Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Datça’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Datça’da Ne Yenir? Nerede Yenir? başlığı bölge ile ilgili ilk yazım olacak. Ancak siz genel olarak yazdığım hususları sadece Datça için değil tüm Reşadiye Yarımadası için de kabul edebilirsiniz. Hatta kesinlikle böyle görmenizde bence fayda var.

Daha önce de ne yenir kapsamındaki yazılarımda özellikle belirttiğim gibi Türkiye’de malesef kendine has yemek ve kültürü olan fazla şehir ya da ilçe yok. Datça ve çevresi ise bu konuda evet işte burası diyebileceğim ender bölgelerimizden biri.

Zaten bir şehir ya da ilçe bunu başarabiliyorsa turizmde de öne çıkabiliyor. Dünya’da da bu böyle. Turizmde öne çıkmış şehirlerin mutlaka kendine özgü tatları var.

Datça’da Ne Yenir? Mezeler

Özellikle deniz mahsulleri ve yöresel mezelerde harikalar. Bir de bunu bal, badem ve kendi şarapları ile çok güzel şekilde yoğurmuşlar. Ortaya harika bir yemek iklimi çıkarmışlar.

Gelelim ayrıntılara, aşağıda topladığım başlıklarda ne yazıyorsam eşim ve oğlum ile birlikte bizzat gittim, yedim ya da içtim. Siz giderseniz seçim tabii ki sizin ama alınan ders ya da tecrübe bildiğiniz gibi her zaman esastır. Keyifli okumalar diliyorum.

Datça Yemek Kültürü

Datça yemek kültürü izlediğim kadarıyla deniz mahsulleri, otlar ve çiçekler, badem ve şarap üzerine kurulu. Genel olarak yemek ve mezelerde bu 4 unsurun geçişlerini ve sinerjisini görüp tadımlayabiliyorsunuz. Diğer çeşitler ise biraz daha geri planda ve destekleyici konumda.

Deniz Mahsulleri

Datça Ege kıyısında olmasının avantajını çok güzel şekilde kullanıyor. Çok farklı yerlerde çok çeşitli deniz mahsullerinden tatdık. Gerçekten çok güzeller. Bu bakımdan harika bir yer ancak fiyatlara gelince işte orada durup düşünmek gerekiyor.

Fiyatlar o kadar yüksek ki orta halli bir masa kurmanız gerçekten zor. Dünya’nın bir çok yerinde bulunduk. Genel olarak bize çok zenginlerin yiyebileceği tatlar olarak sunulan söz konusu ürünler malesef Dünya’da patates seviyesindeki ürünler. Çok ciddiyim. Yani orta halli hatta üst yoksul kesimden herkesin kolayca erişip evlerinde yemeklerini yapabileceği sıradan ürünler.

Mesela Mısır’da aslan karidesleri lüks restoranlarda kilo ile alıp pişirtebilirsiniz ödeyeceğiniz ücret bir hamburger fiyatıdır ya da Portekiz’de koca koca ahtapotları güveç yaptırıp salata fiyatına yiyebilirsiniz. Şili’de insanlar sadece tepeleme kızartma dolu bir tabak kalamar ile ekmeksiz karınlarını doyuruyorlar. Çok uzaklara gitmeyelim çoğumuz sadece bu deniz mahsullerini doya doya yiyebilmek için Yunanistan’a gitmiyor muyuz?

Datça’da Ne Yenir? Deniz Mahsulleri

Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum neden bizde böyle. Neden bu ürünler zengin yemeği statüsünde. Yıllar önce Balıklıova’da bulunan Rıdvan’ın Yeri‘nde Rıdvan Beyi’n oğlu işletmeci Mehmet Bey ile kalamar temizlerken bu konuyu derinlemesine konuşmuştuk. Kendisi bizim deniz kaynaklarımızı tamamen kendi ellerimizle bitirdiğimizi söylemişti. Yunanistan ise tüm ürünleri yıllarca bizden alırken kendi denizlerini nadasa bırakmış. Bizim de çok uzun süreli olarak denizlerimizi nadasa bırakmamız ve bu sürede ithalat yapmamız gerektiğini söylemişti. Tabii ki bu da ekonomik olarak zor çünkü balıkçıların desteklenmesi de gerekiyor. Ancak yetkililerin bir tedbir alması artık şart hatta zamanı geçti bile…

Tekrar konumuza dönelim. Bölgede tipik çupra, levrek vb. balıkları restoranlarda birazda pazarlık ederek yiyebiliyorsunuz. Çiftlik ya da deniz ayrımı var. Ulaşabileceğiniz en pahalı ancak en güzel olan balık ise barbun. Diğer deniz mahsullerinin fiyatları ise sabit zaten.

-Otlar ve Çiçekler

Bölge bildiğiniz ot cenneti. Ne kadar çok çeşit var burada. Restoranlarda bir dolap neredeyse sadece otlardan yapılmış mezelere ayrılıyor.

Datça’da Ne Yenir? Sirken Otu

Mezeler konusunda restoranlar birbiri ile yarışıyor sanki. Her restoran akşam üstü gibi yeni yapılmış taze mezelerini mostralık olarak görsele çıkartıp rengarenk bir dünya ile müşterilerinin ilgisini çekmeye çalışıyorlar.

