Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi

Yazı Dizisi : Şarm El-Şeyh Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Şarm El-Şeyh bir çok aktivitenin bir arada yapılabileceği bir şehir, özellikle de şehrin hemen yanı başındaki Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi olmazsa olmazlardan.

Çeşitli tur programlarında böyle bir gece Çölde ATV ya da Quad Bike safarisi ile birleştiriliyor. Biz ise kendimize özgü olarak böyle bir geceyi Sahra Çölü’nde Deve Sürüşü ile birleştirdik. Buna uygun ortam da var çünkü Bedevi Gecesi’nin yapıldığı çöl ortamı hemen şehrin yanı başından başlıyor. 

Ben de sizlere böyle bir tercih yaparsanız yaşayacaklarınızı ve tavsiyelerimi bun yazımda sizlere aktarmaya çalışacağım.

Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi Ücreti

Aslında hiç aklımızda olmayan bir geceydi. Otel yetkilileri ile konuşup belli bir alanda değil çölde bir noktadan diğer bir noktaya deve ile gitmek istediğimizi söylemiştik. Onlar da bize değişik bir teklifte bulundu. Talebimiz ile Laialy Gece Kulübü’nde düzenlenecek Bedevi Gecesi’ni birleştirmemiz halinde ulaştırma dahil kişi başı 25 $ ödememizi kabul ettiler. 

Oldukça uygun olduğunu düşündüğümüz bu teklifi çok fazla tartışmadan kabul ettik.

Laialy Gece Kulübü’ne Ulaşım

Güney kararmaya yakın olarak söylendiği gibi otelimizden alındık ve hemen şehrin yanı başından başlayan çöle doğru yola koyulduk.

Lailai Gece Kulübü’ne Ulaşım

Yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuktan sonra develere bineceğimiz başlangıç yerine vardık. 

Sina Çölü

3-4 km deve sürüşü yaptıktan sonra Laialy Gece Kulübü’ne ulaştık ve bu fotoğrafı kulübün hemen önünde bir hatıra olarak çektirdik. Oldukça eğlendiğimiz bu yolculuğun tüm ayrıntılarını Sina Çölü’nde Deve Sürüşü başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Laialy Gece Kulübü

Burası çölün ortasına kurulmuş değişik bir gece kulübü. Sharm El-Şeyh’in çöl tarafında birkaç km ötede bulunuyor.

Laialy Gece Kulübü

Burada Binbir Gece Masallarından esinlenerek çölün ortasında bir gece kulübü yaratılmaya çalışılmış.

Laialy Gece Kulübü

Tabii ki gece kulübü derken bir diskoyu değil Arap Gecelerine özgü dansların ve şovların sergilendiği bir çadır platform ve çevresini kastediyorum. 

Laialy Gece Kulübü

Platform ile çadırlar arasında bir kum pist bırakılarak ara şovlar için de zemin hazırlanmış. Benim dikkatimi çeken ise şovlar devam ederken bu bölümde deveye binen insanlar oldu.

Laialy Gece Kulübü

Gösteriler devam ederken kendi çadırlarınızdan hem yemek yiyip hem de şovları seyredebiliyorsunuz.

Adres: Qesm Sharm Ash Sheikh, South Sinai Governorate

Sina Çölü’nde Gün Batımı

Eğlence başlamadan önce gün batımında çölde fotoğraf çekiyoruz. 

Sina Çölü’nde Gün Batımı

Çölde gün batımı gerçekten harika görüntülere sahne oluyor. Bir yandan hava hızla soğurken bir yandan da tonlar iyice yumuşuyor. Uzakta seri halde görülen ışıklar ise havaalanı ışıkları.

Sina Çölü’nde Gün Batımı

Uzakta ufukta ise ince bir toz bulutu oluşmuş. Net bir ufuk çizgisi yok ancak bu gün batımına has değil gündüz de böyle…

Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi

Tam olarak karanlık çöktükten ve herkes çadırlarında yerlerini aldıktan sonra Bedevi gecesi start alıyor.

Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi

Gecenin başlangıcı olarak Bedevi ya da Habak Çayı geliyor. Bedevi adetleri de Orta Asya adetleri gibi sanırım. Çay önden geliyor. 

Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi

Su, kola vb. menüye dahil. Bira, çerez vb. isterseniz ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. 

Tam olarak karanlık çöktükten ve herkes çadırlarında yerlerini aldıktan sonra Bedevi gecesi start alıyor. Doğal olarak dansöz ve ateş gösterileri ön plana çıkıyor.

Bedevi Çorbası

Gösteri devam ederken yemekler de geliyor. İlk olarak Bedevi Çorbası da dedikleri patetesli bir çorba geliyor. Daha çom patatesli mercimek çorbasına benziyor. Tadı çok kötü değil.

Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi

Daha sonra gördüğünüz menü sunuluyor. Pilavları tereyağı az da olsa bizim pilavımıza benziyor.

Sina Çölü’nde Bedevi Gecesi

Köfteleri çok güzel değil ama yenilebilir. Tavukları ise en güzeli.

Meyve Servisi

Yemeğin sonunda ise mütevazi bir meyve tabağı sunuluyor. Gerçeği söylemek gerekirse menünün tat olarak çok güzel olmadığını söyleyebilirim.

Dansözlerden sonra sahneye yılanlarla dans eden adam çıkıyor. Yaptığı danslar gerçekten tehlikeli ve izlemeye değer cinsten.

Yılanla Fotoğraf

Yılanlarla dans gösterisinden sonra ise isteyenlere 1 $ karşılığında yılanla fotoğraf çekilmesine izin veriliyor. Bu şovdan sonra ise gösteri bitiyor ve bize tahsis edilen araçla birlikte otelimize geri intikal ediyoruz. 

Değerlendirme

Açık söylemem gerekirse vasat bir akşam yemeğine rağmen Sina Çölü’nde Deve Sürüşü ve Bedevi Gecesi beraber düşünüldüğünde  ulaşım dahil 25 $ ücretin oldukça uygun olduğunu düşünüyorum. Kalacağınız otelde size böyle bir fırsat sunulursa mutlaka değerlendirin. Gerçekten güzel bir deneyim.

Şarm El-Şeyh ve çevresi ile ilgili diğer yazılarımız için Şarm El-Şeyh Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version