Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir?

Yazı Dizisi : Almanya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında güzel Bavyera’nın damak zevkinize hitap eden çok kültürlü güzel başkentindeyiz. Genel olarak Alman Mutfağının birazda coğrafyadan kaynaklı olarak zengin olduğunu söylemek zor.

Bununla birlikte Bavyera Mutfağının kesinlikle Almanya Mutfağına göre daha zengin olduğunu düşünüyorum. Ancak bir Türk, Fransız ya da İtalyan mutfağı da beklemeyin tabii ki…

Bavyera ya da Münih Mutfağı özellikle farklı göçmen kültürlerinin etkisinde kalmış, etkileşmiş bir mutfak. Ancak, bu mutfağın özeti ise çok net: Yemek öznesi olarak sığır, domuz ve tavuk eti ile patates; salata öznesi olarak patates ve lahana; tatlılarda elma ve çikolata, içecek olarak ise bira ve tabii ki ekmek.
Platzl

Olağan olarak Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında bahsettiğim 5 gruba birazda burun kıvırarak “ne var bunda biz zaten bunları ara sıra yiyor ve içiyoruz” diyeceğinizi biliyorum ama işin gerçeği, bunları burada bir kere de olsa tatmadan karşılaştırma yapmanız da doğru olmaz.

Zaten gittiğiniz bölgenin kültürel yapısı hakkındaki en önemli bileşenlerden biri bölge mutfağı, gezinizin en önemli ayrıcalıklarından biri ünlü olduğunu düşündüğünüz yiyecek ya da içecekleri yerinde tatmak değil mi?

Ben de bu çerçevede sizlere başta talep gören bahse konu tatlar olmak üzere deneyimlediğimiz tüm tatları öğün ve mekan bazında anlatmaya çalışacağım.

Bavyera ya da Münih Yemek Kültürü 

Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? konusunda bir şeyler söylemek için Bavyera ya da Münih ile ilgili bilinmesi gereken asgari bilgileri de aşağıda toplamaya çalıştım.

Kar yağarken Platzl

Münihliler tatlar konusunda kesinlikle muhafazakar değiller. Zaten göçmen mutfak kültürü ile Bavyera mutfak kültürü etkileşmiş durumda. 

Mutfakları en çok Türk, İtalyan ve Fransız mutfaklarından etkilenmiş durumda. Türk restoranlarında yemek yiyen birçok Alman’a ya da göçmene rastlamanız her zaman olası.

Patates sanırım Türk ve Bavyera mutfaklarının en önemli ortak paydası.

Et konusunda bilinen çeşitler dışında geyik, tavşan, ördek vb. seçenekleri de ön planda. 

Neredeyse her fırın kendi ekmeğini yapıyor. Ekmeklerde çekirdek içi kullanmaya bayılıyorlar.

Kahvaltıları daha çok Bretzel ve domuz etinden yapılan Weisswurst üzerine kurulu. 

Domates Çorbası (Tomatensuppe) ve Patates Çorbası (Kartoffelsuppe) harika. Domates çorbalarında gerçekten domates var hem de koca koca dilimler halinde.  

Tavuk eti fiyatları ile sığır eti fiyatları neredeyse aynı bazı yerlerde et daha ucuz.

Bavyera ya da Münihliler her şeye hayır der ama biraya asla. Birayla yatıp kahvaltıda bile bira ile kalkarlar. O yüzden de bira bahçeleri vazgeçilmezleridir ve hep doludur.

Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öne çıkan bir şekilde sizlerin de görüp tadacağı tatlara gelince;

-Şnitzel ya da Fırında Tavuk 

Bavyera ya da Münih denince ilk akla gelen tatlar. Bavyera’daki tüm tavuklar sanırım beslenme ve yetiştirme tarzı ile ilgili olsa gerek oldukça lezzetli. Yerken deniz levreği tadı alıyorsunuz. 

-Patates Salatası (Kartoffelsalat) ya da Lahana Salatası (Krautsalat)

Genel olarak salata malzemesi olarak patates ve lahana kullanılıyor. Patates salatası bizim de bildiğimiz bir tat ancak daha çok beyaz olmak üzere lahana salatası burada daha çok yaygın. Mayonez karıştırarak yaptıkları salatayı her yerde göreceksiniz.

-Apfelstrudel

Bavyera ya da Münih’te nereye giderseniz gidin Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında yiyebileceğiniz tek ortak tatlı.

