Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Sinop Plajları ve Beachleri

Yazı Dizisi : Sinop Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Sinop Plajları ve Beachleri ile Karadeniz ölçeğinde oldukça zengin sayılabilecek bir şehir. Bu durumu ben de gidince yerinde gördüm. Sizin de bilmediğinize eminim. Bu nedenle bir yazı da bu konuda yazmak istedim.

Tabii ki tüm plajları tek tek gezmedik ancak en azından gördüklerimizi ve deneyimlediklerimizi sizinle paylaşmak istiyorum.

Sinop bir kere görülüp bir daha gidilmeyecek yerlerden değil. Mesela Ankaralı iseniz ömrünüzce en az 5-6 kez gelip değişik bir plajda Karadeniz ile buluşacağınıza emin olabilirsiniz. O nedenle bu yazı da her zaman güncellemeye açık bir yazı olacak.

Sinop Plajları

Bu anlatımı yaparken daha kolay anlamanız ve plan yapabilmeniz için Sinop’u; Ada Bölgesi, Sinop Merkez ve İnceburun Yarımadası olarak 3 bölümde anlatacağım.

Ada Bölgesi

Şimdiki adıyla buraya Ada Mahallesi deniyor. Sinop’un neredeyse güneye bakan tüm plaj ve beachleri burada. Neden güneye diyorum. Güney demek Karadeniz’in şiddetini en az hissedeceğiniz yön demek. Aynı zamanda en az ölümcül olan plajlar demek. Bu nedenle Sinop’un ünlü otelleri de ada bölgesinde bulunuyor. Hepsinin de birer beach altyapısı var.

-Karakum Plajı

Burası bölgeye adını veren plaj. Kumlarının siyah olmasından dolayı Karakum denmiş. Kapkara görüntüsünün volkanik kaynaklı olduğunu söylüyorlar.

Ana yoldan plaja kadar olan yolu kötü, plaja ulaşmak için dağcılık eğitimi almanızı, yükseklik korkusunu yenmenizi hatta hayat sigortası yaptırmanızı tavsiye ederim.

Sinop Plajları Karakum Plajı

Kumsal çok güzel, deniz suyu sıcaklığı harika ama suyun içinde aşırı taş var. Daha doğrusu hep taş. Deniz ayakkabısı şart.

Bize çok çekici gelmedi ama tercih edilen bir yer. Giriş için 7,5 TL (2020) ücret ödüyorsunuz. Şezlong 10 TL şemsiye 5 TL. Kaliteli bir işletme beklemeyin. Hatta işletme var mı yok mu belli değil. Geçen yüzyıldan kalma gibi. Çok fazla şikayet var. Zorunlu değilseniz çok da tavsiye edemiyorum. Tercih sizin.

Adres: Ada, Enver Bahadır Cd., 57000 Sinop Merkez/Sinop

-Karakum Tatil Köyü Plajı

Uygun fiyatlı yer arıyorsanız Karakum Tatil Köyü de bir alternatif. Beklentinizi yüksek tutmayın yalnız. Deniz kenarında ağaçlar oturulacak yerler var. Bungalov tipi evleri Sinop merkeze yakın oluşu ve güzel bir koy oluşu ile ön planda. Haliyle dışardan gelenler ile birlikte sezonda bayağı kalabalık oluyor.

Sinop Plajları Karakum Tatil Köyü Plajı

Bungalov evler için gecelik 150 TL (2019) alıyorlar. Internet yok. Burada kalanlar için de şezlong ve şemsiye ücretli. Su temiz ama sahil kum değil. Çok fazla şikayet var. Zorunlu değilseniz çok da tavsiye edemiyorum. Tercih sizin.

Adres: Ada, Enver Bahadır Cd. No:14, 57000 Sinop Merkez/Sinop Tel:+903682611899

Sinop Merkez Bölgesi

Bu bölümde merkez bölgesinde ve şehir girişinde olan plajlardan bahsedeceğim.

-Mobil Plajı

Buraya Tuna Beach ya da Beyaz Ev Beach de demeniz mümkün. Sonuç olarak hepsi aynı yerde. Plaj doğuya bakıyor. Etrafta kalmak için oteller, çok sayıda pansiyon ve kiralık evler de var. Kumu ve denizi ile Sinop’ta tercih edilen bir plaj.

