Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Aklımda Kalan Bodrum Gezisi

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Malum yaz geliyor ve tatil heyecanı hepimizi sardı bile, ben de yazın yaptığımız gezimizi unutmadan toparlayıp Aklımda Kalan Bodrum Gezisi başlığıyla bir yazı yazmaya karar verdim.

Yazımda beklediğinizin aksine size kesin yönlendirmeler yapmayacağım. Deneyimlerimizi ve yönlendirmelerimizi daha çok link yazılarımızda bulacaksınız zaten. Benim bu yazıyı yazarken ki amacım biraz da hepimizin hayatında mutlaka güzel sayfalara sahip olan bu güzel şehir ile ilgili son yaptığım gezi çerçevesinde izlenimlerimi ortaya koymak. Çünkü artık hepimizin markası olan o güzel balıkçı kasabasından malesef eser yok.

Halikarnas Balıkçısı” takma adıyla Bodrum’la özdeşleşen Türk yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı “Bodrum girişinde turistleri âdeta uyarırcasına karşılar: “Yokuş başına geldiğinde Bodrum’u göreceksin, sanma ki geldiğin gibi gideceksin, senden öncekiler de böyleydiler, akıllarını Bodrum’da bırakıp gittiler.” demiş.

Bodrum

Bodrum’a olan aşkı ile tanınan ünlü yazar 1890-1973 yılları arasında yaşamış. Hem de ne yaşama bu ömrün içerisinde Bodrum Hapishanesi de var Bodrum’a sürgün de ama yine de çok sevmiş Bodrum’u.

Bodrum

Sanırım aynı yazar hayatını verdiği o küçük balıkçı kasabasının şimdi milyonlarla ifade edilen bir turizm markası olduğunu görseydi acaba ne derdi. Durun 3 kelime ile ifade edeyim “Paran Kadar Eğlence”.

Bodrum’dan artık biz eskiler gibi tarih, dostluk ve romantizm beklemeyin çünkü bunlar artık malesef Bodrum’da geçmiyor. Ancak, bu haliyle bile Avrupa’nın çoğu yazlık büyük şehirlerinden güzel ve görkemli… 

Bodrum Gezisi

Bodrum’un Tarihi

Yarımadanın tarihi bulunan eserlere istinaden çıkarılan kayıtlara göre 5000 yıldan fazla. Herodot’a göre Truva Savaşları’ndan sonra MÖ 1100 yıllarında Bölgeye göçen Dorlar şimdiki kalenin bulunduğu adacığa Bodrum’u kurmuş. Daha sonra ise buraya iç kısımlarda yaşayan Karyalılar ve Lelegler de yerleşmiş. M.Ö. 650 yılında bölgeye yerleşen Megeralılar ise hem şehri genişletmiş hem de adını Halikarnassos koymuş.

Mausolos Dönemi

Bodrum,  MÖ 386 yılında Pers egemenliğine girmiş ve yerli valiler tarafından yönetilmeye başlanmış. M.Ö. 377 yılında vali Mausolos o dönemde bölgenin merkezini Halikarnassos’a taşımış ve ilk Helenistik tarzda yapılaşma o dönemde başlamış.

Bodrum

Bugünün Gümüşlük halkı da zorla Halikarnassos’a yerleştirilmiş. Örneğin Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biri 10.000 kişi kapasiteli antik tiyatro bu dönemin eseri.

Bodrum Gezisi Gümüşlük

Şehir en parlak devrini M.Ö. 353 tarihinde Karya’nın başkenti olunca yaşamış. Mausolos bu dönemde kendisi için de zamanının en iyi heykeltıraşlarına beş katlı bir anıtmezar inşa ettirmeye başlamış. 

Bodrum ve Kale

Ancak ömrü yetmeyince Dünya’nın 7 harikasından biri olan ve Halikarnas Mozolesi olarak bilinen anıt mezarı kız kardeşi ve karısı II. Artemisia tamamlamış. Dünya literatürüne ‘mozole’ kelimesi bu dönemde girmiş.

