Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

See Line Çölü’nde Safari

Yazı Dizisi : Katar Gezi Rehberi

Yazar : Semra Serttaş

See Line Çölü’nde Safari yapıp kumlarla dans edebilmek için otelde kahvaltımızı yaptıktan sonra bir gün önceden ayarladığımız şoförümüzü beklemeye başladık.

İnşallah iyi bir şoföre denk geliriz diye dua ederken safariyi yapacağımız Land Cruiser otel kapısında belirdi.

Belki de Doha’da ki en yakışıklı ve en çılgın şoföre denk gelmiştik. Daha arabaya bindiğimiz andan itibaren enerjimiz tavanda idi.

Doha’nın o muhteşem yollarında ilerlerken her yer ayrı bir heyecan katıyordu. Daha önce hiç bilmediğimiz ve görmediğimiz bir deneyime yolculuk çok hızlı başlamıştı.

See Line Çölü’nde Safari

Şoförümüz İngilizce, Arapça, Farsça, İspanyolca ve birazda Türkçe biliyordu. Bu arada Türklere olan hayranlıklarını belirtmeden geçemeyeceğim

Turu Direkt Telefon İle Alın

Turu internet üzerinden alırsanız daha pahalıya geliyor. Biz oradan direkt telefon ile aldık. Tabi pazarlığımızda yaptık.

Doha’nın muhteşem yollarından geçerek başlangıç noktasına ulaştık.

Deve Turları

Çölün başlangıcında deve turları var. İsterseniz burada mola verip deveye binebiliyorsunuz. Benim pek içim el vermedi ama arkadaşım bindi tabi

15-20 dakikalık moladan sonra safari başlangıç noktasına doğru yola çıktık. Çok geçmeden Doha’nın o muhteşem kum tepelerine ulaştık.

Şoförümüzün “başlıyoruz” uyarısı ile çığlıklar havada uçuşmaya başladı…

Kum tepelerinde son sürat ilerken birden kendimizi kumların arasından bir yokuştan aşağıya doğru savrulurken buluyoruz. Etrafımı izleyeceğiz adranalin mi yaşayacağız karar veremiyoruz.

See Line Çölü’nde Safari

Muhteşem duyguların arasında kah bir kum tepesi kah bir çukur derken uçsuz bucaksız çölün ortasında buluyoruz kendimizi.

Çölün ortasında Doha’da çölün ortasında Kısa bir mola verip kendimizi çöl kumlarının üzerine bırakıp çıplak ayaklarla dans ediyoruz. Bir hayalin gerçekliğinde kayboluyoruz. Mola bitti, yola devam çılgın şoförümüzle kumlarla dans ederek denize ulaştık.

See Line Çölü’nde Safari

Evet evet doğru duydunuz çölde deniz… bir taraf Katar, diğer taraf Arabistan… Eğer isterseniz burada denize girebiliyorsunuz. Bizim yolculuğumuz ocak ayı sonuna denk geldiği için girmedik. Burada da biraz mola verip daha sonra dönüşe geçiyoruz.

Hız, kum, adrenalin hepsi bir arada. Aslında tur paketimizde olmamasına rağmen şoför gün batımını izleyebileceğimiz bir alana götürüyor bizi…

See Line Çölü’nde Safari

Aman Allahım… o kadar güzel o kadar güzel ki… Bambaşka bir dünya da bambaşka duygulardayız. Bence ölmeden önce yapılacak listesine kesinlikle bir çöl safari eklenmeli diyorum.

Katarlılara Ait Kamp Alanları

Gün batımı için geldiğimiz tepenin altındaki ovada Katarlıların hafta sonları gelmek için çöl ortasında kurdukları lüks kamp alanlarına tanıklık ediyoruz. Yaklaşık 1 saat gün batımını izledikten sonra otelimize geri dönüyoruz… ve aklımızda tek bir cümle “yine geleceğiz”

See Line Çölü’nde Safari Önemli Notlar

Grup ile giderseniz pek bir şey anlamazsınız. Biz 2 arkadaş gittik ve safari turunu da ikimiz aldık.

İnternetten tur almayın. Biz direkt telefonla arayarak aldık. Kişi başı 460 TL  gibi bir rakama denk geldi (2019).

Turlar genelde 4 saatlik oluyor. Öğleden sonra olanı alın ve mutlaka gün batımını izleyin.

Katarlılara ait kamp alanlarını mutlaka görün…

Exit mobile version