Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Bozcaada Ayazma Plajı’nda Bir Gün

Yazı Dizisi : Çanakkale Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Adalılara göre Bozcaada Ayazma Plajı’nda bir gün geçirmeden Bozcaada‘yı gördüm denilmezmiş. Gerçi ben adanın tek güzel plajının Ayazma Plajı olmadığını düşündüğüm için bu fikre katılmasam da saygı göstermek de zorundayım.

Sonuçta hepimizin bildiği gibi tüm bu derecelendirmeler ya da düşünceler bir medya yönlendirmesi değil mi?

Tamam tamam tabii ki plajı da anlatacağım ama önce bir fikrimi söylemek istiyorum.

Bana dünyaca ünlü Ayazma Plajı’mı Bozcaada Tekne Turu mu? derseniz, kesinlikle tekne turu derim.

Bozcaada Tekne Turu

Çünkü tekne ile tüm adayı dolaşıp Ayazma Plajı’nda mola da veriyorsunuz. Turun fiyatı 90 TL (2018). Üstelik güzel bir öğle yemeği de dahil.

Ayazma Plajı

Şezlong şemsiye parası, arabayı nereye koyacağım, dolmuş nerede, taksi gelecek mi derdi de yok.  Ayazma bölgesindeki pahalı restoranlarda sıra beklemek de…

Tabii ki tercih sizin bize ise anlatmak paylaşmak düşer. Sadece bir düşünün istedim.

Ayazma Plajı

Ancak yine ben plajda gün geçirmek istiyorum derseniz işinize yarayacağını düşündüğüm detaylı bilgileri aşağıda topladım.

Ayazma Plajı’na Ulaşım

Ulaşıma gelince, Geyikli’den arabalı vapur vasıtasıyla adaya ulaşım mümkün. Ancak yol kenarlarında kesin otopark sorunu olacağından mutlaka saat 11.00’dan önce orada olun. Sadece bir adet ücretli otopark var. Otopark ücreti 20 TL (2018) .

Arabanız yoksa her 15 dakikada bir merkezden hareket eden dolmuşlarla 5 TL (2018) karşılığında plaja ulaşım mümkün. 3-4 kişi iseniz dolmuşu boş verin. Zaten ilk dolmuş 09:30 ‘da.

Plaj yolu Bozcaada

30 TL (2018) ücret karşılığında plaja taksi ile gidebilirsiniz. Akşam dönüşte de saat verirseniz aynı ücrete sizi plajdan alıp merkeze bırakırlar.

Ayazma Plajı

İşte o meşhur plaj. Aslında güzelliğini 100 m açıkta bulunan resiflere borçlu. O resifler sayesinde dalgalar kıyıya yumuşayarak geliyor ve bu güzelliği oluşturuyor.

Ayazma Plajı

Gerçi boğaz giriş hattı üzerinde kaldığı için gelen geçen gemileri de görüyorsunuz. Dua edelim de bir tanker faciası olmasın.

Yerleşme öncesi tercih edecekseniz plajın sağ tarafında kano, yunus, hamburger, muz su sporları imkanı mevcut.

Ayazma Plajı

Arkadaşlar ısrarla burada denize gireceğim diyorsanız en geç 10:00’da burada olun. 11:00’den sonra güzel bir yer değil, yer bile bulamazsınız.

Ayazma Plajı

Bu arada 2 şezlong 1 Şemsiye 30 TL (2018). 12.00-17.00 saatleri arasında ücret alınıyor diğer saatlerde ise ücretsiz yararlanabilirsiniz. Ancak şezlongların yanına birer masa ve küçük çöp koymak akıllarına gelmemiş sanırım. Bunlar küçük ama önemli ayrıntılar.

Ayazma Plajı

Altın rengi, incecik kumu ve pırıl pırıl türkuaz denizi ile oldukça etkileyici. Deniz ayakkabısına gerek yok. Rüzgar sayesinde terlemek de yok sürekli püfür püfür..

