Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Roka 35 Güzelbahçe’de Bir Tebessüm

Yazı Dizisi : İzmir Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Rana Aslı Sel

Dostlarımız ile gittiğimiz Roka 35 , Güzelbahçe’de Bir Tebessüm gibi.

Hepimiz ailemiz, dostlarımız ya da sevdiklerimiz ile birlikte bir şeyler yiyip içmek ya da koyu muhabbetlere dalmak için bir yerlere gittiğimizde evlerimizde yakaladığımız o sıcaklığı arar daha sonra o anları hatırladığımızda “Ah Ne Güzeldi” diyerek tebessüm ederiz ya işte öyle bir yerden bahsediyorum.

Arayıp bulması oldukça kolay yer. Yüzünüzü Güzelbahçe Vapur İskelesi’ne dönüp soldan 1-2 dakika devam ederseniz hemen gözünüze çarpacak zaten.

Roka 35

Roka 35

Mekanın işletmecisi Yakup Saldız. Genç, kibar ve ilgili bir arkadaşımız. Atatürk’ü o kadar çok seviyor ki restoranının her bir köşesini kendisine yönelik sözler ile donatmış.

Roka 35

Mekanın yeri gerçekten çok güzel.  Güzelbahçe Gece Pazarı’nın girişine çok yakın denize sıfır bir noktada bulunuyor. Müdavimleri genel olarak ortamı da güzelleştiren nezih insanlar. Biraz salaş ama denizin sonsuz mavisinde içkilerinizi yudumlarken gün batımına bu ortamda tanık olmak çok hoş.

Mekanın iç dekorasyonu

Roka 35’in bir özelliği daha var. Mekanın iç dekorasyonu da oldukça değişik. Özellikle kışlık kapalı olan bölümünde konfor ve tarih çok iyi harmanlanmış ve müşteriler ile buluşturulmuş.

Mekanın iç dekorasyonu

Kullanılan afişler ve fotoğraflar da gerçekten çok güzel. Keyifli geçirilecek saatler için tamamlayıcı unsurlar olarak yer alıyor.

Roka 35

Yemeklere gelince önce servisten başlayalım isterseniz. Servis anlayışı, ilgi alaka çok güzel. Tabaklar ve bardaklar temiz.

Taleplerinize istinaden gecikmeler oluyor tabii ki ama böyle doğa dokusuyla misafirlerine alternatifsiz bir ortam sunan denize sıfır mekanlarda ufak tefek kusurları da çok fazla görmemek lazım.

Roka 35

Yemeklere gelince; biz burada mevsimine de uygun olduğunu düşünerek sardalya kuşunu tercih ettik. Yanında da güzel Egenin bilinen mezelerini söyledik. Ara sıcak olarak da tereyağında karides güveç istedik.

Açıkçası sardalya kuşlarını çok beğendik. Kızartma olmasına rağmen hiç ağır değildi. Mezeler taze ve güzeldi. Karides güveç ise gerçekten harikaydı.

Roka 35

Fiyatlar ise bütçenize göre değişir tabii ki ama İstanbul ve Ankara hatta Çeşme ve çevresi ile karşılaştırıldığında ve tabii ki konum, ortam ve yediklerinizin kapsamı da düşünüldüğünde son derece olağan.

Sonuç olarak Roka 35 gerçekten çok keyifli bir yer. Fiyatları makul. Denizin dibi. Ortamı özellikle de akşamları harika. Patronu sıcak kanlı. Personel samimi, saygılı ve ilgili. Daha ne olsun… Güzelbahçe’mizde akşamları gidilebilecek güzel yerlerden biri. Herkese mutlaka öneriyorum.

İzmir ile ilgili diğer yazılarımıza İzmir Gezi Rehberi‘nden bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın…

Exit mobile version