Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Venedik Deniz Taksileri

Yazı Dizisi : İtalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Venedik’te en efektif ulaşım çözümü nedir diye sorarsanız hiç düşünmeden Venedik Deniz Taksileri, şehirde ulaşımın en rahat ve en hızlı yolu derim.

Bildiğiniz üzere genel olarak yaptığım gezilere yönelik ulaşım kapsamında özel bir yazı yazmıyorum ancak bu konu aynı gondollar gibi kendi alanında Venedik şehrinin bir özeli. Bu nedenle ulaşım kapsamında düşünülse de paylaşılması bilinmesi de gereken önemli bir konu.

Venedik yüzen bir şehir. Yani günlük hayatınızın her safhasında feribot, itfaiye, ambulans vb. mutlaka kanal, deniz vb. su var ve ne tarafınıza baksanız siz ile her yerde.

Büyük Kanal’da Vaporettiler

Yolcu taşımacılığında en uygun maliyetli ulaşım çözümü olarak Vaporetti denilen feribotlar kullanılıyor.

Büyük Kanal’da Bir Gondol

Gezilerinizi  anısallaştırmak için ise tabii ki gondollar.

San Marco Meydanı Önlerinde Bir Deniz Taksi

Venedik deniz taksileri ise şehirde tarihi bir misyona sahip. İçten yanmalı motorların icadı ile birlikte ulaşımda yavaş yavaş gondolların yerini almışlar.

Venedik Deniz Taksileri ve Biz

Bugün ise Venedik deniz taksileri hem aristokratik hem de turistik olarak kullanılıyor.

Venedik Deniz Taksileri Tasarım ve Kullanım Özellikleri

Teknelerin de aynı gondollar gibi mevzuat dahilinde belli standartları var.

Venedik Deniz Taksileri ve Biz

Azami 150 beygir gücündeki dizel makineler ile donatılan teknelerin uzunlukları yaklaşık 7 m, genişlikleri ise 2 m.

Taksiler En çok 10 yolcu taşıyabiliyorlar. Bu tasarım sayesinde tüm deniz taksileri şehirde mevcut tüm köprülerin altından geçebiliyor. Aynen arabalarda olduğu gibi onlar içinde şehir içi ve dışı hız limitleri var. Şehir içi hız sınırı 3 mil. Geçerlerse polis trafik cezası da kesiyor iyi mi…

Venedik Deniz Taksileri Kullanım Hat ve Ücretleri

Venedik deniz taksileri şehirde ulaşımın en rahat ve en hızlı yolu kabul ancak efektif olması tamamen size bağlı çünkü gerçekten özellikle bizim için kurların uçtuğu şu ortamda çok da pahalı.

Venedik Deniz Taksileri ile Murano Adası’na Giderken

Konuyu daha iyi anlayabilmeniz için sizlere 2 örnek vereceğim.

-Marco Polo Havaalanı-Venedik Şehir Merkezi

Örneğin Marco Polo Havaalanı – Venedik Şehir Merkezi üzerinden konuşalım.

Havaalanı’ndan şehir merkezine 1-4 kişiye kadar 120 € istiyorlar. Bundan sonra eklenecek her bir kişi için 10 € fazla alıyorlar yani 10 kişi iseniz tekneyi 180 € karşılığında kullanabilirsiniz.

Herkesin bir valizi ücretsiz. İlave her valiz için de 5 € alıyorlar. Azami olarak ise toplam 12 valiz yüklüyorlar.

Şehir merkezi ulaşım süresi ise 30 dakika.

Biletleri internetten alırsanız % 5 lik bir indirim de söz konusu.

Venedik Deniz Taksileri ve Biz

Yok ben tasarruf yapacağım diyorsanız, toplu ulaşım diyorsanız kişi başı 15 € ödeyip 1 saat 20 dakika da şehir merkezine varıp valizinizi de gezdirebilirsiniz.

Deniz taksi ofisleri bagaj alım bölümünden çıkınca hemen karşınıza çıkıyor. Biletinizi alıp dışarı çıkınca sola dönün ve devam edin. 6 dakika sonra iskeledesiniz.

-Şehir Merkezi-Adalar Turu

İkinci örneğimiz ise Şehir Merkezi -Adalar Turu üzerinden olsun.

Şehir merkezinden Murano – Burano ve Torcello’ya yapacağınız adalar turu için 10 kişi olmayı başarırsanız sizden 520 € ücret talep ediyorlar. Yani kişi başı 52 € ücret ödeyeceksiniz.

Venedik Deniz Taksileri ile Murano Adası

Aynı ölçülerde dışarıdan bir tura katılırsanız 4 saatlik bir tur için  6 kişilik kontenjanı doldurursanız adam başı 110 € istiyorlar. Kendim gezdiğim için biliyorum 4 saatte sadece hızlı şekilde Burano Adası‘nı gezebilirsiniz. Yine de bu tur ile ilgileniyorsanız tıklayınız. 

Eğer bunlar da pahalı geliyorsa tam günlük voparetto biletleri kişi başı 20 € karşılığında veriliyor. Bu fiyat deniz taksilerine göre uygun gözükmekle birlikte bir günlük zaman diliminin adalar bazında neredeyse yarısının yolda ve iskelede geçeceğini de yine bizzat yaşadığım için söyleyebilirim.

Üstelik biletleri internetten alırsanız % 5 lik bir indirim yine söz konusu.

-Sonuç

Eğer çok kişi iseniz ve zaman sizin için çok değerli ise kişi başı 15-20 € tasarrufu gözden çıkarıp zamanı en efektif kullanmak adına Venedik Deniz Taksileri ile ulaşım sağlamayı ciddi şekilde değerlendirmelisiniz.

Venedik Deniz Taksileri

Deniz taksileri ile ilgili tüm fiyat ve kapsamı karşılaştırabilmek için tıklayınız. 

Venedik ile ilgili diğer yazılarımız için Venedik gezi Rehberi‘ne, bölgesel planlama yapıyorsanız Veneto Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version