Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Yazın Yaptığımız Ovabükü Gezisi

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Herkesin kendi fikrine saygılı olmakla birlikte Yazın Yaptığımız Ovabükü Gezisi için Datça bölgesi programımızın en top noktası diyebilirim.

Hatta ben 2 gün kaldığımız Ovabükü’nü “daha sonra yine listeme” koydum bile…..

Neden diye sorarsanız eğmeden bükmeden yazıyorum. Ovabükü bana göre şu ana kadar gezdiğim yerler içerisinde Türkiye’de Yunanistan’ı yakalamak isteyenler için gördüğüm tek yer….

Ovabükü Gezisi

Bu yazdığıma sakın yabancı hayranlığı olarak bakmayın. Buradan kastım şu…

Ovabükü Gezisi

Ortada bir doğa var. Plajı dahil halen bakir. Ortada kötü yollar var. Bu bakirlik bozulmasın diye hala kötü. Ortada sadece pansiyonlar var. Hala butik oteller ve salaş restoranlar dışında bir şey yok. Ortada hala kendi otunu yetiştiren ve size yöresel meze ve yemek olarak sunabilen işletmeciler var. Sizin sorumluluğunuz ise bu ortamda sadece güzel muhabbet eşliğinde günü batırmak. Bizim gibi eski kafalı şehirliler tatilde daha ne ister ki….

Ovabükü Gezisi

Malesef canım ülkemde bu anlayışın yerini artık tamamen rant almış durumda. Evet burası da pahalı ama gelen kitleye bakınca görüyorsunuz zaten hep ranttan kaçan doğayı özleyen insanları….

Ovabükü Gezisi

Ovabükü’ne Ulaşım

İstanbul’a 753 km mesafede bulunan bu güzel beldeye arabanız ile O-5 üzerinden 9 saatte ulaşmanız mümkün.

Ovabükü Yolunda

Ankara’dan mesafe ise 728 km. D 320 üzerinden gelirseniz yolculuk 10 saat kadar sürüyor.

Datça Yol Haritası

İzmir’den gelirseniz mesafe 292 km. Bodrumdan feribotla geçmek şartıyla 4,5 saatte Ovabükü’ndesiniz.

Ovabükü Yolunda Moladan

Datça merkeze mesafesi 20 km. Arabayla 30 dk, midibüsle 1 saatlik bir yolculuk sizi bekliyor. Bu yol gerçekten yorucu ve zor bir yol. Özellikle Mesudiye Köyü-Ovabükü inişi 4×4 gerektirir cinste….

Datça Ovabükü Midibüs Ulaşım Çizelgesi

Toplu ulaşım düşünenler için yazlık zaman tarifesini buraya bıraktım. Siz yine de çek edin tabii ki…

Ovabükü Plajı

Ovabükü plajı oldukça geniş diyebileceğim bir koya 600 m cephe gösteren yaklaşık 10-15 m derinliğe sahip güzel bir plaj.

Ovabükü Plajı

Karma olarak hem kumsal hem taşlık bölümler içeriyor. Plajın denizden bakınca en sağ bölümü kamp yapanlara ayrılmış durumda…

Ovabükü Plajı

Deniz ise genel olarak taşlık. Bu nedenle istisnasız deniz terliği kullanmanızda fayda var.

Ovabükü Plajı

Kaldığımız sürece denizde tam bir berraklık göremedik. Yerel halk bu koyun denize açık olmasından dolayı her zaman böyle olduğunu söylüyor.

Ovabükü Plajı

Plaj boyunca aile işletmeleri tarafından işletilen pansiyon restoran ve plaj üçlemelerine şahit olacaksınız.

Ovabükü Plajı

Pansiyonlarda kalanlar şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz kullanırken günü birlik gelenlerden eğer belirlenen limitler dahilinde yemek yemeyeceklerse şezlong ve şemsiyeler için kişi başı belirli bir ücret isteniyor. Bu ücret 2021 yılında 100 TL civarındaydı.