Datça’da Ne Yenir? Kapari Otu

Bildiğimiz ot ve çiçeklerin farklı şekillerde yapılanı da ya da hiç bilmediğimiz otların harika ürünleri de hepsi bir arada. Ege burası. Otlar ve çiçekler meze denizce vazgeçilmez oluyor tabii ki.

Datça’da Ne Yenir? Mezeler

Tüm Ege’de ünlü olmakla birlikte yöresel yemekler listesinde kabak çiçeği dolması, elmalı kereviz ve vişneli sarma vazgeçilmezler arasında.

-Garaville (Salyangoz)

Bölgede dikkatimi çeken başka bir ürün de Garaville (Salyangoz). Türkiye sathında genel olarak kabul görmese de bu bölgede turistler tarafından yoğun ilgi gösterilen bir yemek. Salyangozun kabuğuyla birlikte pişirilerek yapılan bu yemeği yerli halkta oldukça fazla tüketiyor.

-Şarap

Datça’nın köklü bir şarap geçmişi var. Çoğunuzun bilmediğine eminim. Mesela burası Dünya’nın bilinen ilk şarapçılık bölgelerinden biri ve şarap tarihinde önemli bir yeri ve etkisi var.

Bugüne gelirsek. Datça ülkemizin ender kendine has şaraplarını üretebilen yerlerinden biri. Hangi restorana giderseniz gidin yöresel bir şarap markasını denemeniz mümkün. Bu da Datça’nın ayırt edici önemli özelliklerinden biri…

Datça Bağları

Datça’nın şarabının neden ünlü olduğunun cevabı ile yazımıza başlayalım. Okuduğum yazılara göre bölgenin ayırt edici özelliği bol rüzgarı ve düşük nemli yapısı. Söz konusu özelliklerin sağladığı yüksek gece-gündüz sıcaklık farkı verimli toprak ile birleşince çok kaliteli bir üzüm hasatı da mümkün oluyormuş.

Datça Şarapları

Yani bu konunun ayrıca ele alınmasını sonuna kadar hak ediyor. Biz de konu ile ilgili olarak bölgedeki en önemli şarap üretim merkezi olan Datça Vineyard ile ilgili ayrı bir yazı kaleme aldık. Gezi planlaması yaparken mutlaka bu yazımızı da okuyun.

-Badem

Bölgede en çok dikkatimi çeken ürün badem. Aslen tüm Akdeniz’de görülmekle birlikte Datça ve çevresi bademi ile ün salmış. Datça, bugün Türkiye badem üretiminin %10’unu tek başına karşılıyormuş.

Datça Bademleri

Ben de gelene kadar bilmiyordum meğerse Datça Bademleri sadece Türkiye’de değil Dünyaca Ünlü bademlermiş.

Badem Ağaçları

Besin değeri çok yüksek olan Datça Bademleri günümüzde Dünya’nın en lezzetli bademleri olarak kabul ediliyormuş. Bunun sebebi ise aynen şarap üretiminde olduğu gibi Datça bölgesinin çok fazla su gerektirmeyen iklim koşullarıymış.

Bademli Lokum

O kadar çok çeşidi var ki inanamazsınız. Ben bile en az 10 çeşit farklı badem gördüm. Otoriteler ise bölgede yetiştirilen badem çeşidinin 80’in üzerinde olduğunu söylüyor.

Datça’da Ne Yenir? Bademli Micir Salatası

Bölge halkı bademi hem yemeklerle, hem mezelerle hem de bal ve tatlılarla bütünleştirmiş. İnanılmaz bir badem tüketimi söz konusu. Yemek ve mezelerde kullanımı bir yana köftesini ve pilavını bile yapmışlar.

Bademli Dondurma

Burada bademli dondurmaya ayrı yer açalım. Bölgedeki büklerde şubeleri var. Mutlaka keçi sütünden yapılmış bademli dondurmayı yemelisiniz.

Yani bu konunun da ayrıca ele alınmasını sonuna kadar hak ediyor. Biz de konu ile ilgili olarak tüm detaylı bilgileri içeren Datça Bademleri başlıklı ilgili ayrı bir yazı kaleme aldık. Gezi planlaması yaparken bu yazımızı da mutlaka okuyun.

-Restoranlar

Bu başlıkta genel olarak bölgede gördüğüm alışkanlıklara dikkat çekmek istiyorum. Önce kötüden başlayalım. Datça geceleri yazın oldukça sıcak ve nemli. Bu durum nemsiz karasal iklime alışkın biz Ankaralılar için oldukça kötü. Bir de bunun yanına pandemi önlemlerini ekleyin.

Datça Akşamları

Haliyle her şeyiyle sıkıntılı bir durum ortaya çıkıyor. Ancak sizin de gördüğünüz gibi tüm Kumluk Plajı sahili tıka basa dolu. Kalabalık güzel ama insanların bu kadar dip dibe olması sağlıklı olmaması bir yana gerçekten huzur verici mi? Bence değil.

Datça’da Nerede Yenir? Kekik

Hem hava durumu hem de pandemi nedeniyle biz Datça’da Kumluk Plajı civarında hiç yemek yemedik. Bunun yerine merkezdeki Etiler Marmaris’ten kendimize menü alıp otelimize dönmeyi tercih ettik. En azından odamız nemsiz ve soğuk. Ancak merak edenler olabilir eğer yeseydik mutlaka Kekik Restoran’a giderdik.