Aslında direkt annelerimizin yaptığı pudralı elmalı turta da diyebiliriz. Tek fark Bavyeralıların bunu çok ince hamurdan yapması ve ekşi elma ezmesinin yanına kuru üzüm de koymaları. Yeme kültür farkımız ise onların bunu çayın yanında değil yemek bitiminde yemeleri….

-Vişneli Karaorman Pastası (Schwarzwälder Kirschtorte)

Pastaların şahı desem olur. Muhteşem bir tat. Tatlı ile arası olmayan benim gibilerin bile mutlaka seveceği hatta yemekten zevk alacağı bir lezzet. 

-Bira

Çekya kadar olmasa da Bavyera da bira tüketimi oldukça yüksek. Hatta o kadar ileri ki artık halk biergarten dedikleri bira bahçelerinde buluşur hale gelmiş. Eğlenceler ya da festivaller bile bu bahçeler etrafında şekilleniyor. Hofbräu ve Paulaner en çok sevilen Bavyera has bira markaları.

-Ekmek

Burada gerçekten ekmek olayı çok ayrı bir olgu. Hangi fırına giderseniz gidin bizim kebapçıların ya da hamburgercilerin benzeri kendi adlarına has ekmekleri var. Çavdar ekmeği genel de kuzey geleneği ve Almanlar da çok seviyor. Özellikle ekmeklerinde ay çekirdeği içini çok fazla kullanıyorlar.

Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir?

Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında özellikle size öğün bazında gezinize daha fazla renk katacağını düşündüğüm bizzat deneyimlediğimiz yerlerden bahsedeceğim.

Kahvaltı

Ludwigsvorstadt Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında kahvaltı için ideal bölge. Burası için Münih’te Türklerin yaşadığı bölge desem sanırım yanlış olmaz. Türkler sadece burada yaşamıyor, iş yerleri de burada. Doğal olarak otelleri ve onları bir şekilde besleyen destekleyen dükkânları da…

Ludwigsvorstadt

Yani diyeceğim o ki her hangi bir mekan belirtmeme gerek yok bu bölgede. Her yerde kahvaltı yapabileceğiniz Türkler tarafından işletilen bir börekçi açma simit alabileceğiniz bir kafeterya var. Yok illaki kahvaltı diyorsanız ve Türkler tarafından işletilen bir otelde kalıyorsanız normal evde yaptığınız kahvaltıyı burada da bulacaksınız. 

Ludwigsvorstadt

Ancak yine de bir teklif arıyorsanız Münih Ana Tren İstasyonu (Munich Hauptbahnhof) tavsiyem.

Burada bulunan Rischart am Hauptbahnhof Gleishalle sabahleyin istediğiniz şekilde sandviç ya da tost yaptırıp yanında da çayınızı alabileceğiniz bir yer.

Çalışanlar arasında Türkler de var. Hem yolculuk için gelen geçeni seyredip hem de güzel muhabbet için uygun. Üstelik çayları da muhteşem. Ancak hangi çay? diye sorulduğunda English Breakfast Black Tea demeyi unutmayın.

Öğle Yemeği

İngiliz Bahçesi Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öğle yemeği için ideal bölge. Çünkü yaz ya da kış fark etmez 1792 tarihinden beri Münih halkına hizmet veren İngiliz Bahçesi’ni görmek için mutlaka buraya geleceksiniz. Almanların meşhur bira bahçeleri (Biergarten) de genel olarak bu bölgede bulunuyor. Tabii ki yazın.

-Çin Kulesi (Chinesischen Turm)

Gördüğünüz binanın adı Çin Kulesi (Chinesischen Turm). Sadece İngiliz Bahçesi (Englischer Garten) için değil Münih’in de sembol yapılarından.

Çin Kulesi (Chinesischen Turm)

Yazın burada tam bir şenlik hakim. Bira bahçesi ağzına kadar dolu. Kışın ise yemek için fotoğrafın sağ tarafında gördüğünüz tarihi bina kullanılıyor.

Buranın adı Adı Restaurant & Biergarten am Chinesischen Turm

Bu nedenle ben size fotoğrafta hemen en sağda gördüğünüz binayı tavsiye ediyorum.

-Restaurant & Biergarten am Chinesischen Turm

Buranın adı Adı Restaurant & Biergarten am Chinesischen Turm. Aynı zamanda yazın gördüğünüz biergartenın işletmecisi.

