Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Size Özel Göcek Tekne Turu

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Bugün size geçtiğimiz yaz yapmış olduğumuz sadece Size Özel Göcek Tekne Turu’ndan bahsedeceğim.

Çok uzuz bir süredir pandemi koşullarında yaşıyoruz ve bu durum hayatımızı çok yönlü etkiliyor. Tabii ki tatil anlayışımızı da..

Bildiğiniz gibi ister özel ister günübirlik olsun tekne turları yaptığımız tatillerin olmazsa olmazlarından biri. Ne de olsa bize karayolu ile ulaşımı olmayan ya da zor olan cennetlerde günübirlik yüzme ve dinlenme hatta imkanınız varsa teknede geceleme imkanı bile veriyor.

Göcek Tekne Turu

Tekne turu denince ülkemizde ilk akla gelen yerlerden biri ada ve koylarla süslenmiş cennet Göcek Körfezi. Hakkını vermek gerek körfez, hem yerli hem de yabancı tur rotalarının gözdesi halinde. Sadece söz konusu körfezde 8 marina olası bile bir bakıma durumu özetliyor aslında.

Kendinize özel yat ya da tekneniz yoksa körfezdeki koy ve adaları gezebilmenizin tek yolu ise Göcek, Çalışlar ya da Fethiye kalkışlı 12 Adalar Turlarına katılmak.

Göcek Tekne Turu

Her ne kadar gerekli önlemleri almış olsalar da yine de kalabalık olur ya da ben daha özel bir tur istiyorum diyorsanız elinizde tek seçenek buraya size özel yat ya da bir tekne ile gelmek.

Göcek Tekne Turu

Biz de körfezi tek aile olarak günübirlik olarak kiraladığımız özel bir tekne ile gezdik. Ben de size bu turda yaşadıklarımızı detayları ile birlikte aktarmaya çalışacağım.

Günübirlik Tekne Turu Ücreti Nedir?

Pandemi ile birlikte katılım sınırı nedeniyle tekne turu fiyatları da yükseldi. Teknesi ve kapsamına göre değişse de Göcek Tekne Turu için ödeyeceğiniz yemek dahil fiyat kişi başı 150 TL (2021) olacaktır. Yani çekirdek bir ailenin tur fiyatı 500-600 TL civarında olacaktır.

Günübirlik Özel Tekne Kaça Kiralanır?

Bu konuda seçenekler ve fiyatlar çok çeşitli. Bölgedeki kiralama şirketleri standart guletleri mürettebatı dahil günlük ortalama 400-600 € karşılığında kiralıyorlar.

Göcek Tekne Turu

Bizim tekneyi soracak olursanız bu tip tekneler en ekonomik sınıfa giriyor. Tekne 10 m uzunluğunda ve tek aile için fazlasıyla büyük ve yeterli. İsterseniz dolabı doldurabiliyorsunuz ya da ücreti karşılığında mürettebat dolduruyor. İsterseniz mangal bile yapıyorlar.

Biz tekneyi Gocek Online Turizm Yatçılık Ltd. şirketinden Göcek Adalar Turu için günübirlik 2150 TL (2020) ücret karşılığında kaptan ve bir miçosu ile olarak kiraladık.

Göcek Tekne Turu

Günümüz fiyatları derseniz ilgili firmanın sitesinde bu tip bir tekne için şu an mürettebatı dahil günlük 250 € talep ediliyor.

Bu teknenin 2 avantajı var. İlki 2. bir ailenin daha size rahatlıkla katılabilecek olması. Yani sevdiğiniz bir aile ile ücreti bölüşüp pandemi kurallarına uygun daha ekonomik güzel bir gün geçirebilirsiniz. Tamamen size kalmış.

Diğer bir avantajı ise teknenin fazla bir draftının olmaması. Bu tekne ile sığ sahilli adalara bile neredeyse kıçtan kara yapabiliyorsunuz. Derdim reklam yapmak değil yaşadığımı iyi ya da kötü anlatır siz gezginlerle paylaşırım. Şirket yetkilileri ile görüşmek isterseniz Tel: 0533 306 32 22

Göcek Tekne Turu Rotaları

Günübirlik Göcek Tekne Turuna katılırsanız rotanız muhtemelen aşağıdaki gibi olacak.

Özel bir teknenin avantajı işte burada çıkıyor. Size verilen en uzak nokta kapsamında kalmak üzere kendiniz önceden çalışıp daha fazla yer görebileceğiniz bir rota ve kalış sürelerini belirleyebilirsiniz ya da turu tamamen kaptanın tecrübesine bırakabilirsiniz. O da tamamen size kalmış.