Sinop Plajları Mobil Plajı

Ancak özel işletmeler hakim. Bir de yapılan yol ve alt yapı ile plaj iyice küçültülmüş gibi. Bizim buraya gittiğimiz gün sert bir fırtına vardı. Bu nedenle de sahil boyunca uzanan plaj bomboştu.

Sinop Plajları Mobil Plajı

Burayı görünce neden herkesin Ada Bölgesi’nde tatil yaptığını daha iyi anlıyorsunuz. Diğer taraftan internetten araştırırsanız alt yapı olarak da çok şikayet olduğunu görürsünüz. 2 şezlong 1 şemsiye için 50 TL (2020) isteniyormuş ki burası için biraz fazla…

Adres: Gelincik, Korucuk 7 Sk., 57000 Sinop Merkez/Sinop

-Kumkapı Plajı

Bu plaj Sinop merkezinde direkt kuzeye yani Karadeniz’e bakan upuzun bir plaj. Yerli halka göre Sinop’un en güzel plajı. Plajın gördüğüm kadarıyla en önemli özelliği geniş ve çok güzel bir kumluk alana sahip olması.

Sinop Plajları Kumkapı Plajı

Yine yerli halkın söylediğine göre akşamları sakin gündüzleri dalgalı olurmuş. Gündoğusu rüzgarı estiğinde rahatlıkla yüzülebilirmiş. Özellikle rip akıntıları nedeniyle bu güzelliğin çok tehlikeli olduğunu söylüyorlar aman.

Plaj tarihi surların hemen dibinde bulunuyor. Halk plajı olması itibariyle ücretsiz olup arabanızı park edecek yer konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Duş, kabin ve wc imkanı var. Bayram zamanları kalabalık oluyor.

Plajda şezlong ve şemsiye kiralayan, gece geç saate kadar açık yiyecek-içecek servisi yapan Kumkapı Beach adlı orta boy bir restoran-bar var. Fiyatları da gayet uygun. Memnuniyet yüksek. Sadece buraya kahvaltıya gelin dalgaları izleyin diyenler bile var. Bilginize

Sinop Plajları Kumkapı Plajı

Biz oradayken burada kamp yapan gençleri de gördüm. Tabii ki her şeyin güzel olması Karadeniz’e bağlı ama denizin berraklığında güneşin muhteşem batışında özgürlüğün keyfini mutlaka tadın.

Adres: Gelincik, Korucuk 7 Sk., 57000 Sinop Merkez/Sinop

İnceburun Yarımadası

İnceburun Yarımadası, son dönemde gençlerin yeni tatil destinasyonu olarak öne çıkıyor. Bu durumun bence 2 sebebi var. İlki tüm Karadeniz’e göre Sinop’ta gençlerin kendini özgür hissetmesi, ikincisi ise Ege seçenekleri ile karşılaştırıldığında bölgenin hayli ucuz olması…

-Akliman Koyu

Aşırı popülerleşip hala kirlenmeden kalabilmiş ve 1.Derece Doğal Sit Alanı ilan edilmiş çok güzel enerji veren bir koy. Her taraf ormanlık alanları ile kaplı.

Tarih boyunca önemli bir liman olmuş. Hatta Amazon kadınları da bu koylarda yıkanmış. Yeşil ile mavinin buluştuğu doğa harikası bir yer.

Sinop Plajları Akliman Koyu

Piknik, kamp, yemek ve denize girme imkânı var. Doğanın mangal yapabileceğiniz yerler de burada bulunuyor. Ayrıntılı bilgi ve fotoğrafları Akliman, Amazon Kadınlarının Koyu başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

-Martı Kamp & Karavan

Akliman Koyu’na gelirken sağ tarafınızda kalan Karasu Çayı’nın etrafındaki bölge gençlerin ve ailelerin kamp yapmak için özellikle tercih ettiği bölge. Güzel bir kumsalı var. Sessiz huzurlu temiz bir yer. Kuzeye bakıyor. Karadeniz’e direkt açık. Dalga olmazsa denizi ve plajı harika. Dalga olursa rip akıntıları çok tehlikeli bilginize.

