Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Yazı Dizisi : Oslo Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında yaptığımız geziler esnasında ayırdığımız bütçe çerçevesinde şehrin değişik bölgelerinde değişik tatları deneme imkanı da bulduk.

Dünya üzerindeki coğrafyaları gezerken gezginler için en zorlu etaplardan biri kesinlikle İskandinav ülkeleri.

Bir şehre gidip gezdiğinizde aklınızda sadece gezdiğiniz gördüğünüz yerler değil aldığınız tatlar da kalıyor ama maalesef özellikle de Oslo için bunu söylemek çok zor.

Örneğin şunu diyemem. Her bütçeye uygun yemek bulabilirsiniz. Hayır arkadaşlar bulamazsınız. Hatta neredeyse yemek önünde kızarmış ekmek ve tereyağı getirmezlerse karnınızı bile doyuramazsınız. Çünkü her şey çok ama çok pahalı.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

İşin ilginç tarafı akşam olup tüm restoranların ağzına kadar dolduğunu görünce bir Norveçli ile olan farkınızı anlıyorsunuz.

Diğer taraftan Oslo, bugün Norveç Yemek Kültürü’nün kırsaldan trend mutfağa geçişteki çok kültürlü zirvesini de temsil ediyor. 

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Bu nedenle Oslo’ya gitmek gibi bir niyetiniz varsa bu yazımı mutlaka okuyun. Çünkü sizlere gidilecek ya da yenilecek listesi sunmayacağım. Aşağıda topladığım başlıklarda ne yazıyorsam bizzat gittik, yedik ya da içtik. Fotoğraflardan da anlayacaksınız zaten.

Norveç Yemek Kültürü ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

-Para/Hesap

Norveç para birimi Norveç Kronu (NOK). Burada ödeyeceğiniz her 1 Norveç Kronu (NOK) = 0,67 TL (2020). Hesaplarınızı bu değere göre yapabilirsiniz.

Norveç, AB ülkelerine göre bile çok pahalı diyebileceğim bir ülke. Yemeğin yanında gelen patates kızartması için bile ayrı ücret alıyorlar. Onu da geçtim örneğin hamburgerin içerisine koydukları sos ve soğandan ya da canınız isterse jalapeno biberinden bile ayrıca para almaları ise olayın geldiği son nokta.  

Fiyat etkinlik olarak en güzel ürünler ise kesinlikle dünyaca ünlü deniz mahsulleri. Eğer bütçeniz uygunsa Türkiye’de yiyemeyeceğiniz ne varsa düşünmeden yiyin. 

Norveç’te toplam hesap üzerinden net bir bahşiş alınmıyor. Ancak kredi kartı ile yapacağınız ödemelerde ücreti pos cihazına sizin yazmanız bekleniyor. Şöyle açayım diyelim ki kredi kartı ile 100 NOK ödeyeceksiniz. Hesap olarak size 100 NOK üzerinden fatura geliyor ancak pos cihazına ödenecek değeri sizin yazmanızı istiyorlar. Siz de 110 NOK yazıyorsunuz ve onaylıyorsunuz. Sanırım devlet bu sayede bahşişi de vergilemiş olurken bahşiş inisiyatifini de size bırakıyor. 

-Restoranlar

Konseptlerden uzaklaşıp biraz da restoranlara bakalım.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Norveçlilere doğaya aşık insanlar. Bu nedenle restoranlarını da doğaya uygun hale getirmeyi seviyorlar. 

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Bu mümkün değilse mekanı doğaya uygun hale getirmek için renkleri çok iyi şekilde kullanıyorlar.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

İç dekorasyona da çok önem veriyorlar. Kesinlikle göze estetik gelen bir iç mimariyi görebiliyorsunuz.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Bazen bunu sağlamak için denizci millet olma özelliklerini de iç dekorasyona yansıtmaktan çekinmiyorlar.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Genel olarak soğuk havanın etkisi ile çok büyük binaların içerisinde çok fazla restoran barındıran bir mimari anlayışı da görebiliyorsunuz.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Sunumlara ise o kadar önem veriyorlar ki bardakları bile şaraplara göre sınıflayabiliyorlar.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Yemeklere gelince şunu net olarak söylemeliyim şehirde her çeşit yemeği sunan restoran var. Norveçliler ise özellikle Asya mutfağına bayılıyor. 

