Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Davraz Kayak Merkezi-Isparta

Yazı Dizisi : Isparta Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Mine Candar

Bugün de Davraz Kayak Merkezi-Isparta’dayız. Davraz Dağı’nın zirve yüksekliği 2635 m ve Akdeniz Bölgesi’nin Göller Bölgesi sınırları içerisinde kalıyor.

Türkiye’de kayak sporunu yapabileceğiniz bir çok kayak merkezi var ve coğrafyamız da bu spor koşulları için çok uygun. Davraz Kayak Merkezi de bu kayak alanlarından birisi.

Kayak merkezi, Davraz Dağı-Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi olarak geçmekte ve dağın Kulovası Yaylası’nda Davraz Dağı’nın kuzey yamacında yer alıyor.

Davraz Kayak Merkezi

Burada kayak sezonu 20 aralıkta açılıp 10 mart tarihine sona eriyor.

Kar beyazı dağların zirvelerinde, yemyeşil çam ağaçlarının nefis kokusunu içinize çekerek yükselin, yükselin daha da yükselin. Kış güneşinin yakıcı soğuğunda ayazla dans ederken yüzünüze vuran kar tanelerini hissetmek..

Davraz Kayak Merkezi

İşte şimdi o zarif engin dağlardan aşağıya doğru süzülme zamanı.

Davraz Kayak Merkezi Gezisi

Davraz Kayak Merkezi’ne Ulaşım

Kayak merkezi Isparta şehir merkezine 26 km, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na 50 km ve Antalya İl merkezine de 140 km mesafede bulunmakta.

Havalimanından merkeze 1 saatte ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kayak merkezi ile Isparta Şehir Merkezi arasında servis imkanı da var.

Benim yaşadığım Antalya’dan Davraz Kayak Mekezi’ne otobüsler gidiyor, günübirlik turlar da var.

Davraz Kayak Merkezi’nin Antalya rotasından gittiğim yol güzergahı gerçekten çok keyifli. Ben kendi aracımla gidiyorum, yol güzergâhımda Karacaören Barajı’nda da kahvaltı molası veriyorum. Barajın manzarası çok dingin. Barajın etrafındaki turistik tesislerde ya da salaş kafelerde  çok güzel bir kahvaltı ve  sahanda tereyağlı yumurta yiyebilirsiniz. Çayı da çok güzel demliyorlar.

Masa Tepesi Rakım: 2087

Antalya istikametinden giderken Isparta Şehir Merkezine girmeden hemen sağa Davraz tabelasına doğru sapın ve yaklaşık 20 km kadar devam edin. Kayak Merkezi’nin yolu asfalt ve oldukça bakımlı. Yoğun kar dönemlerinde zincir takmak gerekebilir hazırlıklı olun.

İsterseniz akşam dönüş rotanızda Karacaören Barajı’nda kiremitte taze alabalık da yiyebilirsiniz. Fakat yolculuk esnasında mola verip karlara uzanıp karda çay keyfi yapmak istiyorsanız bir koca termos çayı yanınızda taşıyın.

Davraz Kayak Merkezi Giriş Ücretleri

Davraz Kayak Merkezi

2021 yılı itibari ile giriş ücretleri;

– Bir kişi tek çıkış: 15 lira

– Öğrenci tek çıkış: 10 lira

– Öğrenci hafta sonu: 20 lira

– Bir kişi hafta sonu 23 lira

Davraz Kayak Merkezi Ekipman Kiralama ve Eğitim Ücretleri

Burada her türlü kayak malzemeleri kiralayabileceğiniz bir kayak odası da var.

Kayak Takımları

Nedir bu malzemeler? Kayak takımı, baton, kayak ayakkabısı, bağlama(Fiksasyon) kayak montu, eldiven, kayak gözlüğü, kask, snowboard.

Kayak Odası

Kayak yapmak için ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeleri uygun bir fiyata buradan kiralayabilirsiniz.

