Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Sinop Adası Gezisi

Yazı Dizisi : Sinop Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Sinop Adası Gezisi derken bildiğiniz bir adada gezi yapacağımızı zannetmeyin. Bahsettiğim yer Sinop’un turizm merkezi de diyebileceğim denize doğru uzanan yarım ada bölgesi.

Buranın özelliği Sinop merkezine en yakın turistik otellerin burada olması. Yine plaj olmasa da şehre gelen çoğu turist denize bu otellerin oluşturduğu bağımsız beachlerden giriyor. Biz de gezimiz süresince merkezde değil bu bölgede kaldık. Oldukça da memnun ayrıldık.

Karadeniz’in geneli düşünüldüğünde burada Türkiye’nin her tarafından gençleri bile çeken bir ortamın olduğunu da teslim edeyim. Sinop’u diğer Karadeniz şehirlerinden ayıran da bu değil mi zaten.

Sinop Adası

Zamanında merkezdeki kıstakta açılacak bir kanal ile bölgeyi gerçekten bir ada yapma projesi düşünülmüş, böylece Sinop’tan ayrı bir turizm merkezi oluşturulacakmış ancak söz konusu projeye hiç başlanmamış. Belki ilerde neden olmasın.

Bu bölge ile ilgili yazı bulmanız zor. Belki de bu yazı ilk yazı olacak. Eminim foto ve detayları görünce siz de şaşıracak, güzel Sinop’a artık ayrı bir gözle bakacaksınız.

Sinop Adası ve Çevresi

Sinop Adası’na Ulaşım

Bölge turizm merkezi ve muhtemelen kalacağınız yer olduğu için biraz daha detaylı bilgi vermek istiyorum.

Sinop, İstanbul’a 681 km, Ankara’ya 411 km uzaklıkta bulunuyor.

Sinop Havalimanı (NOP)

Buraya gelip gitmenin en kolay yolu şehrin sadece 8 km dışında Akliman’da bulunan Sinop Havalimanı (NOP). Söz konusu havaalanına İstanbul’dan THY, Pegasus ve Anadolu Jet ile ulaşabilirsiniz. 1sa 20dk süren yolculuk için 200 TL (2021) civarında bir ücrete bilet bulmanız mümkün.

Ortalama Taksi Ücretleri

Havalimanından şehir merkezine; havalimanı servisleri, otobüs, dolmuş ya da taksiyle gelebilirsiniz. Taksi ile ada bölgesine yaklaşık 20-25 dakika içerisinde varabilirsiniz. Tahmini fiyat için otogara asılı fiyat listesine bakabilirsiniz (2019).

Sinop Otogarı

Eğer otobüs kullanırsanız İstanbul’dan 11,5 saat, Ankara’dan 6,5 saat sürüyor. Burada işin kötü tarafı otobüsler otogara sabahın beşinde varıyor. Buradan merkeze servis var.

Sinop Adası Minibüsleri

Merkezden de adaya ilk minibüs ile gidebilirsiniz. Ancak otellere giriş saati 14:00. Sezonda en fazla bavullarınızı bırakabiliyorsunuz.

Otogar Taksi

Böyle olunca taksi de kullansanız size felaket bir başlangıç günü kalıyor. Biz otobüsle geldiğimiz için önce taksi ile eşyaları otele bıraktık sonra da sabah 05:00-09:00 arasında merkezde limandaki çay bahçelerinde pineklemek zorunda kaldık. Tüm günü de yorgun geçirdik.

Hal böyle olunca güzel bir planlama ile buraya ya kendi arabanızla gelmenizi ya da havaalanında araba kiralamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü çevrede de çok fazla gezilecek yer olduğu unutulmamalı.

Sinop Adası Plajları

Gezmeye adada bulunan plajlarla başlayalım. Karakum da denen bu bölgede çok sayıda otel ve plaj işletmesi var. Vira, Zinos ve Andaç Otellerinin kendi beachleri var. Şehirden buraya minibüslerle ulaşım sağlamak oldukça kolay. Mesafeler birbirine yakın olduğu için alternatif bir araca gerek kalmıyor. 

-Karakum Plajı

Burası bölgeye adını veren plaj. Kumlarin siyah olmasından dolayı Karakum denmiş. Kapkara görüntüsünün volkanik kaynaklı olduğunu söylüyorlar.

Ana yoldan plaja kadar olan yolu kötü, plaja ulaşmak için dağcılık eğitimi almanızı, yükseklik korkusunu yenmenizi, hayat sigortası yaptırmanızı tavsiye ederim.

Sinop Adası Karakum Plajı

Kumsal çok güzel, deniz suyu sıcaklığı harika ama suyun içinde aşırı taş var daha doğrusu hep taş. Deniz ayakkabısı şart.

Bize çok da çekici gelmedi ama tercih edilen bir yer. Giriş için 7,5 TL (2020) ücret ödüyorsunuz. Şezlong 10 TL şemsiye 5 TL. Kaliteli bir işletme beklemeyin. Hatta işletme var mı yok mu belli değil. Geçen yüzyıldan kalma gibi. Çok fazla şikayet var. Zorunlu değilseniz çok da tavsiye edemiyorum. Tercih sizin.

Adres: Ada, Enver Bahadır Cd., 57000 Sinop Merkez/Sinop

-Zinos Beach

Bizim kaldığımız 4 yıldızlı Zinos Oteli’nin beach konsepti. Açıkçası burası Karadeniz olduğu için çok fazla bir beklentim yoktu. Ancak otel gibi beach işletmesinin de bölge şartlarının çok üzerinde olduğunu belirtmeliyim.

Sinop Adası Zinos Beach

Otelde kalıyorsanız şezlong ve şemsiye ücretsiz. Otel müşterisi harici beache giriş 25 TL (2020). Ancak öncelik otel müşterilerinin. Yer varsa alıyorlar yoksa almıyorlar.

