Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir?

Yazı Dizisi : İzmir Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında bir yazı yazabilmek için başlangıç noktanız bence deniz olmalı. Çünkü bugün Ege’de ne yeniyorsa mutlaka denizle bir bağlantısı var. Bağlantısı olmasa bile en azından birbirlerine eşlik eden iyi birer arkadaşlar.

Deniz denince balık, balık denince rakı, rakı denince de ara sıcak ve meze düşüyor insanın aklına. İşte Sığacık mutfağı da tamamen bu arkadaşlara çalışıyor. 

Bu da normal çünkü sadece turist ve gezginler değil yakın olması nedeniyle hafta sonları İzmirlilerin de akın ettiği bir yer küçücük Sığacık. Hafta içi küçücük bir yer olan Sığacık hafta sonları kocaman bir yer oluyor. 

Sığacık Balıkçıları

Gündüz gezen, dinlenen, eğlenen gezgin, turist ve İzmirli arkadaşlarım akşam olunca birleşip sahildeki yerini alıyor ve başlıyor bilindik Ege muhabbetine…

Sığacık’ta Bir Rakı Masası

Kısacası Ege’de yemek sadece bir kültür değil hayat tarzı. Anlatılmaz yaşanır cinsten hem de…

Sığacık Köy Pazarı

Restoran bazındaki deneyimlerimizin öncesinde Sığacık Köy Pazarı’ndan bahsetmek istiyorum. Çünkü burası eskisi gibi olmasa da hala gerçek yöresel ürünleri yerinde ve taze olarak tadabileceğiniz bir yer. 

Pazar günleri Sığacık sokaklarında bildiğiniz bir köy pazarı kuruluyor. Ne şanslıydık ki ilk Sığacık gezimizin son saatlerinde sabahtan biz de oradaydık. Daha pazar yeni kurulmuştu. 

Sığacık Köy Pazarı 

Bu pazarın en önemli özelliği direkt olarak yerel üretimin desteklenmesi. Burada satılan ürünler halden gelmiyor. Belediye de buna izin vermiyor zaten. 

Çiftçiler, ev hanımları ve tabii ki sanatçılar ürettikleri ne varsa organik kahvaltılık, sebze,  ve meyveler ile suları olsun, pasta, poğaça, kek, börek, kurabiye vb. ev yapımı hamur işleri olsun ya da el işi, resim, seramik vb. eserler olsun pazarda serbest bir şekilde satıyor.

Sığacık Köy Pazarı 

Burada amaç sadece üreticinin desteklenmesi değil sakin şehir kentler birliği kriterlerine de uyulması amaçlanıyor. Bilmiyor olabilirsiniz yavaş şehir olabilmenin kriterlerinden biri de pazarlarda satılan tüm ürünlerin tamamen yörede üretilen organik ürünlerden oluşması.

Eğer otlu börek, çörek, kabak çiçeği dolması yaprak sarma dut suyu vb. tadacaksanız bu işi burada yapın. Burasını da bir kahvaltı ya da öğle yemeği alternatifi olarak görebilirsiniz. Pazardan istediklerinizi alın ister butik otellerin önündeki sandalyelere, ister sahilde bir banka oturun çayınızı isteyin ve keyfinize bakın.

Kahvaltı Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir?

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında kahvaltı bazında deneyimlediğimiz 3 yer var.

-4 Element Pansiyon 

Gerçi Sığacık ile ilgili Internette bir çok kahvaltı seçeneği sunulmuş durumda ama ben size öncelikle 4 Element Pansiyon’dan bahsetmek istiyorum. Buranın özelliği aynı zamanda Sisam Adası’na geçiş öncesi kaldığımız yer de olması. Ayla Hanım tarafından işletilen Pansiyon’un kahvaltısı gerçekten muhteşem. 

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? 4 Element Pansiyon

Sağ olsun ertesi gün çok erken saatlerde Sisam Adası’na gidecek olmamıza rağmen bizim için erkenden kahvaltı hazırlamayı bile kabul etti. Gerçi daha sonra zaman yetersizliği nedeniyle bunun anlamsız olduğunu fark edip bu hakkımızı sabah otele gelince kullandık. Ne kadar da doğru yaptığımızı gördük.

4 Element Pansiyon Kahvaltı

Sığacık’ın çeşitli doğal lezzetlerin harmanlandığı muhteşem bir kahvaltı ile güne başlamak istiyorsanız burada kalmasanız bile mutlaka kahvaltısını deneyin. Üstelik kahvaltınızı kuş sesleri, ağaçlar ve yeşilliğin şenlendirdiği çok güzel dekore edilmiş bir bahçede yapıyorsunuz.

4 Element Pansiyon Kahvaltı

Tabii ki sadece kahvaltı için değil buraya günlük olarak çıkan öğle yemeği menüsünden yemek (25 TL) ya da akşam bir şeyler içmek (Kadeh Şarap 20 TL, Bira-Çerez 18 TL) için de gelebilirsiniz (2019). Her konuda bize yardımcı olan Ayla Hanım ve güler yüzlü ekibine teşekkür ediyor burayı tüm gezgin arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.