Kayak Takımları

2021 yılı itibari ile kiralama ücretleri;

– Kayak Takımı Kiralama: 50 TL

– Snowboard Kiralama: 60 TL

– Kayak Takımı Kıyafetleri Kiralama: 60 TL

Davraz Kayak Merkezi

2021 yılı itibari ile Kayak dersi eğitim ücretleri;

– 1 saatlik kayak dersi: 160 TL

– 1 saatlik snowboard eğitimi: 180 TL

Davraz Kayak Merkezi Skipass Ücretleri

Davraz Kayak Merkezinde toplam 3 kademeli Telesiyej, 1 adet  Teleski (T -Bar) ve 2 adet de Babylift var.

Davraz Kayak Merkezi Telesiyej Hatları

2021 yılı itibari ile skipass ücretleri; günlük, sınırsız ve öğrenci skipass tarifeleri kaldırılmış ve biletlerde kontür sistemine geçilmiştir. Skipass Depozito ücreti de 50 TL’dir.

1 bilet – 15 TL

8 bilet- 100 TL

15 bilet- 175 TL

30 bilet- 300 TL

50 bilet- 450 TL

75 bilet- 600 TL

100 bilet- 700 TL

Davraz Kayak Merkezi

Kayak pistlerinin rakımı 1650 metre ile 2344 metre arasında değişmekte.

Ulparçukuru Tepesi

Dağın en zirve noktası 2635 m Ulparçukuru Tepesi.

Kayak Pistleri

Toplam 14 adet pist var. Pistlerin toplam uzunluğu 23.500 m. Pistler oldukça geniş.

Davraz Kayak Merkezi

Davraz Kayak Merkezi’nin pistleri çok geniş, kaybolma ve çığ düşmesi gibi durumlar için korkmanıza gerek yok çünkü bölge oldukça güvenli bir coğrafi yapıya sahip. Kişisel tecrübem, yoğun tipi, fırtınalı ve sisli havalarda kayak merkezinden fazla uzaklaşmamaya ve konumunuza dikkat edin.

Davraz Kayak Merkezi

Parkurlar ortalama 8-10 km arasında. Amatör ve profesyonel tüm kayakçılar için uygun.

Davraz Kayak Merkezi

Pistler, Kuzey disiplini, Alp disiplini, tur kayağı, snowboard gibi tüm disiplinlere uygundur. Kayak pistleri zorluk derecesine göre renkler ile sınıflandırılmış. Mavi (yeni başlayan kayakçılar için) Kırmızı (orta düzeyli kayakçılar için) ve Siyah (usta kayakçılar) için uygun pistlerdir.

Kar Motosikleti

Davraz Kayak Merkezinde acil durum için Jandarma Arama Kurtarma (JAK) da görev yapmaktadır.

Paletli Kar Ambulansı

ilkyardım ekipleri de kayak kazaları ve sakatlanmalarında yaralıların transferleri için paletli kar ambulansı ve kar motosikleti ile görev başındalar.

Davraz Kayak Merkezi

Kayakçıların ve snowboard’çıların kadife karların üzerinden slalom yaparak dağın eteğinden süzülüşlerini seyretmek inanın tüm günlük sıkıntılarınızı karlar altında bırakacak.

Davraz Kayak Merkezi’nde Ne Yenir?

Davraz Kayak Merkezi’nde birkaç kafe var atıştırmak için. 1950 metredeki kafeye bayılacaksınız.

1950 metredeki kafe

Telesiyej ile bu kafeye ulaşabilirsiniz. Kayak yapmasanız bile sucuk-ekmek yemek, kar topu oynamak, kardan adam yapmak ve bu harika kafeden Eğirdir Göl manzarasını ve rengarenk kıyafetli kayakçıları izlemek bile gerçekten çok keyifli.

Davraz Kayak Merkezi’nde Nerede Kalınır?

Davraz kayak merkezinde konaklamak istiyorsanız değişik kategorilerde birkaç otel var. Bunun yanında seçeneğinizin daha fazla olacağı Isparta ve Eğirdir’deki otellerde de konaklayabilirsiniz.

Çobanisa Köyü

Kayak merkezine en yakın yerleşim yeri Çobanisa Köyü’dür, kayak merkezine 8 km mesafededir. Ben bu köyü çok seviyorum, henüz  bakir bir köy olma özelliğini henüz yitirmemiş.

