Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Pandemiye Uygun Bungalov Tatili

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Covid-19 virüsünün hayatımıza girmesi ile birlikte tatil anlayışımız değişince gelen istek üzerine Pandemiye Uygun Bungalov Tatili konulu bir yazı yazmaya karar verdim.

Gerek yazılı gerekse görsel medya ise şimdiden yaza hazırlık kapsamında bu önlemleri almış otellerin reklamları ile dolu ancak son dönemde takip ettiğiniz gibi yeni tip koronavirüs nedeniyle aile olarak izole tatil yapma anlayışı daha öne çıktı. Bu durum da gözlemlediğim kadarıyla ailelerin tatil tipi seçeneklerini neredeyse dörde kadar düşürdü. Nedir bu seçenekler?

Bunlardan ilki yat ile tatil yapmak. Tabii ki ister tur ister kiralık olsun harika bir seçenek ancak parasal bir sıkıntınız yoksa…..bunun dışında bütçe sıkıntısı olmayanlar dışında döviz üzerinden belirlenen yat ücretlerini paylaşacak en az 1 ya da 2 aile daha olmadan işiniz de bir hayli zor.

İkincisi bir karavan kiralamak. Bunun için tatilci değil biraz daha gezgin ruhunuzun ağır basması şart. Tabii ki tüm aile olarak. Ayrıca yüksek kiralama ve sigorta ücretlerine ek olarak park, elektrik vb. ücretlerini de unutmamak gerek.

Green Pine Beach & Bungalows

Üçüncüsü sizin ya da yakın bir akrabanızın yoksa deniz kıyısında ya da denize yakın bir ev ya da villa kiralamak. Ancak bu seçeneğin de iş durumu nedeniyle sezonda kiralama dışında başka şansı olmayan aileler için yine oldukça pahalı olduğunu belirtmeliyim. Bu durum da ister istemez bir kaç aile birleşip paylaşımlı kiralama seçeneğini doğuruyor.

Green Pine Beach & Bungalows

Dördüncü seçenek ise benim sizlerle paylaşacağım doğayla iç içe bungalov evlerin bulunduğu turizm tesisleri. Hem tek ailelik hem de ücreti uygun olan seçenek. Bu kapsamda aile olarak deneyimleyip memnun kaldığımız Ölüdeniz merkeze sadece 500 m mesafede bulunan Green Pine Beach & Bungalows tecrübemizi sizlerle paylaşacağım.

Green Pine Beach & Bungalows

Ulaşım

Tesis; İstanbul’a 811 km, Ankara’ya 640 km ve İzmir’e 350 km uzaklıkta bulunuyor. Kiralık ya da kendi arabanızla İstanbul’dan 9 saatte, Ankara’dan 8 saatte ve İzmir’den 5 saatte tesise ulaşabilirsiniz.

Eğer otobüs tercih ederseniz bu sürelere en az 2 saat eklemeniz gerekiyor. Ayrıca Ölüdeniz’e direkt otobüs seferi yok. Seferler Fethiye Otogarı’nda son buluyor. Otogardan Ölüdeniz’e düzenli dolmuş seferleri yapılıyor. 14 km uzaklıktaki otogardan Ölüdeniz’e ortalama 30 dakikada ulaşabilirsiniz.

Bölgesel planlama yaptıysanız başka ama buraya ulaşmanın en kolay yolu İstanbul ve Ankara için havayolunu kullanmak. Muğla Dalaman Havalimanı tesise yaklaşık 65 km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanına Türkiye’nin tüm büyükşehirlerinden direkt uçuş bulunuyor. Buradan taksi ile tesise ulaşım bedeli de ortalama 200 TL (2021) civarında.

Tesis giriş saati 14.00 çıkış saati 12.00.

Ölüdeniz Kumburnu Plajı

Biz buraya Polatlı-Eğirdir-Isparta üzerinden Ankara’dan kiraladığımız araba ile geldik. Mesafe 640 km. Normal bir sürüş ile bu mesafeyi 9-10 saatte almak mümkün.

Adres: Ölüdeniz, Ölüdeniz Cd. No 61, 48340 Fethiye/Muğla Tel:+905339470338

Bungalov Çeşitleri

Dokuz dönüm arazi üzerine kurulu tesisler Ölüdeniz’in de tam kalbi Kumburnu Plajı’nın tam arkasında yabancıların Blue Lagoon dedikleri bölgede yer alıyor. Daha tesislerin kapısından girdiğinizde Ölüdeniz’in o kalabalığı arkanızda kalıyor.

