Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Copacabana, Çeşme Altınkum Plajı’nda Güzel Bir Beach Club

Yazı Dizisi : İzmir Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Copacabana, Çeşme Altınkum Plajı’nda güzel bir beach club. Çeşme‘de güzel vakit geçirmek için mutlaka uğranması gerektiğini düşündüğüm yerlerden biri.

Artık hepinizin bildiği gibi halk olarak havlumuzu yayıp denize girmek pek hoş karşılanmadığı için tüm ülke hep beraber beach club olmadan ya da eller havaya yapmadan denize giremiyoruz.

Bu durum belki de Ege’nin en renkli, en eğlenceli yerleri olan güneşin hep gülümsediği Çeşme Plajlarından Altınkum Plajı için de geçerli.

3 km. uzunluğunda altın sarısı kumları ve maviden laciverte dönen denizi ile ünlü plaj doğal olarak özel işletmecilerin de akınına uğramış.

Çeşme Altınkum Plajı Gün Batımı

Upuzun plajda Fly Inn, Fun Beach, İbo’nun Yeri ,Babanın Yeri, Copacabana, The Beach Altınkum, Montana ve Dharma Beach adlı işletmeler var. Bir de araya sıkıştırılmış zor görülebilen küçük bir halk plajını unutmamak lazım…

Çeşme Altınkum Plajı

Altınkum Plajı’nın diğer plajlara göre daha geniş olması ve açık denize bakması nedeniyle burada deniz daha soğuk ama bir o kadar da temiz.

Çeşme Altınkum Plajı Gün Batımı

Diğer taraftan Çeşme de genellikle rüzgarlar sürekli kuzeyden esiyor. Bu durum da kuzeye bakan plajları çok dalgalı hale getiriyor. Burası ise kuzeye bakan Çeşme plajlarının tersine kuzeyli rüzgarları almadığı için bir o kadar sakin.

Çeşme Altınkum Plajı

Biz de arkadaşlarımızın da tavsiyesi üzerine yaptığımız planlamada bir öğleden sonramızı bu bölgede Çeşme Altınkum Plajı’na ayırdık.

Çeşme Altınkum

Plaja vardıktan sonra yaptığımız kısacık bir plaj gezisi neticesinde sosyal medyada da övgü ile bahsedilen Copacabana Beach Club’da günümüzü geçirmeye karar verdik.

Çeşme Altınkum Plajı

Copacabana Beach Club’a Ulaşım

Copacabana, İzmir’e  94 km, Çeşme merkeze 10 km uzaklıkta. Otopark imkanı da var. Eğer Çeşme’de kalıyorsanız araba ile gelmek zorunda da değilsiniz.

Altınkum Minibüsleri

Çünkü Çeşme merkezden kalkan Çiftlikköy minibüsleri ile buraya 30 dakikada ulaşmanız mümkün. Minibüs seferleri zaten çok sık aralıklarla yapılıyor. Dönüş için son sefer ise saat 23:00’de.

Sahilde Güzel Vakit Geçirmenin İp Uçları

Copacabana Beach Club girişinde yazılmış ip uçlarından bazılarını pek anlamasam da aynen buraya aktarıyorum.

-Kendine soğuk bir içecek kap

-Doğru yollarla kendini güneşten koru

-Son moda giyin (anlamadım biz güneşleniyorduk)

-Fark edilmek için doğru anı bekle (en azından kafana güneş geçmeyecek an sanırım)

-Plaj sporlarında aktif ol

-Sağlıklı beslen, hafif hisset

-Müziğin tadını çıkart, ahengi hisset

-Sıcak kanlı ol ve yeni insanlarla tanış

Copacabana Beach Club

-Özellikleri

Copacabana, kimine göre bir beach club kimine göre bildiğimiz bir plaj işletmesi.

Ama kısa bir süre de olsa büyük şehirlerin karmaşasından uzaklaşmak ve Sakız Adası’nın manzarasında yılın bütün yorgunluğunu mavi sulara bırakmak için güzel bir yer.

Copacabana Beach Club

Club, Çeşme yarımadasının güneyinde bulunuyor. Bu çok büyük bir avantaj çünkü kuzeyli rüzgarlar olmadığı için denizi süt liman.

Mekanın en önemli özelliği geniş bir alana sahip olması bu alanı plaj ve minderlerin içerisinde kumsuz güneşlenme ve parti alanı olarak ikiye bölmesi.

Biz deniz özlemimize gidermek üzere plaj bölümünü tercih ettik tabii ki.

Plaj kısmında genç çocuklar ellerinde telsiz kuş uçurtmuyor. Her şey kontrol altında. Aynı zamanda garsonluk da yapıyorlar.

Deniz gerçekten çok güzel. Tamamen ince kum. Güneş ışınları yansıyınca altın gibi parlıyor.

Yüzerken balıkları yanınızda görebiliyorsunuz. Sığ deniz severler için de çok güzel.

Suyu soğuk ama sıcak yaz günlerinde inanın ferahlamak için da en ideal halde.

