Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Denize Girebileceğiniz Sığacık Plajları

Yazı Dizisi : İzmir Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Son dönemde çok fazla tercih edilen Sığacık özelinde plajlara yönelik bir listeleme yapmak yerine Denize Girebileceğiniz Sığacık Plajları başlığında deneyimlerimizi aktaran bir yazının sizler için daha yararlı olacağını düşündüm ve bu yazıyı kaleme aldım.

Sığacık, şehrin içerisinde şehirden uzak bir yer aslında.. Arabanız var ise İzmir merkeze ortama bir saatlik mesafede olan doğanın ve denizin tadını çıkarabileceğiniz, mavi ve yeşilin görsel güzelliklerine doyabileceğiniz kısacası güzel bir gün geçirebileceğiniz bir yer.

Ancak malesef bu güzelliğin merkezinde denize girebileceğiniz bir tek kumsal yok. Plajlar daha çok Sığacık çevresinde bulunuyor. Buralarda da genel olarak sabahın ilk ışıklarına dek süren eğlenceler yok. Yalnızca buz gibi bir deniz ve dingin bir yaşam sürmeyi seçmiş emeklilerimiz var.  

Başlayalım o zaman anlatmaya. Arkadaşlar 2018 ve 2019 yılları itibariyle Sığacık Plajları kapsamında Teos Plajı da dahil 4 plajı deneyimleme imkanı bulduk. Deneyimlerimi ise aşağıda topladık.

Sığacık Plajları

Akkum Plajı

Sığacık dendiğinde size ilk söylenen Akkum Plajı oluyor. Biz de öyle yaptık ve masmavi bir deniz, altın sarısı kumlar ve mavi bayrak diyerek taksiye atlayıp Akkum Plajı’na gittik. Sezon olmasının mı yoksa Pazar günü olmasının mı etkisiydi bilemiyorum ama adı gibi yani kum gibi insan doluydu.

Bu da yetmiyormuş gibi tüm plaj özel işletmeye verilmiş ve onlar da kendinizi bir otobüste hissetmenizi sağlayacak şekilde şezlongları dizmiş avlarını bekliyorlardı.

Üstelik insanı sadece para olarak gören bir anlayış beach club adı altında giriş parası olarak kişi başı da 50 TL (2018) istiyordu.

Sığacık Plajları Akkum Plajı

Hakikaten böyle bir yere bırakın bu para vermeyi hemen uzaklaşmayı tercih ettik. Bu nedenle her zaman dediğim gibi bir yer top ten ise ve oraya bunu istismar edenler üşüşmüş ise hemen kaçacaksınız. 

Bazı siteler Akkum’un keyfini çıkartmak istiyorsanız gün batımında gitmenizi öneriyor. İyi de bunun için plaja gitmeye gerek yok ki. Denize gireceğiz diye geldik. Yani size tavsiyemdir bence sezonda ya da hafta sonu bu plajdan uzak durun.

Mavi Teos Sitesi Plajı

Ünlü! Akkum Plajı maceramızdan sonra bindiğimiz taksinin şoförüne hem Teos bölgesinde denize girmek istediğimizi hem de Teos Antik Kenti‘ni gezmek istediğimizi söyleyince sağ olsun bizi ablasının da yazlığının olduğu Mavi Teos Sitesi’ne getirdi.

Sığacık Plajları Mavi Teos Sitesi Plajı

Burası yine ünlü bir plaj olan Akarca Plajı’nın karşısında bulunuyor ve Teos Plajı’nın da devamı niteliğinde. Oturduğumuz yerden Sisam Adası‘nı görebiliyorsunuz.

Sığacık Plajları Mavi Teos Sitesi Plajı

Normalde dışarıdan girişe izin verilmiyor ancak yine kendisi devreye girerek bizi plajın hemen üst tarafında güzel bir kafeyi işleten yeğenine teslim etti. Döneceğimiz zaman aramak üzere de kartını verdi. Hakikaten böyle bir zamanda daha uzaklara adam götürüp kazıklamak varken daha yakın bir mesafeye götürüp yabancı olmamızı istismar etmeyen ender taksicilerden biriydi sanırım.

