Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Lagün Adalarının En Küçüğü Mazzorbo Adası

Yazı Dizisi : İtalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Lagün Adalarının En Küçüğü Mazzorbo Adası, Venedik adaları programınız kapsamında gelip gezebileceğiniz güzel bir ada. Murano Adası‘nın kuzey doğusunda Burano Adası’nın kuzeyinde yer alıyor.

Mazzorbo Adası da Venedik gibi kanalların 4 parçaya böldüğü 1 km uzunluğunda küçük bir ada. Şehrin yaklaşık 6 km kuzeydoğusunda yer alıyor. Günümüzde Venedik’e bağlı bir mahalle statüsünde. 

İyi de bu insan bu lagün adalarında ne arıyor derseniz işin sırrı tarihte gizli. 640 yılında Atilla’nın ordularından kaçanlar gelemeyeceklerini düşünerek lagün adalarına sığınmış. O zamandan beri bu adalarda yaşam var.

1000’li yıllara kadar lagün adaları önemini korumuş ancak daha sonra Venedik önem kazanıp göç başlayınca lagün adaları da idari gücünü kaybedip zamanla sessizliğe bürünmüş.  

Mazzorbo Adası

Bugün ada için Venedikli soylularının hafta sonu için kaçamak yeri deniyor. Zamanında Giacomo Casanova’nın bile burada bir evi varmış. Şimdi ise yaz kış yaşayan nüfus toplasanız 350.

Bu nüfus da daha çok Burano Adası’na bakan doğu sahil tarafında yaşıyor. Tam ortasından ise yine Venedik’teki gibi Büyük Kanal (Canal Grande) geçiyor.

Mazzorbo Adası’na Ulaşım

Mazzorbo Adası’na Venedik kuzeyinde yer alan Fondementa Nuove Feribot İskelesi’nden ya da Murano Adası’ndan gelecekseniz merkez bölgede yer alan Faro di Murano Feribot İskelesi’nden kalkan vaporettolar ile gelebilirsiniz.

Mazzorbo Feribot İskelesi

Her 2 durumda da 12 Numaralı Vaporetto’ya binecek ve Mazzorbo Feribot İskelesi’nde ineceksiniz. 12 Numaralı Vaporetto Murano-Mazzorbo-Burano-Tarcello-Lido hattında çalışıp aynı yoldan geri dönüyor. Bir nevi bizim adalar vapurları gibi. 

Adaya; Fondementa Nuove Feribot İskelesi’nden 45, Murano Adası’ndan 25 dakika’da ulaşabilirsiniz. 

Bunların dışında ulaşım sistemi ile ilgili tüm detay ve fotoğrafları Venedik Ulaşım Sistemi başlıklı yazılarımda bulabilirsiniz.

Mazzorbo Adası

Eğer huzurlu bir ortamda hem dinlenip hem de kafa dinleyeceğim diyorsanız tam yerine geldiniz.  Adada halen tarım bile yapılıyor. Her yerde enginar tarlaları, üzüm bağları var. İnsanların en büyük zevkleri ise akşam üstü kanal boyunca devam eden Fondamenta di Santa Caterin yolunda yürümek.

Mazzorbo Adası

Burano Adası’nın kuzeyinde olmasına rağmen uzun bir köprü (Ponte Longo) ile adaya bağlı olduğundan isterseniz ve tabii ki vaktiniz varsa Mazzorbo Adası’nda inip Burano Adası’na yürüyebilirsiniz.

San Michele Arcangelo Kilisesi

San Michele Arcangelo Kilisesi adanın kuzeydoğu ucunda Burano Adası yolunun üzerinde bulunuyor. Çan kulesine çıkıp güzel bir manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Mazzorbo Adası’nda Ne yenir? Nerede Yenir?

Adanın görünür en iyi restoranı Ai Cacciatori. Mazzorbo Feribot İskelesi’nin 100 m gerisinde bulunuyor. Mazzorbo kanalında çok özel bir yer.

Ai Cacciatori-Mazzorbo

Tekneyle kolayca ulaşabileceğiniz çok güzel küçük bir restoran. İster içeride ister dışarıda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Restoran lagün kaynaklı deniz mahsulleri ile ünlü. Balıkların yerel balıkçılar tarafından teslimini gözünüzle görebiliyorsunuz.

Ai Cacciatori – Mazzorbo

Haşlanmış mürekkepbalığı ve ızgara balık ön planda. Fiyatlar ile ilgili de herkes oldukça memnun. Servisin ise çok iyi olduğu söyleniyor.

Çalışma saatleri: (12:00-15:00 19:00-23:00) Tel:+39 041 730848 

Değerlendirme

Eğer zamanınız varsa Burano Adası’na Mazzorbo Adası’ndan yürüyün.

Venedik ile ilgili diğer yazılarımız için Venedik Gezi Rehberi‘ne, bölgesel gezi planlıyorsanız Veneto Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version