Restaurant & Biergarten am Chinesischen Turm

Daha önce yaptığım araştırmada bu bölgede sadece Çin Kulesi etrafında karnımızı doyurabileceğimizi tespit etmiştim.

Eğer bölgede yemek yemek için fiyatları uygun ama yemekleri güzel bir yer arıyorsanız Restaurant & Biergarten am Chinesischen Turm (Eski adıyla Gaststätte Chinesischer Turm) bizce uygun bir yer. Ayrıca kış olduğu için park içerisinde yemek yiyebileceğiniz fazla seçeneğiniz de yok zaten.

Restaurant & Biergarten am Chinesischen Turm

Normal şartlarda burada her gün günlük menü sunuluyor. Çorba/salata, ana yemek ve tatlıdan oluşan menü 13-15 € civarında satılıyor. İçecekler fiyata dahil değil.

Dünya mutfağı da tabii ki var ama sadece yerel yemek deneme amaçlı olarak biz burada Balkabağı Çorbası (Kürbiscremesuppe) 6,5 €, Patates Püresi ve Kızarmış Biftek (Rinderbrust Geschmort) 22,5 € sipariş ettik. Çorba da biftek de gerçekten çok güzeldi.

Restaurant & Biergarten am Chinesischen Turm

Bunların yanında kişisel olarak yine garsonun tavsiyesi üzerine Almanca adını hatırlayamadığım Bavyera Köftesi söyledim. Bir avuç ekmeksiz kıymayı baharat, soğan vb. olmadan mühürleyip önünüze getirdiklerini düşünün. Tam böyle bir şey. Bizim köfteler nerede bu nerede…

Restaurant & Biergarten am Chinesischen Turm

İçecek olarak eşimle birer kadeh yine yöresel şarap (5 €), tatlı olarak da elmalı turta (Apfelstrudel) (5 €) aldık. Tatlının ünlü olduğu Avusturya’dan farkı bunu çok sıcak olarak servis etmeleri.

Garsonları ilgi alakası gerçekten çok iyiydi. Yöresel tatlar konusunda bize oldukça yardımcı oldular. Bavyera köftesi olmasaydı iyiydi ama onu da denemiş olduk.

Restoran kışın 11:30-18:00 saatleri arasında açık. Burada bu saatler arasında öğle yemeğinizi yiyebilir , çayınızı ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. 

Buraya ulaşmanın en kolay yolu U3/U6 metro hattı (Giselastraße) ya da 36 numaralı tram (Tivolistraße)

Adres: Englischer Garten 3, 80538 München, Almanya, Çalışma saatleri: 11:30-18:00

Tel:+49 89 3838730

Öğle/Akşam Yemeği

Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öğle ya da akşam yemeği için en ideal bölge kesinlikle Hochbrücken Caddesi üzerindeki restoranlar ile altstadt bölgesi. Burası için eski şehrin kalbi demek mümkün. …Aslında çok büyük bir yer değil. Sadece özellikle akşam saatlerinde çok kalabalık.

-Ristorante ITALIA im Tal

Özellikle İtalyan Mutfağının sınırdaş olduğu Orta Avrupa’ya çok büyük etkisi olduğu yadsınamaz bir gerçek. Dolayısı ile Münih’te de bu gerçeği kabul etmek zorundayız.

Ristorante ITALIA im Tal, Münih’in eski şehir bölgesinde önemli caddelerden biri olan Hochbrückenh Caddesi üzerinde bulunuyor. Menüsü ise adından da anlaşılacağı üzere pizza ve makarna gibi İtalyan lezzetleri üzerine kurulu.

Ristorante ITALIA im Tal

Tercihinize bağlı olarak pizza ve makarna çeşitlerinin fiyatları 7,5- 13,5 € arasında değişiyor. İçecek çeşitleri 4 €, yarım litre su 2 €.

Ristorante ITALIA im Tal

Biz burada bolonez soslu makarna (Spaghetti Bolognese-Hackfleischsoße)(8,5 €), deniz ürünlü risotto (Risotto Frutti di Mare-Reis mit Meeresfrüchten)(11,50 €) ve deniz ürünlü pizza (Pizza Frutti di Mare-Meeresfrüchte) (12,50 €) yedik. Yemeğin yanına da birer kadeh marka kırmızı (Montepulciano d’Abruzzo)(5 €) şarap aldık. Gerçekten hepsi de harikaydı.