Mausolos Sonrası

Bodrum’u da içerisine alan Karya Bölgesi; özellikle zeytin, incir ve bağ yetiştiriciliği açısından Dünya’nın en eski bölgesi. Orijini bugünkü Suriye ve Türkiye toprakları arasında kalan zeytin, diğer bütün Akdeniz ülkelerine buradan yayılmış. Bağ yetiştiriciliği de bölgede çok eskilere dayanıyor.

Bodrum Gezisi

Bodrum, M.Ö. 192 yılında Romalıların eline geçmesi ile 500 sene duraklama dönemine geçmiş. Hristiyanlığın resmi din olarak kabulünden sonra Afrodisias’taki piskoposluk tarafından yönetilmeye başlanmış.

M.S. 395 yılında Bizanslıların eline geçmesi ile özellikle Anadolu’da üretilen zeytin yağı ve şarabın Akdeniz’e aktarım  limanı yani önemli bir ticaret merkezi olmuş.

Bodrum

1200’lü yıllarda ilk defa Menteşe Beyliği’nin eline geçmiş. Daha sonra yıllara sari Bizans, Türkler, Rodos Şövalyeleri arasında el değiştirmiş.

Gece Bodrum Kalesi

Bu dönemde meydana gelen depremde Halikarnas Mozolesi yıkılınca Rodos Şövalyeleri ortaya çıkan taşları kullanarak Bodrum Kalesi’ni inşa etmiş. 1522 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde kati olarak Osmanlı İmparatorluğu’na katılmış.

Bodrum

1824’deki Yunan ayaklanmasında da Türk Donanmasının üssü olmuş. 1. Dünya Savaşı sırasında “Duplex” adlı Fransız savaş gemisi karaya yanaşmak istemiş ama halk direnince kaçmak zorunda kalmış. Ancak 1919 yılında İtalyan işgali engellenememiş. Kurtuluş Savaşı başarılı olunca 1922 yılında İtalyanlar burayı terk etmiş.

Adı ise Cumhuriyetin ilanından sonra Bodrum olarak değiştirilmiş. O dönemde halk  tarım ve denizcilikle geçiniyormuş. Olağanüstü güzellikteki doğal çevresinden dolayı hem dinlence hem de eğlence yeri olunca 1960’lı yıllardan itibaren adı turizm ile anılmaya başlanmış ve günümüze kadar böyle de gelinmiş.

Bodrum Ulaşım Sistemi

Ulaşım sistemi dediğime bakmayın. Sistem kendi aracınız dışında Bodrum Otobüs Terminali’nden kalkan belediye ya da kooperatife ait minibüsler ile taksilerden oluşuyor.

Bodrum

Şehir merkezi; Milas-Bodrum Havaalanı’na 36 km uzaklıkta bulunuyor. Havaalanı ile Bodrum Otobüs Terminali arasında Havaş tarafından işletilen servis hizmeti mevcut. Kişi başı 17,5 TL (2019) ödeyerek şehir merkezine ya da havaalanına ulaşmanız mümkün. Güzergah, karşılıklı zaman çizelgesi ve diğer tüm bilgiler için tıklayınız.

Bodrum

Bunun dışında otobüs-minibüs ile ilgili şehirler arası ve ilçeler arası tüm bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Bodrum’dan diğer illere ve çevre ilçelere yol ücretleri için tıklayınız.

Bodrum’dan şehirler arası yol ücretleri ve mesafeleri için tıklayınız.

Bodrum’dan ilçeler arası otobüs-minibüs yol ücretleri için tıklayınız.

Ama ben size havaalanı ulaşımı dahil Bodrum özelinde başka bir yol öneriyorum hem de son derece lüks arabalar ile…….

Bodrum’da taksimetreler bile anormal çalışıyor. Fiyatlar ise gerçekten fahiş. Eğer 3-4 kişi iseniz ve rakınızı rahat rahat sonrasını düşünmeden içmek istiyorsanız Bodrum’da kaldığınız yerden her yere son derece lüks arabalarla 30-45 dakikada varabilir ve otopark, sigorta, çevirme vb. derdi olmadan gecenizi daha da kaliteli hale getirebilirsiniz. Sonrada istediğiniz saatte kendinizi istediğiniz yerden aldırabilirsiniz.