Bunu yazma sebebim şu. Ölüdeniz hem turistler hem de yerli halk tarafından sezonda oldukça tercih edilen bir yer. Ölüdeniz Kumburnu Plajı ise iğne atsanız yere düşmeyecek kadar inanılmaz kalabalık. Tesislerden girdikten itibaren ise mavi ve yeşil atmosferiyle Ölüdeniz’in kalbindesiniz ama bir o kadar da kalabalıktan uzaksınız.

Green Pine Beach & Bungalows

Burada diğer plajlı tesislerden farklı olarak bungalov evleri ile konaklama hizmeti veriliyor. Yani bir otel yok. Sadece eğlencenin yanında dinlence var.

Tesiste yeşillikler içerisinde değişik tipte, aile kişi sayısına göre büyüklükleri olan bungalovlar var. 10 adet Tree House, 11 adet Natural House, 2 adet Laguna House ve 9 adet çadır ev olarak da geçen Glamping House var. Tercih ederseniz son 2 tipte jakuzi de bulunuyor.

Bizim kiraladığımız bungalov tipi Natural House. Adı gibi çok da doğal ve basit. Tam 3 kişilik. 26 m2 olan oda içerisinde klima, tv, yataklar ve banyo var. Otopark sorunu yok. Arabanızı bungalovun tam önüne çekebiliyorsunuz. Yani araba da sizin için ekstra dolap oluyor böylece her şeyi çıkarmadan tatile de devam edebiliyorsunuz.

Yemekler

Tesis konsept olarak oda & kahvaltı ve tam pansiyon olarak hizmet veriyor. Biz risk almamak için öğle yemeği de dahil tam pansiyonu tercih ettik (Her ne kadar tüm öğle yemeklerini gezdiğimiz için almasak da). 5 gün için 3 kişi günlük 900 TL (2020) ödedik. Sadece kahvaltı da alabilirsiniz ancak çok bir fark olmadığı için değmeyeceğini söyleyebilirim.

Green Pine Beach Bungalov Tatili

08:00 – 10:00 Sabah Kahvaltısı Açık Büfe

13:00 – 14:30 Öğle Yemeği (ALA CARTE)

16:00 – 17:00 Çay Saati

19:00 – 21:00 Akşam Yemeği (ALA CARTE)

Tam pansiyon alınca yukarıda görülen her şeyi de alkollü içkiler hariç kişi başı bir içecek dahil ücretsiz alıyorsunuz.

Sabahları her tarafı açık denize nazır restoranda çevre köylerden tedarik edilen yöresel lezzetlerin, ev yapımı reçellerin ve peynir çeşitlerinin sunulduğu serpme kahvaltıyla güne başlıyorsunuz.

Öğle ve akşam yemekleri ise çorba, salata, ana yemek, içecek ve günün tatlısı veya meyveden oluşuyor. Ana yemekler daha çok doyurucu et yemekleri.

Green Pine Beach Bungalov Tatili

İçki almak isterseniz onlar da dışarıya göre oldukça uygun. Burada da hiç dışarı çıkmadan oldukça sakin güzel bir akşam geçirebilirsiniz ya da yürüyerek 10 dakikada Ölüdeniz merkezine gidip takılabilirsiniz.

Plaj

Tesis denize sıfır. Muhteşem değil. Dip tabiatı çamur. Mükemmellik arıyorsanız Kumburnu Plajı hemen önünüzde. Bu tamamen sizin tercihiniz.

Green Pine Beach Bungalov Tatili

Su ise sığ. Tam çocuklu ailelere göre. Derinlik için biraz açılmanız gerek hepsi bu.

Green Pine Beach Bungalov Tatili

Misafirler şezlong ve şemsiye hizmetinden ücretsiz yararlanıyor. İsteyenler için yine uygun fiyatlarda su aktiviteleri de mevcut.

Green Pine Beach Bungalov Tatili

Mesela kano kiralayıp gezebilir adacıklara çıkabilirsiniz.

Green Pine Beach Bungalov Tatili

Özellikle Kumburnu Plajı’nın hemen arkasındaki Blue Lagoon’da deniz bisikleti sürmek gerçekten ayrı bir keyif.

