Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Palermo Soho, Hayat Dolu Bir Mahalle

Yazı Dizisi : Buenos Aires Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Palermo Soho, Hayat Dolu Bir Mahalle. Şehrin merkezinde Recoleta ile sınırdaş olan Palermo Semti’nin kuzey tarafında bulunuyor. Daha çok yaşamayı seven ve biraz da hallice insanların ikamet ettiği bir yer.

Şehirde geçirdiğimiz sürede haritada da göreceğiniz Plazoleta Julio Cortázar etrafına kurulmuş Palermo Soho’da kaldık. Daha doğru bir ifade ile burada kalmayı özellikle istedik çünkü neredeyse tüm gezgin sitelerinde özellikle burada kalınması öğütleniyordu. 

Gelince gördük ki çok haklılar. Burası moda, tasarım, restoranlar, barlar ve sokak kültürünün tüm taleplerini karşılayan bir merkezi gibi. 

Palermo Soho

Biz de yazımıza başlamadan şehrin büyük bölümünü de görmüş olarak aynı öğütü tüm gezginler için tekrar edelim. Gün gelir de bu şehre yolunuz düşerse kalacağınız yer mutlaka Palermo Soho olsun.

Palermo Soho

Palermo Semti’nin kendisi genel olarak çok güzel ve kesinlikle gezmeye değer. Burasının adı 16. yy.ın sonlarında bu bölgeyi satın alan Juan Domingo Palermo adlı bir İtalyan göçmen isminden geliyormuş. 

Mimari itibariyle Avrupalı bir semt. Deneyimlerimizi de siz gezginler için Palermo Soho merkezli olarak buraya aktardık.

Normalde şanslıysanız belediyenin de rehberli turları var ama zamanınızın uygun olması lazım. Olur da imkan olursa semt turlarına buradan bakabilirsiniz. 

Palermo Haritası

Arjantin para birimi Arjantin Pesosu (ARS). Burada ödeyeceğiniz her Arjantin Pesosu (ARS) = 0,1 TL (2020). Yani isteneni 10’a bölmeniz yeterli. Hesaplarınızı bu değere göre yapabilirsiniz.

Palermo Soho Gezisi

Palermo Soho’ya Ulaşım

Buenos Aires D Metro Hattı, Bulnes, Scalabrini Ortiz, Plaza Italia, Palermo, Ministro Carranza ve Olleros gibi bölgeye yakın metro duraklarına sahip. 

Palermo Soho’ya Ulaşım

Ancak, mahalle şehrin merkezinde olduğu için söz konusu semte ulaşmak çok kolay. Şehir içerisinde kalıyorsanız otobüs ya da metro için hiç zorlamayın çünkü taksiler oldukça ucuz. Taksimetre aşağı yukarı 30 ARS/km bir ücret ile çalışıyor.

Palermo Soho’ya Ulaşım

Bu durumda tek kişi de olsanız çok kişi de olsanız hızlı ulaşım için taksi tercih edin. Kazıklanmaktan da korkmayın. Çok nazik ve dürüst insanlar. 

Palermo Soho Gezilecek Yerler

Burası özellikle genç, üst-orta sınıf Arjantinliler ve “yenilikçi” bir mahalle arayan yabancı turistler arasında popüler. Mahalle daha çok 2 katı geçmeyecek şekilde tasarlanmış. Butik ve barlarda bu ortama uyum sağalamaya çalışmış.

-Plazoleta Julio Cortázar

Plazoleta Julio Cortázar için Palermo Soho’nun merkezi diyebiliriz. 

Plazoleta Julio Cortázar

Güneşin batmaya başlaması ile birlikte akşam üstü bir şeyler içelim müdavimleri yerlerini almaya başlıyor.

Plazoleta Julio Cortázar

Akşam olduğunda neredeyse herkes yerini almış hem yemeklerini yiyor hem de muhabbete başlıyor. 

Plazoleta Julio Cortázar

Saatler ilerleyince gençler de barlara akmaya başlıyor ve gerçekten güzel eğlenceli bir ortam oluşuyor. Öyle ki oğlum bile kendi kendine ileride bir gün bir daha buraya gelmeye söz verdi. 

-Calle Russel

Fotoğrafçılar için mahallede en çok dikkatimi çeken yer Calle Russel yani Russel Sokağı oldu.  

Jorge Luis Borges Caddesi

Russel Sokağı Jorge Luis Borges Caddesi üzerinde bulunuyor ve caddeyi dik olarak kesiyor.

Russel Sokağı (Calle Russel)

Sokağın en önemli özelliği profesyonel sanatçı dokunuşu ile de fotoğrafçılar için de harika bir sahne ortaya çıkmış olması. Bu sokakta çok fazla model çekimleri ile karşılaşabilirsiniz. 

