Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Münih Olimpiyat Parkı’nda Bir Gezi

Yazı Dizisi : Almanya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Münih programımız kapsamında BMW Müzesi için plan yaparken Münih Olimpiyat Parkı’nda Bir Gezi yapmayı da ihmal etmedik.

Almanca ismi Olympiapark München. Burası gerçekten mükemmel bir park. Yeşilin her tonu sizinle. Huzurlu ve keyifli. İster piknik, ister spor, ister boş vakit geçirmek için harika bir yer.

Almanlar güzel iş çıkarmışlar. Sadece olimpiyat için değil daha sonra halk tarafından her zaman istifade edilebilecek bir kompleks yaratmışlar. Her tarafta değişik sporlar ile meşgul olan insanlar var.

Münih Olimpiyat Parkı 

Günümüzün tabiriyle gerçek bir millet bahçesi olmuş. Sahne bütünlüğü ise gerçekten harika. Özellikle de donmuş göl diğer yapılar ile bütünleştiğinde….

Münih Olimpiyat Parkı Gezisi

Münih Olimpiyat Parkı’na Ulaşım

Park merkezden 7 km uzaklıkta yer alıyor. Spiridon-Louis-Ring 21, 80809 München, Almanya adresinde yer alan Münih Olimpiyat Parkı’na, 50 (Olympiapark Nord), 144 (Spiridon-Louis-Ring, Olympiaberg, Olympiasee und Toni-Merkens-Weg, Haltestelle Spiridon-Louis-Ring) 173, 177, 178 (Olympiazentrum, Petuelring) ve 180 (Olympiazentrum) Numaralı Otobüsler;  20, 21 ve 27 Numaralı tramlar (Olympia Park West, Petuelring) ve U3  Metro Hatları (Olympiazentrum) ile ulaşmanız mümkün.

Bu ulaşım yöntemlerinden hangisini kullanırsanız kullanın şehir merkezinden 20-30 dakika içerisinde parka ulaşabilirsiniz.

Arabayla ise 15 dakikada varabilirsiniz. Park ineceğiniz söz konusu duraklardan yürüyerek sadece 2-10 dakikada mesafede bulunuyor.

Ayrıca, planlama yaparken parkın BMW grup kompleksine de yürüyerek sadece 5 dakikalık mesafede bulunduğunu bilmenizi isterim.

Parkta günlük park ücreti 5 €, karavan ile kamp yapmak isterseniz günlük ücret 20 €.

Münih Olimpiyat Parkı

Şu anda 1972 yılında olimpiyata ev sahipliği yapan Münih Olimpiyat Parkı’nın içerisindeyiz. Herkesi mutlu edecek şekilde tasarlamış. İnsanlar olimpiyat süresince değil yıllarca kullansın para boşa gitmesin diye düşünülmüş.

Münih Olimpiyat Parkı

Parkın içerisinde ziyaret edebileceğiniz yerler Münih Olimpiyat Stadyumu ve Olimpik Kule.

-Münih Olimpiyat Stadyumu (Münchner Olympiastadion)

Şu anda ise Münih Olimpiyat Stadyumu’ndayız. Stadyum kış döneminde 09.00-16.00 saatleri arasında açık.

Münih Olimpiyat Parkı 

Stadyum 2005 yılına kadar Bayern Münih ve 1860 Münih kulüpleri tarafından kullanmış.

Münih Olimpiyat Stadyumu

En önemli özelliği örümcek ağı şeklindeki çatısı. Dağıtılan broşürleri okuyunca bu stadın dağcılık eğitimi için bile kullanıldığını anlıyorsunuz. Doğa severliği ve barışı temsilen tüm stadın yeşil olarak boyanmış olması ve insanları tribüne mahkûm etmeyen anlayışı gerçekten dikkat çekici….

Münih Olimpiyat Stadyumu

İsterseniz tribünde oturmayıp alışveriş yaparken ya da bir şeyler yiyip içerken de maçı seyredebiliyorsunuz.

Münih Olimpiyat Stadyumu

Stada giriş için ödeyeceğiniz ücret kişi başı 3,5 €, alacağınız aile kartı ise 8,5 €.

-Olimpik Kule (Olympiaturm)

Gördüğünüz kule ise televizyon kulesi olarak da kullanılan Olimpik Kule. O da olimpiyat projesi kapsamında 1965-1968 yılları arasında inşa edilmiş. 291 m yüksekliğinde ve 52,500 ton ağırlığında. Münih’in her yerinden görülebiliyor.

Olimpik Kule (Olympiaturm)

181 metrede döner bir restoran/bar (11.00-23.59), 190 metrede ise gözlem platformu var. Sabah 09:00 akşam 23:59 saatleri arasında kuleye çıkabilirsiniz. Kuleye çıkış için ödeyeceğiniz ücret kişi başı 7 €, alacağınız aile kartı ise 18 €. Doğum gününüz ise şanslısınız çünkü bedava.

Alışveriş ve Yemek

Bütçeniz uygun ve zamanınız varsa ya da eşinize ya da sevgilinize bir sürpriz yapmak için kuledeki Restaurant 181 en uygun yer.

Olimpik Kule’deki Restaurant 181 restoran/barda yemek rezervasyonu için Tel: 089-350 948 181 Email: info@restaurant181.com. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Bu restoran dışında Olympiclake, Restaurant Coubertin, Olympc Park Bistro ve yazın açık olan The Olympiapark Beer Garden diğer yemek yeme alternatifleri.

Münih Olimpiyat Parkı

Ayrıca, ayak üstü basit atıştırmalıklar alabileceğiniz büfeler de var. İçeride hediyelik eşyalar alabileceğiniz mağazalar var. Ancak fiyatların çok da uygun olduğunu söyleyemem.

Değerlendirme

Dönemi itibariyle düşünüldüğünde gerçekten çok güzel bir kompleks. Münih programımız kapsamında Münih Olimpiyat Parkı’nı gezmeyi ihmal etmeyin.

Münih Olimpiyat Parkı 

Planlamanızı ise tüm BMW kompleksini de gezecek şekilde yapın. Bu durum sadece parkı değil BMW Dünyası (BMW Welt), BMW Müzesi ve BMW Fabrikası’nı görmek için de fırsat.

Özellikle otomobil tutkunlarının bu kompleksi mutlaka görmesi gerektiğini değerlendiriyorum. Bu çerçevede tüm detayları BMW Dünyası (BMW Welt) ve BMW Müzesi‘nde Bir Gezi başlıklı yazılarımızda bulabilirsiniz.

Münih ile ilgili diğer yazılarımız için Münih Gezi Rehberi‘ne, bölgesel planlama yapıyorsanız Bavyera Gezi Rehberi‘ne bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version