Tek Aileye Özel Göcek Tekne Turu Rotası Tavsiyem

Bu kadar bilgilendirmeden sonra sanırım artık tekne turumuza ve yaşadıklarımıza geçebiliriz. Burada yazdıklarımı aynı zamanda kendi programınız için tavsiyemiz olarak da görebilirsiniz.

Göcek Tekne Turu – Marina

Turumuz sabah saatlerinde şirket yetkilileri ile Göcek Marina’da buluşmamız ile başladı. Burada bize tekneye kadar eşlik edip tur ile ilgili bir kaç detay daha verip güzel bir gün dilediler.

Göcek Tekne Turu – Marina

Sabahın erken saatlerinde ortalık henüz sakinken Göcek Marina’dan çıktık. Güneşli ama rüzgarlı bir gündü.

-Kille Sahili

İlk durağımız Kille Sahili oldu. Burada her hangi bir tesis ya da iskele yok. Son derece bakir bir koy.

Kille Sahili

Demirli superlüks yatlar ve tekneler var. Kısa süreli de olsa tekne turları da uğruyor.

Kille Sahili

Kaptanımız burada neredeyse tekneyi kıçtan kara etti. Kısa bir yüzme molası ile ilk defa körfez suları ile de tanışmış olduk.

Kille Sahili

Burası gerçekten harika bir yer. Karadan ulaşımı yok. Çam ağaçların gölgesinde yüzüyorsunuz. Deniz gördüğünüz gibi tertemiz ve çok güzel. Biraz taşlık ancak onu da deniz terliği ile çözebilirsiniz.

-Bedri Rahmi Koyu

Koy körfezin en bilinen koyu aynı zamanda en güzel koylarından biri. Yerli turistler kadar yabancı turistlerin de tatil için tercih ettiği bir yer.

Bedri Rahmi Koyu

Özel yatların bağladığı, turların ise yüzme ve yemek molası verdiği bir yer.

Denizi çok güzel ve ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 1974 yılında bir kaya parçası üzerine yaptığı resim ile ünlenmiş. Koya da kendisinin adı verilmiş. Özetle yüzmek için harika bir koy.

Bedri Rahmi Koyu

Burada karaya çıkıp mutlaka gezin. Gezerken Krya Antik Kenti kalıntıları ile de karşılaşacaksınız. Fotoğraf çekmek için inanılmaz kareler yakalayabilirsiniz.

Bedri Rahmi Koyu

Koyda restoranlar var. Size bir tüyo. Yemek yerseniz tekne ile bağlanmak da ücretsiz. Koy ile ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflar için tıklayınız.

-Sıralıbük Koyu

Kaptanımız burada da tekneyi neredeyse kıçtan kara yaptı. Biz de bayağı uzun kaldık.

Sıralıbük Koyu

Koy, çoğu kişi ilk üçe koysa da gördüğüm kadarıyla bence körfezin en güzel koyu. Burada yüzerken denizden ayrı bir keyif aldık.

Sıralıbük Koyu

Denizin içindeki canlı çeşitliliği gayet yüksek. Balıklarla beraber yüzüyorsunuz. Özellikle de dalış tutkusu olanlar burayı mutlaka planlarına almalı.

Sıralıbük Koyu

Koyun sonunda zeytin ağaçlarının altında bir düzlük plaj alanı da var. Özel gelirseniz koy ve çevresini muhakkak gezin. Koy ile ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflar için tıklayınız.

-Kleopatra Hamamı Koyu

Kleopatra Hamamı Koyu körfezin en güzel koylarından biri. Koy adını antik Likya Dönemi’nde Kleopatra için inşa ettirildiği söylenen batık tarihi hamam kalıntılarından almış.

Kleopatra Hamamı Koyu

Efsaneye göre, Kleopatra Sezar öldükten sonra Antonius’la burada yüzmüş. Bu suların kendisini çok güzelleştirdiği için burası hamam yapılmış. İşin aslıysa, tepelerde bir yerde sönmüş bir volkan varmış, bunun suya karıştırdığı elementlerin ise cilde çok iyi gelmesiymiş.

Adaia Koyu

Koyda yemek içmek için özel bir tesis yok. Turlar ile gelmediyseniz ya da özel yatınızda yemek yapmayacaksanız bölgede sizi bekleyen en yakın seçenek hemen karşınızdaki Adaia Koyu’nda bulunan Adaia Göcek ve tesisleri. Orada sizi çok güzel bir plaj da bekliyor olacak.

Adaia Koyu

Ancak koy rüzgara açık. Bu nedenle iskeleye aborda olmak hayli sıkıntılı, ayrıca bahse konu tesis abartılı fiyatları ile meşhur. Bunu da belirtmeden geçmeyelim. Her 2 koy ile ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflar için tıklayınız.

