsever ekibe büyük bir teşekkür sunmak istiyorum.

İstanbul’un en heyecan verici müzesi olduğu için büyüleyici bir maceraya hazırlanın diyorum. Yediden yetmişe eğlenceyi seven herkese hitap ediyor.

Museum of Illusions Gezisi

Museum Of İllusions’a Ulaşım

Müze, İstiklal Caddesi’nde Narmanlı Han’da bulunuyor. Buraya en kolay metro ile gelebilirsiniz. Müze, şişhane Durağı’ndan yürüyerek 2 dk mesafede bulunuyor.

Int: https: https://museumofillusions.com.tr/

Adres: Narmanlı Han İstiklal Cd. No:180 Beyoğlu, 34421 Han/İstanbul Tel: (0212) 244 06 64

Museum Of İllusions Giriş Ücreti ve Çalışma Saatleri

Museum of Illusions Giriş Bileti

Kişi başı ücret 59 TL,  Öğrenci: 39 TL,  Aile Paketi (2 yetişkin 2 çocuk) 159 TL Biletleri Internetten alırsanız %10 indirim uygulanıyor.

Müzeyi hafta içi her gün 10:00-22:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Hafta sonu biraz kuyruk da olabiliyor.  Beklemeniz gereken zaman tahmini 25 ile 45 dakika arasında değişiyor.

Museum of Illusions Kuyruğu

Yeni giriş almaları için içeriden birilerinin çıkması gerekiyor. İçerisi çok büyük değil hatta girişte ödediğiniz ücret fazla geliyor tabii her metrekaresini dolu dolu yaşayıp çıkışa geldiğinizde bu düşünceniz değişiyor.

Museum of Illusions Kuyruğu

Hafta sonu hadi dedik plansız bir şekilde. Hava soğuk olduğu için girişin yoğun olmadığını düşünmekle büyük hata yapmışız. O yoğunluk eksilmeden devam ediyor.

Museum Of İllusions

Uzun bir bekleme sırasından sonra içeri girdiğimizde büyüklenmiştik. Her anımızı fotoğraflama isteği kendiliğinden oluştu. Peki içeride ne yaptık!

Eski Türk Filmleri

Eski Türk Filmlerini tekrar çektik 🤗🤗🤗

En Büyük Kim?
En Büyük Kim?

Kimin en büyük kim😉😉😉 olduğunu gördük.

Kendinle Aynı Masada

Kendimle aynı masaya oturdum 😉😉😉

Yüz Saymaca

Fotoğrafta kaç tane yüz görüyorsunuz 😉😉😉

Farklı Açıdan Bakmak

Farklı açıdan baktık 👍👍👍

Renklerin Odası

Sizin en sevdiğiniz renk hangisi ‘Renklerin Odası’.

Dönen Tünel

Tünel mi ben mi dönüyorum 🤔🤔🤔

Tırmanma Odası

Hem tırmandık hem süründük 🙃🙃🙃

Yemek Odası
Museum of İllusions Yemek Odası

ve yemek zamanı 🤗🤗🤗

Museum of İllusions Sonsuzluk Odası

Müze içerisinde de girişteki gibi sıra olan bölümler vardı ki ‘Sonsuzluk Odası’ en popüler olanıydı. Sonsuzluk odasında sadece dört kişiydik, kendi kalabalığımızda kaybolduk 😉😉😉

Bu odaya girebilmek için epey bekledik ama odadan bir türlü çıkamadığımızı düşünüyorum. Biz içerideyken bekleyenlerin birkaç defa kapıyı tıkladığını mahcup bir duyguyla yazıyorum.

Bizim için oyun zamanıydı. Hopladık, zıpladık, yuvarlandık, tırmandık. Bu hareketlerle güzel spor yaptık ve stres attık. Eğlence ve şaşkınlığımızın arasında çocukluğumuza döndük. İllüzyonlarla duyularımızın bizi yanıltabileceğini ve algımızın çarpıtıldığını da hatırladık.

Burada yapılan keşiflerin de  geleceğin bilim insanlarının yetişmesine büyük katkı sağlayabileceğine inanıyorum ki sadece kendiniz değil, çocuklarınızı da mutlaka getirmenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca bol hareket edeceğiniz için spor ve rahat kıyafetler tercih edebilirsiniz.

Müzenin bir de hediyelik eşya mağazası var. Burada yapboz ve zeka oyunlarının bolca çeşidini bulabilirsiniz. Ücretlerinin yüksek olduğu bilgisini de paylaşmak istiyorum.

Bol eğlenceli ve sürprizli saatler geçirmeniz dileğiyle, Sevgiler…

İstanbul ile ilgili diğer yazılarımıza buradan bakabilirsiniz.

Exit mobile version