Datça’da Ne Yenir? Kekik

Eğer düşünürseniz 2021 fiyatlarını buraya bıraktım. Zaten Datça’ya gelenlerin karşılaşacağı çeşit ve ortalama fiyat listesi de bu zaten.

Mekan her gün 10:00–02:00 saatleri arasında açık. Tel: (0252) 712 89 86

Adres: İskele, Kumluk Yolu No:3, 48900 Datça/Muğla

Palamutbükü Plajı

Bir de bölge güzel bir uygulamanın yaygınlaştığını gördüm. Artık çoğu beach işleten restoran Yunanistan benzeri direkt olarak sizden şezlong parası almak yerine belli bir yemek ücret limiti belirleyip şezlong şemsiye ücreti almıyor ki bence de böyle olmalı zaten.

Kumluk Plajı

Geçen sene (2021) bu yaklaşık kişi başı 100-150 TL seviyesinde uygulanıyordu bu sene ne kadar isterler şimdiden kestirmek zor tabii ki.

Datça’da Ne Yenir? İçkini Al Gel

Bir diğer uygulama ise malum neredeyse her ay artan zamlar nedeniyle bir nebze de olsa müdavimleri rahatlatan İçkini Al Gel mezeler bizden anlayışı. Açıkçası cazip gibi gözükse de bu konsepte de mezelerin çok sallama ama ücretlerin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Internette gördüğüm kadarıyla hesap ödenip yenene içilene bakıldığında biz yanlış yaptık diyenler çoğunlukta…

Datça’da Ne Yenir? İçkini Al Gel

Bir de gündüz kahve gece sokak ortası meyhane anlayışı olan yerler var ki aynen adı gibi Adı Meyhane… gerisi salla gitsin.

Datça’da Nerede Yenir? İçkini Al Gel 2021

İstisnalar olabilir ama tabii ki bu mekanların gördüğüm kadarıyla çok nezih olabileceğini de düşünmüyorum. Arkadaşlar kişisel fikrimdir genel olarak bence bu konseptten uzak durun.

Kahvaltı-Datça’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Datça’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında kahvaltımızı kaldığımız otellerde ücrete dahil olarak yaptık ancak genel olarak bölgede racon da bu zaten. Özel olarak bir kahvaltı mekanı aramanıza gerek yok çünkü doğru oteli bulursanız kaliteli bir kahvaltıyı da almış oluyorsunuz. Hatta bazı oteller bunu ek maliyet olarak gördüklerinden işi profesyonellere bırakmışlar.

Örneğin oteliniz ücrete dahil olan kahvaltınız için sizi işi serpme kahvaltı olan son derece kaliteli restoranlara yönlendirebiliyor. Böyle olunca herkes tabii ki memnun oluyor.

Gezimiz kapsamında bölgede deneyimlediğimiz 3 yer oldu.

Serin Bahçe Cafe Restaurant

Datça merkezde bulunan Serin Bahçe Cafe Restaurant aslen bizim kaldığımız Tahir Ağa Hotel Datça’nın hemen yanı başında adı gibi ağaçlıklı geniş bir bahçenin içerisinde bulunuyor.

Restoranın çevredeki pek çok apart ve otel ile anlaşması var. Sabah kahvaltınızı burada ücretsiz alıyorsunuz. Size restoranın kendi müşterilerine ne sunuluyorsa aynı serpme kahvaltı menüsü sunuluyor ve bu menü gerçekten harika…(Kişi başı 60 TL). Yani otel rezervasyonu yaparken ücret ile ilgili olarak bunu da hesaba katın.

Datça’da Nerede Yenir? Serin Bahçe Cafe Restaurant

Burası aslen bir et restoranı ama kahvaltısı ile öne çıkmış bir yer. Konsept çok geniş pide de var içki sunumu da…

Öğle ve akşamları da ciddi müşterisi var. Sevilmesinde havanın ve ferahlığın etkisi de büyük. Tabii ki Kumluk Plajı’na göre daha mütevazi ücretleri de unutmayalım.

Personeli güler yüzlü ve ilgili, masalar birbirine yakın değil. Denizi görmeden de muhabbet ederim ya da sadece karnımı doyuracağım diyorsanız tam size göre bir yer. 2022 tüm öğünler ve alkollü içecek menü fiyatları için tıklayınız.

Mekan her gün 10:00-02:00 saatleri arasında açık. Rezervasyon istiyorlar. Tel: 02527122426

Adres: İskele, 87. Sk. no:3, 48900 Datça/Muğla, otopark sorunu yok.

Poyraz Restaurant

Ovabükü’nde bulunan Poyraz Restaurant aslen bizim kaldığımız Poyraz Pansiyon’un sahilinde hem özel müşteriye hem de pansiyonda kalanlara hizmet veren bir yer.

Datça’da Nerede Yenir? Poyraz Restaurant

Öğlen ve akşamda çok ciddi özel müdavimleri olan ve rakı balık dendiğinde sadece Ovabükü’nde değil tüm Datça bölgesinde ismi olan restoran denize sıfır konumda bulunuyor.

Datça’da Nerede Yenir? Poyraz Restaurant

Burası aynı zamanda bir plaj işlemesi de. İsterseniz kahvaltı keyfini plaj keyfi ile birleştirmeniz mümkün.

Datça’da Nerede Yenir? Poyraz Restaurant

Oda kahvaltı dahilinde yer ayırttığınız için sabah kahvaltınızı burada ücretsiz alıyorsunuz. Size restoranın müşterilerine ne sunuluyorsa açık büfe olarak aynı kahvaltı sunuluyor.

