Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Potami Beach, Şık Bir Karlovasi Plajı

Yazı Dizisi : Samos Adası Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Potami Beach, Şık Bir Karlovasi Plajı olarak adada görülmesi gerekenler listesinin ilk sıralarında yer alıyor.

Adanın kuzeydoğu kıyısında, şehir merkezinin sadece 5 km batısında bulunan plaj çakıllı bir plaj olsa da oldukça çekici. Manzarası ile tüm gün zaman geçirilebilecek seviyede güzel. Özellikle öğleden sonra saatlerinde harika oluyor.

Belki plajı kum değil ancak ben bu plajı çok beğendim. Çünkü hem işletme hem ortamı ile oldukça nezih ve oldukça kaliteli….

Potami Beach

Deniz, ortam, yemek kalitesi ve ambians derken ailemle birlikte buradan oldukça mutlu bir şekilde ayrıldık.

Potami Beach Gezisi

Potami Beach Ulaşım

Plaj, araba ile Karlovasi merkezine 5 km (10 dk) mesafede bulunuyor. Araba kiraladıysanız ücretsiz otopark imkanı var.

Karlovasi-Potami Otobüsleri

Eğer araba kiralamadıysanız ada içinde toplu ulaşım yerel KTEL otobüsleri ile sağlanıyor. Buraya Karlovasi-Potami Beach arasında çalışan otobüsler ile gelebilirsiniz. 

Karlovasi Merkez Otobüs Durağı

Karlovasi-Potami Beach arasında gördüğünüz gibi gün içerisinde karşılıklı seferler yapılıyor. Yolculuk 20 dakika sürüyor. Ücret kişi başı 1,5 €. Otobüse Karlovasi Merkez Otobüs Durağı’ndan binebilirsiniz.

Internetten bu bilgileri bulmanız çok zor. Plan yapabilmeniz içim ulaşım zaman sefer saatlerini yukarıya koydum. Gördüğünüz gibi bizdekinin tersine hafta sonu sefer sayısı daha az.

Karlovasi-Potami Beach Otobüs Saatleri

Geç saatlerde otobüs yok. Bu nedenle daha geç dönecekseniz taksi ile ulaşımı tercih edin. Karlovasi’de kalıyorsanız otobüse de gerek yok zaten. Adadaki birçok varış noktası için taksi ücretlerinin fiyat listesini tüm duraklarda bulabilirsiniz. Karlovasi yaklaşık olarak 5 € civarında tutar. 

Karlovasi Yürüyüşü

Diğer bir seçenek ise yürümek. Biz plajdan Karlovasi merkezindeki otelimize yürüyerek döndük. Oldukça da zevk aldık. Size de tavsiye ederim.

Kazada Ölen Bir Kişinin Mezarı

Yeri gelmişken adada çoğu yerde gördüğümüz bu adete Karlovasi’ye yürürken de tanık olduk. Burada meydana gelen bir kaza sonucu ölen genç için küçük bir şapel yapmışlar. İçerisinde kendisine ait bir resim var. Muhtemelen külleri de burada. Böylece hem toplumda emniyet tedbirlerine dikkat çekerken hem de ölen kişinin anısını canlı tutuyorlar.

Potami Beach

Artık plaja geçebiliriz. Burası kesinlikle adanın en güzel plajlarından biri. Aynı zamanda Karlovasi’de konaklayanlar için de çok yakın bir plaj seçeneği.

Potami Beach

Plajın toplam uzunluğu 730 m. Denize girinti yapan ince kum dili nedeniyle 3 şeklinde bir yapısı var. Bazıları bu şekle yarım kalp de diyor.

Potami Beach

Turkuaz suları, biraz kumlu çakıl taşları ve bitki örtüsü ile inanılmaz derecede rahatlatıcı güzel bir manzara oluşturuyor.

Potami Beach

Önemli bir not adanın kuzey tarafı denize karşı korumasız olduğundan özellikle kuzeyli rüzgarlarda sabah ve akşamları dalgalı oluyor.

Potami Beach

Bu nedenle buraya gelirken rüzgarların güneyli olduğuna dikkat edin. Malesef öğle saatleri dışında burası da böyle.

Potami Beach

Kristal sulara sahip soğuk ancak derin bir plaj. Bu da şnorkelle yüzenler için farklı renklerden balıkları görebileceğiniz güzel bir imkan sağlıyor.

Potami Beach

Plajın Karlovasi gençleri tarafından da oldukça tutulduğunu özellikle belirtmeliyim. Çiftler ve aileler için mükemmel bir plaj, birçok yerden çok rahat ve temiz. 

Hippy’s Restaurant Beach Bar

Plajda bulunan tek işletme Hippy’s Restaurant Beach Bar. İnanılır gibi değil böyle bir plajda tek işletme var. Türkiye’de olsa bırakın plajı etrafını bile apartmanlarla çevirmiş olurlardı şimdiye kadar…

Potami Beach

Tabii ki haklarını vermek lazım Yunanlıların turizm anlayışı ile bizim turizm anlayışımız arasında korkunç fark var. Onlar doğayı memleket olarak görürken biz dükkan yani rant olarak görüyoruz.

2 Şezlong ve 1 şemsiye tüm gün için 8 €. Ancak yemeğinizi burada alır yiyip içerseniz şezlonglar ücretsiz, sadece yiyip içtiğiniz için ücret ödüyorsunuz.

Potami Beach

Romantik bir ortam arıyorsanız da tam yerindesiniz. Bu ortamı sakın kaçırmayın.

Potami Beach

Özellikle de Karlovasi’de kalıyorsanız mutlaka buraya gün batımında gelin. Plaj, güneşin batışını izlemek için mükemmel bir yer.

Aziz Nikola Kilisesi (Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου)

Gün batımı demişken hemen buraya gelirken denize bakan tepede bulunan Aziz Nikola Kilisesi (Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου)’ne de uğrayın. Hayranlık uyandıran mimarisi ve eşsiz panoramik manzarasıyla dikkat çekiyor. Özellikle gün batarken burada gençler yerlerini alıyorlar. Yine o saatlerde burada çeşitli adak törenleri de yapılıyor.

Potami Beach’te Ne Yenir? Nerede Yenir?

Gelelim burada ne yiyeceğinize bizim burada deneyimlediğimiz 2 yer oldu.

Hippy’s Restaurant Beach Bar

İlki öğle vakti plaj için gelip yemek yediğimiz Hippy’s Restaurant Beach Bar. Daha çok gençler ve genç hissedenlerin yeri gibi. Bu restoranda yemek yediğiniz ya da bir şeyler içtiğiniz sürece plajdaki tüm hizmetlerden de ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. İşin en güzel tarafı da bu şartlarda şezlong şemsiye vb. ücreti almamaları..

Sunset Restaurant Samos

İkincisi akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz plajın hemen üzerinde bulunan Sunset Restaurant Samos. Öğlen de plaja yürüme mesafesinde ama gün batımında burada yemek yemek ayrı bir güzel. Yunan Türk Gecesi burada yapıldı. Çok da eğlendik.

Her 2 restoranda ne yiyeceğinizi seçmek ve ücretleri görmek için Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Plaj ile ilgili anlatabileceklerim bu kadar. Samos Adası Gezi Rehberi bölümüne de bakmanızı tavsiye ederim. Sağlıcakla kalın.

Exit mobile version