Ristorante ITALIA im Tal

Biz tercih etmedik ama burada dana etinden şinitzel (Scaloppina Italia)(19,5€) ya da antrikot ızgara (Entrecote vom Grill) (18,5 €) ayrıca salata ve çorbalar da 5,5 € civarında.

Harika sunumları ile Panna Cotta,Tartufo Nero vb. tatlılar (5 €) gerçekten dikkat çekiyor. Benim tavsiyem ise Tris di Dolce (8,5 €). Böylece 3 değişik tatlıyı tatma imkanınız da oluyor.

İçeride çok nezih bir ortam olduğu için fotoğraf çekmedim ama atmosferin çok güzel ve şık olduğunu söylemeliyim.  Cam kenarından akşam Hochbrücken Caddesi’ni seyrederek yemek yemek de ayrıca hoş.

Personelin müşteri ile ilgisi mükemmel. Sizin için masa hazırlarken köpüklü şarap bile ikram edildi.

Fiyatlara gelince  pizza ya da makarna  ne yerseniz yiyin yanına da bir şişe şarap da alsanız ödeyeceğiniz tutar kişi başı 20-25 € civarında. Yemeklerin ve ortamın kesinlikle çok hoşunuza gideceğini garanti ederim.

Buraya ulaşmanın en kolay yolu U3/U6 metro hattı ya da S-Bahn şehir treni (Marienplatz) ya da 136 numaralı otobüsler.

Adres: Hochbrückenstraße 3, 80331 München, Almanya, Çalışma saatleri: 11:00-23:59 Tel:+49 89 296383

-Opatija im Tal

Siz de bizim gibi deniz ürünlerini çok seviyorsanız Münih’te fiyatları uygun ve ağız tadımıza göre bir mekân var. Hochbrückenh Caddesi üzerindeki ikinci önerimiz Opatija im Tal. Zaten bu restoran da Ristorante ITALIA im Tal’ın hemen yanında bulunuyor.

Bir Hırvat restoranı. 1960 yılından beri hizmet veriyormuş. Münih’te 2 şubesi var. Menüler bildiğiniz Akdeniz menüleri.  Akşamları çok kalabalık tıka basa dolu oluyor. Franz Beckenbauer, Walter Sedlmeier, Helmut Fischer ve  Udo Jürgens gibi müdavimlere sahip.

Bu mekanın en önemli özelliği inanılmaz fiyatlara inanılmaz porsiyonlar sunması. Pizza, Makarna ve Izgara çeşitleri bir tarafa bizim için en önemli olanı tabii ki çok sevdiğimiz deniz ürünleri..

Tercihinize bağlı olarak pizza ve makarna çeşitlerinin fiyatları 7-12 € arasında değişiyor. İçecek çeşitleri 3 €, yarım litre su 1,5 €.

Biz burada ülkemizde bulamamanın çaresizliği içerisinde sadece ama sadece karides ve kalamar ızgara yedik. Gördüğünüz her bir tabak yanında ayrı olarak gelen ve oldukça doyurucu olan salata ve kızarmış patatesi ile birlikte sadece 12 €.  Bu muhteşem lezzete eşlik eden Münih birası Pauliner’in şişesi ise 5 €. Gerçekten hepsi de harikaydı.

Opatija im Tal

Benim takıldığım konu ise bu kadar güzel ve doyurucu menülerin Türkiye’den ucuz olması. Örneğin resimdeki tabaklarda gördüğünüz bir ana yemeği salatası, içeceği ve patates kızartması ile birlikte 12 € gibi komik bir fiyata yiyebiliyorsunuz.

Fiyatlara gelince  hangi deniz ürününü ya da pizza ve makarnayı yerseniz yiyin yanına da bir şişe şarap da alsanız ödeyeceğiniz tutar kişi başı 20 € civarında olacaktır. İçerisinin ana baba günü olması bir tarafa yemeklerin ve ortamın kesinlikle çok hoşunuza gideceğini garanti ederim.

Buraya ulaşmanın en kolay yolu U3/U6 metro hattı ya da S-Bahn şehir treni (Marienplatz) ya da 136 numaralı otobüsler.

Adres: Hochbrückenstraße 3, 80331 München, Almanya, Çalışma saatleri: 12:00-22:00 Tel:+49 89 268353

-Hofbräuhaus München

Platzl, Orlando Caddesi’nin en sonunda  bulunuyor. Bavyeralı şeflere göre Platz aynı zamanda Münih’te Gastronominin de merkezi. Onlara göre gastronomi ve kabare bir bütün. Bu bütünlük ise 1800’lü yıllardan beri burada yakalanmış.

