Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Levanto; Cinque Terre’nin Kapısı

Yazı Dizisi : İtalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Kasabanın mavi bayraklı ince kumlu plajı ise (La Spiaggia di Levanto) bölgede çok ünlü. Ayrıca dip tabiatının da çok güzel olduğunu ve bölgenin çok iyi rüzgar aldığını da söylüyorlar.

Plajın hemen arka bölgesi çam ağaçları, zeytinlikler, üzüm bağları ve muhteşem orta çağ köyleri ile çevrili.

Levanto

Bu nedenle de kasaba sadece kum ve güneşi tercih edenlerin değil dalmayı, otostop yaparak gezmeyi ve sörfü  sevenlerin yeri…Özelikle bu bölge dalış ve sörf meraklılarınca İtalya’nın en top yerlerinden biri kabul ediliyor.

Levanto Gezisi

Levanto’ya Ulaşım

Buraya ulaşımın en kolay yolu yerel trenler. La Spezia-Cenova hattında çalışan trenler ile buraya ulaşabilirsiniz.

Yol,  Cenova’dan bölgesel trenler ile yaklaşık 1-1,5 saat (5,9 €) La Spezia’dan ortalama 25-30 dakika (4 €) sürüyor. Trenler iki yönde de 1-2 saatte bir saat çalışıyor. Planlama ve fiyat bilgileri için tıklayınız.

Cenova’dan araba ile gelecekseniz A12 otoyolunu kullanıp Carrodano çıkışından buraya inebilirsiniz. Ayrıca burada arabanızı bırakabileceğiniz otoparklar da mevcut.

Levanto ile La Spezia yönünde Portovenere, Lerici, Tellaro and Fiascherino arasında Cenova yönünde Portofino, Santa Margherita, Camogli and Sestri Levante arasında hem botla hem de trenle bağlantı bulunuyor.

Levanto Villa Preia ‘La Pietra’

Köylere nasıl gideceğinize gelince; ya direkt yukarıda bahsettiğim trenleri kullanacaksınız ya da bizim de yaptığımız gibi Villa Preia ‘La Pietra’ nın hemen arkasındaki iskeleden kalkan ve Levanto-Portovenere arasında çalışan botları kullanarak köylere ulaşacaksınız. Planlama ve fiyat bilgileri için tıklayınız.

Portovenere Botları ile Cinque Terre Yolculuğu
Portovenere Botları ile Cinque Terre Yolculuğu

Cinque Terre köylerine uygun maliyetle gitmenin yoluna gelince, bırakın ana şehirleri sadece köyden köye bile geçmenin maliyeti kişi başı 4 €. Bu nedenle ulaşım maliyetlerini düşürmek için mutlaka Levanto-La Spezia bölgesinde kullanabileceğiniz Cinque Terre Card almalısınız. Konu ile ilgili tüm ayrıntıları İtalyan Rivierası’nın Göz Bebeği Cinque Terre başlıklı yazıda bulabilirsiniz.

Levanto-Monterosso Trekking Rotası

Monterosso’ya Giden Trekking Yolu

Bu yürüyüş yolu kasabayı Cinque Terre Ulusal Parkı üzerinden Monterossa’ya bağlamakta. Levanto-Monterosso yolu yürüyerek yaklaşık 3 saat sürüyor.

Levanto’da Nerede Kalınır ?

Burada güzel bir otel bulmak çok kolay! İyi standartlara sahip 3-4 yıldızlı birçok oteli var.

Levanto Limanı

Ya da isterseniz plaja çok yakın ve daha uygun ücretle romantik pansiyonları da tercih edebilirsiniz.

Villa Preia ‘La Pietra’

Fikir sahibi olmanız için yazıyorum. 14 kişilik Villa Preia ‘La Pietra’  sezonluk olarak da kiralanabiliyor. Haziran-Eylül dönemini ücreti 11300 €. 14 kişinin 3 ay burada sıfır plaj ve denize karşı konaklayacağınızı ve bölgedeki günlük oda fiyatlarının sezonda 80-120 € olduğu düşünülürse çok iyi bir alternatif olduğu düşünülebilir.

Villa Celeste

Yine diğer bir seçenek 11 kişilik Villa Celeste de sezonluk olarak da kiralanabiliyor. Temmuz-Ağustos dönemini ücreti 7500 €. 11 kişinin 3 ay burada sıfır plaj ve denize karşı konaklayacağınız ve bölgedeki günlük oda fiyatlarının sezonda 80-120 € olduğu düşünülürse bu seçeneğin de çok iyi bir alternatif olduğu düşünülebilir.

Değerlendirme

Hem Cinque Terre’yi gezmek hem de  kum ve güneşin yanında dalmayı, otostop yaparak gezmeyi ya da sörfü de seviyorsanız mutlaka burada kalmalısınız.

Diğer köyler için Cinque Terre Gezi Rehberi‘ne, bölgesel planlama için İtalyan Rivierası Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version