Restoranların en iyi olduğu alan tartışmasız deniz mahsulleri. Deniz mahsulleri ile aranız iyiyse ve bütçe derdiniz yoksa yaşadınız. Cennete geldiniz. Çünkü burada yediklerinizi Türkiye’de bulamazsınız.

Yemek öncesinde kızarmış beyaz ekmekle sunulan tereyağı getiriyorlar. Çok lezzetli bulacağınız söz konusu kuver için ekstra bir ücret ödenmiyor.

Malesef yerel şarap ve bira üretiminde çok zayıflar. Restoranlarda yerel şarap ya da bira bulmak hayli zor. Lagerol dışında bir yerel bira göremedim.

–Street Food Etkisi

Yiyecek ve içeceğin çok pahalı olması şehirde sokak yemek kültürü için de oldukça itici olmuş. Bu bakımdan şehirde mutlaka gezerken göreceğiniz 2 bölge tespit ettim. 

İlki Torgatta Caddesi’nde Rockefeller Music Hall bünyesinde bulunan Oslo Street Food.

Oslo Street Food

Fiyatlar ise yerel restoranların yarısı düzeyinde. Biz burada yemek yemedik ama sesinizi duyamayacağınız kadar kalabalık ve gürültülü olduğunu söyleyebilirim. 

Oslo Street Food

Ancak kalabalığı seviyorum, dışarıda otururum sıra da beklerim diyorsanız denenebilir. Seçim sizin.

İkincisi benim de tavsiye edebileceğim öğleye yakın Oslo Belediye Binası (Rådhuset)’nın sol tarafına gelen mobil mutfaklar.

Bu mutfaklar akşam üstü saatlerine kadar hem yerli halka hem de turistlere hizmet veriyor. Gezginleri de unutmamak lazım tabii ki.  

Üç grup için de oldukça revaçta olan bu hizmet bizim Eminönü balık ekmek konseptine çok benziyor. Tek farkı tekne değil mobil araç kullanmaları. 

Oslo Street Food

Fiyatlar ise yine pahalı olmakla birlikte yerel restoranların yarısı düzeyinde. Balık, pizza, hamburger, patates vb. ürünleri ile cebini düşünen herkesi buraya çekiyor.

Oslo Street Food

Ayrıca şimdi Norveçliler arasında yeni bir trend de oluşmuş. Doğum günü vb. ev partileri için bu araçlar ekibi ile birlikte kiralanıyormuş. Hiç bir şeyle uğraşmak istemeyenler için harika bir iş.

Burgerking Oslo

Bunun dışında tercih ederseniz şehirde çok fazla Burgerking ya da Mcdonalds da bulabilirsiniz. 

Burgerking Oslo

Merak edip fiyatlara baktım. Menüler 119-139 NOK civarında.

Oslo Domino’s Pizza

Ya da başka bir alternatif Domino’s Pizza da olabilir. Gördüğünüz gibi bizim için hala çok pahalı ama şehirdeki en ekonomik seçenek ise malesef bu. 

-Yemekler

–Alışveriş

Yemekler deyince kültürden önce yemek için alışverişten bahsetmek istiyorum ki iyi bir Türkiye karşılaştırması yapabilelim. Bu kapsamda bir kaç bakkalda çekim yaptım.

Narvesen Oslo

Öncelikle Oslo’da en ucuz malzemeyi Narvesen denen her sokakta görebileceğiniz bakkallarda bulabilirsiniz.

