Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Como Gölü’nde Nerede Kalınır? ve Neden?

Yazı Dizisi : İtalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Yazar : Tolga Yiğit

Yazar : Füsun ÖZÜLKE

Como Gölü’nde Nerede Kalınır? ve Neden? başlığıyla bu yazıyı neden yazma gereğini hissettik. Sebep şu: € her gün artıyor. Dolayısıyla siz gezginler için paranızın fayda/maliyet açısından etkin kullanımı her geçen gün daha da önem kazanıyor.

Özellikle turlar ile Milano‘ya gelen arkadaşlarımız Como Gölü’ne yönelik gezi turlarına kişi başı ortalama 50-100 € civarında bir para veriyor. Tek başına belki katlanılabilir bir tutar ama bir ailenin bunu vermesi gerçekten zor.

Diğer taraftan gezgin arkadaşlarımızın bilmesi gereken diğer bir önemli konu Como’yu görmek, Como Gölü’nü görmek demek değildir. 

Genel olarak Göller Bölgesi’ne direkt yapılan ya da uğrayan tüm turlar Como’ya geliyor. Turların kapsamı ise yalnızca, panoramik Como Turu, fenikülere binip şehrin yukarıdan görülmesi ve 1-2 saatlik yemek arası ile sınırlı oluyor.

Como Gölü’nde Nerede Kalınır? Cernobbio

Bizim size tavsiyemiz ve bu yazıyı yazmamızın sebebi kısaca şu Buraya tur ile gelmeyin. Buraya kalmaya gelin. Çünkü; Milano, Torino ya da Verona‘da kalmak ve hayatı idame etmek Como’ya ya da bölgedeki diğer göllere göre çok ama çok daha pahalı.

Örneğin Milano ve Verona’da ailece kalabileceğiniz  şehir dışı sıradan bir kongre otelinin bile günlüğü şehir vergileri ile birlikte en az 120 €.

Size internette Como Gölü’nde Nerede Kalınır? yazdığınızda çıkan Como Gölü’nün etrafındaki otellerde de kalın demiyoruz. Her biri muhteşem ama ekonomik değil çünkü o otellerin fiyatları da eğer parasal bir sorununuz yoksa Milano, Torino ya da Verona’dan farklı değil. Zaten siz Como civarında kalırsanız ve arabanız da varsa gölün etrafında gidilmesi gereken her yere ulaşabilirsiniz.

Şimdi 2 aile olarak gittiğimiz ve Cernobbio’da konakladığımız yerlere ve fiyatlara bakın, karşılaştırın ve ne yaparsanız doğru yapacağınıza kendiniz karar verin.

Como Gölü’nün en güzel köyleri Cernobbio, Varenna ve Bellaggio. Biz kalmak için bu köylerden Cernobbio’yu tercih ettik. Diğerlerini ise günübirlik gezdik.

Como Gölü’nde Nerede Kalınır? Neden Cernobbio?

Eğer arabanız varsa ve İsviçre’ye özelikle de Lugano’ya geçmeye niyetliyseniz, Cernobbio’nun sınıra uzaklığı sadece 4 km. Yaklaşık 7 dakika içerisinde nasıl olduğunu bile anlamadan sınırı geçebilirsiniz.

Cernobbio

Como’nun merkezi (Centro Storico di Como) sanıldığı kadar harikulade olmasa da bir şehir olmasa da bölgede ulaşımın ana merkezi. Bu nedenle her hangi bir aktarma ya da ihtiyaç halinde Cernobbio’dan sadece 6 km uzaklıktaki Como şehir merkezine arabayla 13 dakikada ulaşabilirsiniz. Toplu ulaşım imkanı da var.

Ters çatal şeklindeki Como Gölü’nün bu ayağında genel olarak en nezih yer, yerel halkın deyişiyle Cernobbio. Buradaki ev fiyatları bile Como’daki ev fiyat ortalamasının en az 2 katı.

Akşam nezih bir ortamda dışarıda yemek yemek isterseniz Como’ya gitmenize gerek yok. Daha küçük olmasına rağmen Cernobbio’da da oldukça güzel yerler var.

Hayatınızda günlük 100 €’ya 100 ila 400 yıllık evlerde kalma lüksünü acaba nerede bulabilirsiniz?

Cernobbio’da Nerede Kalınır?

Como Gölü’nde Nerede Kalınır? sorusuna örnek oluşturmak maksadıyla Cernobbio’da 2 aile olarak deneyimlediğimiz 2 seçeneği aşağıda sunduk.

-B&B Il Melograno a Cernobbio

Il Melograno a Cernobbio

Como Gölü’nde Nerede Kalınır? için ilk örneğimiz tam 420 yıllık bir ev. Özel bir mülk. Duvar kalınlığı yaklaşık yarım metre.

Il Melograno a Cernobbio

Sanırız Türkiye’de olsaydı bırakın içerisinde yatmayı çoktan kamulaştırılmış bir müze ev olmuştu. Cernobbio’da neden böyle değil derseniz burada yeni yapılanlar hariç neredeyse bütün evler böyle, tarih kokuyor. 