Datça’da Nerede Yenir? Poyraz Restaurant

Çok büyük bir beklentiniz olmamak kaydıyla doyurucu bir menü…(Kişi başı 50 TL). Yani otel rezervasyonu yaparken ücret ile ilgili olarak bunu da hesaba katın.

Personeli güler yüzlü ve ilgili. Denize karşı kahvaltı etmek istiyorum diyorsanız tam size göre bir yer.

Denizden bakınca Ovabükü sahilin sağ tarafında kalan mekan her gün 07:00’dan itibaren açık.

Tel: 05447129740, otopark sorunu yok.

Umut Unlu Mamüller

Palamubükü’nde kaldığımız pansiyon Ovabükü’ndekiler gibi bir pansiyon restoran işletmesi olmadığı için burada kahvaltımızı kendimiz yaptık.

Datça’da Nerede Yenir? Mamuller

Palamutbükü’ne indiğimizde gördük ki bizim gibi yapan pek çok aile var ve genel olarak tercihleri Umut Unlu Mamüller. Sabahları kapısında bayağı bir kuyruk olan işletme tüm Palamutbükü’nde unlu mamulleri ile ünlü.

Gördüğüm kadarıyla kalacağınız pansiyon görevlileri de kahvaltıda kullanacakları unlu tüm ürünleri sizler gibi sıraya girip toplu olarak buradan alıyor. Haliyle pandemi döneminde çok da uygun olmasa da bayağı kalabalık bir sıra sizi bekliyor.

Datça’da Nerede Yenir? Poyraz Restaurant

Sabah kahvaltısı için tabii ki alabilirseniz börek çeşitlerinden açma ve simit çeşitlerine kadar oldukça geniş bir tercih seçeneğiniz var. İsterseniz alacağınız ürünleri denize sıfır konumda bulunan hemen karşısındaki tesislerinde yiyebiliyorsunuz. Burada hem çay söyleyip hem de aldıklarınızın yanında menemen sahanda yumurta vb. söyleyebiliyorsunuz.

Çok büyük bir beklentiniz olmamak kaydıyla kendinize uygun fiyatlarda doyurucu bir menü yaratabilirsiniz. Buradaki tek sıkıntı sıraya girme konusu. Çünkü kahvaltı edeceğiniz yerdeki garsonlar bu konuda hiç yardımcı değiller.

Denizden bakınca Palamutbükü sahilinin sol tarafında kalan mekan her gün 08:00’dan itibaren açık. Otopark sorunu yok.

Öğle Yemeği-Datça’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Genel olarak öğlenleri plajda olduğumuz için yemeklerimizi de plaj işletmesi yapan kaldığımız otel ya da gittiğimiz restoranlarda aldık. Böyle olunca şezlong ücreti de vermiyorsunuz. Bu durum da ortamı daha nezih hale getirirken sizi de memnun ediyor.

Tabii ki burada en önemli husus yine doğru otel ya da restoranı seçmek…

Gezimiz kapsamında bölgede deneyimlediğimiz 4 yer oldu.

-Tahir Ağa Hotel Datça

Yazın öğlenleri Datça oldukça sıcak. O kadar sıcak ki plajda değilseniz dışarıda yemek yemeyi unutun. Peki çözüm ne derseniz imkanınız varsa pansiyonda kendi yemeğinizi yapmanız ya da yemekleri güzelse otelinizde sipariş etmeniz.

Bu işin özelliği klimalı odanızda rahat rahat yemek yiyebilmeniz. Belki çok abartılı gelebilir ancak ortamı görseniz yaşasanız inanın odanızdan daha güzel bir restoran olmadığını kesinlikle kabul edersiniz.

Datça’da Nerede Yenir? Tahir Ağa Hotel Datça

Tahir Ağa Hotel Datça’da kalırsanız butik otel olmasına rağmen çok güzel aperatif yemekler isteyebilirsiniz. Biz odaya ısmarladığımız ev yapımı mantı ve sezar salataları oldukça başarılı bulduk. Fiyatların da Datça’ya göre gayet makul olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Yeni açılmış 18 odalı küçük, temiz ve konforlu bir otel. Odaları gayet yeterli genişlikte. Datça’daki otellerle kıyaslarsak fiyat performans açısından gerçekten başarılı bir otel. Umarım kaliteyi bozmadan devam ederler.

Konumu da arabanızı hiç kullanmadan Datça merkezde hareket edebilme imkanı veriyor. Sezonda merkezde trafik İstanbul’u aratmıyor çünkü….

Kalma ücretinin en az 1/3’ünü peşin alıyorlar. Ücretler için tıklayınız. Tel: 02527128800

Adres: İskele, 87. Sk. no:9, 48900 Datça/Muğla, otopark sorunu yok.

Gültekin Restaurant

Ovabükü’nde bulunan Gültekin Restaurant burada öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz ilk yer. Restoran denize sıfır konumda bulunuyor.

Datça’da Nerede Yenir? Gültekin Restaurant

Burası aynı zamanda bir plaj işlemesi de. İsterseniz öğle yemeği keyfini plaj keyfi ile birleştirmeniz şezlonga ücret ödememeniz mümkün.

Gültekin Restaurant Bolonez Makarna

Burada eşim ve oğlum Şnitzel ben ise Bolonez Makarna aldım. Yanına da güzel bir Gavurdağ Salatası söyledik.