Oslo’da Bir Manav
Oslo’da Bir Manav

Standart patates, domates ve soğan fiyatları da gördüğünüz gibi ülkemizden neredeyse 5-6 kat daha fazla bir fiyata satılıyor.

Oslo’da Bir Bakkal

Karşılaştırma yapabilmeniz için içecek fiyatlarını da koydum. Gördüğünüz gibi buradaki fiyatların da manavlardan bir farkı yok. Bira fiyatları da yabancılar dahil 35-40 NOK civarında seyrediyor.

–Kahvaltı

Oslo’da genel olarak kahvaltı anlayışı kurabiye, kruvasan ve kahveden oluşuyor. Bu yüzden işe giden tüm Oslolular neredeyse gözlerini kahve dükkanlarında açıyor. 

Bu tip yerlerde tost ya da kruvasan eşliğinde çay, kahve hatta günün çorbasını bile içebiliyorsunuz.

Zeytin, domates ve ürünlerini kahvaltıda görmeniz mümkün değil. Ancak Norveç’in ünlü kahverengi peyniri Brunost mutlaka denemeniz gereken bir peynir çeşidi. Rengi ve kokusuyla farklı bir tada sahip olduğunu hissettiriyor. 

Biz yemedik ama sabahları bazı Norveçlilerin kurutulmuş gevreklerin üzerine eklenen krema, reçel ve etten oluşan kanepe görünümündeki aperatif  Flatbrød ya da bizdeki krepe çok benzeyen Lefse yediğini gördük. 

–Diğer Öğünler

Norveç’te inanılmaz bir ekmek kültürü var. Fırınlarda yüzlerce çeşit ekmek satılıyor. Hepsinin ortak özelliği çok yoğun ve nefis olmaları. 

Bu tabii ki yemek anlayışını da etkilemiş. Sanki yemeklerden çok Røkelaks vb. ekmek üzeri atıştırmalıklar daha ön planda gibi.

Ev yemeklerinde de deniz mahsulleri ve et çok öne çıkıyor. Ringa balığı, alabalık ve somon ev yemeklerinin ana maddesini oluşturuyor. Ren geyiği eti ise et yemeklerinin vaz geçilmezi.

Sadece tadına bakabildiğim Norveçlilerin çok sevdiği ve milli yemek olarak gördüğü farikal ise haşlanmış kuzu eti  ve lahanadan yapılıyor. İmkanınız olursa mutlaka deneyin.

Kahvaltı Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Oslo’da kaldığımız sürece tüm kahvaltıları kaldığımız Anker Hotel’de yaptık. Bu nedenle bu konuda bir yer tavsiyesi yapmıyorum. 

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Anker Hotel Kahvaltı

Genelde bildiğiniz kontinental kahvaltı. Ancak ciddi anlamda kuvvetli bir kahvaltı sunuyorlar. 

Öğle Yemeği Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz 2 yer var.

-Wünderburger Torggata

Burası Oslo’da hamburgerci, bar ve mangal ya da fast food restoranı statüsünde hizmet veren bir yer.

Size bir sürü süslü pozitif vlogger hikayesi anlatmayacağım. Açıkçası bizim buraya gelme sebebimiz öğle yemeğine az bir bütçe ayırıp akşam yemeklerini zenginleştirmek.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Wünderburger Torggata

Bahse konu hamburgerci Oslo Halkı tarafından da seviliyor hatta bazı sitelerde şehrin en iyi hamburgercisi olarak kabul ediliyor.

Çünkü hamburgerin lezzeti bir tarafa içerisine konan sos ve soğan için para almıyorlarmış. Bence gerçek sebep bu. Gerçekten komedi gibi…

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Wünderburger Torggata

Personel ise gerçekten harika. Müşteriye ilgileri çok iyi. Tabii ki karşılığını da bekliyorlar. Burayı web sitemizde yazacağımı söyleyince nasıl sevindiler bilemezsiniz.

–Menü

Menüye gelince hamburger ve bira çeşitleri ile kola ve kızartmalardan oluşan bir ürün konseptleri var. 