Zinos Beach

Ortam gayet güzel ve çok aşırı kalabalık olmuyor genelde otel müşterileri. Eşyalarınızı güvenle bırakıyorsunuz ve rahatsızlık duymadan güneşlenebiliyorsunuz.

Sinop Adası Zinos Beach

Sıcak atıştırmalık vb. yapabiliyorlar. Denize girip çıktıktan sonra patates bira keyfi yapabiliyorsunuz. Sinop için oldukça elit bir yer.

Zinos Beach

Beton bir platform olduğu için denize merdivenlerden iniyorsunuz. Tek sorun denizin çok dalgalı olması. Malum burası Karadeniz. Her zaman sakin olmuyor.

Sinop Adası Zinos Beach

Dalga başladığı zaman deniz platformun üzerine çıkacak zannediyorsunuz. Bu da ayrı bir keyif tabii ki.

Zinos Beach

Adres: Ada Mah .Enver Bahadır yolu Karakum Mevkii No:69, 57000 merkez/Sinop Tel:+903682605600

Int: https://www.zinoshotel.com.tr/

-Andaç Beach

Andaç Oteli’nin beach konsepti. Otel butik olmakla birlikte beach işletmesi otelden çok çok daha büyük.

Andaç Beach

İçeri girip çıkmadık ama dışarıdan ve bizim oradan göründüğü kadarıyla beach halk tarafından da tercih edilen bir yer.

Andaç Beach

Hava güzelken hiç bir sıkıntı yok. İnsanlar suya atlayıp dubaya çıkıp güzel bir günün keyfini çıkarıyor.

Sinop Adası Andaç Beach

Ancak hava döndüğünde iş biraz tehlikeli hal almaya başlıyor. Sonuçta burası Karadeniz ve denizle oyun olmaz.

Adres: Ada, Enver Bahadır Cd. No:75, 57000 Sinop Merkez/Sinop Tel:+903682602677

-Karakum Tatil Köyü

Biraz daha uygun bir yer isterseniz Karakum Tatil Köyü bir alternatif. Beklentinizi yüksek tutmayın yalnız. Deniz kenarında ağaçlar oturulacak yerler var. Bungalov tipi evleri Sinop merkeze yakın oluşu ve güzel bir koy oluşu ile ön planda. Haliyle dışardan gelenler ile birlikte sezonda bayağı kalabalık oluyor.

Sinop Karakum Tatil Köyü

Bungalov evler için gecelik 150 TL (2019) alıyorlar. Internet yok. Burada kalanlar için de şezlong ve şemsiye ücretli. Su temiz ama sahil kum değil. Çok fazla şikayet var. Zorunlu değilseniz çok da tavsiye edemiyorum. Tercih sizin.

Adres: Ada, Enver Bahadır Cd. No:14, 57000 Sinop Merkez/Sinop Tel:+903682611899

Sinop Tarihi Paşa Tabyaları

Yarımadanın doğusunda Karakum yolu üzerinde bulunan tabya, denizden gelebilecek tehlikelere karşı tersanenin emniyetin sağlamak ve limanda bulunan gemileri korumak amacıyla 19. yy.da yarım ay şeklinde inşa edilmiş.

Üstte 11 adet top yuvası bulunan yapının alt bölümünde cephanelik ve koğuş olarak kullanılan büyük mekanlar ve mahzenler var

Sinop Tarihi Paşa Tabyaları

Tarih korunmuş gerçekten. Topların bir çoğu sağlam ve güzel şekilde düzenlenmiş. Burayı haftanın her günü 08:30–21:30 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Adres: Kefevi, Ada Sk., 57000 Sinop Merkez/Sinop Tel:+905454594547

Sinop Adası’nda Nerede Kalınır?

Sinop kalacak çeşitliliği açısından çok zengin bir şehir değil. Bunun sebebi turizmin daha yeni yeni ön plana çıkması. Bu nedenle de kaliteli diyebileceğim otel sayısı 5’i geçmez. Bunlarında çoğu ada bölgesinde bulunuyor.

Zinos Oteli

Burada da Vira ve Zinos Otel ön plana çıkıyor. Bizim buradaki tercihimiz 4 yıldızlı Zinos Oteli oldu.

Zinos Oteli

Geldikten sonra ne kadar doğru bir tercih yaptığımızı gördük. Tercihimizi küçük bir fark ödeyerek denize bakan business odalardan yana kullandık. Eşimle birlikte oldukça memnun kaldık.

Zinos Oteli

Otelin kendi beach konsepti olması çok güzel. Elit bir otel. Çok iyi işletiliyor. Çok güzel de donatılmış.

Zinos Oteli

Penthouse adında çatı katında çok güzel bir restoranı var. Burada da bir akşam deniz manzarasında yemek yemeyi unutmayın.

Zinos Oteli

Ödeyeceğiniz ücret 2 kişi kahvaltı dahil gecelik 500 TL (2021) civarı. Mutlaka biraz fark ödeyip deniz manzaralı oda alın. Sabah pencereleri açtığınızda yüzünüze çarpan güneş ve deniz manzarası size güzel bir güne başladığınızı hissettiriyor. Bunu mutlaka yaşamalısınız.

Adres: Ada Mah .Enver Bahadır yolu Karakum Mevkii No:69, 57000 merkez/Sinop Tel: (0368) 260 56 00

Int: www.zinoshotel.com.tr/

Diğer Sinop yazılarımız için Sinop Gezi Rehberi‘ne, planlamaya yönelik bölge yazılarımız için de Orta Karadeniz Gezi Rehberi‘ne bakmanızı tavsiye ederim. 

Exit mobile version