-Giriş ücreti

Giriş ücreti ise kişi başı 60 ₺ (2018). Bu ücrete sadece şezlong ve şemsiye dahil. Yani bir şeyler de yeseniz kişi başı 100 ₺ diyelim. Tabii bu durum ister istemez ortamı da etkiliyor.

Copacabana Beach Club

Ortam gerçekten nezih. Fiyatların yüksek olduğunu kabul ediyorum ancak € bazında Avrupa’da böyle bir plajın (İnanın böylesi yok) girişi en az 12 €. Bu fiyatlarını düşününce hala alınan giriş ücretinin düşük olduğunu da söylemek zorundayım.

Bir de şunu kabul etmek lazım. Hepimiz şezlong ve şemsiyelerin ücretli olmasından şikayetçiyiz ama ya buralar ücretli olmasa acaba ne olur. Çok kalabalık bir o kadar da çevrenin değerini bilmeyen ve kirleten insanlarız. En azından sıkı da denetim yapılıyorsa şimdiye kadar ki gezi tecrübelerime göre açıkçası bu durumun daha iyi olduğunu bile düşünüyorum.

-Yiyecekler

Yiyeceklere gelince güzel bir restoran ve hizmeti var. İsterseniz restoranda dünya mutfağından bir şeyler yiyip içebilir ya da bugün kral benim üstelik tatildeyim deyip yemeğinizi ayağına da getirtebilirsiniz.

Copacabana Beach Club

Hamburger kola 50-70 ₺ (2018) civarında. Böyle olunca da doğal olarak olduğunuz ortam da etkileniyor.

Copacabana Beach Club ve Midyeler

Ayrıca hem mısırcı hem de midyeci çok sık aralıklarla plaj bölümünden geçiyor. Akşam üstü insanın içi ezilince midye gerçekten iyi gidiyor.

Hemen arkamızdaki oldukça zengin bir o kadar da küstah olduğunu düşündüğüm bir grup vardı. Adamlar midyeciyi alıkoyup 150 midye açtırdılar. İçleri yandı tabii etrafta dolaşan garson çocuk aradılar o an için bulamayınca sinirlendiler. Siparişleri dağıtıp yanlarına gelen garson çocuğa da “Buradaki herkes bir tarafa biz bir tarafa para kazanmak istiyorsan milleti boş ver bizim başımızdan ayrılmayacaksın” diye bizim duyacağımız şekilde bağırdılar.

Yani ortam nezih dediysem maalesef böyle kendini bilmez sonradan görme zenginler de buraya takılıyor tabii ki bu işletmenin suçu değil.

-Club Tarafı

Hava kararmaya başlayınca bir de mekanın diğer bölümünü yani müziğin olduğu bölümü de görmek istedik.

Copacabana Beach Club

Kumu sevmeyip hem müzik hem de güneş isteyenler bu tarafa takılıyor.

Copacabana Beach Club

Artık hava kararmak üzere olduğu için neredeyse kimse yok tabii ki. Biz de rahat rahat fotoğraf çektirdik.

Copacabana Beach Club

Copacabana’nın sadece parti için değil her türlü sosyal faaliyet için uygun olduğunu da söylemek mümkün. Özellikle de hamakları çok güzel. Bir hamakta öğle uykusuna bile dalabilirsiniz.

-Eleştirilerimiz

Copacabana’da verilen hizmete yönelik eleştirilerimiz de olacak tabii ki.

Buradaki diğer bazı işletmelerde kalitesi için bir şey söyleyemem ama bir hamburger menünün de giriş ücretine dahil olduğunu da duydum. Bu kapsamda ücret biraz daha artırılıp yeme içme de dahil toplam ücret biraz daha makul hale getirilebilir.

Defalarca hepsi beraber gelsin diye söylememize rağmen içeceklerimizi hemen getirip hamburgerlerimizi yarım saat sonra getirdiler. Bunu nasıl başardıklarını ben de anlamadım. Belki de bu daha fazla bir şeyler içsinler taktiği ancak bence hiç hoş değil.

Bir de şu müzik olayı. Eğer siz sürekli underground ve house çalarsanız devamlı aynı ritimde müzik dinlemek de belirli bir süreden sonra sıkmaya başlıyor. Bir de müziği çok kısık da olsa biraz da plaj tarafına da vermek lazım. Sanırım kimse buraya uyumaya gelmedi.

Ancak yine de tüm bu eleştirilerime rağmen güzel bir plaj işletmesi olduğunu da kabul ediyorum.

Copacabana Beach Club

Artık güneş batmaya yüz tutmuşken yavaş yavaş mekanı terk ediyoruz. Elveda Copacabana, Elveda Altınkum.

Değerlendirme

Altınkum plaj şeridindeki Copacabana Beach Club hem çim alanı hem de plajı ile aileniz, arkadaşlarınız ya da sevgiliniz ile Çeşme’de güzel bir gün geçirmek için gidilebilecek güzel yerlerden.

Copacabana Beach Club

Denizi ise gerçekten mükemmel. Bu durumda planlama yapmak da artık size kalıyor. Çeşme, çeşme plajları ve İzmir ile ilgili diğer yazılarımıza İzmir Gezi Rehberi‘nden bakabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın…

Exit mobile version