4 Element Pansiyon Kahvaltı

Adres: Sığacık Mahallesi, 133 Sokak, no:6-6/1, Seferihisar, İzmir, 35460 Sığacık, Türkiye Tel: (+90) 555  882 71 88 – (+ 90) 532 736 68 98 

Önemli Not: 31 Ocak 2019 itibariyle pansiyon artık hizmet vermemektedir.

-Paşa Kaptan’ın Evi

Aslında eskiden burası bir hediyelik eşya dükkanıymış ancak sonradan konsept değiştirip kahvaltı, tatlı ve yöresel içecek işine girmişler. Zaten dışarıdan süslemesiyle hemen dikkat çekiyor.

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? Paşa Kaptan’ın Evi

Yani anlayacağınız işlerinde daha çok yeniler ama bir kez denemenizde bir mahsur yok sanırım. Mantı, gözleme, limonata ve ayran sevilenleri.

Sığacık Gezisi  Paşa Kaptan’ın Evi

Bir aile işletmesi sonuçta, biraz yavaşlar ama. Onu da göze alamıyorsanız bir kahvesini ya da çayını için. O bile ayrı bir zevk burada, bu ortamda.

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? Paşa Kaptan’ın Evi

Sonuç olarak Paşa Kaptan Evi’nin ortamı itibariyle kahvaltı keyfi için ailece gelebileceğiniz güzel bir mekan olduğunu söyleyebilirim. Mekan Yalı Cafe Bar’ın da hemen yan tarafında bulunuyor.

Adres: Sığacık Mahallesi, 127. Sk., 35460 Seferihisar/İzmir

-La’dude Art Cafe&Galeri

Internet görüşlerine göre Sığacık özelinde en güzel kahvaltı burada sunuluyor. Sığacık Kalesi içerisinde lezzetli ve taptaze el açımı börekleri ve kahvaltısı ile fark yaratmış. Patlıcanlı gözlemeleri ve zeytinyağlıları ise çok revaçta. 

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? La’dude Art Cafe&Galeri

Benim ise aile işletmesi olan bu mekanda daha çok günlük olarak sunulan daha önce duymadığım yemek çeşitleri dikkatimi çekti.

Enginar Şiş, Girit Usulü Et Sote ve Patlıcan Beğendili Yaprak Et muhteşem bulunanlar. Zaten yabancı gezginler de yöresel yemek için burayı tercih ediyor.

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? La’dude Art Cafe&Galeri

Güzel yöresel yemekler ve yöresel kahvaltı arayanlar için güzel bir mekan. Fiyatlar bir Çeşme ya da Alaçatı’ya göre makul. Verilen hizmeti de genel olarak beğeniliyor. 30 çeşitten oluşan kahvaltı tabağı için kişi başı 30 TL + 4 TL (2019) kuver alınıyor. 19:00-23:00 saatlerinde açık olan bu mekanı kahvaltı ve değişik öğle yemeği menüsü için tavsiye ederim.

Int: https://ladudeartcafegaleri.business.site/

Adres: Sığacık Mahallesi, 134. Sk. No:3, 35460 Seferihisar/İzmir, Tel: 0542 821 89 80

Öğle Yemeği Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir?

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz bir yer yok. Bu da normal çünkü öğle saatlerinde genel olarak plajlarda olduğunuz için bu saatlerde merkezde yemek yeme olasılığınız oldukça düşük.

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? Akarca Plajı

Ancak yine de böyle bir durum olursa Kahvaltı Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? başlığındaki tüm işletmelerde karnınızı doyurabilirsiniz. Bu konunun ayrıntılarını Denize Girebileceğiniz Sığacık Plajları başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Akşam Yemeği Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir?

Sığacık’ın yemekler konusundaki en pozitif tarafı son derece romantik bir akşam yiyebileceğiniz ortamlar sunması. Gerçekten gün batarken böyle bir ortamda alacağınız keyif inanılmaz. Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz 3 yer var.

-Fırtına Şevket

Anladığım kadarıyla mekan sahibi Rizeli ve Fırtına vadisinden transfer. Buranın özelliği çeşit çeşit meze, yemek ve böreklerden bir tabak yapıp yanına da limonata, dut vb. suyu alarak karnınızı doyurabilmeniz. Aslında çok fazla denenen bir yer.

Fırtına Şevket

Ben de yemek öncesi 1 limonata ve 1 karadut suyu eşiliğinde bir parça börek, 3 tana kabak çiçeği dolması 4 tane de yaprak sarma aldım. Aslında önceki sene geldiğimizde vakit olmadığı için bu denemeyi yapamamıştım. Sonuca geleyim yediğim içtiğim her şey faciaydı. Tamamen gelgeç bir yer. Şu gördüğünüz her şeye 45 TL (2019) verdim. Nasıl diyeceğim ama fatura fiş filan yok zaten. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

-Milos Balık

Genel olarak internet sitelerinde Sığacık özelinde ilk sırada yer alıyor. Burası bir deniz mahsulleri restoranı.