Il Melograno a Cernobbio

Ev sahibi Colombo Allessandro işte bu görmüş olduğunuz sahibi olduğu evin bağımsız yatak odasını evin bahçesi ile birlikte günlük 100 € gibi bir bedel karşılığında kiralıyor. Merak edenler için evet onu da sordum. Evin değeri içinse kendisi bana 250.000 € dedi.

Il Melograno a Cernobbio

Ev çok eski olsa da çok güzel şekilde restore edilmiş. Bahçesinde duş imkanı da olan size özel bir havuz da var. Günün yorgunluğunu atmak için birebir.

Il Melograno a Cernobbio

Oda göl ve dağ manzaralı. Manzara ise harika. Burada çayınızı ya da içkinizi -ki Spritz harika gidiyor- yudumlamak gerçekten olağanüstü.

Il Melograno a Cernobbio

Çayınızı veya kahvenizi bahçede de içebilirsiniz. Gördüğünüz ev Cernobbio’daki en iyi fiyat/fayda oranına sahip ev desek yalan olmaz. Booking’de öyle diyor zaten…

Il Melograno a Cernobbio

Adından da anlaşılacağı gibi bed and breakfast bir yer. Günlük 5 € temizlik bedeli ve kişi başı günlük 0,5 € şehir vergisi alıyorlar. Oda fiyatına kahvaltı da dahil ancak, Van kahvaltısı beklemeyin tabii ki tipik bir Continental İtalyan Kahvaltısı.

Kaldığımız şirin odamız

Eşyalar da evin eskiliğine uygun şekilde donatılmış. Gözünüzde hiç sırıtmıyor.

Kaldığımız Şirin Odamız

Sabah uyanıp balkon kapılarını açtığınızda güneşin içeriye dolmasıyla neşe dolu bir insana dönüşüyorsunuz.

Kaldığımız Şirin Odamız

Ev sahibi Alessandro gerçekten güzel bir insan. Bölge ile ilgili bilgiye ihtiyaç duyduğumuzu söyleyince bulduğu her şeyi hemen bizimle paylaştı.

Il Melograno a Cernobbio

Arabanızı park edeceğiniz bir otoparkınız var. Hem de bedava. Gülüyorsunuz ama işin gerçeği öyle değil. Bu bölge de evlere çivi çakmak bile yasak.

Il Melograno a Cernobbio

Yol genişletilmesi, otopark yapılması vb. böyle bir şey ne insanların ne de belediyelerin aklına bile gelmiyor. O nedenle otopark sandığınızdan çok daha değerli.

Il Melograno a Cernobbio

Evin hemen arka tarafında Oratory of Asnigo adında oldukça eski küçük bir kilise var. Ortaçağdan kalma olduğu söyleniyor. Bu durumda evin de muhtemelen o dönemlere yakın inşa edilmiş olabileceği söylenebilir.

Bu tesis ayrıca Booking’e göre Cernobbio’daki en iyi puan alan konumlardan birinde bulunuyor. Tercihinize bağlı olarak yürüyerek 800 m içerisinde ulaşabileceğiniz Ristorante Trattoria del Glicine, Ristorante Della Torre ve Ristorante La Sosta adlı 3 restoran var. Sonuç olarak kesinlikle herkese tavsiye ediyoruz. Özellikle Ristorante Della Torre 1. sınıf İtalyan yemekleri ve ambiyansı ile oldukça etkileyici, bu kaliteyle kıyaslandığında fiyatlar ise gayet makul.

Adres: Via Ortigara 2, 22012 Cernobbio, İtalya

-Airbnb’den Ca del Colle İsimli Ev

Como Gölü’nde Nerede Kalınır? için 2. örneğimiz ise arkadaşlarımızın kaldığı Via Roncate Sokağı üzerindeki en az 100 yıllık 2 katlı şirin bir ev.

Mini Veranda da Manzarayı İzlemeniz İçin Şezlonglar Sizi Bekliyor

Ev sahibi Kerry Meroni sahibi olduğu evin ilk katını Airbnb üzerinden günlüğü yaklaşık 100 € gibi bir ücret karşılığında kiralıyor. 2 günlük konaklama için 20 € temizlik bedeli ve Airbnb hizmet bedeli olarak 30 € alıyor.

Como Gölü Manzaramız

Ev, Como Gölü manzaralı ve gölün Como ayağına hakim bir tepede bulunuyor. Manzara gerçekten muhteşem. Eve girdiğinizde “keşke burada yaşasam” demekten kendinizi alamıyorsunuz. Oldukça sade ve bir o kadar her ihtiyacı içinde barındıran bir ev.

Como Gölü – Lake Como – Lago di Como

Ev direkt Como merkeze bakıyor. Sağ tarafta ise Cernobbio merkezini görüyorsunuz.