Karadeniz Karasu Çayı

Özellikle festivaller de bu bölgede yapılıyor ve festival zamanı burası inanılmaz kalabalık oluyor. Türkiye’nin her tarafından gelen gençler burada harika vakit geçiriyorlar.

Bu konuda Martı Kamp & Karavan alanını tavsiye ederim. Kamp alanı temiz, çok güzel ve geniş bir alan. Duşlar ve tuvaletler periyodik olarak temizleniyor, dezenfektanlar ve kağıt havlular mevcut. Kişi başı günlük 65 TL (2020) alıyorlar. Gözünüze çok gelebilir ama bence elektrik, sıcak su, tuvalet, banyo, internet, güvenlik, çay ikramları düşünülünce çok komik bir rakam.

Martı Kamp & Karavan

Ben çadırda kalmam derseniz sahile çok yakın konumda bulunan ve ailelerin işlettiği bahçe içerisinde bir ev kiralayıp kalabilirsiniz. Ortalama fiyatlar 100-300 TL (2020) arasında. Bu da olmadı derseniz hemen çevrede bulunan otel ve pansiyonları tercih edebilirsiniz.  

Adres: Sinop-Akliman Yolu, 57000 Osmaniye/Sinop Merkez/Sinop Tel: +908503047757

Sinop Beachleri

Beachler daha çok Ada Bölgesindeki otellerin beachlerinden oluşuyor.

-Zinos Beach

Bizim kaldığımız 4 yıldızlı Zinos Oteli’nin beach konsepti. Açıkçası burası Karadeniz olduğu için çok fazla bir beklentim yoktu. Ancak otel gibi beach işletmesinin de bölge şartlarının çok üzerinde olduğunu belirtmeliyim.

Sinop Plajları Zinos Beach

Otelde kalıyorsanız şezlong ve şemsiye ücretsiz. Otel müşterisi harici beache giriş 25 TL (2020). Ancak öncelik otel müşterilerinin. Yer varsa alıyorlar yoksa almıyorlar.

Sinop Plajları Zinos Beach

Ortam gayet güzel ve çok aşırı kalabalık olmuyor genelde otel müşterileri. Eşyalarınızı güvenle bırakıyorsunuz ve rahatsızlık duymadan güneşlenebiliyorsunuz.

Sinop Plajları Zinos Beach

Sıcak atıştırmalık vb. yapabiliyorlar. Denize girip çıktıktan sonra patates bira keyfi yapabiliyorsunuz. Sinop için oldukça elit bir yer.

Sinop Plajları Zinos Beach

Beton bir platform olduğu için denize merdivenlerden iniyorsunuz. Tek sorun denizin çok dalgalı olması. Malum burası Karadeniz. Her zaman sakin olmuyor. Dalga başladığı zaman deniz platformun üzerine çıkacak zannediyorsunuz. Bu da ayrı bir keyif tabii ki.

Adres: Ada Mah .Enver Bahadır yolu Karakum Mevkii No:69, 57000 merkez/Sinop Tel:+903682605600

Int: https://www.zinoshotel.com.tr/

-Andaç Beach

Andaç Oteli’nin beach konsepti. Otel butik olmakla birlikte beach işletmesi otelden çok çok daha büyük.

Sinop Beachleri Andaç Beach

İçeri girip çıkmadık ama dışarıdan ve bizim oradan göründüğü kadarıyla beach halk tarafından da tercih edilen bir yer.

Sinop Beachleri Andaç Beach

Hava güzelken hiç bir sıkıntı yok. İnsanlar suya atlayıp dubaya çıkıp güzel bir günün keyfini çıkarıyor. Ancak hava döndüğünde iş biraz tehlikeli hal almaya başlıyor. Sonuçta burası Karadeniz ve denizle oyun olmaz.

Adres: Ada, Enver Bahadır Cd. No:75, 57000 Sinop Merkez/Sinop Tel:+903682602677

Evet, elimden geldiğince bölgede deneyimlediğimiz ve gördüğümüz plajları ve beachleri sizlerle paylaşmaya çalıştım. Umarım siz gezginler için yararlı olmuştur.

Diğer Sinop yazılarımız için Sinop Gezi Rehberi‘ne, planlamaya yönelik bölge yazılarımız için de Orta Karadeniz Gezi Rehberi‘ne bakmanızı tavsiye ederim. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version