Sığacık Plajları Mavi Teos Sitesi Plajı

Gelelim sitenin denizine. Buradaki deniz gerçekten çok güzel. Ayrıca antik limanda çekim yapmak ve sonrasında antik kente güneyden giriş yapmak için de harika bir konumda. Ancak plajın sitenin özel mülkü olması dolayısıyla içeri girebilmek için de siteden bağlantı şart bilginize…

Zamanımız değerli olduğu için gitmeden önce antik kenti gezip sonra denize girmek ve bir şeyler yemek üzere hemen ağırlıklarımızı bırakıp çok yakınımızda olan antik kente doğru yola çıktık. Dönünce de denize girdik. Suyu çok güzel. Soğuk değil. Rüzgar olsa da çok dalga almıyor.

Sığacık Plajları Mavi Teos Sitesi Plajı 

Gördüklerimin içerisinde bence en güzel plaj burasıydı ve eğer Sığacık özelinde güzel, sakin ve nezih bir plaj arıyorsanız taksi şoförünün de dediği gibi buradan daha güzel bir plaj yok.

Tek sorun siteye ait olduğu için site içerisinde tuvalet imkanı var ancak duş imkanı yok. Bunun da nedeni burada herkesin denizden çıkıp sitedeki kendi evlerinde duş yapıyor olması.

Teos Plajı

Mavi Teos Sitesi Plajı’nın ilerisinde antik limanın güneye bakan kıyılarında bir plaj oluşturulmuş. Teos Plajı da diyorlar. Tabii ki sit alanı olduğu için kolaylık tesisleri yok. Bir halk plajı kıvamında. Eğer isterseniz havlunuzu yayıp denize de girebilirsiniz. Ya da kişi başı 10 TL (2018) ödeyerek şezlong ve şemsiye alabilirsiniz. Kolaylık olarak kullanabileceğiniz ya da yemek yiyebileceğiz tek yer Özcan Restaurant. Zaten plajı da kamp, plaj ve piknik alanı olarak burada çalışan görevliler işletiyor.

Sığacık Plajları Teos Plajı 

Plaj alanı dar ve çok sık şemsiye dikilmiş. Kalabalık günlerde plajda yer bulmak sıkıntılı olabilir. Hem kumluk hem de taşlık alanları var. Plaj çok güzel fakat bakımsız. Kumsal ve çevrenin temizlenip düzenlenmesi gerekiyor.

Teos Antik Limanı

Benim burada en çok garipsediğim olay ise kalan kampçıların tam diplerinde olmasına rağmen etrafı çevrili antik kente giriş noktasını bilmemesiydi. Aslında bence Teos Antik Kenti ile ilgili de bir fikirleri yoktu…Yıllar geçiyor ama halkımız malesef aynı….

Akarcalı Plajı

İlk Sığacık maceramızdan sadece 1 yıl sonra Sisam Adası’na gitmek için bir gün için de olsa tekrar Sığacık’a geldik. Koskoca bir günümüz var. Hava da çok sıcak. Otelimize yerleşir yerleşmez kısa bir tartışmadan sonra daha önce gitmediğimiz Akarcalı Plajı’na gitmeye karar verdik.

Sığacık Plajları Akarcalı Plajı

Akarcalı Plajı konum itibariyle Sığacık’a en uzak plaj. Uzak dediğime bakmayın Sığacık merkeze sadece 7 km uzaklıkta bulunuyor.

Sığacık Plajları Akarcalı Plajı

Merkezden bir taksiye binip plaja geldik. Yaklaşık 25 TL (2019) tuttu. Plaj oldukça geniş ve uzun güzel bir plaj. Benim gördüğüm kadarıyla plajın görünen uzunluğu 3 km civarında. 

Akarcalı Plajı

Hal böyle olunca da plaj boyunca bir çok özel işletme de yerini almış. Şoförümüzün tavsiyesi üzerine Sahil Beach tercihimiz oldu.

Akarcalı Plajı

Yeri gelmişken şunu belirtmekte fayda görüyorum. Plajda ücretsiz şemsiyeler var. Havlularınızı ve sandalyelerinizi alıp gönül rahatlığı ile gelebilirsiniz. Duş, kabin ve tuvalet mevcut. İllaki bir özel işletmede oturmak zorunda değilsiniz.