İsterseniz kendi burgerinizi tasarlayabiliyorsunuz. Oslo halkı tarafından en çok sevilen yanı da bu sanırım. 

Genel olarak 113 gr etli hamburger 90 NOK ve 180 gr etli double hamburger 115 NOK (Cheddar Peynirli 120 NOK) üzerinden satılıyor. Patates kızartması 115 NOK, küçücük jalapeno biberi tabağı 42 NOK, soslar ise 18 NOK ile ücretlendiriliyor. İçecek olarak bir kola için 42 NOK, bir şişe su için 32 NOK ödüyorsunuz. 

Wünderburger Torggata Cheddar Peynirli Double Hamburger

Sanırım pahalılığı yavaştan anlamaya başladınız bile. Gördüğünüz şu sıradan 2 kişilik cheddar peynirli double hamburger, patates kızartması ve bardakta kolaya 428 NOK verdik. Türk parasına çevirince gözleriniz fırladı tabii ki. Biz ise öğle yemeğini ucuza kapattık diye sevindik. Ne garip değil mi?

Bizim gibi öğle yemeklerini buraya göre ucuza geçiştirmek isteyenlere bu mekanı tavsiye ediyorum. 

Kulturkirken Jakob

Buraya gelmek için başkentin en eski kiliselerinden Kulturkirken Jakob’un hemen sol tarafında bulunan Torggata Caddesi’ne girmeniz yeterli.

Oslo Torggata Caddesi

Cadde sahile kadar devam ediyor. Caddenin hemen başında sağ tarafındaki mekan zaten dikkatinizi çekecek…

Çalışma saatleri 11:00-22:00 Int: https://m.facebook.com/wunderburgeroslo/

Adres: Torggata 35, 0183 Oslo, Norveç

-Street Food Streetalia

Şehrin her tadına hakim olmak lazım. İşte size yabancıların budget dediği bir öneri daha. Aker Brygge’de mobil araçlardan servis yapılan ayakta sokak yemeği.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Streetalia

Fast food tarzı ürünler ve küçücük masaları ile turistlere, gezginlere ve tabii ki cebini düşünen yerli halka hizmet veriyor.

–Menü

Menüye gelince pizza, patates vb. ürünlerinden oluşan bir ürün konseptleri var. 

Pizza çeşitleri 110-120 NOK, içeçek çeşitleri 35-40 aralığında satılıyor. Yani restoran yemeklerine göre yarı yarıya bir ücret ile doyabiliyorsunuz. 

Streetalia Pizza

Biz de müzeler bölgesi gezimizden sonra bir akşam üstü burada bir şeyler atıştırdık. Bir margarita pizza (120 NOK) ve 2 içecek için (80 NOK) 200 NOK ödedik. Karın doyurmuyor ama ortamı ve sohbeti güzel.

Bizim gibi öğle yemeklerini buraya göre ucuza geçiştirmek isteyenlere ya da özellikle akşam üstü iş çıkışı bir şeyler atıştırıp arkadaşlarıyla sohbet etmek isteyenlere bu mekanı tavsiye ediyorum. 

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Streetalia

Buraya gelmek için 12 Numaralı Trama binip Aker Brygge Tram Durağı’nda inmeniz yeterli. Oslo Belediye Binası (Rådhuset)’nın sol tarafında Aker Brygge sahilinde dolaşırken hemen sağ tarafınızda göreceğiniz mobil mutfaklar hemen dikkatinizi çekecek…

Çalışma saatleri yazın öğle ve akşam üstü Adres: 0160 Oslo, Norveç

Akşam Yemeği Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Almatı’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz 3 yer var.

-Louise Restaurant & Bar

Burası Oslo’nun en kaliteli restoranlarından biri. Norveç Restoranı statüsünde hizmet veren bir yer.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Louise Restaurant & Bar

Restoran, şehrin en modern kısmı aynı zamanda da denize sıfır yeri olan Aker Brygge bölgesinde bulunuyor. 

