Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Gerçek Bir Serinlik Aydıncık Soğuksu Çayı

Yazı Dizisi : Mersin Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Mersin sahillerinde sezonda serinlemek oldukça zor bu nedenle bugünkü yazımın adını Gerçek Bir Serinlik Aydıncık Soğuksu Çayı koydum.

Mersin, Adana ve Hatay sahilleri denize gece bile girseniz serinletmez çünkü her zaman çok sıcaktır. Hava da oldukça nemlidir.

Çoğu kişi bilmiyordur ama Soğuksu Çayı’nın Aydıncık’ta denize döküldüğü nokta ise neredeyse denize giremeyeceğiniz kadar soğuk bir suya sahip.

Üstelik plaj, kamp imkanı ve çevre güzellikleri de cabası.  

Aydıncık Soğuksu Gezisi

Aydıncık Soğuksu’ya Ulaşım

Soğuksu Çayı Aydıncık’ın merkezinin hemen batısında Yenikaş Köyü yakınlarında sahille buluşuyor. Aydıncık arabayla Mersin’e 163 km yani yaklaşık olarak 2,5 saat uzaklıkta.

Aydıncık

Bu noktanın yanından  Mersin-Antalya karayolu geçiyor. Sezonda giderseniz özellikle hafta sonları çok fazla araba olduğundan otopark sorunu da olabiliyor.

Kalmak için gelmeyi düşünürseniz Mersin Aydıncık arası çalışan otobüs şirketlerini de kullanabilirsiniz.

Gülnar Aydıncık Yolu

Biz buraya Gülnar’dan geldik. Gülnar Soğuksu mesafesi 35 km. Bu mesafeyi arabayla 45 dakikada almak mümkün.

Silifke Aydıncık Belediye Otobüsü

Toplu ulaşım gördüğüm kadarıyla sadece Silifke Aydıncık arasında yapılıyor ve son durak Soğuksu. Bu da sizin için bir alternatif olabilir. Otobüs saatleri için tıklayınız.

Aydıncık Soğuksu Çayı

Deniz seviyesinin 250 m yukarısında 2 vadinin birleşme noktasından doğan çay.

Aydıncık Soğuksu Çayı

Sahilden sadece 300 m içeride doğuyor ve Aydıncık merkez mahallelerini de besliyor. 

Çayın Denize Dökülme Noktası

Yerel halkın söylediğine göre Soğuksu Çayı aynı zamanda KKTC’ye gönderdiğimiz içme suyunun da kaynağıymış. Mantıklı çünkü burası Türkiye’nin KKTC’ye en yakın noktalarından biri.

Aydıncık Soğuksu Çayı Denize Dökülme Noktası

Çayın denize döküldüğü yere Soğuksu Koyu deniyor. Tam burada aynı adlı plajlar da mevcut.

Soğuksu Plajı

Temiz içme suyu kalitesinde bir çay denizle buluştuğu için tuz oranı da çok düşük olduğundan aslında denize girdiğinizde bir nevi de yıkanmış oluyorsunuz.

Arka taraftaki tesislerde duş wc var ama paralı. Hemen arkanızdan ise anayol geçiyor. Tüm bu sorunlar belediyenin buraya el atmasıyla kolaylıkla çözülebilir. 

Aydıncık Soğuksu’da Nerede Kalınır?

Bu başlığı yazarken aslında bir hotel adı düşünerek yazmadım. Hatta burayı görmeseydim bu yazıyı da yazmayabilirdim.

Soğuksu Kamp ve Piknik Alanı

Sadece çayın denize döküldüğü yerden geçen ana yolun arka tarafında harika bir kamp yeri var. Haritada Soğuksu Kamp ve Piknik Alanı olarak geçiyor.

Aydıncık Soğuksu Kamp ve Piknik Alanı

İsteyenler bu alanda kamp yapıp çay kenarında hazırladığı yemekleri yiyor. Sanırım bir restorana bağlı işletme olduğu için talep ederseniz burada yemek de veriyorlar. 

Aydıncık Soğuksu Kamp ve Piknik Alanı

Bu işin bedeline gelince. Burada kamp yapmanın günlük bedeli 60 TL (2020).

Elektrik yok. Duş olarak dere kullanılıyor. Derenin soğuk suyundan yiyecek ve içeceklerinizi soğutmak için de faydalanabiliyorsunuz. WC, şarj ve yiyeceklerin idamesi için ufak bir ücret karşılığında restoranı kullanıyorsunuz. 

Serin su sesi eşliğinde uyumak ve güne su sesiyle uyanmak, serin su ile yüzünüzü yıkamak hatta aynı su ile demlenmiş çay yapmak isteyenler gelirseniz aklınızda bulunsun.

Adres: Atatürk, D400, 33840 Aydıncık/Mersin Tel:+905530194778

Benim bu park ile ilgili anlatabileceklerim bu kadar. Aydıncık ve Mersin ile ilgili diğer yazılarımız için Mersin Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version