Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Göcek Sıralıbük Koyu

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Göcek Sıralıbük Koyu, çoğu kişi ilk üçe koysa da gördüğüm kadarıyla bence körfezin en güzel koyu. Burada denizden ayrı bir keyif aldık.

Bahse konu koy Sarsala Koyu’nun hemen kuzeyinde bulunuyor. Her ne kadar Dalaman İlçesi sınırları içerisinde yer alsa da koy ulaşım kolaylığı nedeniyle Göcek ile anılıyor.

Özel gelirseniz koy ve çevresini muhakkak gezin. Özetle yüzmek için harika bir koy.

Sıralıbük Koyu

Fotoğraf çekmek için inanılmaz kareler yakalayabilirsiniz.

Sıralıbük Koyu Gezisi

Sıralıbük Koyu’na Nasıl Gidilir?

Buraya gelmenin tek yolu Göcek, Çalışlar ya da Fethiye kalkışlı 12 Adalar Turlarına katılmak.

Sıralıbük Koyu Yolunda

Koy, yat turlarının en çok tercih ettiği koylardan biri. Her ne kadar gerekli önlemleri almış olsalar da yine de kalabalık olur ya da ben daha özel bir tur istiyorum diyorsanız elinizde tek seçenek buraya size özel yat ya da bir tekne ile gelmek.

Biz de buraya tek aile olarak günübirlik olarak kiraladığımız tekne ile koyda yaptığımız tur kapsamında geldik.

Sıralıbük Koyu ve Çevresi

Koy, çam ve zeytin ağaçları ile çevrili. Eğer özel yatla gelirseniz ve vaktiniz varsa karaya çıkıp etrafta da mutlaka yürüyün. Karşınıza her an keçiler çıkabilir sakın şaşırmayın.

Koyun sonunda zeytin ağaçlarının altında bir düzlük plaj alanı da var. Biraz çakıllık. Kullanmayı düşünürseniz mutlaka deniz ayakkabılarınız olsun.

Sıralıbük Koyu

Dalga ve rüzgardan korunaklı bir koy. Özellikle sabah saatlerinde akvaryum gibi.

Denizin içindeki canlı çeşitliliği gayet yüksek. Balıklarla beraber yüzüyorsunuz. Özellikle de dalış tutkusu olanlar burayı planlarına almalı. Deniz maskenizi almayı unutmayın.

Sıralıbük Koyu

Denizi tertemiz. Hal böyle olunca da özel yatların gecelemek üzere demirlediği turların ise yüzme ve yemek molası verdiği bir yer olmuş.

Biz koyun dibine girmek yerine hemen girişteki yarlara kıçtan yaslandık. Burası oldukça derin ama bir o kadar da güzel.

Sıralıbük Koyu

Lacivert rengindeki suyu ve özellikle eşsiz doğasını ile gerçekten ilgimi çeken koy bence sakin zamanda tüm Türkiye sevdalısı gezginler tarafından görülmeli. Mümkünse tavsiyem özellikle turların yoğunlaştığı öğle vakitlerinde buraya gelmemeniz.

Yeme içmeye gelince koyda küçük bir restoran da var. Lezzetli ürünleri sabah taze köy ekmeği ile adeta koya zenginlik katıyor.

Göcek Tekne Turu

Tekneyi soracak olursanız Gocek Online Turizm Yatçılık Ltd. şirketinden Göcek Adalar Turu için günlük 2150 TL (2020) ücret karşılığında kaptanlı olarak kiraladık. Tekne 10 m uzunluğunda 2. bir aile daha size rahatlıkla katılabilir. İsterseniz dolabı ücreti karşılığında dolduruyorlar ya da mangal bile yapıyorlar. Size kalmış. Tel: 0533 306 32 22

Diğer yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi ne de bakmanızı tavsiye ederim. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version