Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Yazı Dizisi : Porto Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Serhat ÇELEBİOĞLU

Porto‘ya kimliğini veren üç şeyden biri Douro Nehri diğerleri ise İşkembe ve Porto Şarabı, dolayısıyla Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında bir yazıp neredeyse sakatat konusunda aynı ağız tadına sahip olduğumuz, şaraplarını ise Türkiye’de bulamadığımız Portolu kardeşlerimizi yad etmeden geçmek istemem. 

Gerçi biz her şeyi gerçekten severek yedik ama şehrin en önemli özelliklerinden biri sevsek de sevmesek de kendine has tatlarının olması. Başka ülkelerin kendine has tatlarının şehre hakim olmaması. 

Hele bir de deniz ürünleri ve şarap çeşitleri ile aranız iyi ise İşte Porto İşte Şampiyon durumu.

Tabi ki bir de Fado. Yemeklerinize eşlik eden o muhteşem müzik zevkini de unutmamak lazım.

Porto

Bu nedenle Porto’ya gitmek gibi bir niyetiniz varsa bu yazımı mutlaka okuyun. Aşağıda topladığım başlıklarda ne yazıyorsam bizzat gittim, yedim ya da içtim. Siz giderseniz seçim tabii ki sizin ama alınan ders ya da tecrübe bildiğiniz gibi her zaman esastır.

Porto Yemek Kültürü

-Para/Hesap

Portekiz’de para birimi Euro. 1 €: 6,5 TL (2019) ediyor.

Porto, AB ülkeleri içerisinde olmasına rağmen AB standartlarına göre ucuz Lizbon’a göre daha pahalı diyebileceğim şehirlerden biri. Yine de doğru yerleri seçerseniz her bütçeye uygun yiyecek bir şeyler bulabiliyorsunuz.

Porto’da dikkatimi çeken en önemli özelliklerinden biri de mekan ne kadar ünlü olursa olsun ya da muhteşem bir manzara sahip olursa olsun bunun Türkiye’nin tersine kesinlikle fiyatlara yansımaması.

Porto

Fiyatlama da en garibime giden başka bir durum da salata çeşitleri. Türkiye’de yemeğin yanında ikram edilen salataların fiyatları burada neredeyse ahtapot güveç ile aynı. İnsan bunu görünce pahalı olduğunu düşünüp salata almıyorlar.

Genel olarak Türkiye’de kuver denince sadece garsonların hizmet bedeli anlaşılıyor burada ise buna hizmet ve yemek öncesi başlangıçları da dahil ediliyor. Ancak, kuveri yemediğiniz takdirde hesaba da dahil etmiyorlar. Bu nedenle hesapta bu kalemi görürseniz ve kuveri de yediyseniz bahşiş vermeseniz de olur. Genelde garsonlarda yüksek bir bahşiş beklentisi yok.

-Restoranlar

Şunu net olarak söyleyeyim Portekizliler yiyelim, içelim, laylaylom cinsinden insanlar. Böyle olunca da restoranlar dahil oldukları her yerde eğleniyorlar. 

Porto’da restoranlarda başlangıç olarak kuver adı altında kızarmış/taze ekmek, ton balıklı tartar ve zeytin ya da zeytin yağı getiriyorlar. Başlangıçlar ücretsiz değil.

Deniz ürünleri ile aranız iyiyse yaşadınız. Çünkü burada yediklerinizi Türkiye’de bulamazsınız bulsanız da ki çok zor bu fiyatlara kesinlikle bulamazsınız.

Porto

Restoranların en iyi olduğu alan ahtapot yemekleri/başlangıçları.  Ahtapot ve ürünleri ile aranız iyiyse restoranlarda da öncelikle bu yönde ve özellikle Azor Adaları kaynaklı seçimler yapın. Çünkü Azor Adaları’ndan getirilen ahtapotlar gerçekten ayrı bir güzel oluyor.  

Tüm Portekiz’de Sardalya temizlenmeden pişiriliyor. Sardalyaya özgü bir durum. Bu nedenle mideniz bulanmasını istemiyorsanız Porto’da tercihinizi fileto balıklardan yana kullanın. 

Genelde yemeklerin yanında yuvarlak dilimler halinde patates kızartması sunuluyor. Laskash denilen kalın soyulmuş kabukların kızartıldığı menüler de bulunuyor. Bazı yerlerde de  lays getirebiliyorlar. Israrla French Chips dememize rağmen laysleri ısıtıp getirdiklerine şahit olduk. Garsonları mutlaka görsel olarak ikaz edin. 

İçecek olarak şarap tercih ediyorsanız mutlaka Douro menşeli olanlardan seçin. Türkiye’de bu şarapların şişesi 300-350 Tl (2019)’den başlıyor/zaten bulamıyorsunuz.

Restoranlarda tatlı olarak yemek sonrası Pastel de Nata sunuluyor. Bu tatlıyı genelde tatlı menülerinin en başında görürsünüz. 