Green Pine Beach Bungalov Tatili

Böylece pandemiye rağmen çok kalabalık olan Kumburnu Plajı’nın açığında tehlikesiz şekilde kendinizi denize de bırakabilirsiniz.

Yapılabilecek Aktiviteler

Ölüdeniz tatil aktiviteleri açısından Türkiye’nin en zengin yerlerinden biri. Yeter ki yapmak isteyin.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü

Mesela Ölüdeniz’e gelmişken yamaç paraşütü yapmadan olmaz. Tesis görüş mesafesinde Babadağ’ın zirvesine sadece 19 km uzaklıkta bulunuyor. Pazarlığa tabii tabii ki ama 500-700 TL (2020) civarında bir ücret istiyorlar.

Ölüdeniz Tekne Turları

Yine tekne turu derseniz Kelebekler Vadisi, Cennet Koyu vb. doğu yönünde tekne turu yapabilirsiniz. Göcek 12 Adalar Turu derseniz buradan zor. Böyle bir şey için önceden ayarlayıp arabayla 1 saat mesafedeki Göcek kalkışlı turlara katılmalısınız. Bu konudaki detaylı bilgi ve fotoğrafları bizim yaptığımız Size Özel Göcek Tekne Turu başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

Bunların dışında tüplü dalış, jeep safari ve at turu da diğer organizasyonlar. Tüm bu organizasyonları tesisten indirimli almanız mümkün.

Bungalov Tatilinin Avantajları

Bungalov otelleri sosyal mesafenin kontrol altında tutulabildiği kompleks otellere göre daha tenha tesisler. Çünkü açık alandalar ve ortak bile olsa kapalı tesisleri yok.

Bungalovların hepsi bağımsız ve hepsi müstakil girişli.

İsteğiniz üzerine siz tatilinize devam ederken her gün odanız temizleniyor. Daha temkinli iseniz yanınızda kendi çarşaflarınızı da getirip kullanabilirsiniz.

Ortak tuvalet kullanımı söz konusu değil.

En tehlikelisi ortak klima da yok.

Yemeklerinizi ister odanızda isterseniz ortak tamamen her tarafı açık restoranda yiyebiliyorsunuz.

Arabanızı bungalovun tam önüne park edebiliyorsunuz. Bunun avantajı eğer başka planlarınız varsa arabayı boşaltmadan sadece burada ihtiyacınız olanı yanınıza almak ya da başka bir deyişle arabanızı bir büyük dolap gibi kullanabilmek.

Çocuklarınızla daha kaliteli vakit geçirebiliyorsunuz. Üstelik köpek ya da kedilerinizi de yanınızda getirebilirsiniz.

Plajınız pandemiye uygun şekilde düzenlenmiş, şezlong ve şemsiyeniz ise sadece size ait.

Bungalov Tatilinin Dezavantajları

Bu tür tatilin dezavantajları yok mu? Tabii ki var. Evler tahtadan yapıldığı için böcek vb. hayvanlarla karşılaşmanız olası.

Yine tahtadan yapılmaları nedeniyle siz hareket ettikçe betonda duymayacağınız gürültülerin çıkarmasına sebep olabiliyor.

Ancak zaten amacınız kısa süreliğine şehirden kaçıp doğa ile iç içe olmak. Hal böyle olunca bunları da görmemezlikten gelip keyfini çıkarmaya bakın.

Green Pine Beach Bungalov Tatili
Biz Bunları Yaşarken Ölüdeniz Kumburnu Plajı

Sonuç olarak pandemi süreci insanların doğaya bakışını pozitif yönde değiştirdi. İnsanlar son dönemde böyle tesisleri daha fazla tercih etmeye başladılar. Binlerce kişinin aynı yerde kaldığı bir oteli tercih edip devamlı korkmaktansa burada çok daha özgür izole bir tatil gerçekten harika…

Geçen yıl Fethiye Ölüdeniz’de yaptığımız ve oldukça da zevk aldığımız bungalov tatilini değerlendirmeniz için sizlerle paylaştım. Bu sene, muhtemelen geçen seneye göre daha yoğun olacaklar. Bence hemen kararınızı verip şimdiden bir yer ayırtmanızda fayda var.

Fethiye ve Muğla ile ilgili diğer yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version