Gültekin Restaurant Şnitzel

Açıkçası yediğimiz şeyler deniz sonrası tipik basit bir menü. Restoranda çalışan garsonların tümü turizm alanında okuyan gençler. Tecrübe kazanıyorlar. Yani bir şeyler yediğinizde ve bahşiş bıraktığınızda onların cebine giriyor. Aslında biraz da burada yeme isteğimizin sebebi buydu yoksa menü hiç önemli değil.

Gültekin Restaurant Gavurdağ Salatası

Makarna sosu başarılıydı. Salata da öyle. Adı restoran olan yerlerde hazır şinitzeli hoş karşılamıyorum. Çok büyük bir beklentiniz olmamak kaydıyla doyurucu bir menü…

Datça’da Nerede Yenir? Gültekin Restaurant 2021

Bahşiş ve içecekler dahil 200 TL (2021) ödeyip kalktık. Personeli güler yüzlü ve ilgili. Denize karşı bir şeyler yemek istiyorum diyorsanız uygun bir yer.

Datça’da Nerede Yenir? Gültekin Restaurant

Restoran denizden bakınca Ovabükü sahilin ortasında kalıyor. Int:https://www.gultekinpansiyondatca.com/

Tel: 05396864319, otopark sorunu yok.

Ilgın Restaurant

Ovabükü’nde bulunan Ilgın Restaurant burada öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz ikinci yer. Ilgın Pansiyonun da restoranı olan mekan denize sıfır konumda bulunuyor.

Burasının özelliği Ovabükü’nde yöresel yemek yiyebileceğiniz tek yer olması. Bizim de zaten en çok istediğimiz yemekler zaten bunlar. Standartlar bir tarafa yöre halkının kendilerinin de yediği klasik tencere yemekleri.

Ilgın Restaurant Ev Yapımı Mantı

Burada hepimiz ev yapımı mantı aldık. Mantı o kadar güzeldi ki oğlum ikinciyi istedi. Yanına da bamya ve bademli börülce tavsiye ettiler. Kabul ettik.

Ilgın Restaurant Bamya ve Bademli Börülce

Restoran çalışanları da oldukça ilgiliydi. Buraya gelirseniz söz konusu mekanda ev yapımı ne bulursanız yemenizi gerçekten tavsiye ederim. Kesinlikle pişman olmazsınız.

Datça’da Nerede Yenir? Ilgın Restaurant 2021

Bahşiş ve içecekler dahil 300 TL (2021) ödeyip kalktık. Personeli güler yüzlü ve ilgili. Yöresel yemek avcıları için harika bir yer.

Datça’da Nerede Yenir? Ilgın Restaurant

Restoran denizden bakınca Ovabükü sahilin ortasında kalıyor. Int:http://www.ilginpansiyonovabuku.com/

Tel: 02527280065, otopark sorunu yok.

Berdush

Palamutbükü’nde bulunan Berdush İstanbul’da bulunan şubesinin bir benzerini burada da tesis etmiş. Hem konaklama, hem meyhane hem de plaj işletmesi hizmeti veriyor. Restoranı denize sıfır konumda bulunuyor.

Datça’da Nerede Yenir? Berdush

Burası aynı zamanda bir plaj işlemesi de. İsterseniz öğle yemeği keyfini plaj keyfi ile birleştirmeniz ve şezlonga ücret ödememeniz mümkün. Biraz seçici davranıyorlar. Plaj tarafına geçtiğinizde ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ailenizle ya da kız arkadaşınızla gelmek için gerçekten çok doğru bir seçim.

Datça’da Nerede Yenir? Berdush

Son derece kaliteli bir mekan. Akşam için bardan çok meyhane havası sevenlere hitap ediyor. Açıkçası biraz kalburüstü de diyebilirim. Sadece dolapta günlük hazırlanan mezelere bakınca da bu görülüyor zaten.

Datça’da Nerede Yenir? Berdush Menü 2021
Datça’da Nerede Yenir? Berdush Menü 2021

Düşünenler için menüyü (2021) de buraya bıraktım. Yazacağımı söyleyince sağ olsunlar neredeyse yarım saat bana mezelerini anlattılar. Akşam başka bir planımız olmasa kesinlikle burada yer ayırtırdım.

Gültekin Restaurant Bolonez Makarna

Burada öğle yemeği için oğlum Kaburga Burger, ben ve eşim ise Cheeseburger aldık.

Gültekin Restaurant Şnitzel

Yanına da çok iyi soğutulmuş bomonti bira söyledik. Basit bir menü yani…

Burgerler oldukça başarılıydı. Gerçekten öğle yemeği için doyurucu bir menü…üstelik şezlong parasına karşılık…

Datça’da Nerede Yenir? Berdush 2021

Bahşiş ve içecekler dahil 370 TL (2021) ödeyip plajdan ayrıldık. Harika bir ortamda çok da güzel bir gün geçirdik. Personeli güler yüzlü ve ilgili.

Denize karşı bir şeyler yiyip içelim denize de girebilelim nezih de olsun diyorsanız uygun bir yer. İsterseniz yemeğinizi şezlonga da alabiliyorsunuz.

Datça’da Nerede Yenir? Berdush

Adres: Yaka Mahallesi, Palamutbükü Küme Evleri, No:84, 48900 Datça/Muğla Restoran denizden bakınca Palamutbükü sahilinin ortasında kalıyor.