-Göbün Koyu

Göbün Koyu Gezisi Türkiye’de yapmış olduğumuz en güzel gezilerden biriydi. Geziyi böyle ifade etmemin 2 temel sebebi var

Göbün Koyu

İlki burasının muhteşem bir güzellik ve tarihin yanında uzaklarda bulunan bir tropik ada misali tam bir bilinmezlik içermesi. Çünkü yerleşim yasak. Karayolu yok. Tek şansınız denizyolu ama mavi turlar hariç turlar da buraya gelemiyor. Yani bir nevi yatınız varsa gelebileceğiniz bir yer.

Göbün Koyu

İkincisi ise Türkiye’de yediğimiz en iyi deniz ürünlerini neredeyse parmaklarımız ile birlikte burada yemiş olmamız.

Göbün Koyu

Koyda Bizans döneminden kalma kalıntıları ve eski Rum evlerinin kalıntılarını görebiliyorsunuz. koy ile ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflar için tıklayınız.

-Domuz Adası

Domuz Adası Simavilerin Özel Mülkü olsa da bugün Göcek 12 Adalar Turu rotasında yer alan önemli duraklardan biri. Tabii burada adaya çıkmaktan bahsetmiyorum.

Domuz Adası

Ada, bugün gezebileceğiniz bir ada değil. Belirtiğim gibi burası bir özel mülk. Sadece karaya çıkmamak şartıyla koylarında yüzebilirsiniz.

Akvaryum Koyu

Etrafında bir çok korunaklı koy var. Adanın en bilinen koyu ise Akvaryum Koyu. Denizi çok temiz. Dalmayı sevenler için harika bir koy.

Akvaryum Koyu

Bu koyun dibinde Bizans Dönemi’ne tarihlenen suyun üzerinden rahatlıkla görüp fotoğraflayabileceğiniz kalıntılar var. Ada ile ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflar için tıklayınız.

-Tersane Adası

Göcek Tersane Adası aynı zamanda körfezin de en büyük adası. Adını Bizans ve Osmanlı döneminde burada çalışan tersaneden almış.

Göcek Tekne Turu – Tersane Adası

Özel gelirseniz adayı muhakkak gezin. Özetle amatör olta balıkçıları için mükemmel, denizi de yüzmek için harika bir ada.

Tersane Adası

Gezerken eski tersane ve Rum evlerinin kalıntıları ile gözetleme kulesi ile karşılaşacaksınız. Fotoğraf çekmek için inanılmaz kareler yakalayabilirsiniz.

Tersane Adası

Tek kötü tarafı adadaki ağaçlar. Zamanında tekne yapımında kullanıldığından ada bugün kel kalmış. Zaten kalanını da keçilere yem oluyor. Ada ile ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflar için tıklayınız.

-Yassıca Adaları

Göcek’in Simgesi Yassıca Adaları bölgeye gelen gezginlerin olmazsa olmazları olan bir yer.

Hacı Halil Adası

Söz konusu adalar bir çok kez reklam ve filmlerin mekanı konusu olmuş son dönemde turizm potansiyeli ile çok öne çıkmış bir cazibe merkezi aslında. Mesela Hacı Halil Adası Ahmet Nazif Zorlu’ya ait.

Büyük Yassıca Adası

Adalar harika atmosferinin yanında yerli yabancı tüm tekneler için harika bir barınma imkanı da sağladığından çok fazla tercih ediliyor. Esas ünlü olan ada bizim de teknemizi kıçtankara yaptığımız ince uzun olan Büyük Yassıca Adası. 

Büyük Yassıca Adası

Açık konuşmak gerekirse aslen bizim de tekne kiralayıp bu turu yapma sebebimiz söz konusu adalar. Adalar ile ilgili detaylı bilgi ve fotoğraflar için tıklayınız.

Evet arkadaşlar artık neredeyse gün batıyor. Artık geri dönüşe geçiyoruz. Gün batarken körfez ve Göcek daha da güzelleşiyor. Göcek tekne turumuzu da böylece bitirmiş oluyoruz.

Göcek Tekne Turu – Marina

Tekne kiraladığımız için oldukça memnun kaldık. Verdiğimiz paranın karşılığını aldığımızı düşünüyoruz. Eğer düşünürseniz tekne pandemi koşullarında 2 pandemi olmasa 3 aile için oldukça ideal. Tabii insanın varsa kendi yatı ya da teknesi ile gezmesi çok daha güzel ancak böyle bir imkanınız yoksa bence bölgeyi turlamak için en ekonomik ve ideal opsiyon. Mutlaka tavsiye ediyoruz. Sağlıcakla kalın.

Diğer yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi ne de bakmanızı tavsiye ederim.

Exit mobile version