Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Bedri Rahmi Koyu

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Göcek Bedri Rahmi Koyu körfezin en bilinen koyu aynı zamanda en güzel koylarından biri. Yerli turistler kadar yabancı turistlerin de tatil için tercih ettiği bir yer.

Yatçıların ise uğrak yeri, denizi çok güzel ve ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 1974 yılında bir kaya parçası üzerine yaptığı resim ile ünlenmiş. Koya da kendisinin adı verilmiş.

Bahse konu koy Sıralıbük Koyu’nun hemen kuzeyinde bulunuyor. Her ne kadar Dalaman İlçesi sınırları içerisinde yer alsa da koy ulaşım kolaylığı nedeniyle Göcek ile anılıyor.

Bedri Rahmi Koyu

Özel gelirseniz koy ve çevresini muhakkak gezin. Özetle yüzmek için harika bir koy. Gezerken Krya Antik Kenti kalıntıları ile karşılaşacaksınız. Fotoğraf çekmek için inanılmaz kareler yakalayabilirsiniz.

Bedri Rahmi Koyu Gezisi

Bedri Rahmi Koyu’na Nasıl Gidilir?

Buraya gelmenin tek yolu Göcek, Çalışlar ya da Fethiye kalkışlı 12 Adalar Turlarına katılmak.

Koy, yat turlarının en çok tercih ettiği koylardan biri. Her ne kadar gerekli önlemleri almış olsalar da yine de kalabalık olur ya da ben daha özel bir tur istiyorum diyorsanız elinizde tek seçenek buraya size özel yat ya da bir tekne ile gelmek.

Bedri Rahmi Koyu Yolunda

Biz de buraya tek aile olarak günübirlik olarak kiraladığımız tekne ile koyda yaptığımız tur kapsamında geldik.

Eğer trekking yapmayı seviyorsanız bu koya yürüyüş yaparak ulaşabilirsiniz. Çok fazla kişinin bilmediği bu yolun tarifi şöyle. Göcek tünelini geçtikten sonra (Dalaman istikametine doğru) Kargınkürü Köyü tabelasından devam edip Kille Koyu’na kadar arabayla gelebilirsiniz. Buradan da yürüyerek 45 dakikada Koy’a varabilirsiniz.

Bedri Rahmi Koyu ve Çevresi

Bedri Rahmi Koyu hakkında bilgi verebileceğim ilk detay, Koy’un çam ve zeytin ağaçları ile çevrili olmasıdır. Eğer özel yatla gelirseniz ve vaktiniz varsa karaya çıkıp etrafta da mutlaka yürüyün. Her taraftan çıkan keçiler size eşlik ediyor.

Tarihle ilgileniyorsanız koyun hemen kuzeyinde Krya Antik Kenti bulunuyor. Kent, bazı tarihçilere göre Karya, bazı tarihçilere göre Likya şehri olarak gösteriliyor. Ancak son dönemde elde edilen buluntular kentin Karya’nın güney sınır ucu olarak kabul edilmesini sağlamış.

Bedri Rahmi Koyu

Etrafta Bizans yapıları, mezar, lahit ve çok fazla kaya mezarları var. Söz konusu mezarların bazıları denizden de görülebilen yamaçlarda güvercin kayası biçiminde.

Daha iç taraflara giderseniz antik kente dahil küçük bir kulenin temelleri ile bir büyük bir sarnıcı da görebilirsiniz.

Diğer taraftan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun bir kaya parçası üzerine yaptığı balık resmi de mutlaka görülmeli. Tabii aslında bu sadece balık resmi değil. Dikkatle bakarsanız 6 tane hayvanı gizleyecek şekilde yapmış bir tablo.

Bedri Rahmi Koyu

Tekne ile bağlanmak için iskeleler var. Hal böyle olunca da özel yatların bağladığı, turların ise yüzme ve yemek molası verdiği bir yer olmuş.

Bedri Rahmi Koyu

Turkuaz rengindeki suyu, tarihi kalıntıları ve özellikle eşsiz doğasını ile gerçekten ilgimi çeken koy bence sakin zamanda tüm Türkiye sevdalısı gezginler tarafından görülmeli. Mümkünse tavsiyem özellikle turların yoğunlaştığı öğle vakitlerinde buraya gelmemeniz.

Bedri Rahmi Koyu

Koyun suyu ise gerçekten çok temiz ve güzel. Özellikle de dalış tutkusu olanlar burayı planlarına almalı. Denizin içinde ki canlı çeşitliliği gayet yüksek. Deniz maskenizi almayı unutmayın.

Bedri Rahmi Koyu’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Yeme içmeye gelince koyda yemek içmek için Likya-Onno @Bedri Rahmi Koyu ve Olive Restaurant olmak üzere 2 restoran var. İkisinin de sunumları şık, servis hızlı. Fiyatlar haliyle biraz yüksek. Yemek yerseniz tekne ile bağlanmak ücretsiz. Tercih size kalmış.

Göcek Tekne Turu

Tekneyi soracak olursanız Gocek Online Turizm Yatçılık Ltd. şirketinden Göcek Adalar Turu için günlük 2150 TL (2020) ücret karşılığında kaptanlı olarak kiraladık. Tekne 10 m uzunluğunda 2. bir aile daha size rahatlıkla katılabilir. İsterseniz dolabı ücreti karşılığında dolduruyorlar ya da mangal bile yapıyorlar. Size kalmış. Tel: 0533 306 32 22

Diğer yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi ne de bakmanızı tavsiye ederim. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version