Int:https://www.berdush.com/datca/

Tel: 05323522072, otopark sorunu yok.

Akşam Yemeği-Datça’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Datça denince tabii ki akla güzel akşam yemekleri geliyor. Bütçeniz varsa merkez bölge hariç istediğinizi alacağınızdan emin olabilirsiniz. Merkez bölgeyi istisna tutmamım sebebi ise yazın akşamları daha da etkisini artıran nem. Bu nem öyle etkili ki bırakın yemeği dışarıda durmak bile imkansız.

Bunun dışında bölgedeki gittiğimiz tüm restoranlardan oldukça memnun kaldık. Gezimiz kapsamında bölgede deneyimlediğimiz 4 yer oldu.

-Datça Vineyard 

Datça ülkemizde şarabıyla ünlü bir yer. Datça Vineyard ise sadece bir restoran değil gördüğüm kadarıyla aynı zamanda bölgenin en önemli şarap üretim merkezi.

Burası, 2011 yılında bir aile işletmesi olarak kurulmuş. 50 dönümlük bir alanda çok güzel bir çiftlik düzeni oluşturmuşlar.

Datça’da Nerede Yenir? Datça Vineyard

Bir de burada bulunan bir değirmeni teras düzenlemesi de yaparak restoran haline getirmişler. Genel olarak şarabınızı yudumlarken gün batımını seyretmek için tercih edilen bir yer. Doğal olarak da sevgililerin gözdesi.

Datça’da Nerede Yenir? Datça Vineyard

Tabii ki bununla da kalmamışlar. İsteyenlere şarap üretimi ile ilgili bilgi verilen etkinlikler de yapıyorlar. Biz böyle bir etkinliğe katılmadık tamamen tesisi kendimiz gezdik.

Yaptığımız geziden sonra da gün batımını izleyebileceğimiz kendimizce güzel bir masada yerimizi aldık ve gelen garson arkadaşımızın tavsiyesine uyup kendi yapımları bir Cnidus Öküzgözü Boğazkere açtırdık. Yanına da bir şarküteri tabağı söyledik. Sunum gerçekten harikaydı. Burada isteyenler için bir tadım menüsü de oluşturmuşlar. 5 değişik üretim şarabı yine şarküteri tabağı ile sunuyorlar.

Datça Vineyard Cnidus Öküzgözü Boğazkere ve Şarküteri Tabağı

Gerçeği söylemek gerekirse önce gelen şarküteri tabağına saldıran arılar sonra da gün batımına doğru ortaya çıkan çok sert rüzgar alacağınız keyfi bir anda hayatta kalma mücadelesine çevirse de bu durumu da alınan bir ders kabul edip mutlu olmayı becerebildik. Bunu yazmamın sebebi eğer siperlikli bir masada değilseniz masa donatmayın az ve öz ortamın keyfini çıkartın.

Şarap ve şarküteri tabağı için bahşiş dahil 250 TL (2021) ödedik. Tabii ki bu doyumluk değil tadımlık bir ücret. Tüm olumsuzluklara rağmen bence her şey çok güzeldi. Bizim yaptığımız hatayı yapmayın yeterli.

Datça’da Nerede Yenir? Datça Vineyard

Datça Vineyard bir restoranın ötesinde gerçekten bölgeye gelenler için de gezilecek yerler arasında kesinlikle ön sıralarda yer alıyor.

Datça Vineyard Satılan Şaraplar

İsteyenlere kendi yapımları şarapları da satıyorlar. Bu nedenle burası ile ilgili daha detaylı Datça Vineyard Gezisi ayrı bir yazı kaleme aldık. Yazıda güncel menü ve şarap fiyatlarını da bulabilirsiniz.

Saat 21:00 kapanış gözüküyor ama dışarıda yiyip içenler için saat sınırı yok. Keyfinize bakın.

Tel: (0252) 712 89 86 Int:https://www.datcasarap.com/

Adres: D400, Marmaris Datça Yolu 7.km, 48900, otopark sorunu yok ancak şarap içecekseniz taksi ile gelin.

-Melinda Restaurant

Ovabükü’nde bulunan Melinda Restaurant burada akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz ilk yer. Melinda Pansiyon’a ait olan restoran denize sıfır konumda bulunuyor. Ovabükü’ndeki ilk akşam yemeğimizi burada aldık.

Melinda Restaurant

Burası aynı zamanda bir plaj işlemesi de. İsterseniz öğle yemeği keyfini plaj keyfi ile birleştirmeniz şezlonga ücret ödememeniz mümkün.

Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor. Ovabükü’nde genel olarak akşamları tüm restoranlar Poyraz Restaurant’ın gölgesinde kalıyor. Bunun bir ön yargı olduğunu ve yanlış olduğunu düşünüyorum.

Zaten hep belirttiğim gibi başkalarına şans vermezseniz nasıl ön plana çıkabilecekler. İşte şu an öyle bir yerdeyiz.

Melinda Restaurant Mezeler

Akşam yemeği olduğu için önden mezelerimizi (hamsi, soslu hamsi, tarator, köz patlıcan, girit ezme ve kekik ezme) söyledik.

Melinda Restaurant Rakımız

Yanında da 35 lik rakımızı söyledik. Mezelerin hepsi muhabbetimiz gibi gerçekten harikaydı. Neredeyse kullanılan tüm otları kendi bahçelerinde ilaçsız olarak üretiyorlarmış.

