Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Muhteşem Bir Dağ Gölü Wildsee Gezisi

Yazı Dizisi : İsviçre Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Çiğdem Arslan

Bugünkü yazımın konusu Muhteşem Bir Dağ Gölü Wildsee Gezisi. Göl, kuzeydoğu İsviçre’nin Glarus Alpleri’nde, St. Gallen Kantonundaki Wangs’a bakan bir dağ olan Pizol Dağı’nda bulunuyor.

2.844 m yüksekliği ile St. Gallen Kantonu’nun en yüksek dağı olan Pizol Dağı, aynı zamanda Seez ve Tamina Nehirlerinin vadilerini ayıran zincirin de en yüksek zirvesini oluşturuyor. 

Aslında dağda Wildsee, Schottensee, Schwarzsee, Rossstall ve Baschalvasee olmak üzere 5 göl var.

Wildsee

Bugün gezeceğimiz Wildsee bu 5 göl içerisinde en büyük ve  en ünlü göl. 

Wildsee’ye Ulaşım

Göllere ulaşabilmek için öncelikle Mels’e ulaşmanız gerekiyor. Arabayla gelirseniz Zurich’ten başlayan A3 Otoyolu Mels’de bitiyor. Bu otoyolu kullanarak ulaşabilirsiniz. 

Mels aynı zamanda Ziegelbrücke-Sargans Demiryolu Hattı üzerinde bulunuyor. S4 Banliyo Trenlerine binip Mels durağında inebilirsiniz. 

Pizol Dağı Haritası

Buradan itibaren tercihinize bağlı olarak Wangs Talstation Pizolbahnen’den göllere 1,5 saatlik yürüyüş ile ulaşabilirsiniz.

Pizol Dağı’ndan Mels

Diğer bir alternatif olarak göllerin çok yakınındaki Pizolhütte Teleferik İstasyonu’na çıkabilirsiniz. Teleferik Gaffia’ya kadar gidiş dönüş 44 CHF, Pizolhütte’ye kadar gidiş dönüş 48 CHF.

Furt Teleferik İstasyonu’ndan ilk araç 08.30’da hareket ediyor. 

Pizolhütte Teleferik İstasyonu’ndan son araç 16.00’da, Gaffia Teleferik İstasyonu’ndan son araç 16.30’da ve Furt Teleferik İstasyonu’ndan son araç 17.30’da hareket ediyor. Bu saatlerden sonra araç bulamazsınız.

Wildsee 

Burası için şimdiye kadar yaptığım en inanılmaz İsviçre yürüyüşlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.

Pizol Dağı

Normalde burayı gezenler 5 göl yürüyüşü yapıyor. 

Dağ Yürüyüşü

Eğer Gaffia Teleferik İstasyonu’ndan başlayarak 5 göl turu yapıyorsanız yürüyüş orta zorlukta, Pitzolhütte Teleferik İstasyonu’ndan başlayarak 5 göl turu yapıyorsanız yani en tepeden başlarsanız yürüyüş oldukça kolay olacaktır.

Dağ Yürüyüşü

Burada önemli olan son teleferik saatlerini kaçırmamak için yürüyüşe en geç 11.00’de başlamanız.

Wildsee

Gölleri Pitzolhütte Teleferik İstasyonu’ndan yukarıdan başlayarak aşağıdaki Gaffia Teleferik İstasyonu’na yürüyerek gezmek aşağı yukarı 6-7 saatinizi alacaktır.

Wildsee

Ben ise çekimlerim nedeniyle Pitzolhütte Teleferik İstasyonu’ndan başlayarak Wildsee ve Schottensee turu yaptım.

Schottensee

Schottensee’de Wildsee gibi bir buzul gölü. Turkuaz rengi ile insanı büyülüyor.

Pizol Dağı Dağ Keçileri

Dağ keçisi, dağ sıçanlar ve değişik hayvanları gördüm. Onların fotoğraf ve videolarını çektim. Bu tur da yaklaşık 5 saatimi aldı.

Hangi yürüyüşü tercih ederseniz edin yanınıza mutlaka su alın. Yollar çakıllı. Mutlaka bu yürüyüşe uygun ayakkabı giyin.

Pizol Dağı

Yemek yemek isterseniz Gaffia Teleferik İstasyonu ve Pizolhütte Teleferik İstasyonu’nda restoranlar var. Bunun dışında yürüyüş boyunca arada ihtiyacınızı karşılayacak yer yok.

Bir de yazın şapka, gözlük ve güneş kremi şart.

Wildsee

Benim bu muhteşem dağ ve göller ile ilgili anlatacaklarım bu kadar. Yeni yazılarda görüşmek üzere…

Exit mobile version