Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Alpsee, Bavyera’nın En Güzel Gölü

Yazı Dizisi : Almanya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Yaprak Bilge Çelebioğlu

Türkçe ismiyle Alp Gölü ya da Denizi, orijinal ismi ile Alpsee, Bavyera’nın en güzel gölü. Burada Bavyera‘nın Alplere sırtını dayamış cennet köşelerinden birindesiniz.

Göl, Bavyera’nın Ostallgäu bölgesinde Füssen kasabasının yaklaşık 4 km güneydoğusunda yer alıyor.

Neuschwanstein ve Hohenschwangau Şatolarına da oldukça yakın bir konumda bulunuyor. 

Alpsee Gölü

Alpsee’ye Ulaşım

Göl, Füssen‘in yaklaşık 4 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Göle ulaşmak için Füssen Tren İstasyonu’ndan kalkan RVA/OVG 73 ya da RVA/OVG 78 Numaralı Otobüslere binmeniz yeterli.

Alplerden Alpsee

Otobüs ücretleri kişi başı 1 €. Otobüslere yetişemeyiz diye düşünmeyin çünkü otobüsler treni bekliyor ve sizi 10 dakika içerisinde göle sadece 200 m mesafede bulunan Schwangau‘nun girişindeki kavşak noktasına bırakıyorlar. 

Alpsee

Göl, 88 hektarlık bir alana sahip. Deniz seviyesinden 887 m yüksekte yer alıyor. Uzunluğu 1,9 km. En derin yeri ise 62 m. Ormanlık bir doğa parkında yer alıyor. Doğa parkına girmek için ücret talep edilmiyor.

Alpsee

Popüler olmasını hemen kıyısındaki Hohenschwangau ve yakın mesafede bulunan Neuschwanstein kalelerine borçlu aslında…

Karaya Çıkmaya Çalışan Bir Ördek

Bir de yabani vahşi kuğulara. Doğal olarak bu mevsimde onlara rastlamadık ama…

Alpsee Ördeği

Çok çok sayıda rengarenk Alpsee Ördeklerine rastladık. Bazılarını fotoğrafladık bazılarını sevdik.  

Göl Kıyısında Yürümek

Yazın bölge halkı da turistler de burada göle giriyor. Kışın ise göl donduğunda yine bölge halkı ve turistler burada paten kayıyorlar. Yani göl tüm zamanlarda Schwangau Kasabası’na ekonomik katkı sağlıyor.

Göl Çevresindeki Yollar

5 km çevre uzunluğuna sahip gölün etrafında çok güzel yürüyüş yolları mevcut. Yürümek deyince, tüm gölün etrafında yürüyüş ve bisiklet yolları var. Hızlı bir yürüyüş ile gölü 1-1,5 saatte dolaşmanız mümkün.

Alpsee ve Avusturya Alpleri

Bu doğa harikası gölün görünen karşı kıyısından 450 metre daha yürürseniz Avusturya’ya geçersiniz. Yani görülen karlı dağlar Avusturya.

Göl ve İskeleler

Tercih edenler için yaz döneminde iskeleler arasında çalışan ve gölü gezdiren ya da kiralanan botlar da mevcutmuş.

Hohenschwangau Şatosu

Göle bakan kale görünümlü Hohenschwangau Şatosu, 1832-1836 yılları arasında meşhur kral Ludwig II’nin babası Bavyera Kralı Maximilian II tarafından yaptırılmış ve kraliyet ailesinin yazı geçirdiği, avlanmak için de kullandığı bir kale olmuş.

Alplerden Alpsee

Göl, Almanya’nın en temiz göllerinden biri olarak kabul ediliyor. Tabii ki fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi fotoseverlerin de her mevsim istisnasız uğrak yeri, her mevsim çok güzel fotolar alabileceğiniz bir yer. 

Alpsee

Hangi mevsim diye sorarsanız her mevsim ayrı bir güzellik sergileyeceği için bence her sezon bu gölü ziyaret edebilirsiniz. 

Alpsee’de Ne yenir? Nerede Yenir?

Yiyeceğinizi kendiniz getirirseniz gölün çevresinde sabit sandalyeli barbekü masaları var.

Göl Kıyısında Gezen Ördekler

Bunun dışında çok yakında bulunan Alpsee Caddesi üzerinde yöresel ya da fast food tarzında yemek yiyebileceğiniz birçok restoran bulunuyor.

Alpsee’de Nerede Kalınır?

Direkt gölün kıyısında kalınacak bir yer yok. Zaten gölün temizliğinin sebebi de bu. Bu konuda çok katılar. Göle en yakın kalınacak yer 500 m yukarıda bulunan 3 yıldızlı Hotel Alpenstuben. Malesef bu otelde 2 kişi kahvaltı dahil gecelik 200 € isteniyor.

Eğer bu konuda çok bir beklentiniz yoksa ve 200 m daha yürürseniz daha sıradan olan 2 yıldızlı Hotel Garni Schlossblick’te 2 kişi kahvaltı dahil gecelik 80 € karşılığında kalabilirsiniz.

Hohenschwangau Şatosu

Sonuç olarak Bavyera’ya yolunuz düşerse muhteşem doğasıyla kucaklaşmak ve renklerin inanılmaz uyumunu görmek için söz konusu gölü mutlaka ama mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Bavyera ile ilgili diğer yazılarımız için Bavyera Gezi Rehberi‘ne, bölgesel planlama yapıyorsanız Orta Avrupa Gezi Rehberi‘ne bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version