Genelde rakı ile balıktan çok meze ve ara sıcak tercih eden bir aileyiz. Bunu neredeyse alışkanlık haline getirdik.

Melinda Restaurant Karides Güveç

Bu kapsamda önce karides güveç müteakiben de işletme sahibi Osman Bey’in tavsiyesi ile ahtapot güveç aldık.

Açıkçası yediğimiz her şey kusursuz ve harikaydı. Osman Bey ve personeli gösterdikleri alaka ile bizi gerçekten oldukça mutlu ettiler. Gerçekten paraya tamah etmeyen öncelikle müşteri memnuniyetini düşünen işletmecileri görmek gerçekten artık ülkemizde oldukça zor herhalde…

Datça’da Nerede Yenir? Melinda Restaurant 2021

Bahşiş ve içecekler dahil 650 TL (2021) ödeyip kalktık. Bu fiyat inanın bölge için oldukça uygun sayılabilecek bir ücret.

Melinda Restoran fiyat performans açısından bakıldığında bence Ovabükü için oldukça da uygun bir mekan. Kesinlikle tavsiye edeceğim mutlaka denenmesi gereken bir yer.

Datça’da Nerede Yenir? Melinda Restaurant

Restoran denizden bakınca Ovabükü sahilin en sol tarafında kalıyor. İsterseniz burada kalmayı da düşünebilirsiniz

Int: http://www.melinda.com.tr/tr/

Tel: 0532 655 52 66-05398554831, otopark sorunu yok.

Poyraz Restaurant

Ovabükü’nde bulunan Poyraz Restaurant aslen bizim kaldığımız Poyraz Pansiyon’un sahilinde hem özel müşteriye hem de pansiyonda kalanlara hizmet veren bir yer. Ovabükü’ndeki ikinci akşam yemeğimizi burada aldık.

Datça’da Nerede Yenir? Poyraz Restaurant

Öğlen ve akşamda çok ciddi özel müdavimleri olan ve rakı balık dendiğinde sadece Ovabükü’nde değil tüm Datça bölgesinde ismi olan restoran denize sıfır konumda bulunuyor.

Buranın bugüne özel bir özelliği de bizim evlilik yıldönümümüz olması. Yani evlilik yıldönümümüzü bu mekanda kutladık. Bu nedenle önceden gelip deniz tarafı rezervasyon işini halletmiştim.

Poyraz Restaurant Mezeler

Burada ilk dikkatinizi eğer mutfağa girerseniz göreceğiniz meze dolabı çekecek. Tüm bölgede gördüğüm en büyük meze dolabı buradaydı. Mezelerin günlük hazırlandığını da hesaba katarsanız nasıl bir sürüm olduğunu siz de takdir edebilirsiniz.

Poyraz Restaurant Menü 2021
Poyraz Restaurant Menü 2021
Poyraz Restaurant Menü 2021
Poyraz Restaurant Menü 2021

Mekan ile ilgili fikir edinebilmeniz için çektiğim menü (2021) fotoğraflarını buraya bıraktım.

Poyraz Restaurant Mezeler

Akşam yemeği olduğu için önden mezelerimizi (hamsi, peynir, tarator, köz patlıcan, kaya koruğu ve deniz mahsulleri salatası) söyledik.

Yanında da rakı yerine bugüne özel yöresel İsabey Datça beyaz söyledik. Açıkçası böyle günlerde yöresel bir şarap günü daha da sıcak ve özel hale getiriyor. Bunu takdir etmek gerek.

Mezelerin hepsi muhabbetimiz gibi gerçekten harikaydı. Yine internetten araştırırsanız zaten mezeler ile ilgili hep övgü ile bahsedildiğine şahit olacaksınız.

Poyraz Restaurant Kalamar
Poyraz Restaurant Ahtapot

Genelde rakı ile balıktan çok meze ve ara sıcak tercih eden bir aileyiz. Bunu neredeyse alışkanlık haline getirdik. Bu kapsamda burada da önce karides güveç müteakiben de sırasıyla kalamar ve ahtapot güveç aldık.

Datça’da Nerede Yenir? Poyraz Restaurant 2021

Yediğimiz her şey aynen söylenenler gibi kusursuz ve harikaydı. Personel ise gösterdikleri alaka ile bu mutlu günümüzde bizi gerçekten oldukça memnun etti.

Gelelim fiyatlara burası Ovabükü kapsamında yemek yiyebileceğiniz en pahalı yer. Bahşiş ve içecekler dahil 850 TL (2021) ödeyip kalktık.

İnternette en çok şikayet fiyatlar ile ilgili ama Poyraz Restoran fiyat performans açısından bakıldığında bence uygun bir yer. Ovabükü kapsamında ise en pahalı yer. Bunu hak ediyor mu derseniz bir akşam da olsa kesinlikle tavsiye edeceğim mutlaka denenmesi gereken bir yer.

Datça’da Nerede Yenir? Poyraz Restaurant

Personeli güler yüzlü ve ilgili. Keşke bir de fotoğraf çekmeyi bilseler. Bakın bu konuda ciddiyim. Sonuçta her foto paraya dönen bir reklam. İşletmeciler garsonlara en azından bilen bir kişi tarafından basitçe foto çekmeyi öğretmeli..