Bodrum Gün Doğumu

Bunu tabii ki bildiğimiz taksilere göre çok makul fiyatlar veren İnci Taksi’yi arayarak sağlayacaksınız. Tel: 0538 982 8090 Serdar Bey’e selamımı söylemeyi unutmayın. Hemen size tüm yarımadanın tarifesini de göndersin tatiliniz boyunca rahat edin.

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Barlar Sokağı, Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Antik Tiyatrosu ve Bodrum’un Değirmenleri tek tek ele alınıp gezilmesi gereken Bodrum’un güzel cazibe noktaları. Yaptığım gezileri linkleri ile birlikte anlatmaya çalıştım. 

-Barlar Sokağı

Bodrum denince hemen aklımıza ilk olarak eğlence ve mutlaka Bodrum’un yaz kış fark etmez 24 saat yaşayan uluslararası üne de sahip barlar sokağı geliyor. Şehrin aynı zamanda kalbi de olduğu için ulaşımı da bir o kadar kolay.

İlk barın 1974’de açıldığı ünlü sokak bugün Türkiye’nin ünlü simalarının da yer aldığı adlı sanlı bir çok ünlü mekana da ev sahipliği yapıyor.

Bodrum Barlar Sokağı

Bu sokakta son derece salaş mekanları da son derece lüks mekanları da bir arada bulabilirsiniz. İster rock, ister cazz, ister dansçı kızlar ve ister türkü bar ne ararsanız bir arada bulabilirsiniz.

Bodrum Barlar Sokağı

Buranın bir diğer özelliği de tüm barların kendine has ancak herkesin de hoşuna gidecek şekilde donatılmış olması. Örneğin hepimizin bildiği Halikarnas bir antik kenti hatırlatırken Catamaran ile hem eğlenip hem de mehtapta Bodrum koyunda seyir yapmanız mümkün.

Bodrum

Ancak sokağın bu kadar pozitif yanlarının yanında negatif de yanları var elbette. Özellikle akşam saatlerinde tüm Bodrum’un buraya akması ve sokağın çok dar olması sebebiyle yürümek bile çok zor oluyor. Bunun dışında son dönemde çoğalan nargile kafelerin anlaşılmaz şekilde akşam saatlerinden itibaren plajları kaplayarak tam bir görüntü kirliliğine sebep olması da cabası…

-Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi, şehrin geçmişle günümüz arasındaki en somut bağlantısı. 

Bodrum Kalesi

Kale, 1406-1522 yılları arasında Saint Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilmiş. İnşasında depremde yıkılan Halikarnas Mozolesi’nin taşları kullanılmış.

Rodos Adası 1522 yılında Türkler tarafından ele geçirilince şövalyeler kaleyi 1523 yılında terk etmiş.

Bodrum Kalesi

1895-1915 yılları arasında II. Abdülhamit zamanında bir hapishane olarak kullanılmış. En ünlü tutuklusu da Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı olmuş.

Bodrum Kalesi

Osmanlı yönetiminde hapishane olarak kullanılan kale Fransız ve İngilizlerin I. Dünya Savaşı sırasında bombalamaları sonucunda 1915 yılında yıkılmış.

Bodrum Kalesi

1964 yılında kale Bodrum Müze Müdürlüğü, 1979 yılında da Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olmuş.

Çalışma Saatleri: Her gün 08:30-18:30 

Adres: Çarşı Mahallesi, Kale Cd., 48400 Bodrum/Muğla, Tel: (0252) 316 25 16

-Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum’da gezilecek ve görülecek en popüler yerlerden birisi. Kalenin içerisinde aynı zamanda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi de yer alıyor.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Burası ülkemizin tek, Dünya’nın ise en önemli sualtı arkeoloji müzelerinden biri. Bünyesinde 14 adet sergi salonu bulunuyor. Burada sualtı araştırmalarından gelen amphoralar, sikke ve mücevherat vb. eserler sergileniyor.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Dünya’nın en zengin Doğu Akdeniz amforaları koleksiyonu bu müzede bulunuyor. Bunun sebebi daha önce tarih başlığında da belirtiğim gibi Bodrum Limanı’nın o dönem Anadolu-Akdeniz şarap ve zeytinyağı dağıtım limanı olması ve bu ürünlerin amphoralar da taşınmasında ve depolanması.