Platzl

Burada tüm evler çok eski ve bitişik nizamda. Bölge ise ününü Hofbräuhaus’tan alıyor. Burası Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında anlatacağım en önemli yer. Almanya’nın en meşhur bira evi.

Hofbräuhaus München

İlk birasını 1591 yılında üretmiş. Almanlara göre burası Dünya’nın en tanınmış tavernası. Doğru mudur? bilemiyorum ancak tavernanın içerisinde tişört, açacak magnet vb. alabileceğiniz (Ben de aldım) hediyelik eşya dükkanı bile olduğunu görünce açıkçası hayır da diyemiyorum.

Hofbräuhaus München

Hofbräuhaus Münih’in tam kalbinde yer alıyor. 3 katı ile o kadar büyük ki aynı anda değişik odalarında değişik aktivitelerin yürütülmesi mümkün. Zaten genel olarak özellikle kışın tüm Münihlilerin de ortak buluşma noktası gibi. 

Hofbräuhaus München

Üstelik isterseniz para yerine geçen bira jetonları ile de ödeme yapabiliyorsunuz. Gördüğünüz fotoğraftaki yerler ise 100 yıl önce bira üretiminin yapıldığı eski mahzenler.

Hofbräuhaus München

Taverna o kadar büyük ki değişik katlarda değişik müzik grupları ile karşılaşmak mümkün. Şimdi taverna diyorlar ama zamanında burada Wolfgang Amadeus Mozart bile performans sergilemiş.

Tarihine gelince bu tavernanın en az 500 yıllık bir tarihi var. Ancak 1900’lü yıllara gelindiğinde bu taverna Dünya’nın en ünlü tavernası haline gelmiş.

Müdavimleri arasında kimler yok ki..Mozart, Lenin, Adolf Hitler kimler kimler..Hitler ilk konuşmasını 24 Şubat 1920 yılında burada yapmış. Yıllar sonra uyguladığı Nazi politikalarını da ekibiyle birlikte burada üretmiş.

İşin garip tarafı burada tam 100 yıl öncesine kadar kendi adıyla bira üretimi yapılıyormuş. Tabii ki şimdi fabrikasyon burada yapılmıyor ancak aynı isim ile bira üretimi Münih’in hemen dışında bulunan Hofbräuhaus Fabrikası’nda devam ediyor ve bu marka tüm Dünya’ya ihraç ediliyor.

İçerisi çok kalabalık, burada rezervasyonun sadece adı var. Bu nedenle boşuna  garsonlara yer sormayın. Zaten sizinle ilgilenemezler. Bu nedenle bulduğunuz ilk yere oturun. Herkes bunu  hoş karşılıyor.

İşte bu Hofbräuhaus aynı zamanda yöresel Bavyera Mutfağı’nı yerinde görüp tatma imkanı da bulabileceğiniz şehirdeki en önemli yer.

Hofbräuhaus München

Ne içtiğimize gelince tamamen garsonun tavsiyesine uyarak eşimle birlikte Münchner Weisse (0,5 l, 4,70 €)
denedik. Tat olarak gerçekten güzel. Ancak bira tutkunu iseniz buraya gelirseniz muhteşem Bavyera biralarından Hofbräu Dark Beer (1,0 l 8,90 €) da mutlaka denemeli.

Tabii ki burası sadece bir bira evi değil orijinal Bavyera şaraplarının da yeri. Özellikle Franconia bölgesi orijinli Cuveé of Spätburgunder (kadeh, 4,20 €; şişe 19,90 €) tavsiyemdir.

Hofbräuhaus München

Acıktık tabii ki artık yemeklere gelebiliriz. Baştan şunu söyleyebilirim. Geleneksel Bavyera Mutfağını tatmak için ilk tercihiniz Hofbräuhaus olmalı.

Ekmek niyetine Pretzel (1,40 €), çorba olarak Patates Çorbası (4,90 €), meze olarak Sığır Eti Füme (5,90 €), Patates Salatası ile servis edilen Yarım Bavyera Fırın Tavuk (12,90 €) aldık.

Tatlı olarak elmalı turta (Apple Strudel) görünce artık bıktığımızdan olsa gerek bu hakkımızı birer kahveden (2,30 €) yana kullanıp yemeğimizi tamamladık.

