Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Afitap Meyhane, Ankara’da Bir Efsane

Yazı Dizisi : Ankara Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Başlıkta da belirttiğim gibi Afitap Meyhane, Ankara’da Bir Efsane olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bugünkü yazımın konusu olan meyhaneye eşimin doğum günü sebebiyle gittik.

Daha önce eşimin defalarca gittiği ve çok beğendiği mekanı böylece ailece de deneyimlemiş olduk.

Mekanla ilgili ilk izlenimim kesinlikle hem sevilen hem de tutulan bir yer olduğu. Kendi müdavim kitlesini çoktan oluşturmayı başarmış. İnsanlar memnun. Yüzler de gülüyor.

Afitap Meyhane

Şimdi bana da bunun sebebini ve içeride yaşadıklarımızı size aktarmak düşüyor.

Afitap Meyhane’ye Nasıl Gidilir?

Meyhane meşhur Tunus Caddesi üzerinde bulunuyor. Caddenin sağ tarafından aşağıya doğru kendinizi bırakırsanız önünüze çıkacak zaten.

Mekan gece 01:00 a kadar açık. Çok fazla talep gören bir yer olduğu için önceden mutlaka rezervasyon yaptırın ki geceniz zehir olmasın yoksa ilk masalar gece 10:00 civarı boşalıyor.

Tel: (0312) 467 26 67

Buraya dönüşü de düşünerek sakın araba ile gelmeyin. Çevrede otoparklar var ancak çok fazla da trafik var. Cinnah Caddesi’ne çıkıp taksiye binmek en doğrusu.

Adres: Remzi Oğuz Arık, Tunus Cd. No:63 D:B, 06680 Çankaya/Ankara

Afitap Meyhane Menü

Mekan aslen mezeleri ile ön plana çıkıyor. Internette de bu husus özellikle yorumlarda ön plana çıkartılmış. Muazzam bir çeşit seçeneğiniz var.

Fiyatların neredeyse günlük değişiminden onlar da olmalı ki bıkmış devamlı menü etiketi değiştirmek yerine müşterileri direkt büfeye davet ediyorlar.

Buradaki camekandan verilen tavsiyeler ya da tecrübelere istinaden istediklerini seçen müdavimler de her hangi bir sürpriz ile karşılaşmıyor. İtiraf etmeliyim ki Türkiye’de gördüğüm en geniş meze menülerinden birine burada rastladım.

Afitap Meyhane

Genel olarak deniz mahsulleri ve ege otları ön planda olmakla birlikte ciğer vb. sakatat seçenekleri de es geçilmemiş.

Deniz mahsulleri ve ot çeşitleri tekil ya da çoğul olarak çok güzel sunulmuş. Tabii ki bunların hamurla bütünleşmiş hali ile de çok güzel denemeler yapılmış.

Biz Ne Yedik?

Gelelim bize. Değişik tatları denemeyi hepimiz seviyoruz. Özellikle de bu deniz mahsulleri ile olursa daha da hoşumuza gidiyor. Balık yemek yerine rakı ile meze yapmak daha hoşumuza gidiyor. Mekan da bu konsepte oldukça uygun.

Afitap Meyhane Mezeler

Başlangıç olarak şalgam ve rakımızın yanına levrek sarma, girit ezme, atom, ciğer, levrek marin ve deniz börülcesi aldık. Atom harikaydı. Deniz börülcesinin tadını alamadım. Diğer mezeler ise çok güzeldi.

Afitap Meyhane Mezeler

Başlangıç mezeleri ile birlikte Yunanlıların yaptığı gibi sebze kızartmaları ya da bizim usül kabaki geldi. Bu mezeye geçer not vermiyorum çünkü kabak yerine patlıcan kullanılması pek de uygun olmamış. Ispanak kökünün kızartılması da güzel bir tat hissettirmedi.

Afitap Meyhane Mezeler

Bir değişik deneme daha arap kebabına sarılmış deniz mahsulleri, kendimce yorumladım ama bence takdiri hak ediyor. Tavsiye ederim.

Afitap Meyhane Mezeler

Bir değişik tat daha. Deniz mahsullü gözleme. Sosu ile birlikte sıcak olarak servis ediliyor. Kesinlikle başarılı buldum. Denemenizi tavsiye ederim.

Afitap Meyhane Mezeler

Ve son olarak son dönemde neredeyse tüm meyhanelerde öne çıkan karidesli patlıcan. Muhteşem bir tat. Levrek ile yapılanı da tevsiye ederim. Hatta bunu siz bostan patlıcanı ile evde de yapabilirsiniz.

Yemeğin sonunda da çay, kabak tatlı ve çok güzel bir meyve tabağı ikram ettiler. Ortam olsun, garsonların ilgisi olsun ve mezeler ve sıcaklar olsun mekandan son derece memnun kaldık.

Ücrete gelince artık neredeyse günlük artıyor biliyorum ama en azından bu yazıyı paylaşım tarihindeki fiyatlara göre 35’lik yeni rakı ve bahşiş dahil 1200 TL (2022) ücret ödedik.

Afitap Meyhane

Bütçenize göre pahalı gelebilir bu bizim için de geçerli. Ancak ben fiyatları daha çok Avrupa ile karşılaştırmayı seviyorum. Tabii ki maaş bazında değil.

Emin olun Avrupa’da içecek dahil bu konsepte bir yemeği yemek için kişi başı en az 50-70 € ödemeniz gerekir ki biz neredeyse kişi başı 20 € ödedik.

Sonuç olarak Ankara’da yaşıyorsanız ya da misafir geldiyseniz şiddetle burada 1 akşam geçirmenizi tavsiye ederim. Şimdiden güzel muhabbetler diliyorum:

Ankara ve çevresi ile ilgili diğer yazılarımız için Ankara Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version