Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Kopenhag’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Yazı Dizisi : Kopenhag Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Kopenhag’da Ne Yenir, Nerede Yenir? kapsamında yaptığım geziler esnasında ayırdığım bütçe çerçevesinde şehrin değişik bölgelerinde değişik tatlar deneme imkanı buldum.

Bir şehri gidip gezdiğinizde aklınızda sadece gezdiğiniz gördüğünüz yerler değil aldığınız tatlar da kalıyor ama maalesef Kopenhag için bunu söylemek çok zor. Çünkü her şey çok ama çok pahalı.

Bir de güzel bir menüleri olmaması sebebiyle hamburgeri bile A la Carte olarak gören bir anlayıştan bahsediyorum. Bu durum da halkı daha çok bilindik lezzetlere itmiş. Çok lüks olanlar hariç neredeyse tüm restoranlarda hamburger ve pizza bulunuyor.

Her hangi bir restoranda set menü bile alsanız genelde içecekleri dahil etmiyorlar.

Rezervasyon ciddi anlamda önemli. Yemek yapma alışkanlıkları olmaması ve çok zengin olmaları nedenleriyle restoranlar tam dolu olabiliyor. Mutlak rezervasyon yaptırın.

Kopenhag’da Ne Yenir Nyhavn

Gelelim fiyatlara, tek kelime ile korkunç. Burada yemek yerken itiraf edeyim 5 kere düşünmek gerekiyor. İşin ilginç tarafı akşam olup tüm restoranların ağzına kadar dolduğunu görünce bir Danimarkalı ile olan farkınızı anlıyorsunuz.

Zengin ülkelerde sahne hep aynı. Ülkenin asli unsurları hep dışarıda yerken çalışan yabancılar ve bizim gibi sade gezginler ne yiyeceğini kara kara düşünüyor. Nasıl düşünmesin ki merkezin dışındaki bölgelerde bile bir bira ve basit bir hamburgerin fiyatı 100 TL (2018).

Kopenhag’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Nyhavn

Kopenhag’da Ne Yenir, Nerede Yenir? kapsamında özellikle yemek istediğim yemek türü Heering. Heering’i yemeye karar verdiğim restoranın adı da Heering. Aslında itiraf etmek gerekirse burayı adından dolayı tercih ettim zaten.

-Heering

Heering, Nyhavn Limanı’ndaki en eski restoranlarından biri. Kopenhag için ise iyi seviyede bir restoran. Hollanda’dan da bildiğim ve sevdiğim çiğ balık Heering’i tekrar tatmak aynı adlı bu restorana nasip oldu.

Kopenhag’da Ne Yenir? Heering

Ben öğlen bölgede fotoğraf çekerken akşam için rezervasyon yaptırmıştım. Menüye göz gezdirince çorba, et yemeği ve tatlıdan oluşan basit bir menü ise en az 200 TL (2018) olduğunu görüyorsunuz.

Kopenhag’da Ne Yenir? Heering

Yanında bir şey içerseniz 250 TL (2018). 3 kişilik bir aile iseniz 600-750 TL (2018). Ben bu hesapları yaparken tüm katların ağzına kadar dolu olması ise buranın pahalı mı olduğunu yoksa bizim ne kadar fakirleştiğimizi mi gösteriyor onu da size bırakıyorum.

Kopenhag’da Ne Yenir? Heering Tabağı

Gelen garson kıza buraya Heering yemek için geldiğimi bir de Carlsberg ya da Tuborg dışında yöresel bir bira denemek istediğimi söyledim. Kendi tavsiyesi üzerine gelen menüyü görüyorsunuz.

Burada Heering’i 3 değişik şekilde ama tek tabak olarak veriyorlar. Tabakta bir Kızarmış Heering, bir Wasabili Heering, bir de Heering Salatası var. Ben de hepsini afiyetle yedim. Gördüğünüz bu kadar basit bir menüye 200 TL (2018) verip çıktım.

