Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Gramofon Kafe

Yazı Dizisi : Ankara Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Bugünkü durağımız Ankara Kalesi ve civarında yapacağınız gezilerinizde bir mola yeri Gramofon Kafe. 

Burası nostaljik müzikleri ve Yeşilçam oyuncularını seven herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir mekan. Etrafa göz atarken  bir bakmışsınız çocukluğunuza gitmişsiniz.

Gramofon Kafe

Muhabbet koyulaşmış arada bir de kahve söylemiş eski zamanlara açılıp muhabbetin dibine vurmuşsunuz. Kafa dengi arkadaşlarınızla zamanın nasıl geçtiğini anlayamamışsınız. 

Gramofon Kafe’ye Ulaşım ve Çalışma Saatleri

Kafenin Kızılay’a mesafesi 3,6 km. Adres: Kale, Koyunpazarı Sk. No:28, 06250 Altındağ/Ankara

Arabayla gelecekseniz Kızılay’dan itibaren Atatürk Bulvarı, Talatpaşa Bulvarı, Ulucanlar Caddesi ve Koyunpazarı Sokak tabelalarını takip etmeniz yeterli. 20 dakika içerisinde kale bölgesine varabilir ve yakın bir otoparka arabanızı bırakabilirsiniz.

Koyunpazarı Sokak

Otobüs kullanacaksanız Kızılay’dan Talatpaşa Bulvarı’ndan geçen 339-5 Numaralı Otobüse binerek Numune Hastanesi Durağı’nda inmeniz ve 10 dakika Koyunpazarı Sokak üzerinden yokuş yukarı yürümeniz yeterli. Gitmek için biraz yokuş çıkıyorsunuz, örme taşlı sokaklardan geçiyorsunuz. 

Pazartesi hariç 10:00-18:00 saatleri arası ziyarete açık. Tel: (0312) 309 45 78

Gramofon Kafe

Gramofon Kafe, Ankara Kalesi ve civarını gezerken mola verebileceğiniz çok keyifli ve bir o kadar da nostaljik bir mekan. Ankara’nın en “özgün” yerlerinden biri diyebilirim.

Kafenin mimarı, sahibi ve işletmecisi Ali Olcay çok keyifli ve aydın biri! Tam bir musiki, gramofon ve Orhan Gencebay tutkunu!

Antikaları seviyorsanız zaten bayılacaksınız. Plakları, eski telefonları, gramofonları saymıyorum bile. Atatürk, Zeki Müren, Yeşilçam vb…. Her birinin ayrı köşeleri var. Güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

İçerideki ortam çok güzel ve eski plaklar çalıyor ve dahası taş plaklar arasından seçtiğiniz biri için bunu dinlemek istiyorum dediğinizde cevap her zaman tabii ki oluyor :))

Denk gelirseniz kafede verdikleri akustik konserlere de doyum olmuyor!

Gramofon Kafe

En komik bulduğum yeri erkekler tuvaletinin girişinde Bülent Ersoy’un ameliyat öncesi, kadınlar tuvaletinin girişinde ameliyat sonrası fotoğraflarının olması.

Mekanı ve müzikleri çok beğendiğim için menüyü çok önemsemiyorum. Zengin bir menü beklemeyin. Birkaç çeşit gözleme, mantı ve köfte dışında bir şey yok ama fiyatlar oldukça uygun. Ortam temiz ve güzel, yemekler ve servis de gayet güzel. Özellikle patlıcanlı gözlemeleri harika.

Gramofon Kafe

Burada kahvaltı yapmanız da mümkün. Sadece bir şeyler de içebilirsiniz. Türk kahvesi 8 ₺, cheescake 15 ₺ (2019). Ankara’ya yolunuz düşerse özellikle kale bölgesinde mola için uğramayı unutmayın.

Ankara ve çevresi ile ilgili diğer yazılarımız için Ankara Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version