Özellikle size özel günlerinizde denize karşı öğle ya da akşam muhabbet edelim kaliteli mezeler ve sıcaklarlar da buna eşlik etsin diyorsanız burası harika bir yer.

Denizden bakınca Ovabükü sahilin sağ tarafında kalan mekan her gün gece 01:00’e kadar açık. İsterseniz burada kalmayı da düşünebilirsiniz.

Tel: 05447129740, akşam yemekleri için mutlaka rezervasyon yaptırın yoksa gününüz rezil olur. Otopark sorunu yok.

Palamut Restaurant

Palamutbükü’nde bulunan Palamut Restaurant aslen bizim kaldığımız pansiyonun sahibinin tavsiyesi üzerine geldiğimiz bir mekan.

Datça’da Nerede Yenir? Palamut Restaurant

Yani bizim özel olarak seçtiğimiz bir yer değil. Ancak gelince gördük ki kesinlikle restoran tarzında Palamutbükü’nün en iyi restoranı…

Datça’da Nerede Yenir? Palamut Restaurant

Öğlen ve akşamda çok ciddi özel müdavimleri olan bir yer. Ortamı denize sıfır konumda oldukça ferah ve güzel.

Palamut Restaurant Mezeler

Burada da aynen Poyraz Restaurant gibi ilk dikkatinizi girişte göreceğiniz meze dolabı çekecek. Tüm bölgede olduğu gibi burada da sunuma önem veriliyor. Bizim için çok önemli olan husus ise ilk defa tadacağımız tatlara da yer verilmiş olması.

Palamut Restaurant Menü 2021
Palamut Restaurant Menü 2021
Palamut Restaurant Menü 2021
Palamut Restaurant Menü 2021
Palamut Restaurant Menü 2021
Palamut Restaurant Menü 2021

Mekan ile ilgili fikir edinebilmeniz için çektiğim menü (2021) fotoğraflarını buraya bıraktım. Mekan sizin de gördüğünüz gibi oldukça geniş bir menüye sahip.

Palamut Restaurant Mezeler

Akşam yemeği olduğu için önden mezelerimizi (Soldan daire şeklinde Kabak Çiçeği Dolması, Kapari Otu, Bademli Micir Salatası, Ekşili Kabak ve Sirken Otu) söyledik.

Palamut Restaurant Datça Vineyard Syrah

Yanında da rakı yerine yöresel Datça Vineyard üretimi Cnidus Syrah aldık. Dikkat ettiyseniz bölgede mümkün olduğunca yöresel üretimi destekliyoruz. Açıkçası buna değiyor ve bizi gururlandırıyor da..Bunu takdir etmek gerek.

Mezeler Kabak Çiçeği Dolması hariç ilk defa adını duyduğumuz ve tattığımız mezeler. Bu nedenle bu yemek bizim için de özel sayılır. Ekşili Kabak hariç tüm mezeleri çok başarılı bulduğumuzu belirtmeliyim.

Genelde rakı ile balıktan çok meze ve ara sıcak tercih eden bir aileyiz. Bu alışkanlık daimi ama canımız bu akşam değişik bir menü istedi.

Palamut Restaurant Mantarlı Steak

Burada oğlum tercihini Mantarlı Steak’ten yana kullandı. Gördüğünüz gibi yemek harika bir sunum ile geldi. Yemeğin ve sosların lezzeti de gayet başarılıydı.

Palamut Restaurant Barbun

Eşim ve ben de canımız çok istediği için 1 kg barbun söyledik. Burada her şey pahalı olduğu için balık konusunda porsiyon almak yerine kilo ile söylemek kesinlikle daha daha doğru.

1 kg Bardun için 450 TL (2021) istediler. Biraz pahalı olmakla birlikte doğru seçenek olduğu için bunu kabul ettik. Balığın lezzeti harikaydı. Şunu belirtmeden geçmeyeyim mezeler de düşünülürse 1 kg barbun ile 3 kişi de rahatlıkla doyardık.

Datça’da Nerede Yenir? Palamut Restaurant

Yediğimiz her şey aynen söylenenler gibi kusursuz ve harikaydı. Personel ise gösterdikleri alaka ile takdire şayandı.

Gelelim fiyatlara burası belki de Palamutbükü kapsamında yemek yiyebileceğiniz en pahalı yer. Bahşiş ve içecekler dahil 900 TL (2021) ödeyip kalktık.

Her ne kadar İnternette neredeyse ilgili hiç bir bilgi olmamasına rağmen Palamut Restoran fiyat performans açısından bakıldığında bir akşam da olsa kesinlikle tavsiye edeceğim mutlaka denenmesi gereken bir yer.

Datça’da Nerede Yenir? Palamut Restaurant

Adres: Yaka, Palamutbükü Sok No : 121, 48900 Datça/Muğla

Denizden bakınca Palamutbükü sahilinin en sağ tarafında kalan mekan her gün gece 23:59’a kadar açık.

Tel: 0544 416 13 61, akşam yemekleri için mutlaka rezervasyon yaptırın. Otopark sorunu yok.

Evet arkadaşlar gezdiğimiz yerlerdeki yediğimiz yemek ve mekanlarını Datça’da Nerede Yenir? Nerede Yenir? sorunuza karşılık verecek ve sizi gerekli bilgilerle donatacak şekilde cevap vermeye çalıştım. Umarım faydalı olmuştur. Şimdiden iyi eğlenceler diliyorum. Afiyetler olsun.

Diğer Datça ve Muğla yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version