Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Tarihi Nasrullah Çorbacısı

dav

Yazı Dizisi : Kastamonu Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Pakize Ürgün

Merhaba Sevgili Yazımı Okuyan Okurlar, Bu bir yemek yazısı 🙂 ve konumuz da her gün 14 çeşit çorba çıkaran Tarihi Nasrullah Çorbacısı.

Geziyoruz, yürüyoruz, ayaktayız, enerjimizi harcıyoruz ve çoooook acıkıyoruz. Bir lezzet için saatlerce yol gidebiliyor sevdiğimiz bir ürün için özel siparişler verebiliyoruz ve buna bazen ”boğazımdan daha mı kıymetli??” diyerek yüksek ücretler ödüyoruz, buna değmez mi, değer 🙂

İsyanlarda, mutlu olduğumuzda, aşk yaramız da, ayrılık acımızda, karşılıksız sevgimizi, en derin özlemlerimizi, geçmek bilmeyen sıkıntılarımızı yansıttığımız yerler çoğu zaman mutfaklar değil mi? Korkmadan, utanmadan kaşık kaşık, döke saça elimiz yüzümüz bulaşık olana kadar aldığımız tadı bize ne veriyor de mi? Kalbe giden yolun mideden geçtiğini bir kez daha kanıtlıyoruz.

Tarihi Nasrullah Çorbacısı

Ben de size bu yazımda çok sevdiğim Tarihi Nasrullah Çorbacısı’nı anlatacağım.

Tarihi Nasrullah Çorbacısı

Kastamonu İli şehir merkezinde Nasrullah Camii’nin yanında buram buram tarih kokan ve içinde modern esintiler olan bir mekan.

Oturduğunuzda masanıza bir sepet ekmek geliyor sıcacık sunulan köy ekmeği kokusu harika….Ne diyor bir duvar yazısında: Ben seni neden sevmeyeyim ekmek gibi sıcacık ellerin var ….

Çoğu zaman bir kase çorba olsa da içsek diyoruz. Bazen gece yarısı evimizden çıkıp çorbacı arıyoruz ama her yerde de yenmiyor de mi? Ama benim bahsettiğim yerde eminim ki içiniz rahat yiyebilirsiniz..

Tarihi Nasrullah Çorbacısı, lezzetli çorbalarının yanında ara sıcak, ana yemek, yöresel lezzetler ve tatlı seçenekleri ile farklı damaklara da hitap etmekte.

Malzeme seçiminden hazırlanışına, pişirilmesinden sunumuna kadar her adımına özen gösterilmiş, aşçılar tarafından özel dokunuşlar yapılmış yemekler alt katta gözünüzün önünde hazırlanıp sizlere sunuluyor.

Kastamon’nun tüm yöresel lezzetlerini aynı anda denemek isterseniz bu mekanı alın rotanıza.

Tarihi Nasrullah Çorbacısı

Nasrullah Meydanı’na bakan tarafta cam kenarında ve üst katında oturup çevreyi izlemek eminim size haz verecek gezinizden ayrı bir tat alacaksınız. Her gün 05:00-24:00 saatleri arasında hizmet veren bu çorbacıyı tüm gezgin arkadaşlarıma kesinlikle öneriyorum.

Damak tadına önem verenler için Kastamonu’da bir lezzet durağı olan restoranın adresini de veriyorum.

Nasrullah Meydanı Hepkebirler Mah. Mehmet Feyzi Efendi Cad. No:4 Kastamonu

İnt: https://www.tarihinasrullahcorbacisi.com/

İl bazında planlama yapacaksanız Kastamonu Gezi Rehberi‘ne bölge bazında planlama yapacaksanız Batı Karadeniz Gezi Rehberi‘ne bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version