Sığacık Plajları Akarcalı Plajı

Biraz daha nezih olsun derseniz 2 şezlong 1 şemsiye 30 TL (2019). Saat 17:00 dan sonra 20 TL (2019). Ayrıca plajın yanında jetski ve deniz bisikleti vb. aktiviteler de mevcut. 

Sığacık Plajları Akarcalı Plajı

Rüzgar yönü ağırlıklı olarak kuzey ve batıdan estiği için yüzey suları açığa sürükleniyor ve soğuk dip suyu yüzeye çıkış yapıyor, tabii ki suya girince üşüyorsunuz. Bu da insanı biraz sudan soğutuyor. Ancak bizim gibi boğaz çıkışı Geyikli’de denize giren insanlar için çok da soğuk gelmedi açıkçası.

Sığacık Plajları Akarcalı Plajı

Plajın hemen önünde denizi de sakinleştirdiğini düşündüğüm bir ada var. Adı Çiçek Adası imiş. Adanın üzerinde martılar ve bir kaç tarihi kalıntı var. İsterseniz denizden adaya yürüyebilirsiniz. Harika bir deneyim tavsiye ederim.

-Sahil Beach

Bu kadar ayrıntıdan sonra size biraz da Akarcalı Plajı’nda günü geçirdiğimiz Sahil Beach’ten bahsetmek istiyorum.

Sahil Beach

Sezonda bile hafta içi şezlong ücreti alınmıyor.  Hafta içi sadece yediğinizi içtiğinizi ödüyorsunuz. Bu çok pozitif.

Sahil Beach

İlk intibam ailece keyifli vakit geçirilebilecek makul fiyatları olan gençlerin ve genç kalanların tercih ettiği bir yer olması oldu. Müdavimler genel olarak nezih insanlar. Çalışanlar kibar ve güler yüzlü, halden anlayan sizi soymaya çalışmayan nazik gençler. 

Sahil Beach

Temmuz ayında olmamıza rağmen suyu çok soğuk. Denizde kum ve yosun yok. Suyun derinliği de gayet iyi ne çok sığ ne de hemen boyu geçiyor. Tamam denizi çok süper değil ama Çeşme’nin kargaşasından emin olun kesinlikle iyidir. Ailenizle gönül rahatlığı ile gelebilirsiniz.

Sahil Beach

Fiyatlara gelince (2019) eğer hafta sonu burayı tercih ederseniz kesin olarak rezervasyon istiyorlar. Hafta sonları 2 şezlong ücreti 50 TL, armutlar 100 TL ve localar 450 TL olarak ücretlendiriliyor. İsterseniz burada öğle saatlerine kadar kahvaltı da yapabilirsiniz (25 TL).

Sahil Beach

Yiyecek içecek fiyatlarına gelince (2019) öncelikle çok fazla seçenek var.  Hamburger 16 TL double çeşitleri ise 22 TL. Yabancı biralar 18 TL-26 TL arasında değişiyor. Yerli şişe bira çeşitleri ise 18-19 TL. Yanında Bira tabağı ise 28 TL.

Sahil Beach

Bunun dışında yemek tercih ederseniz makarnalar 20-25 TL, ızgaralar 27 -35 TL fiyat ile sunuluyor. Gördüğünüz gibi fiyatlar çok abartılı değil.

Sonuç olarak sağlanan imkanlar da gözetildiğinde Sığacık yakınlarında fiyat performans açısından gidilebilecek en iyi plaj burası diyebilirim..

Ekmeksiz Plajı

Bu arada güzel haber belediye ile özel bir otel arasında yaşanan problemden ötürü çok uzun zamandır kapalı olan  Ekmeksiz Plajı da açılmış. Hem de ücretsiz. Malesef iki senede de kapalı olduğu için biz göremedik.

Zamanında burası turkuaz suyu ile bölgedeki en cezbedici plajmış. Bu gün ise kabin ve tuvalet dahil yararlanabileceğiniz hiç bir tesisi yok. Araba ile de ulaşamıyorsunuz. Bu duruma rağmen ben giderim derseniz burası da sizin için bir alternatif olabilir.

Evet arkadaşlar dilim döndüğünce Sığacık Plajları’nı sizlere aktarmaya çalıştım. Umarım gezgin arkadaşlarıma yardımcı olur. Sığacık ve İzmir ile ilgili diğer yazılarımız için İzmir Gezi Rehberi‘ne bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın…

Exit mobile version