Restorana gelince eğer bir kere de olsa Nyhavn’da yemek yiyelim derseniz burayı tavsiye ederim. İçeride ki ortam da gayet nezih ve güzel.

Christiana

Kopenhag’da Ne Yenir, Nerede Yenir? kapsamında ikinci deneme yaptığım yer fotoğraf çekilmesine sıcak bakılmayan Christiania oldu.

-Morgenstedet

Burası Christiania’da ana cadde üzerinde son derece basit bir mutfağı olan ancak 20 yıllık tecrübesi ile şehirde nam salmış bir yer. En önemli özelliği vejetaryen mutfağı olması. Bir diğer özelliği ise kullanılan tüm malzemelerin organik olması ve Christiania’da yetişmiş olması.

Kopenhag’da Ne Yenir? Morgenstedet

Ben burada Zeytinli Kızarmış Kereviz Kökü ve patates püresi yedim ancak dediğim gibi fotoğraf çekimine sıcak bakılmadığı için sizlere nasıl bir şey olduğunu aktaramıyorum.

Fiyatların şehre göre makul olduğunu söyleyebilirim. Salata ile birlikte alacağınız iki tabak yemeğe yaklaşık olarak 80 TL (2018) ödedim.

-Cafe Nemoland

Cafe Nemoland yemek içmek için çok iyi bir alternatif. Burası gezegenler arası bir istasyon gibi her ülkeden her dilden insan var. Belki güleceksiniz ama inanın şehirde bu fiyata daha ucuzunu bulamazsınız.

Cafe Nemoland

Üstelik içtiğiniz bira da burada üretilen bir bira Christiania Beer. A la Carte menü olarak yediğim bir hamburger ve bir biraya 100 TL (2018) ödedim ve haykırarak canım ülkem diye bağırmak istedim. Çaktırmadan karşıya doğru hızlıca bir fotoğraf çekiyorum.

Burası hafta içi gece yarısına, hafta sonu 03:00’a kadar açık. Yemeğinizi yedikten sonra mutlaka hemen arka tarafındaki tümseğe çıkın.  Kanal manzarasında oturanları göreceksiniz. Çok güzel bir ortam.

-Café månefiskeren

Sıcak ya da soğuk bir şeyler içmek ve eğlenmek isterseniz Pusher Street üzerinde eski fabrikanın altında bulunan Café Månefiskeren‘i tavsiye ederim.

Kopenhag’da Ne Yenir Café månefiskeren

Maalesef burada içeride resim çekme cesaretini gösteremedim ancak giderseniz seveceğinizden eminim.

Strøget Caddesi

Kopenhag’da Ne Yenir, Nerede Yenir? kapsamında üçüncü deneme yaptığım yer Strøget Caddesi oldu. Gittiğim yerlerde genel olarak fast food değil daha fazla ödeyip yöresel yemek yemeği tercih ederim. Ancak zengin ülkelerde maalesef istemeseniz de fast food yemek zorunda kalıyorsunuz.

Strøget Caddesi Dürümcü

Kopenhag’da fast food tercih eder misiniz bilmiyorum ama Strøget Caddesi üzerinde en az 5 tane kebapçı var. İki tanesini Türkler işletiyor. Gördüğünüz gibi isterseniz tavuk döner dürüm olarak da satılıyor. Fiyatı 40 TL (2018).  Et döner yemek isterseniz gobit döner 70 TL (2018).

Hayır ben hamburger yemek istiyorum derseniz aynı caddenin başında ulunan Burger King’de bir Whooper menü 50 TL (2018). Hemen yanındaki Hard Rock Cafe’de bir bifteğin 200 TL, bir hamburgerin 120 TL olduğu düşünüldüğünde oldukça makul geliyor tabii ki…

Kopenhag ile ilgili diğer yazılarımız için Kopenhag Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version