Aldığımız ve yediğimiz her şey gerçekten muhteşemdi. Özellikle fırın tavukların lezzeti inanılmazdı.

Almamakla birlikte salata ve içecek fiyatları da 4 € civarında. Yarım litre su ise 2 €.

Fiyatlara gelince  ne yerseniz yiyin yanına içecek ya da içkiniz ile birlikte ödeyeceğiniz tutar kişi başı 25-30 € civarında olacaktır. Her ne kadar gürültüden orkestra tarafından yapılan performanslar duyulmasa da yemeklerin ve ortamın kesinlikle çok hoşunuza gideceğini değerlendiriyorum.

Bana göre içmek şart değil ama Münih’e gelen herkes bir kere de olsa buraya uğramalı. Otantik müzik orkestrası ve geleneksel kıyafetler içindeki garsonları mutlaka görmeli. Kesinlikle hoşunuza gideceğinden eminim.

Hediyelik eşya dükkanında tişörtler 20 € açacak magnetler 6 € civarında satılıyor.

Buraya ulaşmanın en kolay yolu U3/U6 metro hattı ya da S-Bahn şehir treni (Marienplatz) ya da 136 numaralı otobüsler.

Adres: Platzl 9, 80331 München, Almanya, Çalışma saatleri: 09:00-23:30

Tel:+49 89 290136100 Rez:+49 89 / 290 136 100

-Café Rischart am Marienplatz

Marienplatz, Münih’in kalbinin attığı işe gidip gelenlerin, buluşanların ya da turistlerin mutlaka kesiştiği meydan. Dolayısıyla Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında daha çok geçerken uğranılan tipteki kafe tarzı yerlerde bu meydanın etrafında yer alıyor. Bu kafelerin en güzeli ise Café Rischart am Marienplatz.

Münih Belediye Binası

Marienplatz’da Belediye Binası’nın (Rathaus) hemen karşısında yer alan Café Rischart am Marienplatz her ne kadar cafe olarak adlandırılsa da bistro tarzda istediğiniz tüm öğünleri alabileceğiniz bir yer. Burası daha çok iş çıkışı toplanılıp buluşulan bir yer olması ile ünlü. 

Kahvenin çeşitlerinin ortalama fiyatı 2-3 € civarında, pastalar ise 5-8 € civarı.

Burayı özel olarak anlatmamın sebebi şu. Burada yediğim tüm tatlılar ama özellikle Vişneli Karaorman Pastası (Schwarzwälder Kirschtorte) mutlaka burada yenilmeli. 

Café Rischart’dan Belediye Binası 

Buraya ulaşmanın en kolay yolu U3/U6 metro hattı ya da S-Bahn şehir treni (Marienplatz) ya da 136 numaralı otobüsler.

Adres: Marienplatz 18, 80331 München, Almanya, Çalışma saatleri: 06:45-20:15

Tel:+49 89 2317003310 

-Segafredo Espresso Bar

Marienplatz’da Belediye Binası’nın hemen ilerisinde bulunan Segafredo Espresso Bar adından da anlaşılacağı gibi bir kahve barı. Alkollü içecek de alabileceğiniz barın özelliği kışın soğuğunda dışarıda sıcak ya da soğuk bir şeyler içebilme zevkini tattırması. 

Kahvenin çeşitlerinin ortalama fiyatı 2-3 € civarında, espressoları ise gerçekten harika…

Segafredo Espresso Bar

Buraya ulaşmanın en kolay yolu U3/U6 metro hattı ya da S-Bahn şehir treni (Marienplatz) ya da 136 numaralı otobüsler.

Adres: Marienplatz 18, 80331 München, Almanya, Çalışma saatleri: 00:00-23:00 Tel:+49 89 292629

Değerlendirme

Münih’te Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında deneyimlediğimiz yerler ile ilgili kısa ve özet olarak sizlere  bilgiler vermeye çalıştım. Bavyera ya da Münih damak tadı ile bizim damak tadımız arasında çok fazla bir fark yok.

Hatta tavsiye etmem ama burada pide, lahmacun ya da döner Münih’te çok kolaylıkla bulup yiyebileceğiniz şeyler. Bu nedenle yeme içme konusunda hiç sıkıntı yaşayacağınızı  düşünmüyor şimdiden iyi eğlenceler diliyorum….

Münih ile ilgili diğer yazılarımız için Münih Gezi Rehberi‘ne, bölgesel planlama yapıyorsanız Bavyera Gezi Rehberi‘ne bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version