Doğu Roma (Bizans) Gemisi

MS 626 yılında batan Doğu Roma (Bizans) Gemisi ve 1025 yılında batan Serçe Limanı Cam Batığı ile Tunç Çağından kalma Dünya’nın en eski batığı müzedeki en dikkat çeken eserleri oluşturuyor.

Serçe Limanı Cam Batığı

Marmaris yakınlarında kayalara çarparak batan cam batığından 3 ton kırık ve sağlam cam çıkarılmış.  Bu gemi İslam-Bizans ticaretinin de en önemli örneklerinden biri.

Dünya’nın Bilinen En Eski Batığı

Müzede, Uluburun açıklarında battığı değerlendirilen Dünya’nın bilinen en eski batığının bir kopyası da sergileniyor. Bu batık müzenin en önemli parçası olarak görülüyor.

Ayrıca, dünyanın en büyük İslam Cam Koleksiyonu da yine burada sergileniyor.

Çalışma Saatleri: Her gün 08:30-17:30 

Adres: Çarşı Mahallesi, 48400 Bodrum/Muğla, Tel: (0252) 316 25 16

-Bodrum Antik Tiyatrosu

Burası Mausolos döneminin en önemli yapılarından biri. O dönemde 13.000 kişilik kapasitesi ile Anadolu’nun en büyük tiyatrolarından biriymiş.

3 ana giriş kapısı olan dikdörtgen şeklindeki yapı sahne, orkestra ve oturma yerleri olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. 

Bodrum Antik Tiyatrosu

1973 yılında yapılan kazılarda ortaya çıkarılmış ve halkın kullanımına yönelik tipik bir anfitiyatro tarzında tekrar canlandırılmış. Bugün konser ve gösterilere ev sahipliği yapıyor.

Manzarası çok güzel. Fotoseverler için de özellikle gün batımı için harika bir yer. 

Çalışma Saatleri: Her gün 08:30-17:00 (Hafta sonu 19:00)

Adres: Yeniköy Mahallesi, 48440 Bodrum/Muğla, Tel: (0252) 316 25 16

-Bodrum Değirmenleri

Bence Bodrum’un en dikkat çeken sembolü, şehre hakim Bodrum Değirmenleri.

Bodrum Değirmenleri

Özellikle gün batımına yaklaşırken buraya doğru bir akımı görebiliyorsunuz, ortam ise gerçekten harika oluyor.

Bodrum Değirmenleri

Buradaki tek sorun bu kadar pozitif bir cazibesi olan yerde sadece bir değirmenin tam teşekküllü çalışır durumda olması.

Bodrum Değirmenleri ve Gümbet Koyu

Ancak yine gün batımında içkileriniz eşliğinde hem Gümbet Koyu’nu hem de güzel Bodrum’a bakarak sohbet edebileceğiniz daha güzel bir yer yok. Her tarafta göreceğiniz fotoğrafçı yardımlaşması da cabası…

Bodrum Değirmenleri ve Gümbet Koyu

Değirmenleri ile ilgili tüm detaylı bilgi ve fotoğrafları Gün Batımında Bodrum Değirmenleri başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Bodrum’a Yakın Gezilecek Yerler

Akyarlar, Gümüşlük, Türkbükü ve Cennet Koyu Bodrum’un merkezinden kısmen uzak ancak ulaşımı kolay tek tek ele alınıp mutlaka gezilmesi gereken harika yerler. Tabii ki yat turlarını da unutmamak lazım. Yaptığım gezileri linkleri ile birlikte anlatmaya çalıştım.

-Akyarlar

Bodrum’a yaklaşık olarak 20 km mesafede Akyarlar gerçekten harika bir yer. Eskiden Barış Manço’nun da tatil yaptığı tarihi Aspat Plajı ve zirvesinde bir kale bulunan Çıfıt Tepesi bölgenin öne çıkan çekim merkezleri.

Bunun dışında Çıtıf Kalesi’nin kuzeyinde yer alan arkeolojik kazıların devam ettiği tarihi Strobilos isimli bir ortaçağ kenti ve Kalekent Plajı da bölgenin diğer bir çekim merkezi.

