Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Kleopatra Hamamı Koyu

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Göcek Kleopatra Hamamı Koyu körfezin en güzel koylarından biri. Koy adını antik Likya Dönemi’nde Kleopatra için inşa ettirildiği söylenen batık tarihi hamam kalıntılarından almış.

Efsaneye göre, Kleopatra Sezar öldükten sonra Antonius’la burada yüzmüş. Bu suların kendisini çok güzelleştirdiği için burası hamam yapılmış. İşin aslıysa, tepelerde bir yerde sönmüş bir volkan varmış, bunun suya karıştırdığı elementler cilde de çok iyi geliyormuş.

Bahse konu koy Sarsala Koyu’nun hemen güneyinde bulunuyor. Her ne kadar Dalaman İlçesi sınırları içerisinde yer alsa da koy ulaşım kolaylığı nedeniyle Göcek ile anılıyor.

Kleopatra Hamamı Koyu

Özel gelirseniz koy ve çevresini muhakkak gezin. Özetle yüzmek için harika bir koy. Gezerken hamamın yanında eski tarihi kalıntılar ile karşılaşacaksınız. Fotoğraf çekmek için inanılmaz kareler yakalayabilirsiniz.

Kleopatra Hamamı Koyu Gezisi

Kleopatra Hamamı Koyu’na Nasıl Gidilir?

Buraya gelmenin tek yolu Göcek, Çalışlar ya da Fethiye kalkışlı 12 Adalar Turlarına katılmak.

Koy, yat turlarının en çok tercih ettiği koylardan biri. Her ne kadar gerekli önlemleri almış olsalar da yine de kalabalık olur ya da ben daha özel bir tur istiyorum diyorsanız elinizde tek seçenek buraya size özel yat ya da bir tekne ile gelmek.

Kleopatra Hamamı Koyu Yolunda

Biz de buraya tek aile olarak günübirlik olarak kiraladığımız tekne ile koyda yaptığımız tur kapsamında geldik.

Kara yolundan en yakın Sarsala Koyu’na gelip buraya 1,5 saat kadar yürüyerek gelebileceğiniz söyleniyor. Yapmadığımız için sadece bilgi olarak paylaşıyorum.  

Kleopatra Hamamı Koyu ve Çevresi

Koy çam ve zeytin ağaçları ile çevrili. Eğer özel yatla gelirseniz ve vaktiniz varsa karaya çıkıp etrafta da mutlaka yürüyün. Her taraftan çıkan keçiler size eşlik ediyor.

Tarihle ilgileniyorsanız hamam kalıntılarına ek olarak bölgede kıstağın üzerindeki tepede Arymaxa Antik Kenti bulunuyor. Buradan aynı anda hem Gökgemile hem de Hamam Koyu seyredilebiliyor.

Kleopatra Hamamı Koyu

Yine hamamın yakınında su altında eski bir Bizans dönemi manastırının kalıntıları var. Özellikle de dalış tutkusu olanlar burayı planlarına almalı. Denizin içinde ki canlı çeşitliliği gayet yüksek. Deniz maskenizi almayı unutmayın.

Koyun suyu ise gerçekten çok temiz ve güzel. Hal böyle olunca da özel yatların demirlediği turların ise yüzme ve yemek molası verdiği bir yer olmuş.

Turkuaz rengindeki suyu, tarihi kalıntıları ve özellikle eşsiz doğasını ile gerçekten ilgimi çeken koy bence sakin zamanda tüm Türkiye sevdalısı gezginler tarafından görülmeli. Mümkünse tavsiyem özellikle turların yoğunlaştığı öğle vakitlerinde buraya gelmemeniz.

Adaia Göcek

Yeme içmeye gelince koyda yemek içmek için özel bir tesis yok. Turlar ile gelmediyseniz ya da özel yatınızda yemek yapmayacaksanız bölgede sizi bekleyen en yakın seçenek hemen karşınızdaki Adaia Koyu’nda bulunan Adaia Göcek ve tesisleri.

Adaia Koyu

Tabii ki öncelikle tekneniz için burada bulunan iskelede yer bulmanız çok önemli. Rüzgarlı havalarda burada iskeleye aborda olmak da hayli zor benden söylemesi.

Adaia Koyu

Restoran her gün 09:30-00:00 saatleri arasında hizmet veren restoran uçuk fiyatları ile tanınıyor. Restoranın hemen yanında ise güzel bir plaj var. Biz gitmedik ama çok da fazla şikayet var bilginize.. Tercih size kalmış.

Göbün Koyu

Benim tavsiyem imkanınız varsa hemen güneyinizdeki Göbün Koyu’na gidip orada yemeniz.

Kleopatra Hamamı Koyu Yolunda

Tekneyi soracak olursanız Gocek Online Turizm Yatçılık Ltd. şirketinden Göcek Adalar Turu için günlük 2150 TL (2020) ücret karşılığında kaptanlı olarak kiraladık. Tekne 10 m uzunluğunda 2. bir aile daha size rahatlıkla katılabilir. İsterseniz dolabı ücreti karşılığında dolduruyorlar ya da mangal bile yapıyorlar. Size kalmış. Tel: 0533 306 32 22

Diğer yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi ne de bakmanızı tavsiye ederim. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version