Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Yazın Yaptığımız Palamutbükü Gezisi

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Herkesin kendi fikrine saygılı olmakla birlikte Yazın Yaptığımız Palamutbükü Gezisi sonucunda Datça bölgesinin en güzel denizinin Palamutbükü sahillerinde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye’nin de en güzel plajlarından biri kesinlikle….

Ancak Palamutbükü bir Ovabükü değil. Adını aldığı palamut ağaçlarından bile eser yok artık. Muhteşem denize dayalı, doğayı geride bırakan o bildiğiniz rantı her yerde hissediyorsunuz.

Palamutbükü Gezisi

Ovabükü’ndeki aile işletmelerinin yerini burada Türkiye çapında şubeleri olan işletmeler almış. Dolayısıyla da cebinizdeki paraya dayalı bir Türkbükü anlayışı yavaş yavaş burada da filizlenmeye başlamış.

Bodrum havasından tek farkı gürültülü eğlence anlayışının burada çok hoş görülmemesi….. Yani sabahlara kadar zıplayalım gün doğsun yatalım diyorsanız baştan yazalım burası sizin için yanlış yer…

Palamutbükü Gezisi

Havaya gelince çok fazla ağaç olmadığı için özellikle yazın çok çok sıcak bir yer. Denizden çıkmanız pek de mümkün değil. Yine de en azından akşamları Datça’da gördüğünüz nem burada yok. Hafiften de olsa esiyor.

Palamutbükü Gezisi

Coğrafi olarak da güzel bir yer. Hemen karşısında kendi adını taşıyan küçücük bir ada var. Google’dan bakınca üzerinde bir restoran gözükse de arayınca öğrendim ki öyle bir restoran da yok bilginize…Bu özet girişten sonra artık sıra işinize yarayacak bilgilerde…

Palamutbükü Gezisi

Palamutbükü‘ne Ulaşım

İstanbul’a 824 km mesafede bulunan bu güzel beldeye arabanız ile Bodrum’dan feribotla geçmek şartıyla O-5 üzerinden 11 saatte ulaşmanız mümkün.

Ankara’dan mesafe ise 737 km. D 320 üzerinden gelirseniz yolculuk 10 saat kadar sürüyor.

Datça Yol Haritası

İzmir’den gelirseniz mesafe 300 km. Yine Bodrum’dan feribotla geçmek şartıyla 5 saatte Palamutbükü’ndesiniz.

Palamutbükü Yolunda

Beldenin Datça merkeze mesafesi 27 km. Arabayla 40 dk, midibüsle 1 saatlik bir yolculuk sizi bekliyor. Bu yol doğa içerisinde de olsa gerçekten yorucu ve zor bir yol.

Palamutbükü Yolunda

Toplu ulaşım ile gelecekseniz Datça Palamutbükü arası güncel ulaşım tarifesi için tıklayınız. Siz yine de çek edin tabii ki…

Palamutbükü Plajı

Palamutbükü plajı oldukça geniş diyebileceğim yaklaşık 1 km cephe gösteren güzel bir plaj. Bu kadar uzun olmasına rağmen sezonda çok kalabalık oluyor.

Palamutbükü Plajı

Plajın denizden bakınca en sağ bölümü halka ayrılmış durumda…Yani kendi şemsiye ve sandalyeniz varsa ücretsiz keyif de yapabilirsiniz. Bu bölümde engelliler de düşünülmüş…

Palamutbükü Plajı

Plajın en dikkat çekici özelliği cam gibi berrak olması. Denizi görünce hiç çıkmak istemeyeceğinizden emin olabilirsiniz. Son dönemde Datça’nın da Türkiye çapında parlayan yıldızı olmasının en önemli sebebi bu olsa gerek. Abartmıyorum gelince göreceksiniz zaten.

Palamutbükü Plajı

Plaj ve deniz ise genel olarak taşlık. Bu nedenle istisnasız deniz terliği kullanmanızda fayda var.

Palamutbükü Plajı

Plaj boyunca aile işletmeleri tarafından işletilen pansiyon restoran ve plaj üçlemelerine şahit olacaksınız.

Palamutbükü Plajı Berdush

Pansiyonlarda kalanlar şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanırken günübirlik gelenlerden eğer belirlenen limitler dahilinde yemek yemeyeceklerse şezlong ve şemsiyeler için kişi başı belirli bir ücret isteniyor. Bu ücret 2021 yılında 100 TL civarındaydı.

Palamutbükü Plajı Berdush

Bizim buradaki tercihimiz Berdush oldu. Talebimiz üzerine çok nazik davrandılar. Seçiciler ve bunu hiç gizlemiyorlar. Yemeğimizi burada yememiz karşılığında şezlong ve şemsiye ücreti almadılar. Gerçekten çok memnun kaldık. Siz de seçici iseniz düşünmeden rahatlıkla buraya gelebilirsiniz.

