Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Cinque Terre’nin Plajı Monterosso

Yazı Dizisi : İtalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Cinque Terre‘nin Plajı Monterosso ifadesi çok doğru bir ifade çünkü genel olarak yamaçlar ile kaplı köylerin içerisinde tek geniş ve kum plaja sahip köy Monterosso. Ayrıca köy Cinque Terre’nin de en büyük köyü.

La Spezia’dan Cenova‘ya giderken sonuncu köy. Muhteşem plajları, güzel resifleri ve berrak suları ile Liguria Rivierası‘nın en çok gezi planlanan yeri demek mümkün.

Köy, Şafak Kulesi (Torre Aurora) ile ortadan ikiye ayrılıyor. Denizden bakılınca sol tarafta kalan Fegina, köyün modern yüzü ve yaşamla dolu. Turizmin tüm nimetlerinden yararlanıyor.

Via Fegina

Fegina, 20. yy.ın başlarında Levacher ve Minerbi adlı mimar ve heykeltıraş tarafından deniz tanrısı Neptün’ü temsilen plajın sonundaki villaya inşa edilen dev heykeli ile ünlü.

Şimdi bu heykel köyün de sembolü. Sahil boyunca devam eden Via Fegina çok sayıda restoran, bar ve mağazaya ev sahipliği yapıyor.

Monterosso

Şafak Kulesi’nin sağ tarafında yer alan orta çağdan kalma eski Monterosso ise çok renkli teraslı evleri ve Cenova tarzı dar şeritli sokakları (carruggi) ile karakterize edilebilir. Özellikle bu bölge foto severler için gerçekten harika bir yer.

Monterosso Gezisi

Monterosso’ya Ulaşım

Montoresso’ya ulaşımın en kolay yolu yerel trenler. La Spezia-Cenova hattında çalışan trenler ile köye ulaşabilirsiniz. Yol, Cenova’dan yaklaşık 1,5 saat (10,5 €) La Spezia’dan 27 dakika (4 €) sürüyor. Trenler iki yönde de 1-2 saatte bir saat çalışıyor. Planlama ve fiyat bilgileri için tıklayınız.

Monterosso İstasyonu

Ayrıca bizim de yaptığımız gibi Portovenere-Levanto arasında çalışan botları kullanarak da köye ulaşmak mümkün. Planlama ve fiyat bilgileri için tıklayınız.

Eğer arabayla gelirseniz burada 300 araçlık bir otopark imkanı mevcut ya da isterseniz arabanızı Cenova, Levanto, ya da La Spezia ‘ya bırakabilirsiniz.

Buraya uygun maliyetle gelmenin yoluna gelince, bırakın ana şehirleri sadece köyden köye bile geçmenin maliyeti kişi başı 4 €. Bu nedenle ulaşım maliyetlerini düşürmek için mutlaka Cinque Terre Card almalısınız. Konu ile ilgili tüm ayrıntıları Cinque Terre Gezisi başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Monterosso Plajı (Sipiaggia di Monterosso)

Plaj, Cinque Terre’deki tek geniş plaj ve Fegina sahili boyunca uzanıyor. Tren istasyonunun hemen altında yer alıyor. Gördüğünüz kayalık ise Scoglio di Monterosso olarak adlandırılıyor.

Monterosso Plajı

Turistler ve yerliler tarafından da oldukça tercih edilen güzel bir plaj. Plajı kullanmak isterseniz şemsiye ve şezlong dahil kişi başı 12 € ödemeniz gerekiyor.

Eski Monterosso Plajı

Tercih edebilecekler için belirtiyorum. Köyün eski Monterosso kısmında da plaj var. Plaj, Vernazza trekking rotasının hemen başında bulunuyor. Tren istasyonundan indikten sonra sola dönüm sahil boyunca 10 dakika yürürseniz tüneli geçtikten sonra plajı göreceksiniz.

Şafak Kulesi (Torre Aurora)

Geçmişte bu köy oldukça iyi korunuyormuş. Tam 13 gözetleme kulesi varmış.

Şafak Kulesi

Günümüzde ise sadece bunlardan üçü kalmış. Onlardan biri de 16. yy.da  inşa edilen Şafak Kulesi.

Cappuccini Manastırı ve San Francesco Kilisesi (Convento dei Cappuccini e Chiesa di San Francesco)

Cappuccini Manastırı ve San Francesco Kilisesi, 1619-1622 yılları arasında beraber inşa edilmiş.

Cappuccini Manastırı ve San Francesco Kilisesi

Köyü ikiye ayıran Şafak Kulesi’nin üzerindeki San Cristoforo Tepesi’nde bulunuyorlar.

Monterosso-Vernazza Trekking Rotası

Yaklaşık 3,5 km uzunluğundaki yürüyerek 1,5 saat süren yol zeytin ağaçları arasından geçiyor. Önce kırmızı beyaz işaretli yoldan yokuş tırmanacaksınız.

Yol üzerinde ilk olarak Hotel Porto Roca ile karşılaşacaksınız. İkinci olarak da foto severlerin çok seveceği antik köprü ile…Özellikle inişe geçmeden önce Vernazza‘ya yukarıdan bakmak ve fotoğraflarını çekmek gerçekten harika. Zaten Vernazza’nın en güzel görüntülerini buradan alabilirsiniz.

Monterosso’da Ne Yenir?

Tipik bir balıkçı köyü olan Monterosso’da diğer köylerde olduğu  gibi bol bol deniz ürünü tüketebilirsiniz. Biz buraya denize girmeye geldiğimiz için de öğle yemeğini Nuovo Eden Bar adlı plaj restoranında yedik.

Nuovo Eden Bar

Burada pizza ya da deniz ürünleri yiyebileceğiniz gibi içeçek ile birlikte kişi başı 10-12 € ödeyerek fast food da yiyebilirsiniz.

Değerlendirme

Bu köye gelirseniz aklınızda kalacak ilk şey muhteşem plajı olacak.

Diğer köyler için Cinque Terre Gezi Rehberi‘ne, bölgesel planlama için İtalyan Rivierası Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version