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Louise Restaurant & Bar

Louise Restoran, sizi geçmişte Norveç denizcilik tarihine götüren bir yer. Özgün deniz teması ve orijinal antikalar ile 1000’den fazla esere sahip benzersiz ve çekici bir iç mekana sahip.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Louise Restaurant & Bar

Özellikle bar kısmında Norveçlilerin ünlü yelkenlilerinden Christian Radich bünyesinde kullanılmış arma ve yelkenlerle muhteşem bir dekorasyon ve tarih sizi bekliyor.

–Menü

Menüye gelince et, deniz mahsulleri ve hamburger çeşitleri üzerine bir ürün konseptleri var. 

Et yemekleri 345-700 NOK aralığında ücretlendiriliyor. Açıkçası et yemeklerinin çok güzel olduğu değerlendirsek de buraya kadar gelip Dünyaca ünlü Norveç Deniz Mahsullerini yerinde yemek bence bizim için daha önemli. 

Deniz Mahsulleri ile ilgili menüye gelince tüm mahsul çeşitlerinin (Louise’s skalldyrfat med Norsk / Atlantisk hummer) (kral yengeç, yarım ıstakoz, kahverengi yengeç pençeleri, deniz tarağı, taze Norveç karidesleri, Norveç istiridyesi, beyaz şarapta buğulanmış kremalı Trøndelag midyeleri) çeşitli soslar ve beyaz ekmek ile servis edildiği bir tepsi için istenen kişi başı 850 NOK. Bütçe derdiniz yoksa bunu tek geçerim. 

Louise Restaurant & Bar Trøndelag Midyesi (Økologiske blåskjell fra Trøndelag)

Biz ise tercihimizi yine deniz mahsullerinden yana kullandık. Eşim burada beyaz şarapta buğulanmış kremalı organik Trøndelag Midyesini (Økologiske blåskjell fra Trøndelag) tercih etti (216 NOK).

Louise Restaurant & Bar Norveç Somon Izgara (Vestkyst Laks)

Ben ise buraya kadar gelmişken batı kıyılarında çıkan Norveç Somon Izgara (Vestkyst Laks) aldım (265 NOK).

İçecek olarak ise birer kadeh Foucher Sauvignon Blanc aldık (109 NOK). Toplam olarak ise bahşiş hariç 699 NOK hesap verdik. 

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Louise Restaurant & Bar

Fiyat dışında her şey muhteşemdi. Ancak önden gelen Norveç Tereyağı ve Beyaz Ekmeği olmasa bizim gibi hamur yemeye alışmış insanların burada doyması pek de mümkün değil. Yine de şiddetle tavsiye ediyorum.

12 Numaralı Tram

Buraya gelmek için 12 Numaralı Trama binip Aker Brygge Tram Durağı’nda inmeniz yeterli.

Aker Brygge

Zaten Aker Brygge sahilinde dolaşırken hemen sağ tarafınızda göreceğiniz mekan hemen dikkatinizi çekecek…

Çalışma saatleri 11:00-23:00 (Hafta Sonu 03:00)  Int: https://www.restaurantlouise.no/

Adres: Stranden 3, 0250 Oslo, Norveç Tel: +47 22 83 00 60

-Albert Bistro

Burası da Oslo’nun en kaliteli restoranlarından biri. Fransız Restoranı statüsünde hizmet veren bir yer. Louise Restaurant & Bar’dan farkı sabahları kahvaltı da alabileceğiniz bir restoran olması.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Albert Bistro

Restoran, şehrin en modern kısmı aynı zamanda da denize sıfır yeri olan Aker Brygge bölgesinde bulunuyor. 

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Albert Bistro

Oldukça çekici diyebileceğim bir iç mekana sahip. Lezzetli Fransız Balık Çorbası ile nam salmış.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Albert Bistro

Yemek yemeseniz bile, yemekten önce bir şeyler içmek ve yemekten sonra akşama devam etmek için güzel bir yer.