Aynı sözleri suyu için söyleyemeyeceğim deniz dip kaynakları nedeniyle su soğuk gelebilir ama bu denizin harika olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Çözümü söylüyorum koşarak girin…

Plajın yukarıdan görünümü

Plajda duş yok. Tuzlu tuzlu öyle kalıyorsunuz. Türkiye’nin en güzel plajlarından biri demekle olmuyor. Barselona’da La Barceloneta şehrin göbeğinde bir halk plajı ama her türlü imkanı var.

Çözümü bulmuşlar zaten çevredeki özel işletmelere gidip 1 TL karşılığında ihtiyaçlarınızı giderebiliyorsunuz. Tuvalet ve duş ihtiyacınız için Koreli Restoran’ı önerebilirim.

Ayazma Plajı Açıklarındaki Resifler

Tekne ile tura katılanların karşılaşacağı Ayazma Plajı’nın açıklarında yer alan resifler oldukça dikkat çekici çünkü dipten keskin bir şekilde yükseliyorlar. Etrafı ise oldukça derin. Buraya kadar yüzmeyi başarıp ayağa kalkanlar foto severler için ilginç görüntüler oluşturuyor.

Ayazma Plajı Gün Batımı

Öğleden sonra akşam 18:00 gibi batıya bakan plajda güneşe karşı çok hoş kareler oluşuyor. Foto severler bu sahneleri kaçırmamalı.

Ayazma Plajı Çevresi

Ayazma Plajı’nın kalabalığı tercih etmeyenler için bir diğer alternatif  Sulubahçe Plajı.

Sulubahçe Plajı

Bir girip çıkayım diyenler, sığ su isteyen çocuklu aileler, sevgililer ya da sakin deniz sevenler için oldukça uygun. Akşam gün batımı ve romantizmi de cabası…

Sulubahçe Plajı

Hemen Ayazma’nın sağındaki ilk koyda. Yürüyerek 500 m ileride. Oldukça uzun olması sebebiyle çok kişi tarafından tercih edilen bir plaj.

Denizin kıyı kısımları biraz taşlık olsa da ilerledikçe ince bir kum başlıyor. Bu nedenle deniz ayakkabınız olsun.

Kötü haber. Şezlong ve şemsiye yok. WC ve duş da. Sandalye ve şemsiyelerinizi ve tabii ki yiyecek içeceklerinizi kendiniz getireceksiniz ona göre.

Ayazma Plajı’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Plajın hemen arkasında yol üzerinde çok sayıda işletme var. Ancak fiyatları gerçekten can yakıyor. Sezonluk çalışmanın bedelini sizden tam olarak çıkarıyorlar sanki.

Koreli Restoran’ın yemekleri, Vahit’in Yeri’nin de gözlemeleri, Thenes Restoran’ın çiğ böreği ve Ayazma Restoran’ın hamburgeri başarılı. Yemek için en uygun yer ise Ayazma Restoran.

Ayazma Plajı

Benim param çok güneşi burada batırıp rakı balık yapacağım diyorsanız tercihiniz Vahit’in Yeri olsun. Balık ve mezelerde iyiler. Tuzlu ama işi de biliyorlar. Kişi başı asgari 100-125 TL (2018) ile güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

Kahvaltı düşünüyorsanız da Thenes Restoran’dan şaşmayın.

Değerlendirme

Dilim döndüğünce basit bir şekilde Ayazma Plajı’nı ve çevresini anlatmaya çalıştım. Bozcaada’ya gelip buraya uğramayan kimse görmedim.

Ayazma Plajı

Ben ne kadar tersini söylesem de siz buraya kendiniz de gelin ama tekne turu ile de gelin. İkisinin de zevki ayrı. Her durumda Bozcaada’da güzel bir gün geçireceğinizi söyleyebilirim.

Bozcaada ve Çanakkale ile ilgili diğer yazılarımız için Çanakkale Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version