Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Ankara’ya Yakın 3 Trekking Rotası

Yazı Dizisi : Ankara Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Sizler için Ankara’ya Yakın 3 Trekking Rotası hakkında öneriler yazacağım. Çok uzun bir süredir hafta sonu dahil evdeyiz ve patlamak üzereyiz. Bu yüzden artık yürüyüşe çıkmak, baharı karşılamak ve fazla kilolardan kurtulmak lazım. Bahse konu rotalar tüm bunları yapabilmeniz için çok ideal güzergahlar olacak.

Neyse ki tedbirler biraz hafifletildi ve biraz rahatladık. Ancak restoranlar ve AVM’lerin tıklım tıklım olması bizi korkutuyor. Günü birlik olarak şehirden biraz uzaklaşmak ve yürümek nasıl olur?

Evet. Bugün sizlere arabayla şehirden sadece 1 saat uzaklıkta gündüz trekking yapıp akşam saat 19:00 gibi evde olabileceğiniz 3 yer önerisi yapacağım. Evet yanlış okumadınız Ankara’nın Trekking rotalarına 3 güzel örnek bu yazıda sizi bekliyor.

Böylece tekrar alacağınız nefesle birlikte yeniden heyecanla hayatla flörte başlayacak ıssız orman yollarında adımlayıp sadeliğin büyüsüne de kapılarak dünyanın kapısını tekrar çalabileceksiniz.

Durasan Şah Tabiat Parkı

Ankara Trekking Rotaları listemizde ilk adresimiz Kahramankazan İlçesi’nde bulunuyor. Burası genel olarak dağcılık kulüplerinin de tercihi olan Durasan Şah Tabiat Parkı.  Park, doğanın basit, saf ve neşeli davetinin sizi heyecanlandıracağı yerlerden.

Ankara’ya Yakın 3 Trekking Rotası – Soğulcak Köyü Durasan Şah Tabiat Parkı Rotası

Arkadaşlarınızla yürüyüş rotanızı Soğulcak Köyü’ne doğru ya da köyden başlayarak dışına doğru belirleyip yürüyebilir böylece harika vakit geçirebilirsiniz.

Demirciören Köyü

Ankara Trekking Rotaları listemizde ikinci tavsiyem yine Kahramankazan İlçesi’nde bulunan Demirciören Köyü. Şanslıysanız Türkiye’nin bilinen ikinci büyük Kara Akbaba popülasyonu ile de karşılaşabileceğiniz harika bir rota.

Ankara’ya Yakın 3 Trekking Rotası – Demirciören Köyü Binkoz Göleti Rotası

Rotanızı Demirciören Köyü’ne ya da Köyün içinden başlayıp dışına doğru belirleyip yürüyebilir böylece harika vakit geçirebilirsiniz.

Karagöl Tabiat Parkı

Ankara Trekking Rotaları listemizde üçüncü tavsiyem Ankara’ya 72 km uzaklıkta bulunan Karagöl. Çubuk ile Kızılcahamam arasında küçük ama derin bir krater gölü. Karagöl Tabiat Parkı olarak geçiyor literatürde. Kavak dağı ile Yıldırım dağının eteklerine serilen göl, her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor.

Ankara’ya Yakın 3 Trekking Rotası – Karagöl Tabiat Parkı

Karagöl tabiat parkında belirleyeceğiniz rota size harika vakit geçirtecektir.

Evet çok basitçe baharı hissederek gezilebileceğiniz 3 trekking rotası önerimi sizlerle paylaştım. Başkent Ankara’ya yakın en iyi Doğa Yürüyüşü Rotaları elinizde. Hadi hemen bir değişiklik yapın ve her hafta sonu bu rotalardan birisini planlayıp siz de Dünya’ya geri dönün. Sağlıcakla kalın.

Exit mobile version