–Menü

Menüye gelince olur da kahvaltı tercih ederseniz Omelett naturell alabilirsiniz (135 NOK).

Normal öğünlerde ise  et, deniz mahsulleri ve hamburger çeşitleri üzerine bir ürün konseptleri var. 

Izgara Antrikotu (Grillet entrecôte) 346 NOK ya da Alberts Hamburger’i 235 NOK karşılığında yiyebilirsiniz.

Albert Bistro Trøndelag Midyesi (Økologiske blåskjell fra Trøndelag)

Biz ise tercihimizi yine deniz mahsullerinden yana kullandık. Bu sefer ben beyaz şarapta buğulanmış Trøndelag Midyesini (Økologiske blåskjell fra Trøndelag) tercih ettim (216 NOK).

Albert Bistro Norveç Karides Tabağı (Ferske norske reker)

Eşim ise haşlanmış taze Norveç Karides Tabağı (Ferske, norske reker) aldı (225 NOK).

Albert Bistro Bibi Graetz Rose

İçecek olarak ise birer kadeh Bibi Graetz Rose aldık (105 NOK). Toplam olarak ise bahşiş hariç 640 NOK hesap verdik. 

Burada da fiyatlar dışında her şey muhteşemdi. Yine de tavsiye ediyorum.

Aker Brygge

Buraya gelmek için 12 Numaralı Trama binip Aker Brygge Tram Durağı’nda inmeniz yeterli. Zaten Aker Brygge sahilinde dolaşırken hemen sağ tarafınızda göreceğiniz mekan hemen dikkatinizi çekecek…

Çalışma saatleri 07:30-23:00 Adres: Stranden 3, 0250 Oslo, Norveç Tel: +47 21 02 36 30

-Mathallen Oslo

Kafe, restoran ve küçük ölçekli Norveçli üreticilere ait özel bölümlerin yer aldığı kapalı gıda çarşısı. 

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Mathallen Oslo

Burası tam anlamıyla hem alış veriş yaparken tüm lezzetleri de tadabileceğiniz bir bakkal ve restoran bütünü olarak tanımlanabilir.

Akerselva Nehri

Mathallen Oslo, şehrin biraz daha kuzeyinde Grünerløkka semtinde Akerselva Nehri kıyısında bulunuyor.

En önemli özelliği geyik eti, balina eti vb. oldukça kaliteli malzemeler pazar tadında satılırken yine bu ürünlerin kullanıldığı tüm Dünya lezzetlerini barındıran restoran kültürünü bünyesinde barındırması.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Mathallen Oslo

Kalitesi kesinlikle  süpermarketler ile karşılaştırılamaz. Modern, temiz ve mükemmel gastronomik çeşitlilik barındırıyor. Tabii ki, Norveç fiyatlarıyla!

Ayrıca yemek üzerine de bir eğitim yeri. Her akşam bir restoranda Çin yemekleri, Tayland yemekleri vb. günü yapılıyor. Tüm şef ahçılar ve ekipleri Oslo Mutfağı’nda yer edinmek için öncelikle burada her hangi bir restoranda kendini göstermeye çalışıyor. 

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Mathallen Oslo

Şöyle açıklayayım. Örneğin her hangi bir restorana oturduğunuzda bugünün Tayland yemekleri günü olduğu söylenip menü, şef ve ekibi takdim ediliyor. Bazı yemekleri şef bizzat servis ediyor. 

Siz de bu tür yemekleri seviyorsanız şef ve ekibine o şansı veriyorsunuz. Tabii ki beğenmeseniz de parasını ödeyerek. 

Çalışma saatleri 10:00-20:00 (Pazartesi Kapalı) Int: https://mathallenoslo.no/en/

Adres: Vulkan 5, 0178 Oslo, Norveç Tel: +47 400 01 209

-Hitchhiker

Asya mutfağına hitap eden sokak yemeklerini sunan restoran Mathallen Oslo’nun ikinci katında bulunuyor. Oslolular tarafından oldukça tutulan bir yer olduğunu söyleyebilirim.