Russel Sokağı (Calle Russel)

Bu yazıyı yazarken merak edip söz konusu sok ile ilgili şehir gezi rehberlerinde her hangi bir girdi olup olmadığına da baktım.

Russel Sokağı (Calle Russel)

Malesef İspanyolca değil bu sokak ile ilgili çekilen fotolar dışında her hangi bir bilgi göremedim. Bunun mahallenin restorasyonun çok yeni olmasından kaynaklı olduğunu değerlendiriyorum.

Russel Sokağı (Calle Russel)

Ancak siz şehri ziyaret edecekseniz mutlaka fotoğraf çektirmek için mutlaka buraya gelin. Palermo Soho’ya mutlaka geleceksiniz zaten.  

-Eva Perón Müzesi (Museo Evita)

Evita’nın kısacık yaşamı aslında Arjantin tarihi ile iç içe, bu nedenle de kısa bir süre de olsa yaşadığı bu müze ülkenin tarihini anlamak için son derece önemli.

Eva Perón Müzesi

2002 yılında Eva Perón’un ölümünün 50. yıl dönümü anısına açılan müze, onun yoğun yaşamını eğlenceli ve çok ilginç bir şekilde tarihleyen muhteşem bir koleksiyona sahip. Alt katta çeşitli dönem ve faaliyetlerde bizzat giydiği elbiselerini, üst tarafta ise yaşam serüvenini görebiliyorsunuz. 

Eva Perón Müzesi

Eva Perón Müzesi (Museo Evita)’ne Ulaşım, giriş ücreti ve ziyaret saatleri ve müze ile ilgili tüm fotoğraf ve detaylı bilgilere Eva Perón Müzesi (Museo Evita) başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Adres: Lafinur 2988, C1425 CABA, Arjantin Tel:+54 11 4807-9433

Palermo Soho’da Nerede Kalınır?

Kalmak için Palermo Soho’yu seçince buradaki tercihimiz Sissi Haz Hotel oldu. Son dönemde booking.com üzerinden çok uzun zaman önce planlama yapmak yerine aynı gün ya da çok kısa bir süre önce son dakika rezervasyonu yapmanın daha doğru olduğunu gördüğümden burada da böyle davrandım ve oteli Ushuaia- Buenos Aires uçuşumuzun hemen öncesindeki akşam iadesiz olarak aldım. Böylece iade edememe riskini son dakikaya çekerken çok daha güzel bir odayı sadece boş olduğu için aynı fiyata hatta çok daha düşük bir fiyata alabiliyorsunuz.  Özellikle de büyük şehirlerde hep böyle oluyor.  

Sissi Haz Hotel

Sadece 3 yıldızlı olan Sissi Haz Hotel puanlamaya bakarsanız neredeyse şehrin en iyi oteli gibi. Üstelik dışarıda yaptıklarımız da dahil bu ülkede yediğimiz en iyi kahvaltı da bu küçücük otelde oldu.

Sissi Haz Hotel

2 kişi olmamıza rağmen çatı arasında caddeye bakan 3 kişilik bir oda verdiler. Tabii ki bir karşılaştırma şansımız yok ama gerçekten personeliyle, kahvaltısıyla, konumuyla, çok güçlü wi-fisi, çok küçük detaylara bile dikkat edilmesiyle ve en önemlisi otele girişimizden itibaren sanki babamızmış gibi davranan ve Türkleri çok seven ilk defa sarılarak ayrıldığım otel sahibiyle kendinizi gerçekten de evinizde hissedeceğiniz tertemiz bir otel burası. 2 kişi 2 gece kahvaltı dahil 107 $ ücret ödediğimiz bu oteli başka hiç bir yere bakmadan kesinlikle tavsiye ediyorum.

Adres: Malabia 1565, Palermo, 1414 Buenos Aires, Arjantin Tel: +541148329470

Palermo Soho’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Mahallenin genel özelliği birçok kafe ve restorana sahip olması ve her birinin de atmosferi itibariyle iyi bir alternatif olmaya çalışmaları. 

Palermo Soho

Kaldığımız yer de burası olunca biz de tüm akşam yemeklerimizi burada yedik ve ne kadar doğru bir seçim yaptığımızı şehri gezince daha da iyi anladık. Bu mahalleye özel yemek deneyimlerimizi fotoğrafları ile birlikte Buenos Aires’te Ne Yenir? Nerede Yenir? başlıklı yazımızda bulabilirsiniz. 

Mahalle ile ilgili anlatabileceklerim bu kadar. Buenos Aires ile ilgili diğer yazılar için Buenos Aires Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla kalın.

Exit mobile version