Bodrum Gezisi Akyarlar Kalekent Plajı

Kalekent Plajı yarımadanın batıya bakan plajlarından. Denizi gerçekten çok güzel ancak boğaz olduğu için biraz soğuk. 

Bodrum Gezisi Akyarlar Kalekent Plajı

Net bir kumsalı yok. Daha çok kayalık alanlar ve denize girilecek iskeleler ile oluşturulmuş fotoseverler için güzel bir dekora da sahip harika bir plaj.

Bodrum Gezisi Akyarlar Kalekent Plajı

Akyarlar ile ilgili tüm detaylı bilgi ve fotoğrafları Bodrum Akyarlar Gezisi başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

-Gümüşlük

Yarımadanın en batısında yer alan Gümüşlük eski adıyla Myndos; Tavşan Adası,  zambakların ve begonviller süslediği evler, güzel balık restoranları, el sanatları ve Nejat İşler’in takımı Gümüşlükspor ile ünlü. 

Bodrum Gezisi Gümüşlük Tavşan Adası ve Tarihi Mendirek Göçüğü

Tarihinde ise İskender’in kuşatıp alamaması ve Brütüs’ün Roma İmparatorluğu’na karşı burayı karargahı olarak kullanması da unutulmamalı. Zaten Sit alanı olması ise nedeniyle hala Bodrum’un en korunmuş yeri. Bir küçük Ege balıkçı kasabası görünümde… 

Bodrum Gezisi Gümüşlük ve Gün Batımı

Adına ise eskiden tepelerde gümüş çıkarılan madenlerden aldığını iddia ediyorlar. Bazıları ise gün batımına doğru gümüş rengine dönen denizden……İşte tam fotoğraflık kareler de bu zamanda çıkıyor zaten…

Bodrum Gezisi Gümüşlük Tavşan Adası ve Tarihi Mendirek Göçüğü

Gümüşlük denince ilk akla gelen antik liman bölgesi ve Tavşan Adası. O dönemlerde inşa edilen bir dalgakıran ve üzerindeki kral yolu ile adaya gitmek mümkünmüş. 

Bodrum Gezisi Gümüşlük Gün Batımı ve Akşam Yemeği

Burası aynı zamanda gün batımını izleyip bir akşam yemeği yemeden Bodrumdan ayrılmamanız gereken yer. Çünkü belki de yarımadanın en güzel restoranları burada bulunuyor. Gümüşlük ile ilgili tüm detaylı bilgi ve fotoğrafları Yazın Yaptığımız Gümüşlük Gezisi başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

-Türkbükü

Türkbükü, sadece yarımadanın değil aynı zamanda sosyetenin gözdesi bugün. Hatta televole kültürünün merkezi bile desem yanlış olmaz. Ne zaman giderseniz gidin mutlaka bir ünlü görebilirsiniz.

Bodrum Gezisi Türkbükü

Adı marka olunca da günümüzde herkesin rağbet ettiği ve bir şekilde görünmek için uğraştığı çakma Cannes tarzı bir yer olmuş.

Ancak, beachleri  de ortam da gerçekten güzel. Uçukları da var tabii ki ama yediğini öde tarzı çok hoşunuza gidecek ve kazıklanmayacağınız nezih ve hoş beachler de var.

Bodrum Gezisi Türkbükü Limanı

Foto severlere tavsiyem ise Türkbükü Limanı’na gitmeleri. Özellikle de gün batımında harika ve canlı sahneler ile karşılaşabilirler.

Bodrum Gezisi Türkbükü Yakamoz Restaurant

Burası da aynen Gümüşlük gibi gün batımını izleyip bir akşam yemeği yemeden Bodrumdan ayrılmamanız gereken yer. Gündüz beach olarak işletilen yerler akşam harika ortamlara sahip canlı müzik de sunan restoranlara dönüyor. Türkbükü’ ile ilgili tüm detaylı bilgi ve fotoğrafları Türkbükü, Sosyetenin Gözdesi Televole Kültürünün Merkezi başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

-Cennet Koyu

Cennet Koyu yerli halka göre Bodrum’un en güzel koyu. Hala bakir hala otellerin olmadığı Türkbükü ise sadece 3 km mesafede bir koy.