Bir akşam yemeğimizi de burada aldık. Güler yüzlü personeli ile modern ve modaya uygun ve şık bir yer.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Hitchhiker

Restoranın menüsü sık sık değişiyor. Gününe göre bir şef ve ekibi tarafından menü belirleniyor. Örneğin bizim gittiğim akşam Tayland yemekleri günü idi. İçerisi de bayağı kalabalıktı.

–Menü

Asya mutfağından 5 veya 7 çeşit yemek içeren menülere sahip. Yemekler hazırlanırken sadece organik malzeme kullanıyor. 

5 çeşit yemek içeren menü 475 NOK, 7 çeşit yemek içeren menü 605 NOK fiyat ile sunuluyor. İsterseniz yemekleri ala carte olarak alabiliyorsunuz.

Antalya’ya gitmiş hafiften Türkçe bile bilen garsonumuzun tavsiyesi üzerine 5 çeşit yemek içeren paylaşımlı bir Tayland menüsü seçtik.

Hitchhiker Akkar

İlk olarak Soya Tapioca ve Avokado Wasabi olarak tanımlanan bir Tayland yemeği olan Akkar geldi.

Hitchhiker Blåkjell

İkinci olarak ise kırmızı köri ve erişte ile yapılan Blåkjell geldi.

Hitchhiker Grillet Torsk

Üçüncü olarak yeşil köri ile servis edilen Grillet Torsk yani Izgara Morina geldi. Bu şimdiye kadar gelenler içerisinde hepsini zevkle bitirdiğim tek yemek oldu.

Hitchhiker Okse Ytrefile

Dördüncü olarak bir çeşit salata olarak sunulan Sığır Eti Salatası Okse Ytrefile geldi. 

Hitchhiker Okse Kokosnott

Tatlı olarak ise Dondurmalı Hindistan Cevizi Kokosnott aldık. Bakın bu harikaydı.

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Hitchhiker

İçecek olarak ise birer kadeh ev yapımı Hitch kırmızı aldık (196 NOK). Toplam olarak ise bahşiş hariç 671 NOK hesap verdik. 

Açıkçası gelen yemekleri ağız tadımıza çok uygun bulmadım. Norveç’e gelip Tayland yemekleri yemek ise Norveçliler için normal bir davranış olsa da bana göre çok garip. Yine de Norveçlilerin yabancı yemekleri kendi kültürüne adapte etmesine iyi bir örnek olduğu için gidip görmeniz açısından tavsiye ediyorum.

Buraya gelmek için 34 ve 54 Numaralı Otobüslere binerek Møllerveien Otobüs Durağı’nda ya da 11, 12 ve 13 Numaralı Trama binip Olaf Ryes Plass Tram Durağı’nda inmeniz yeterli. 5 dakika yürüyerek mekana ulaşabilirsiniz.

Çalışma saatleri Salı-Cuma 17:00-23:00 (Cumartesi 12:00) (Pazar Pazartesi Kapalı)

Int: https://mathallenoslo.no/en/    Adres: Vulkan 5, 0178 Oslo, Norveç Tel: +47 954 51 466 

Değerlendirme

Oslo’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında yazdığım bu yazıda sizlere önce para/hesap, restoran ve yemek bazında şehirde karşılaşacaklarınızı ve yapmanız gerekenleri özetledim.

Daha sonra da Osla’da deneyimlediğimiz mekan ve tatları öğün bazında aktarmaya çalıştım. Bu kapsamda bu yazının okuyan tüm gezginler için Oslo hatta Norveç özelinde çok yardımcı olacağını değerlendiriyorum. Sağlıcakla kalın.

Oslo ve çevresi ile ilgili diğer yazılarımız için Oslo Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın.

Exit mobile version