Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Günübirlik Tazı Kanyonu Gezisi

Yazı Dizisi : Antalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Emel Karadeniz

Bu sefer Karadeniz de değil Akdenizdeyiz ve yazımın konusu Günübirlik Tazı Kanyonu Gezisi. Yani İstanbul’dan başlayan yolum bu seferde Antalya’ya çıktı.

Bilmeyenler için belirteyim. Köprülü Kanyon’u’şimdiye kadar mutlaka duymuşsunuzdur. Hani şu raftingi ile ünlü olan yer. Bir de daha kuzeyinde Isparta Sütçüler de Yazılı Kanyon var. Hani Epiktetos’un Hür İnsan Şiiri’nin kayalara yazıldığı yer. İşte Tazı Kanyonu bu 2 kanyonun tam ortasında bulunuyor.

Kanyon Manzarası

Kanyonun bilinirliği çok yeni. 2017 yılında keşfedilmiş zaten. Fotoğrafçılar, gezginler derken gündem olmuş ve son dönemde ulaşım şartlarının iyileştirilmesi ile ön plana çıkmış. Yani su aynı su Isparta Sütçüler kaynaklı Köprüçay. 

Tazı Kanyonu’na Ulaşım

Kanyon, Manavgat İlçesi’ne bağlı ve Gaziler Köyü Mezarlığı yakınında bulunuyor. Manavgat’a 80 km (1,5 saat), Antalya’ya 103 km (2 saat) mesafede. Nereden giderseniz gidin önce deponuzu tamamen doldurmayı unutmayın.

Kanyona Giderken

Beşkonak sonra Köprülü Kanyon tabelasını gördüğünüzde, Beşkonak yönüne devam edin. Gaziler Köyü Gaziler Mahallesi Tabelasını görünce sola dönüp 10 km kadar karşınıza Tazı Kanyonu tabelalarını görünceye kadar devam edin. Gözlemeciyi görünce arabayı park edin çünkü yol burada bitiyor. Oradan sonra yürüyerek 1 km yolunuz var. Ne tarafa yürüyeceğinizi orada sorun.

Yol boyunca küçük taş evlerden köylerden çam ve zeytin ağaçları arasından geçiyorsunuz. Geçtiğiniz yollara hayran kalacaksınız.

Tazı Kanyonu

Kanyona inmeden kanyonu gören cepheden fotoğraf çekmeye başladık.

Kanyon Manzarası

Şuna emin olun Türkiye’nin en güzel manzaralarından birindeyiz şu an.

Aman fotoğraf çekerken dikkat. Burası çok yüksek çok fazla risk almayın. 

Tazı Kanyonu

Fotoğraflarımızı çektikten sonra vadiye iniyoruz. Hem serin hem rüzgarlı bir yer yani tedbir şart. 

Tazı Kanyonu

Kamp ve trekking için ise harika bir yer. Nitekim her tarafta doğa sevdalılarını görebiliyorsunuz. 

ATV

ATV sürüş imkanı bile var ama ben traktöre bindim. İnsanları çok samimi..

Tazı Kanyonu

Köprülü Kanyon’a göre daha uygun fiyatlarla rafting de yapabiliyorsunuz. 

Acıktım derseniz giderken ya da dönerken yol kenarında gözlemeciler var. Bizim yaptığımız gibi semaverde çay da alıp keyif yapabilirsiniz.

Antalya’nın diğer güzelliklerine de Antalya Gezi Rehberi‘nden bakabilirsiniz.  Yeni yazılarda görüşmek üzere…

Exit mobile version