Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Türkiye’nin İlk Denizi Olmayan Plajı Kentpark Gezisi

Yazı Dizisi : Eskişehir Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Eskişehir denince akla gelen ikinci park sanırız Kentpark olduğundan yazı dizimize Türkiye’nin İlk Denizi Olmayan Plajı Kentpark Gezisi ile devam ediyoruz.

Yanlış yazmadım bir park düşünün plajı var ama denizi yok. Çünkü tamamen yapay ve denizi olmamasıyla da Türkiye’de bir ilk. 

Plajı oluşturmak için Porsuk Çayı‘nı kullanmışlar ve gerçekten de kurak Anadolu topraklarında harika bir iş çıkarmışlar.

Kentpark

Bu nedenle de merkez bölgeyi gördükten sonra yapılabilecek aktivitelerden biri de mutlaka Kentpark’a gitmek olmalı. Biz de öyle yaptık. 

Kentpark Gezisi

Kentpark’a Ulaşım

Kentpark, Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin hemen karşısında yer alıyor.

Yani isterseniz burayı Eskişehir planınızda ilk ya da son durak olarak da kullanabilirsiniz.

Eskişehir’de temel ulaşım sistemi Avrupa şehirlerinde olduğu gibi tramvay. Buraya şehir merkezinden tramvay ile gelebilirsiniz isterseniz Porsuk çayı boyunca bisiklet ile de gelebilirsiniz. 

Kentpark

Her ne kadar içimizde kalsa da parka Esbotlar ile de buraya gelebileceğinizi tekrar etmek isterim. Fiyatları tramvay ile aynı. Bu seçenek mutlaka daha eğlenceli olacaktır. Biz bir daha ki sefere deyip geçiyoruz.

Arabayla gelirseniz merkeze araçla 10 dakikalık bir uzaklıkta yer alıyor. Otopark sorunu yok.

Kentpark Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücretleri

Parka giriş ücretsiz ancak plaja giriş için 18 ₺ (2019) ödemeniz gerekiyor. Plaj 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaretçilerine hizmet veriyor. 

Kentpark

300.000 m2 alan üzerine kurulu olan park, yapay plajı ile ülkemize ilk örneği oluşturmuş durumda. Bir çok şehir yöneten insana örnek olabilecek güzellikte bir yer. İnsan isterse neleri başarabilir bunu görebiliyorsunuz.

Kentpark

Parkın içerisinde yapay plajın yanında iki açık yüzme havuzu, bir yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, oyun grupları, kent evi, restoranlar, gölet ve büfeler ile yürüyüş parkurları var. Tüm bu imkanlar ile ziyaretçilerine ve Eskişehirlilere çeşitli aktivite imkanları sağlıyor.

İçerisinde yer alan çok çeşitli yapı ve etkinlik alanları ile büyük küçük her yaştan gezginin gün boyu eğlenceli vakit geçirebileceği bir yer. Hem içerisindeki plajın nezihliği hem Porsuk Çayı’nın güzelliği Avrupadaki parkları pek aratmıyor gibi….

-Yapay Gölet

Yapay gölette kuğular ve balıklar yer alıyor.

Kentpark

Özellikle çocuklu ailelerin keyifli vakit geçirebilecekleri gölet çevresinde bir de restoran yer alıyor. Biraz soluklanıp bir şeyler yiyip içmek isterseniz burada oturabilirsiniz.

Yapay Gölet

Gölet içindeki ördekler oldukça fotojenik. Ayrıca burada bulunan süs balıkları da gerçekten oldukça büyük.

Porsuk Çayı

Eğer balık tutmak isterseniz hemen arka taraftan tüm parkın suyunu sağlayan Porsuk Çayı geçiyor. Burada yanınızda olta götürüp siz de balık tutabilirsiniz.

-Kentpark Yapay Plajı

350 m uzunluğundaki yapay plaj, sadece parkın değil Eskişehir’in en çok ilgi gören yerlerinden biri. Açıkçası herkes gibi hepimiz buraya plajı görmeye geldik.

İşte size herkesin dilindeki plaj. Yılmaz Hoca’nın Eskişehir’e kazandırdığı projelerden biri.  Bu plaj sadece Eskişehir’e değil hızlı tren üzerinden Konya ve Ankara’ya bile hitap ediyor. Hava sıcak olursa diğer illerden gelen misafir sayısı da artıyor. 

Kentpark Yapay Plajı

Ne yalan söyleyeyim proje başladığında Paris’ten kopya demiştim kendi kendime. Gerçeği söyleyeyim Parisli görse takdir eder.

Denizi olmayan bir yerde bir çaydan yararlanılarak plaj oluşturulması fikri hakikaten çok güzel. Bu arada derinlik de 1,5 m olduğu için boğulma olayları da görülmüyor.

Plajda hakiki kum kullanılmış. Ayrıca plaj diğer büyük havuzlara da adapte edilmiş durumda. 

Değerlendirmemiz

Öncelikle belediye başkanına şehri herkes için yaşanır kıldığı için teşekkür etmek gerek. Plaj olayı biraz Paris’ten kopya da olsa harika bir yatırım olmuş. Yatırım derken insana yatırımdan bahsediyorum.

Bunun dışında parkında gezmek için güzel bir park olduğunu teslim etmeliyim.

Eskişehir ile ilgili diğer yazılarımız için Eskişehir Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version