Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Navagos Beach ya da Tsamadou Beach

Yazı Dizisi : Samos Adası Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Navagos Beach ya da Tsamadou Beach plaja verilen iki ayrı ad. Plajın resmi adı Tsamadou Beach. Ancak halk buraya daha çok Navagos Beach demeyi tercih ediyor. Sanırım bunu sebebi hemen gerisindeki aynı adlı ünlü kulüp bar işletmesi.

Plaj, adanın kuzey ortasında denize açık şekilde bulunuyor. Kokkari‘ye çok yakın olduğu için burada turizm seviyesi adanın en yüksek seviyesinde. 

Belki plajı kum değil ancak bence adanın en organize plajı burası.

Navagos Beach (Tsamadou Beach)

Tesisleri ile birlikte düşünürsek ülkemizdeki beach konseptinden hiç farkı yok hatta fazlası var. Çünkü oldukça nezih ve oldukça kaliteli….

Navagos Beach (Tsamadou Beach)

Açıkçası ben bu plajı çok beğendim. Deniz, ortam, yemek kalitesi ve ambians derken normalde yapmayacağım bir şey ama onların da tercihi ile ailemle birlikte buraya 2 kez geldim. Oldukça da memnun olup mutlu bir şekilde ayrıldım.

Navagos Beach Gezisi

Navagos Beach (Tsamadou Beach) Ulaşım

Birçok ülke ile günlük bağlantısı olan Samos Aristarchos Uluslararası Havaalanı plajın 27 km güneyinde bulunuyor. 

Navagos Beach (Tsamadou Beach) ile havaalanı arası araba ile 30 dakika. Air Manos Havayolu şirketi her gün Atina’ya ve haftada 2 kez Selanik ile Mikonos ve Santorini Adalarına uçuyor. 

Sığacık Karlovasi Teknesi

Burada kalacaksanız Karlovasi Limanı’na Sığacık’tan 2 saatte, Vathy Limanı’na Kuşadası’ndan 1,5 saatte ulaşılabiliyor. 

Kuşadası’ndan Vathy Limanı’na Pazartesi, Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri 09:00 ve 17:00 saatlerinde feribot seferi var. Yolculuk 1,5 saat sürüyor. Bilet fiyatları, yetişkin için aynı gün gidiş-dönüş 35 €, tek yön 30 €, dönüşü açık bilet ise 45 €. 6-12 yaş çocuklar 10 € eksik.

Sığacık’tan da Karlovasi’ye tarifesi yazın belirlenen seferler yapılıyor. Bilet fiyatları da Vathy’ye göre biraz fazla oluyor.

Plaj, araba ile Karlovasi’ye 20 km (30 dk) , Kokkari’ye 2 km (5 dk) mesafede bulunuyor. Otopark imkanı var. Ancak yolların çok dar olduğunu ve yerli halkın arabaları çok hızlı kullandığını baştan belirteyim.

Karlovasi Merkez Durağı

Eğer araba kiralamadıysanız ada içinde toplu ulaşım yerel KTEL otobüsleri ile sağlanıyor. Buraya Karlovasi-Kokkari-Vathy arasında çalışan otobüsler ile gelebilirsiniz. 

Karlovasi Kokkari Vathy KTEL Otobüsleri

En yakın büyük şehirler olan Karlovasi-Kokkari-Vathy arasında gördüğünüz gibi gün içerisinde karşılıklı seferler yapılıyor. Yolculuk 1 saat sürüyor. Ücret kişi başı 4 €.

Karlovasi-Kokkari-Vathy Sefer Saatleri

Internetten bu bilgileri bulmanız çok zor. Plan yapabilmeniz içim ulaşım zaman sefer saatlerini yukarıya koydum. Gördüğünüz gibi bizdekinin tersine hafta sonu sefer sayısı daha az.

Kokkari’de Bir Taksi

Geç saatlerde otobüs yok. Bu nedenle daha geç dönecekseniz taksi ile ulaşımı tercih edin. Kokkari’de kalıyorsanız otobüse de gerek yok zaten. Adadaki birçok varış noktası için taksi ücretlerinin fiyat listesini tüm duraklarda bulabilirsiniz. Karlovasi yaklaşık olarak 20 €, Kokkari 5 € civarında tutar. 

Adres: Paralia Tsamadou, Vathi, Greece, Vathi 831 00, Yunanistan Tel:+306976695451

Navagos Beach (Tsamadou Beach)

Burası kesinlikle adanın en güzel plajlarından biri. Aynı zamanda Kokkari’de konaklayanlar için çok yakın bir plaj seçeneği.

Tsamadou Beach

Oldukça uzun bir sahile sahip. Genellikle adanın kuzey tarafı rüzgarlı ve dalgalı olur ama ilginç tarafı burası çoğu zaman sakin.

Tsamadou Beach

Denizi çok güzel. Çakıl ve kum ile yeşil renkte berrak bir suyu var. Tuzu da çok az.

Tsamadou Beach
Tsamadou Beach

Plajın doğu tarafı ise çıplaklar kampı. Kendi hallerinde yüzüyorlar. Kıyafet konusunda sürprizler olabiliyor. Çocuklar için uygun olmayabilir. Çıplaklar kampını yönüne gitmezseniz iyi olur..

Navagos Beach Tarafı

Plajın batı tarafı yani Navagos tarafı bizim denize girdiğimiz alan. Navagos Beach Bar tarafından işletiliyor.

Navagos Beach
Navagos Beach

Tüm gün zaman geçirilebilecek seviyede güzel. Özellikle öğleden sonra saatlerinde harika oluyor.

Plaj

İşletme bir yamaçta olduğu için katmanlı bir yapı oluşturulmuş. İster plajda ister yukarıdaki çimenlik alanda günü geçirebiliyorsunuz.

Navagos Beach

Biz ikisini de denedik ve ikisinden de oldukça memnun kaldık. 2 Şezlong ve 1 şemsiye tüm gün için 8 €. Ancak yemeğinizi burada alır yiyip içerseniz şezlonglar ücretsiz, sadece yiyip içtiğiniz için ücret ödüyorsunuz.

Su Sporları

Plajda her türlü su sporu yapma imkanı da sunuluyor.

Navagos Teras

İsterseniz de arka tarafta gölgede oturup plaja hakim günün tadını çıkarabiliyorsunuz.

Plajda Bir Fotoğraf Sahnesi

Çiftler ve aileler için mükemmel bir plaj, birçok yerden çok rahat ve temiz. 

Navagos Beach

Eğer kalmıyorsanız buraya gelirken ya da dönerken de mutlaka Kokkari’ye uğrayın. Planlamanızı buna göre yapın.

Navagos Beach (Tsamadou Beach)’te Ne Yenir? Nerede Yenir?

Gelelim burada ne yiyeceğinize. Burada yemek yiyebileceğiniz tek işletme Navagos Beach Bar Paliouri plaj işletmesi ama….

Beach Bar Paliouri

Yemekler güzel.. İçkiler çok pahalı değil.. Müzikler güzel.. Çeşme’de daha kötüsüne inanın 3 kat fazla para ödersiniz.

Navagos Beach Bar Paliouri
Navagos Burger

Ne yiyeceğinizi seçmek ve ücretleri görmek için Samos Adası’nda Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

Plaj ile ilgili anlatabileceklerim bu kadar. Ada ile ilgili diğer yazılarımız için Samos Adası Gezi Rehberi‘ne de bakmanızı tavsiye ederiz. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version