Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Abant Gölü’nde Kahvaltı ve Çevre Gezisi

Yazı Dizisi : Bolu Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Ayşegül Seren Yıldırır

Bolu’ya, Abant Gölü’nde Kahvaltı ve Çevre Gezisi yapmak ve biraz da keyifli vakit geçirebilmek için ufak bir seyahat yaptık.

Abant Gölü, evlerimizde zorunlu olarak kapalı kaldığımız bu günlerde, hem kendimizi ve sevdiklerimizi korurken hem de biriktirdiğimiz stresi üzerimizden atabilmek adına özellikle büyük şehirlerde yaşayanların da kolayca ulaşabilecekleri uzaklıkta olan yerlerden birisi.

Abant Gölü Gezisi

Abant Gölü’ne Ulaşım

Ankara’dan sabah erken saatte yola çıkıp, yanımıza termos çay ve poğaça aldık–niyetimiz Abant’ta göle nazır kahvaltı etmek- ve çevre yolu ile yaklaşık 2 saatte Bolu’ya ulaştık.

Abant Gölü’nde Kahvaltı ve Çevre Gezisi

Çevre yolunun, batı çıkışından çıkarsanız tam karşısında Abant yoluna saptıktan sonra yol üzerinde kalınabilecek pek çok mekan mevcut. Tercihinizi bütçeniz dahilinde buralardan yapabilir veya göl kıyısındaki birkaç otelden yana kullanabilirsiniz.

Göl kıyısındaki otellerin konaklama ücretleri biraz daha fazla. Yol üzerindeki oteller de genel olarak doğa manzaralı ve öncelikle doğa yürüyüşleri yapmaya oldukça müsait.

Abant Gölü’nde Kahvaltı

Dediğim gibi biz sadece kahvaltı maksatlı uğradık. Abant Gölü Tabiat Parkı girişi  (2021) yaya 7 TL, otomobil için 21 TL, ayrıca engelli kimliği olanlar için de ücretsiz.

Hemen girişten itibaren aracınızı park edebileceğiniz alanlar mevcut. Ama tavsiyem gölün etrafında araçla tur atmanız.

Abant Gölü’nde Kahvaltı ve Çevre Gezisi

Normal dönemde göl etrafında pek çok kafe ve restoran mevcut ancak şu an pandemi dolayısıyla tamamı kapalı. Tek yönlü gidiş üzerinde öncelikle tepelik bir yerde durup göle de yukarıdan bakabileceğiniz kamelyalar var. Ancak biz gittiğimizde hem rüzgar hem de kar dolayısıyla pek dışarıda duramadık.

Burada aracımızın içinde gölün muhteşem manzarası eşliğinde, dışarıdaki soğuk havaya inat sıcacık çaylarımızı içerek kahvaltımızı yaptık.

Abant Gölü’nde Çevre Gezisi

Biraz daha ilerledikten sonra daha aşağıda yine aracınızı yol kenarına park ederek güzel vakitler geçirebileceğiniz yerler de bulunuyor.

Abant Gölü’nde Kahvaltı ve Çevre Gezisi

Daha alçak bir konumda olduğu ve biraz içeride kaldığı için de rüzgar sizi rahatsız etmiyor. Keza biz burada araçtan inip kar topu oynadık :).

Abant Gölü’nde Kahvaltı ve Çevre Gezisi

Abant Gölü Tabiat Parkı içerisinde yapabileceğiniz başka bir etkinlik de (2021) at binmek (20 TL) ayrıca faytona (60TL) da  binebilirsiniz. Yine yol üzerinde sağ taraftan ulaşılan kayak merkezi de var.

Göl etrafında yapılan tam bir tur sonrasında çıkışa ulaşıyorsunuz. Aracınızı girişte bulunan park yerlerinden birine park edip yürüyerek dolaşmak isterseniz yaklaşık olarak 2 saatinizi alabilir. Bu arada bizim gittiğimiz tarihte sular donduğu için göl çevresinde yer alan tuvaletler kapalı sadece park girişindeki kullanılabiliyordu! Kar yağarken ya da soğuk bir havada gidecekseniz göz önünde bulundurun, özellikle çocuğunuz varsa.

Sokağa çıkma yasaklarını da düşünerek günübirlik planlayabileceğiniz gibi hafta içi yola çıkıp hafta sonu Abant Gölü’nün içinde bulunduğu Abant Milli Parkı’nda veya Abant yolu üzerinde yer alan otellerde konaklayarak küçük bir kaçamak yapabilirsiniz.

Bizim planımız kahvaltıyı göle nazır yapmak ve buradan Sapanca’ya geçmekti. Yola devam…

Bolu Gezi rehberi için buraya, Batı Karadeniz  ile ilgili diğer yazılar için buraya tıklayınız.

Exit mobile version