Ovabükü’nde Ne Yenir? Nerede Yenir?

Ovabükü taze balık ile beldede yetiştirilen yöresel ot ve sebzelerden yapılmış meze ve yemeklerin tadına bakabileceğiniz oldukça zengin mutfağı olan bir yer. Genel olarak restoranlar göze salaş görünse de hizmetin oldukça kaliteli olduğunu belirtmeliyim.

Ilgın Retaurant

Bazı yemekleri ve mezeleri ilk defa göreceksiniz. Günübirlik gelirseniz de yemek keyfinizi şezlong ücreti karşılığında deniz keyfi ile birleştirmeniz de olası….

Melinda Restaurant

Evet biraz pahalıca ama inanın o huzurlu ortam içerisinde her şeye de değer. Özellikle de günübirlikçi değilseniz….

Poyraz Restaurant

Burada farklı öğünlerde deneyimlediğimiz 5 farklı mekan oldu. Hepsinden de memnun ayrıldık.

Gültekin Restaurant

Menü, fiyat ve değerlendirmemizi içeren tüm detaylı bilgi ve fotoğrafları Datça’da Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Ovabükü Tekin Usta

Her şey bir yana Tekin Usta’nın keçi sütünden yapılmış dondurmasını yemeden da sakın dönmeyin.

Ovabükü’nde Nerede Kalınır?

Aslında tüm kumsal boyunca çok fazla seçeneğiniz var. İster plajın en sağ tarafında kamp yapın ister pansiyonda kalın her durumda güzel bir tatil sizi bekliyor.

Ovabükü Gezisi

Anlaşmalı olarak kumsalın orta bölgesini kamp gibi kullananları da gördüm.

Poyraz Pansiyon

Burada bizim tercihimiz Poyraz Pansiyon oldu. Bu tercimizin nedeni restoranının bölgede de ünlü olması tabii ki.

Poyraz Pansiyon

Kalacak yer ile ilgili bir sıkıntı yaşamadık. Odalar çok hoşunuza gitmese de bölgede restorasyon kuralları çok sıkı. Aman burayı bozmasınlar biz buna da razıyız.

Poyraz Pansiyon

Konaklama ücreti olarak 2021 yılında 3 kişi olarak kahvaltı dahil 2 gece için 1100 TL para verdik. Yarısını kaparo olarak önden aldılar. Sanırım artık fiyatlar bayağı artmıştır.

Poyraz Pansiyon

Ancak genel olarak çok fazla bir beklentiniz olmamak şartıyla kesinlikle tavsiye ederim.

Denizden bakınca Ovabükü sahilin sağ tarafında kalıyor. Tel: 05447129740, Otopark biraz sorun çünkü herkesin arabası var ve park yeri küçük.

Ovabükü’nden Ne Alınır?

Ovabükü: bademi, balı, yağları ile ünlü bir belde…Yani bunları görürseniz özellikle de köylülerden mutlaka alın. Datça merkezde fiyatlar daha pahalı. Yakın yerlerde oturuyorsanız arabanızla ot ve sebze de götürebilirsiniz.

Ovabükü Gezisi

Bu anlattıklarımın dışında eğer isterseniz gördüğünüz yat turu seçenekleri de var. Ancak bu turlar Hayıtbükü’nden ya da Palamutbükü’nden kalkıyor. Şart mı derseniz yorum yapmayacağım çünkü biz günlerimizi plajda geçirmeyi tercih ettik.

Evet arkadaşlar benim Ovabükü ile ilgili olarak sizlere anlatabileceklerim bunlar. Yukarıdaki yazımı tamamen planlı bir program çerçevesinde dolu dolu 2 gün kaldığımız beldeye ilişkin gözlemlerimle yazdım. Sizler için de yararlı bir olacağını umut ediyorum. Şimdiden iyi tatiller diliyorum.

Diğer Datça ve Muğla yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version