Piknik Sepetinde Kahvaltı

Evde bir tatil için ve gerçekten evinizde hissetmeniz için gerekecek tüm olanaklar var. İçi oldukça yeni, temiz ve modern bir tarzda döşenmiş. 

Ve sepetin yanında gördüğünüz kitapçıkta da hem fotoğraflar hem de telefon numaraları ve adresler ile evin kurallarını, yakınlarda neler olduğunu hatta kalacağınız her bir akşam için restaurant tavsiyelerini bulabilirsiniz.

Evin İçi

Şömineden kütüphaneye; çalışma masasından, camın önüne konumlandırılmış okuma koltuğu ve hatta televizyona kadar hayal edebileceğiniz her şey mevcut. 

Yatak Odası

Yatak odası çok sade ve naif; oldukça rahat ve tertemiz. Başucunuzda telefonunuzu şarj edebilmeniz için usb girişi bile var. Yatağın karşısında oldukça büyük bir gardrop bulunuyor. Gardrop’un içinde ütü masası, ütü, dikiş seti hatta sinek kovucu dahil aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. Banyoda şampuandan asetona bir çiftin ihtiyaç duyabileceği herşey mevcut. 

Tüm İhtiyacınızı Karşılayabilecek Mutfak

Mutfakta; tencere, tava, buzdolabı, kahve makinesi, su ısıtıcı, fırın, ekmek kızartma makinesi, bulaşık makinesi vb. tüm tertibat hazır. Alışverişinizi yapıp yemeğinizi hazırlayacak tüm imkana sahipsiniz.

Ayrıca her sabah Kerry veya eşi fotoğraftaki sepeti kapınızın önüne bırakıyor. İçinde küçük şişelerde süt, meyve suyu, kavanozla mısır gevreği, yumurta, ekmek vb. gayet doyurucu bir kahvaltı geliyor.

Evde 4-5 farklı çeşit çayın yer aldığı bir mini dolap var. Mutfak dolaplarından birinde zeytin yağından tuza ihtiyaç duyulacak ek malzeme bulunuyor. Bu malzemeleri muhtemelen evde konaklayan insanlar bırakıyor ki, biz de öyle yaptık. Fazla olan, bitiremediğimiz gıdaları biz de bizden sonraki misafirler için bıraktık.

Kerry kahvaltı sepetin içindeki kap kacak ile birlikte her gün akşam saatlerinde yeniden kapıya bırakmanızı istiyor ki bu sayede ertesi sabah yeniden size kahvaltı getirebilsin.

Otopark

Arabanızı park edeceğiniz ücretsiz bir parkınız bile var. Bu alanda arabanızı nereye koyacağınız evin girişinde fotoğrafla da gösterilmiş. Bu kadar dar sokakların olduğu bir yerde park yeri de çok kıymetli. Arabayı tam olarak ev sahibinin tarif ettiği yere park etmeniz bu yüzden çok önemli. Kimse kimsenin alanını işgal edip saygısızlık yapmıyor.

Ayrıca gitmeden önce Airbnb üzerinden mesajlar ile arabanızı nereye park edeceğinizi, market alışverişinizi nereden yapabileceğinizi anlatıyor. Kapının anahtarını bile ev sahibini görmeden alıyorsunuz. Rezervasyon sonrası ödemenizi yaptıktan sonra size mesajla aktardığı şifreyi dışarıdaki kilitli posta kutusuna girdikten sonra içinden anahtarınızı alıyorsunuz.

Kahvaltı Hazırlıkları

Sabahları bu manzarada bırakın kahvaltı yapmayı kahvaltı hazırlamak bile öyle güzel ki… Marketten aldığımız çeşit çeşit peynir, domates, salatalık, zeytin gibi ekstra malzemeleri de ekleyerek kahvaltımızı manzaraya yakışacak zenginlikte ve Geleneksel Türk Tipi bir kahvaltıya çeviriverdik….

Como Gölünde Kahvaltı
Muhteşem Göl Manzarası Sohbetin Bonusu Oldu

Ve tabii ki bu ortamda kahvaltı etmek ise anlatılmaz yaşanır cinsten olağan üstü bir keyif.

Adres: Via Roncate Cernobbio, İtalya

Değerlendirme

Como Gölü’nde Nerede Kalınır? sorusuna cevap bulabilmek için sizlere 2 aile olarak sizlere bizzat deneyimlediğimiz bir oda kahvaltı ve bir de 1+1 daire örneği sunduk. 

Şimdi gittiğiniz ya da gitmeyi planladığınız yerler için sizlere verilen fiyatlara bakın ve karşılaştırın. Daha sonra da Como Gölü’nde Nerede Kalınır? ve Neden? sorusunun cevabına kendiniz karar verin.

Como Gölü ve çevresindeki diğer kasabalar ile ilgili tüm yazılarımız için Como Gölü Gezi Rehberi‘ne, daha geniş bir planlama için Lombardia Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın. 

Exit mobile version