Ben genelde Çobanisa Davraz Dağ evlerinde  konaklıyorum. Burası bir pansiyon ve gerçekten odaları çok otantik döşenmiş. 24 tane odası var, odalar kaloriferli, restoran da var. Özellikle benim en çok hoşuma giden şömineli büyük dinlenme mekanı.

Çobanisa Davraz Dağ Evleri

Sıcak şarabınızı yudumlayarak, çıtır çıtır ateşin başında elmacık kemikleriniz kızarana dek, ayak parmaklarınızın ucu yanana  dek çok derin ve keyifli sohbetler edebilirsiniz.

Çobanisa Davraz Dağ Evleri iletişim numarası: 0246 264 20 22

Eğer kayak merkezinde konaklamayı düşünüyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim, çünkü kayak merkezinde konaklama seçeneği az. Ama eğer Isparta merkezde ve Eğirdir’de konaklamayı düşünüyorsanız o zaman sorun yok.

Sirene Davraz Otel

Kayak merkezinde 4 yıldızlı Sirene Davraz Oteli var. Bu otel gerçekten çok konforlu ve çok keyifli bir otel. Tabi ki ekonomi de çok önemli neticede kayak sporu da ne de olsa biraz maliyetli bir spor.

Sirene Davraz Otel

Sirene otelin 122 adet odası var ve her türlü ihtiyacınıza cevap verebilecek konfora sahip bir otel, otopark sorunu da yok. Otelin hemen önünde minik kayakçılar için mini bir babylift var.

Int:  https://davras.sirene.com.tr/go/home.html

Bir diğer seçenek  Isparta Davraz Eğitim ve Uygulama Otelinde konaklayabilirsiniz. Bu otelin 42 odası var, harika hizmeti ile gerçekten çok keyifli bir mekan. Teras restoranı ve manzarası müthiş.

Int: https://ispartadavrazotel.com/

Alternatif Spor ve Geziler

Davraz’ın coğrafi özellikleri, kayak dışında diğer doğa sporlarının da yapılmasına imkân tanımaktadır.

Dağcılık, trekking, dağ bisikleti, yamaç paraşütü, jeep safari.

Davraz Kayak Merkezi

Tırmanış rotaları ise Batı, Kuzey ve Doğu rotaları. Kış aylarında tırmanış için kazma ve krampon gerekebilmekte. Kuzey rotası çığ düşme tehlikesi olduğundan tehlikeli bir rota.

Yamaç paraşütçülüğü Davraz Dağı 1800 m. doğu pistlerinden yapılmaktadır. Single ve Tandem uçuşları iniş ve kalkış alanları Davraz Dağı Kayak Evi doğu yakasından Kul Ovası’nadır.

Buraya kadar gelmişken mis kokulu güller diyarı Isparta Şehrini ve Eğirdir’i de gezmenizi tavsiye ederim. Eğirdir’in kayak merkezine mesafesi sadece 23 km. Bu dağın zirvesinden çam, ardıç ve sedir ağaçlarının arasından Eğirdir göl manzarasını görebilirsiniz. Sevgili Serhat Çelebioğlu Eğirdir gezi rehberini çok güzel bir şekilde kaleme almış buradan okuyabilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi

Sonuç olarak kayak sporu tecrübe gerektiren zorlu bir spor gibi gözükse de eğer bu spora ilgi duyuyorsanız ve bu konudaki uzman eğitmenlerden eğitim alırsanız mutlaka başarabilirsiniz, hem de her yaşta. Hatta hiç bir tecrübeniz olmasa dahi eğer istiyorsanız bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi

Davraz Kayak Merkezi gidilesi, görülesi bir rota. Cennet, tropikal olmak zorunda değildir. Yüce dağın zirvesinde kristal kar tanelerini izlerken sıcacık çayınızı yudumlamak üzere.

Mine CANDAR

Isparta’nın diğer güzelliklerini görmek isterseniz Isparta Gezi Rehberi ‘ne bakmanızı tavsiye ederiz.

Exit mobile version