Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Portofino Komşusu Santa Margherita

Yazı Dizisi : İtalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Portofino Komşusu Santa Margherita, Liguria‘nın Bilinmeyen Güzeli. Çünkü, bir yer düşünün sırf adı var diye Portofino’nu arkasında kalmış ama neredeyse ondan daha güzel.

Gerek plajları, sahili, kafeleri, restoranları ve otelleri ile Fransız Rivierası‘nın devamı gibi..Son derece de kaliteli ve nezih bir belde…

Burada kalırsanız yapacak o kadar çok aktiviteniz var ki mesela isterseniz sabahları sahil boyunca yürüyerek kahvaltınızı Portofino’da yapabilirsiniz. Ya da sezonda bot turu ile Cinque Terre‘ye uzanabilirsiniz.

Santa Margherita

Zamanında Amiral Andrea Doria, Filozof Friedrich Nietzsche, Mucit Gutael Marconi, Politikacı Evita Perón ve Vivien Leigh ve Laurence Olivier gibi ünlü aktörler buraya gelmeden önce adını hiç duymadığımız bu kasabada hayatlarının bir bölümünü geçirmiş.

Şimdi ise tam bir tatil kasabası. Berlusconi’nin bile muhteşem villası burada. O kadar yani….

Golfo del Tigullio

Zaten bu küçücük 10.000 nüfuslu kasaba sezonda neredeyse 100.000 nüfusa ulaşıyor. Buna Tigullio Körfezi’ne (Golfo del Tigullio) gelen cruise turları da dahil değil.

Santa Margherita Gezisi

Santa Margherita’ya Ulaşım

Buraya ulaşımın en kolay yolu yerel trenler. La Spezia-Cenova hattında çalışan trenler ile buraya ulaşabilirsiniz. Yol,  Cenova’dan bölgesel trenler ile yaklaşık 50 dakika (3,6 €) La Spezia’dan ortalama 1-1,5 saat (6,6 €) sürüyor. Trenler iki yönde de 1-2 saatte bir saat çalışıyor. Planlama ve fiyat bilgileri için tıklayınız.

Santa Margherita

Cenova’dan araba ile (33 km) gelecekseniz A12 otoyolunu kullanıp Rapallo çıkışından önce Rapallo merkezine sonra da sağdan buraya inebilirsiniz. Ayrıca burada arabanızı bırakabileceğiniz otoparklar da mevcut.

Santa Margherita Gezilecek Yerler

-Portofino Gezisi

Piazza Vittorio Veneto

Hemen arkamda gördüğünüz merkezden (Piazza Vittorio Veneto) 15 dakikada bir kalkan 82 Numaralı Otobüsler ile 15-20 dakikada Portofino’ya gidebilirsiniz. Aynı yerde biletçi de var (Biglietteria piazza Vitt. Veneto). Bileti gişeden alırsanız 1,5 € otobüsten alırsanız 2 € ödüyorsunuz.

Strada Provinciale 227 di Portofino

Bisiklette kullanabilirsiniz tabii ki ancak yollar çok dar ve İtalyanlar çok hızlı araba kullanıyor. Bu nedenle tavsiye de etmem. Benim size tavsiyem ise ya giderken ya da dönerken temponuza göre 1-1,5 saat sürecek o muhteşem yürüyüşü yapmanız.

Portofino ile ilgili tüm detayları Portofino Gezisi-Romantizmin Doruğu yazımda bulabilirsiniz.

-Cinque Terre Gezisi

Cinque Terre

Buradan Cinque Terre Köylerine giden Tigullio Marine Lines firmasının bot turları var. İnteraktif harita için tıklayınız. 

Tüm turlar için garanti verilmiyor ama sezonda garanti verilen tek tur Line 5 dedikleri tur. Bu tur ile ilgili zaman ve fiyat bilgileri için tıklayınız. 

Cinque Terre ile ilgili tüm detayları Cinque Terre Gezisi yazımızda bulabilirsiniz.

-Plajlar

Spiaggia Minaglia

Bölgede birbirinden güzel ortamları olan çok güzel plajlar var.

Spiaggia Minaglia

Spiaggia Minaglia ve Spiaggia Regina Elena ise özel ve güzel olanlar.

Santa Margherita

Halk plajı tercih ederseniz Paraggi’de duş alma imkanı da olan küçük de olsa bir halk plajı var.

-Santa Margherita Kalesi (Castello di Santa Margherita Ligure)

Santa Margherita Kalesi

Turgutreis’in 1549 yılında kasabaya yönelik saldırılarından sonra koruma amacıyla 1550 yılında yaptırılmış. Kale 24 saat açık her zaman gezebilirsiniz.

Casa di Berlusconi

Hemen fotoğrafta ön planda gördüğünüz bina ise Berlusconi’nin Villası. Kendisi bölgedeki meşhur partilerini ev sahipliğinde burada düzenliyor.

Santa Margherita’da Ne Yenir?

Sahil boyunca yemek yiyebileceğiniz çok güzel yerler var. Ancak açıkça söylemek gerekirse bu bölge pahalı bir yer.

Santa Margherita

Neyi ünlü derseniz buradan çıkan kırmızı kral karidesleri ünlü ve yöresel şarapları ünlü. Yöresel şarapları ise sokak arası şarap satan dükkanlardan temin  edebilirsiniz.

Değerlendirme

Yazımın başında da belirtiğim gibi Santa Margherita; plajları, sahili, kafeleri, restoranları ve otelleri ile son derece de kaliteli ve nezih bir yer…Bu nedenle hem Portofino hem de Cinque Terre gezisi yapabilmek için kalmak amaçlı konum olarak ideal yerde.

Santa Margherita

Yazımın başında da belirtiğim gibi Santa Margherita; plajları, sahili, kafeleri, restoranları ve otelleri ile son derece de kaliteli ve nezih bir yer…Bu nedenle hem Portofino hem de Cinque Terre gezisi yapabilmek için kalmak amaçlı konum olarak ideal yerde.

Bölgesel planlama için İtalyan Rivierası Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version