Bodrum Gezisi Cennet Koyu

Çam ağaçları ile birlikte eşsiz doğayla yüzme keyfi işte tam olarak burada. Ağaçların içerisinden turkuaz denize girmek gerçekten harika bir duygu.

Bodrum Gezisi Cennet Koyu

Bir yandan denize girerken bir yandan da ağaçların serinliğinde piknik yapabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken çok kalabalık olduğundan buraya hafta sonu gelmemek.

Bodrum Gezisi Cennet Koyu

Cennet Koyu’na Ulaşım, Türkbükü Limanı, Yakamoz Beach, Cennet Koyu’nda ne yenir? Nerede yenir? ve Cennet Koyu’nun tadını çıkarmak istiyorsanız mutlaka yapmanız gerekeler ile ilgili tüm detaylı bilgi ve fotoğrafları Cennet Koyu ; Bodrum’un En Güzel Koyu başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

-Bodrum Yat Turları

Bodrumda mutlaka yapılması gereken bir aktivitelerden biri bütün gün koylarda yüzmek. Bunun en basit yolu da yat turlarına katılmak.

Bodrum Yat Turları

Sabah 11:00 gibi başlayıp 17:30’da sona eren Karaada, Meteor Çukuru, Akvaryum, Tavsan Burnu, Poyraz rotasında 2 katlı gezi tekneleri veya Korsan tekneleri ile ile yapılan standart yemekli turlara sezona göre 50 TL (2019) ödeyerek katılmanız mümkün.

Bodrum Yat Turları

Daha uzak ve değişik bir tur isterseniz sabah 10:30 gibi başlayıp 17:30’da sona eren Karaada, Tavşan Burnu, Kızıl Burun, Alman Koyu ve Orak Adası rotasında 2 katlı gezi tekneleri veya Korsan tekneleri ile ile yapılan standart yemekli turlara sezona göre 75 TL (2019) ödeyerek katılmanız mümkün.

Bodrum Yat Turları

Bu turlara katılmanızın avantajı şezlong kiralamaya gerek kalmadan ya da tek bir plaja bağlı kalmadan bütün gün bağımsız takılabilmeniz. Tel: + 90 533 421 8653

Bodrum’da Alışveriş

Bodrum, pazarları ile ünlü bir yer. Benim size tavsiyem orijinal hediyelik ya da ev aksesuarı bulmak istiyorsanız bu pazarlara uğramanız.

Bodrum Hediyelik Eşya ve Ev Aksesuarları

Buralarda harika parçalar bulmanız neredeyse kesin gibi. Hani her baktığınızda kendinizi bodrumda hissedeceğiniz cinsten. Keyifle yürüyüp vitrinlere bakabileceğiniz bu caddeden hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Bodrum Hediyelik Eşya ve Ev Aksesuarları

Bunun dışında sizlere tavsiye edebileceğim şey imkanınız varsa Bodrum’un ünlü zeytinyağlarından almanız. 

Bodrum’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Bodrum oldukça turistik ve eğlenceye açık bir yer olduğu için restoran ve yemek çeşitleri bakımından da oldukça zengin. Burada değişik bir şeyler tatmak için bir çok seçenek bulunuyor. Ancak artık uluslararası ve kalabalık bir tatil şehrine döndüğü için kendine has bir lezzet yakalamanız ve bunu yine kendine has bir ortam ile bütünleştirmeniz artık imkansız. 

Bodrum’da Bir Akşam Yemeği

Buradan kastım şu. Boğazda yemek yerken ne hissediyorsanız burada da aynısını hissedersiniz. Kaliteli yemekler ve ödeyeceğiniz yüklü miktarda paralar. Yani kendine özgü bir ortamda küçük bir Ege kasabası mutfağını boşuna hayal etmeyin. Bu nedenle de size Bodrum içerisinde birçok yeri deneyimlemiş olsak da özel bir yer tavsiye edemem. Çünkü ben Bodrum’da kaçırılmayacak fırsatlara hiç rastlamadım. Bu nedenle de Bodrum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında özel bir yazı yazmadım. Böyle bir soruya karşılık şehir merkezi için yazacağım yazının özeti “kale manzarası orantılı yüksek fiyatla karın doyurmak” olarak özetlenebilir. 