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? Milos Balık

Burada ana yemek olarak deniz levrek, deniz çipura ve barbun fiyatları kg olarak günlük belirleniyor. Salatalar 18-25 TL, mezeler 8-17 TL, deniz ürünlü mezeler 20-42 TL, kalamar karides ve ahtapot ara sıcakları 40-52 TL ve tatlılar 12-17 TL aralığında değişiyor (2019). İçkilerin fiyatlarını menüde göremedim. Güncel menü için tıklayınız.

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? Milos Balık

Kişi başı yaklaşık olarak 100 TL (2019) ’yi gözden çıkarırsanız çok güzel bir akşam geçireceğinize eminim. 17:00-00:00 saatlerinde açık olan bu mekanı Yalı Cafe Bar’ın konumunu görünce rezervasyonumuzu iptal edip tercih etmedik. Mezelerin tadımlık olması, kalabalıklığı ve hesabın kabarıklığı ile ilgili şikayet var ama menüye de kimse laf söyleyemiyor. Rezervasyon şart. Takdir sizin.   

Int: http://www.milosbalik.com/

Adres: Sığacık Mahallesi, Şadırvan meydanı 9/11, 35460 Seferihisar/İzmir, Tel: (0232) 745 75 03

-Sığacık Yalı Cafe Bar

Kazıklanmak istemiyorsanız ve seçtiğiniz tatlardan da zevk almak istiyorsanız size tavsiyem kesinlikle paranızın karşılığını alacağınız Yalı Cafe Bar. Buraya fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi hem 2018 yılında hem 2019 yılında 2 kez gittik.

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? Yalı Cafe Bar

Sahilde beyaz renkli masaları ile sizi karşılıyor.  Yeri ve manzarası çok güzel, deniz kenarında kendi halinde şirin mi şirin bir cafe bar.

Yalı Cafe Bar Mezeler

Öncelikle mezelerden başlayalım aldığımız her meze güzeldi. Kimse size bir tepsi ile gelip dayatma yapmıyor.

Yalı Cafe Bar Mezeler

Tam tersine sizi mutfağa davet edip mezeleri orada tazeliğini görebileceğiniz ortamda size sunuyorlar siz de istediğiniz mezeleri seçiyorsunuz. Özellikle deniz börülcesi ve fava gayet taze ve güzel idi.

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? Yalı Cafe Bar

Ortama gelince şehrin bunaltıcı atmosferinden ve trafikten uzak, denize sıfır huzur veren bir yer.

Yalı Cafe Bar Karides Tava ve Midye Dolma
Yalı Cafe Bar Kalamar Tava

Yine ara sıcak olarak aldığımız Karides Tava ve Midye Dolma ve Kalamar Tava da mezelerimize gayet güzel eşlik etti. Onlar da harikaydı.

Yalı Cafe Bar Gün Batımı ve Rakılarımız

Biz güzel sohbet eşliğinde yemeğimizi yerken sığacık körfezinde yürüyen balıkçıları görünce hayret ettik. Meğerse körfez oldukça da sığmış. Balık demişken teklif edilmesine rağmen deniz balığı olmayacağını (Çipura Deniz 60 TL, Çipura Kültür 40 TL (2019)) bildiğimizden ana menü olarak balık almadık. 

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? Yalı Cafe Bar

Bunun dışında garson olarak üniversite öğrencileri çalışıyor. Hepsi temiz pak gençler. Ellerinden geldiği kadar herkesle ilgilenmeye çalışıyorlar. Gün batımında ortam gördüğünüz gibi. Kişi başı yaklaşık olarak 100 TL (2019) ’yi gözden çıkarırsanız çok güzel bir akşam geçireceğinize eminim. Rezervasyon yapmıyorlar çünkü talep çok bu nedenle hava kararırken oralarda olmakta fayda var.  

Sığacık’ta Ne Yenir? Nerede Yenir? Yalı Cafe Bar

09:00-00:00 saatlerinde açık olan bu mekanı sadece akşam yemeği için değil kahvaltı ve akşamüstü midye bira patates üçlüsüyle keyifli vakit geçirmek için de tavsiye ederim.

Adres: Sığacık Mahallesi 127. Sokak No:60 35460 Seferihisar/İzmir Türkiye, Tel: 0554 864 16 41

-Tayland Usulü Rulo Tava Dondurma (Milkjuice)

Daha önce Kaş gezimizde karşılaştığım sahillerimize hızla yayılan bir başka tat da Tava Dondurma. Aslında orijin olarak Tayland Dondurması da demek mümkün.

En önemli özelliği ise kapsamını tamamen kendiniz belirleyebilmeniz. Biraz vakit alıyor ama beklemeye de değer hani….

Değerlendirme

Benim yeme içme anlamında bu küçücük şirin kasaba ile ilgili anlatabileceklerim bu kadar. Siz de giderseniz deneyimlerimi dikkate alıp yine planlamanızı kendiniz yapın. Sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz. ,

Sığacık ve İzmir ile ilgili diğer yazılarımız için İzmir Gezi Rehberi‘ne bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın…

Exit mobile version