Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

BMW Dünyası (BMW Welt)

Yazı Dizisi : Almanya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Münih programımız kapsamında BMW Müzesi gezisi planlarken BMW Dünyası (BMW Welt) yani ‘Türkçesi ile Bavyera Motor Fabrikası A.Ş. satış ofisine de uğramayı ihmal etmedik. BMW Dünyası ana merkez kompleksi içerisinde bulunuyor.

Almanlar, 1972 Münih Olimpiyatları’nı projelerken BMW’nin tanıtım fırsatını da değerlendirmişler. Bunu da gezilebilir bir kompleks oluşturarak sağlamışlar.

Buradaki komplekste ayrıca BMW Yönetim Merkezi, BMW Müzesi ve BMW Fabrikası da bulunuyor.

Showroomda bulunan bir Rolls-Royce

Bu arada bilmiyor olabilirsiniz. BMW aynı zamanda MINI, Rolls-Royce Mini ve Rolls-Royce otomobil şirketlerinin de sahibi…

Showroomda bulunan bir MINI

Yani siz buradan BMW marka otomobil ve motorların yanında MINI ve Rolls-Royce marka arabaları da  satın alabilirsiniz.

BMW Dünyası (BMW Welt) Gezisi

BMW Dünyası (BMW Welt)’na Ulaşım

BMW Dünyası; merkezden 7 km uzaklıkta, Münih Olimpiyat Parkı’na sadece yürüyerek 5 dakikalık mesafede bulunuyor. Olimpiyatları projelerken BMW’nin tanıtım fırsatını da değerlendirmişler. Buradaki komplekste BMW Dünyası ve Müzesi de yer alıyor. İleride ise BMW Fabrikası.

BMW Dünyası ile BMW Müzesi’ni bir anayol ayırıyor. BMW sahip olduğu bahse konu 2 binayı modern bir köprü ile birbirine bağlamış. Bu köprüyü kullanarak BMW Müzesi’ni de gezebilirsiniz.

Olympiapark 180809 Münih, Bavaria, Almanya adresinde yer alan müzeye 59 ve 173 Numaralı Otobüsler (Olympiapark Eissportstadion), U3 Metro Hattı (Olympiazentrum) ile şehir merkezinden 20-30 dakika içerisinde ulaşmanız mümkün.

BMW Dünyası (BMW Welt)

09.00-18.00 saatleri arasında açık. 2007 yılında açılan binanın tasarımı ise Coop Himmelblau‘ya ait. 

BMW Dünyası (BMW Welt)

Burası kocaman bir plaza. BMW’nin şirket, marka ve ürünlerinin etkileyici şekilde sunulduğu bir yer. Markanın otomobil ve motosiklet modelleri ile MINI ve Rolls-Royce marka modeller 16.000 m²’lik bir alanda sergileniyor.

BMW Dünyası (BMW Welt)

Bu bina ile BMW Fabrikası arasında bağlantı olduğunu duydum ancak deneyimlemedim. Burayı yılda 2 milyon kişi ziyaret ediyormuş. Girişte sizi bir Dünya ve her gün değişen satış rakamları karşılıyor.

Showroomda bulunan bir BMW

BMW ambleminin mavi kısmı gökyüzünü beyaz kısmı ise uçak pervanesini temsil ediyor. Nasıl yani? diyorsunuz. Sebebi şu, şirket 1913 yılında aslında sadece uçak motoru üretmek için kurulmuş. Daha sonradan 1929 yılında otomobil üretimine de başlamış. Şaşırdım. Anladığım kadarıyla bu durum 2. Dünya Savaşı’nın Almanya’ya olan bedellerin biri…

BMW Dünyası (BMW Welt)

Plazanın muhteşem bir mimarisi ve modern bir işletim sistemi var. Plazada hiç dışarı çıkmadan üretilen tüm otomobilleri, motosikletleri “binanın içinde” test edebiliyorsunuz. Ayrıca, tüm BMW sahipleri burada eğitim de alabiliyor.

BMW Dünyası (BMW Welt)

İkinci katta motosiklet showroomu var. Biz BMW Cafe’de ikram ettikleri kahvelerimizi yudumlarken plazada çok güzel bir motosiklet gösterisini seyretme imkânı bulduk.

BMW Dünyası (BMW Welt)

Tek kişilik arabalardan makam ve arazi arabalarına kadar BMW’nin ürettiği bütün araçları burada görmek mümkün.

Alışveriş ve Yemek

İçeride hediyelik eşyalar alabileceğiniz mağazalar var. Ancak bir anahtarlığın da 30 € olduğunu belirtmeliyim.

Ayrıca ilgilenenler için BMW Butik’te F1 forması bile var. Yemek yemek ya da bir şeyler içmek için ise bina bünyesinde Cooper’S, Biker’s Lodge, Restaurant Bavarie ve EssZimmer restoran ve kafeler de bulunuyor.

Değerlendirme

Burası, Türkçesi ile Bavyera Motor Fabrikası A.Ş. ana merkez kompleksi içerisinde bulunuyor.  Bu durum komplekste bulunan BMW Müzesi ve BMW Fabrikası’nı görmek için de fırsat. Özellikle otomobil tutkunlarının bu müzeyi mutlaka görmesi gerektiğini değerlendiriyorum.

BMW Dünyası (BMW Welt)

Ayrıca çok yakında bulunan Münih Olimpiyat Parkını da mutlaka planlamanıza alın. Bu çerçevede tüm detayları BMW Müzesi‘nde Bir Gezi ve Münih Olimpiyat Parkı’nda Bir Gezi başlıklı yazılarımızda bulabilirsiniz.

Münih ile ilgili diğer yazılarımız için Münih Gezi Rehberi‘ne, bölgesel planlama yapıyorsanız Bavyera Gezi Rehberi‘ne bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version