Bodrum’da Bir Akşam Yemeği

Bu nedenle yiyeceğiniz yemekler için zaten yüksek hesaplar ödemekten kaçamayacağınız için en azından Bodrum’u yaşamak adına size en azından akşam yemeklerinizi Bodrum’da almamanızı tavsiye ediyorum. Bu yazıya aktarma imkanım olmasa da yaklaşık 30 senedir yarımadayı gezdim, kaleye karşı plajda kurulan tekli masalarda eşimle güzel yemekler yeme imkanına sahip oldum. Bu süreç içerisinde malesef çok şey değişmiş. Biraz da ödenecek kirayı sizden çıkarma amaçlı olarak işletmecilerin dip dibe plaja kurduğu masalar gerçekten çok itici.

Bodrum Gezisi Gümüşlükte Bir Akşam Yemeği

Bu nedenle size tavsiyem gün batımında sade ve sadece size özel bir masada arkadaşlarınızla güzel sohbetler yapabileceğiniz ve taze deniz mahsulleri eşliğinde güzel vakit geçirebileceğiniz Gümüşlük. Size yer tavsiyesi yapmıyorum seçim sizin. Hesap derseniz Bodrum’dan farkı olmayacak ancak geçireceğiniz o akşam hayatınız boyunca unutamayacağınız akşamlardan biri olacak.

Bodrum’da Nerede Kalınır?

Bu sorunun cevabı aslında ne beklediğinize ve bütçenize bağlı.

Bodrum’da Gün Batımı

Çünkü Bodrum her yaştan tatilciyi memnun edecek ve her bütçeye uygun konaklama seçeneklerine sahip.

Bodrum

Gece hayatı sizin için öncelikli ise ve gündüzleri de plajlarda vakit geçirmek istiyorsanız kalmanız gereken yer Bodrum’un merkezi ya da Gümbet bölgesi.

Bodrum

Bu şekilde seçim yaparsanız hem plajlara uzak olmaz hem de Bodrum ya da Gümbet gecelerinde güzel vakit geçirebilirsiniz. Gümbet bölgesi Bodrum’a çok yakın ve kalacak yer fiyatları itibariyle bakıldığında Bodrum merkezine göre daha uygun seçeneklere sahip.

Bodrum Gezisi Akyarlar

Eğlence öncelikli değil bana açık renk kumsallar ve turkuaz deniz yeter diyorsanız kalmanız gereken bölge Akyarlar. Burada denize girebileceğiniz çok sayıda plaj sizi bekliyor. Akyarlar, 5 yıldızlı otel ya da apart ya da pansiyon açısından da oldukça zengin.

Bodrum Gezisi Gümüşlük

Eğlence öncelikli değil bana huzur ve güzel akşam sohbetleri yeter diyorsanız kalmanız gereken bölge Gümüşlük. Burada denize girebileceğiniz çok sayıda plaj sizi bekliyor. Gümüşlük,  yapılaşmanın yasak olduğu bir yer olduğu için daha çok pansiyonculuğun hakim olduğu bir yer.

Bodrum Gezisi Türkbükü

Eğlence ve beach benim için öncelikli, vur patlasın çal oynasın diyorsanız değil biraz da tikilik varsa kalmanız gereken bölge Türkbükü. Burada denize girebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz çok sayıda beach sizi bekliyor. Türkbükü,  apart ya da pansiyon açısından da oldukça zengin.

Bodrum Gezisi-Değerlendirme

Bodrum; bundan 30 sene öncesinde gördüğüm şekilde olmasa da tatil yapmak için hala Dünya çekim merkezlerinden biri. 

Bodrum Kalesi

Belki artık 30 sene öncesine döndürebilmek imkansız ama en azından daha da sıradanlaşmasını önleyecek tedbirleri alabilmek yine izim elimizde …Muğla ve Bodrum ile ilgili diğer yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi‘ne mutlaka bakmanızı tavsiye ederim. Sağlıcakla Kalın. 

Exit mobile version