Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Cennet Koyu ; Bodrum’un En Güzel Koyu

Yazı Dizisi : Muğla Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Cennet Koyu ; Bodrum’un En Güzel Koyu aslında çok doğru bir ifade çünkü gerçekten de harika bir yer. Bodrum’da çoğu sahil otellere ait veya paralı olduğu için burası gerçekten tercih edilen muhteşem bir koy.

Bodrum’a 20 km, Türkbükü’ne ise sadece 3 km mesafede. Çam ağaçları ile birlikte eşsiz doğayla yüzme keyfi işte tam olarak burada. Ağaçların içerisinden turkuaz denize girmek gerçekten harika..

Cennet Koyu

Kayalıklardan denize girip balıkların peşinden yüzmek eğlenceli. Ağaçlar altında piknik havasında deniz keyfini yaşatıyor ama….

Cennet Koyu

Bu dediklerimi maalesef burayı kullananlar için söylemem zor. Keşke elimizde bir güç olsa ve doğaya saygısı olmayanları ya da ranttan başka bir şey bilmeyenleri buraya hiç sokamayabilsek….

Cennet Koyu

İşin güzel tarafı halihazırda burada herhangi bir tesis bulunmamakta ama rant çetelerinin şimdiden köşeleri tuttuğunu ve yavaştan yavaştan beton dökmeye başladığını da belirtmem gerekiyor.

Bir de bu çöp olayını anlamak zor. İnsanımızın çöp kutuları ile pek arası iyi değil galiba. Bira kutuları, kuruyemiş poşetleri, pikniklerden arta kalan her şeyin tıkıştırıldığı poşetler, pet şişelerden bahsetmek bile istemiyorum. Bir insan daha sonra muhtemelen tekrar geleceği bir yeri neden kirletir. Neden her yeri çöpler ile doldurur.

Cennet Koyu

Sadece çevre kirliliği değil gürültü kirliliği de sorun. Siz orada huzur bulmaya ya da kitabınızı okumaya çalışırken bazı kendini bilmezler plaja park ettikleri arabalarından hayatınızda dinleyemeyeceğiniz müzikleri açıp huzurunuzu kaçırıyorlar.

Burası rahatlıkla Bodrum yarımadasındaki en güzel koy olabilir. Bence de öyle zaten…

Denetimsiz olması doğallığını korumasına yardımcı olurken aynı zamanda zaten küçük olan plaja arabalarıyla hücum eden insanları davet ediyor. Böyle güzelim yerlerde bulunmak herkesin hakkı ama saygı ve terbiye de şart.

Bu nedenle buranın kaybedilmemesi için bence sıkı bir denetim şart.  Özellikle plaja kesinlikle araba sokulmamalı. Çöp atan pişman edilmeli. Mangala ise kesinlikle izin verilmemeli.

Cennet Koyu

Bir de derin bir koy olması ve rüzgarlı havalarda iyi koruma sağlaması nedeniyle tüm teknelerin günü burada geçirme isteği de eklenince koy doğal olarak tekne parkına dönüyor. Buna da bir çözüm bulunmalı..

Cennet Koyu Gezisi

Cennet Koyu’na Ulaşım

Türkbükü’ne giderken sağ tarafta kalan Cennet Koyu’na toplu ulaşım imkanı yok. Özellikle hafta sonları arabanızı park edecek yer bulmanız da hayli zor. Bu nedenle bazı kendini bilmezler sizin denize gireceğiniz yere araba park ediyor hatta buraya kamyon ile gelip kamyonu plajın ortasına park edenleri görüp oldukça sinirlenebiliyorsunuz.

Bunu hiç yaşamamak için size iki önerim var. Ya buraya taksi ile gelip işiniz bitince kendinizi aldırın ya da plajla hiç ilginizin olmaması için tekne ya da yat ile gelin.

Cennet Koyu

Buraya Bodrum’dan araba ile yarım saatte, Türkbükü’nden birkaç dakikada varmak mümkün. Bodrum’dan gelmeye karar verirseniz ben size başka bir yol öneriyorum hem de son derece lüks arabalar ile…….Bodrum’da taksimetreler bile anormal çalışıyor. Fiyatlar ise gerçekten fahiş çünkü.

Eğer 3-4 kişi iseniz Bodrum’da kaldığınız yerden Cennet Koyu’na son derece lüks arabalarla yarım saatte varabilir ve otopark derdi olmadan gününüzü de daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Bunu tabii ki bildiğimiz taksilere göre çok makul fiyatlar veren İnci Taksi’yi arayarak sağlayacaksınız. Tel: 0538 982 8090 Serdar Bey’e selamımı söylemeyi unutmayın. Hemen size tüm yarımadanın tarifesini de göndersin tatiliniz boyunca rahat edin.

Cennet Koyu’nda Ne Yenir? Nerede Yenir?

Yeme içmeye gelince yazdığımız gibi burada her hangi bir tesis yok. Bu nedenle buraya gelmeye niyetlenirseniz yanınıza mutlaka yiyecek içecek bir şeyler almanız gerekiyor.

Cennet Koyu

Gün içerisinde buraya sadece midyeci ve simitçiler geliyor.

Cennet Koyunun Tadını Çıkarmak İstiyorsanız Mutlaka Yapın

Ağaçların Arasından Cennet Koyu

Gitmek için sezon sıcaklarının başlamadığı hafta içi ve ağaçların arasını tercih edin.

Koyun iki kanadındaki ağaç araları daha sakin ve kalabalıktan uzak. Huzur için ise ideal.

Cennet Koyu

Kenarlar taşlık olduğu için denize de mutlaka terlikle girin.

Katlanır sandalyeniz de mutlaka yanınızda olsun.

Ağaçların Arasından Cennet Koyu

Mümkünse buraya araba ile gelmeyin. Türkbükü’nden taksi ile gelin ve tekrar taksi ile dönün. Gezinizi bir Türkbükü akşamı ile birleştirin. Tüm detaylı bilgi ve fotoğrafları Türkbükü, Sosyetenin Gözdesi Televole Kültürünün Merkezi başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Yanınıza mutlaka yiyecek ve içeceğinizi alın.

Cennet Koyu

Yazdıklarımı yaparsanız buranın bir cennet olduğunu da görebilir, buradan buruk bir mutlulukla ayrılabilirsiniz.

Kampçılar için de bir not. Burası kamp yapmak için de çok güzel bir yer. Gece domuzlar gelebiliyormuş. Işık tutmanız gitmeleri için yeterli.

Ateş yakmaya kesinlikle izin yok. Termal kameralar ile bölge izleniyor. Bilginize..Sağlıcakla kalın…

Muğla ve Bodrum ile ilgili diğer yazılarımız için Muğla Gezi Rehberi ‘ne mutlaka bakmanızı tavsiye ederim. Sağlıcakla kalın. 

Exit mobile version