Palamutbükü‘nde Ne Yenir? Nerede Yenir?

Palamutbükü taze balık ile beldede yetiştirilen yöresel ot ve sebzelerden yapılmış meze ve yemeklerin tadına bakabileceğiniz oldukça zengin mutfağı olan bir yer. Genel olarak restoranlar göze salaş görünse de hizmetin oldukça kaliteli olduğunu belirtmeliyim.

Sarıhoş Menü 2021

Yaklaşık olarak çeşit ve fiyatlar ile ilgili bir fikir edinmeniz için beldenin önemli restoranlarından Sarıhoş Menü 2021’i buraya bıraktım..

Palamutbükü Berdush

Bazı yemekleri ve mezeleri ilk defa göreceksiniz. Günübirlik gelirseniz de yemek keyfinizi şezlong ücreti karşılığında deniz keyfi ile birleştirmeniz de olası….

Palamut Restaurant

Evet biraz pahalıca ama inanın o huzurlu ortam içerisinde her şeye de değer. Özellikle de günübirlikçi değilseniz….Burada farklı öğünlerde deneyimlediğimiz 3 farklı mekan oldu. Hepsinden de memnun ayrıldık.

Palamut Restaurant

Menü, fiyat ve değerlendirmemizi içeren tüm detaylı bilgi ve fotoğrafları Datça’da Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Her şey bir yana Tekin Usta’nın keçi sütünden yapılmış dondurmasını yemeden da sakın dönmeyin.

Palamutbükü‘nde Nerede Kalınır?

Aslında tüm kumsal boyunca ve geri bölgede bir çok otel ve pansiyon seçeneğiniz var. Hatta ağaç evler bile yapmışlar.

Palamutbükü Gezisi

Buradaki tek sorun sık sık meydana gelen elektrik kesintileri. Muhtemelen şebeke aşırı klima kullanımını kaldıramıyor. Bu konuyu da planlamanızda ciddiye almanızda fayda var.

Burada bizim tercihimiz Elfida Apart oldu. Sahilden 500 m kadar içeride her şeye yürüme mesafesinde bulunan 2 katlı bir konut. Burada tam donanımlı daireleri günlük olarak kiralıyorlar.

Apartın çok güzel peyzaj düzenlemesi yapılmış harika bir bahçesi var. Kahvaltıyı burada veriyorlar. İsteyenler burada akşam mangalını bile rahatlıkla yapabilir.

Elfida Apart

Kahvaltı bir yana herkesin içerisinde mangal yapmaktan çok hoşlanmadığımız için böyle bir tercihimiz olmadı. Ayrıca hava çok sıcak bu havada mangal yakmak yerine akşam yemeğini denize karşı almak daha hoş olur.

Elfida Apart

Burada konaklama ücreti olarak 2021 yılında 3 kişi olarak kahvaltı hariç gecelik 550 TL para verdik. Hepsini önden peşin aldılar. Palamutbükü çok rağbet gören bir yer olduğu için çıkışta ödeme yapmanız imkansız. Sanırım bu yaz fiyatlar daha da artmıştır.

Elfida Apart

8 adet apartı var. Çok temiz ve çok geniş odalı. Üstelik sokak marketi de var. Bu tarzı sevenler için oldukça yeterli. Kalmak için burayı kesinlikle tavsiye ederim. Konumu da gayet güzel. 5 dk da sahildesiniz.

Adres: İskele Mahallesi, Palamutbükü, Datça/Muğla Tel:02527255115 Int:http://www.elfidaapartpalamutbuku.com/

Otopark biraz sorun çünkü herkesin arabası var ve park yeri küçük ancak çok önemli değil. Dışarıda da çok yer var.

Palamutbükü‘nden Ne Alınır?

Palamutbükü: bademi, balı, yağları ile ünlü bir belde…Pazartesi ve perşembe günleri de pazar kuruluyor. Bu günler organik ve doğal ürünlerden satın almak için güzel bir fırsat sunuyor. Datça merkezde fiyatlar daha pahalı. Yakın yerlerde oturuyorsanız arabanızla ot ve sebze de götürebilirsiniz.

Palamutbükü Yat Turları

Bu anlattıklarımın dışında eğer isterseniz gördüğünüz yat turu seçenekleri de var. Şart mı derseniz yorum yapmayacağım çünkü biz günlerimizi o muhteşem plajda geçirmeyi tercih ettik.

Evet arkadaşlar benim Palamutbükü ile ilgili olarak sizlere anlatabileceklerim bunlar. Sizler için de yararlı bir olacağını umut ediyorum. Şimdiden iyi tatiller diliyorum.

Diğer Datça ve Muğla yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version