-Yemekler

Porto’da genel olarak kahvaltı anlayışı kurabiye, kruvasan ve kahveden oluşuyor. Bu yüzden işe giden tüm Portolular neredeyse gözlerini kahve dükkanlarında açıyor. 

Bu tip yerlerde tost ya da kruvasan eşliğinde çay, kahve hatta günün çorbasını bile içebiliyorsunuz.

Meze Olarak Sunulan Zeytin

Zeytin ve ürünlerini kahvaltıda göremezken restoranlarda bizim kahvaltı da kullandığımız ürünleri meze olarak sunuyorlar.  

Portolulara işkembeci diyorlar. Çünkü Prens Gemici Henry’nin 1415’deki Fas seferinden başlayıp keşifler süresince geçen iki yüzyıllık sürede sefer için hazırlanan filoların kumanyalarını sağlamak üzere Porto ve civarında bulunabilen tüm hayvanlar kesilmiş. Etler gemilere yüklenirken Porto halkına sadece işkembeler kalmış. Porto usulü Dünyaca ünlü işkembe yemekleri bu dönemden kalma. Acaba bizim işkembe çorbasının da böyle bir hikayesi var mı diye araştırdım ama doyurucu bir cevap bulamadım.

Bacalhau (Morina Balığı)

Portekizlilerin milli yemeği kendilerinin üretmedikleri daha çok Kanada’dan ithal edilen Bacalhau (Morina Balığı). Portekizliler bu balığı kullanarak envai çeşit yemek yapıyorlar.

Benim gördüğüm kadarıyla ana yemekler daha çok deniz mahsulleri ile domuz ve dana eti üzerine. Özellikle dana etleri oldukça lezzetli. Bu çeşitlerden sonra tavuk ve ürünleri de yeniyor. Yemekleri destekleyici ürün olarak ise daha çok patates, mantar ve ıspanak kullanıyorlar.

Paketlenmiş Ahtapot

Deniz mahsulleri mutfaklarda oldukça geniş yer kaplıyor ancak Porto’da ahtapotun yeri ayrı. Marketlerde bile et ve tavuk ürünleri ile beraber ahtapot ürünlerini de görebilecek kadar çok tüketim var. Bizdeki tavuk benzeri bütün olarak satılan ahtapotların fiyatları da marketlerde oldukça uygun.

Tuzlu Kestane Kebap

Rua de Santa Catarina (Santa Catarina Caddesi)’da bizim İstiklal Caddesi’ndeki gibi kestane kebapçılar var. Yalnız burada adet biraz farklı. Kestaneler külden çıkmış gibi. Sebebi nedir diye sordum. Kestaneleri tuzluyorlarmış. 

Portoluların limonata anlayışları da değişik. Örneğin biz şekersiz limonata içmezken onlar limonatayı oldukça ekşi şekilde şekersiz içiyor.

-Fado

Fado burada da Lizbon kadar yaygın. Fado deyince genel olarak Lizbon akla gelse de Portolu sanatçılar da imparatorluk donanmasının esas çıkış yerinin Porto olmasından kaynaklı olarak Fadonun da merkezinin Porto olduğunu iddia ediyorlar. Tabii ki Fado kültürü ülkenin her tarafın yayılmış durumda o yüzden bu tartışmalara girmek yerine müziğin keyfini çıkarmak da fayda var.

Fadonun kökenini gidip de geri dönmeyen denizcilerin ardından Portekizli kadınların denize karşı yaktığı ağıtlar oluşturuyor. Yüzyıllardır değişmemiş, oldukça sade. Akdeniz müziklerine hiç benzemiyor. Akdeniz müziklerinde bir sıcaklık hissedersiniz, fado size bunu hissettirmez, çünkü bir deniz müziği değil, okyanus müziği. Çoğunlukla klasik gitar ve 12 telli gitar eşliğinde, fadista/fadistalar tarafından yorumlanıyor. Mikrofon yok bu nedenle güçlü bir nefes ve ses şart. Buralara kadar gelip de bir fado gecesine katılmadan dönerseniz kusura bakmayın zaten Portekiz’e boşuna gitmişsiniz derim.

Racona göre Fado dinlerken bir şey yenmiyor. Çatal bıçak sesi hiç hoş karşılanmıyor. Muhabbet aman ha. Elinizi kaldırıp garsondan bir şeyler istemeye de kalkmayın. Bozarlar. Bu nedenle fadistaların verdiği araları bekleyip sabırlı olmanız gerekiyor. Ayrıca sanatçıya da büyük saygısızlık.

Portekiz’e ilk geldiğimde Lizbon Bairro Alto’da bir mekanda fado dinlerken ısrarla muhabbet eden Alman gençleri önce uyardıklarına sonra da mekandan attıklarına şahit olmuştum. Porto Lizbon’a göre çok daha nezih ama ben yine de yazayım dedim. Bilginize…

Kahvaltı Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında kültürleri olmasa da kahvaltı bazında deneyimlediğimiz sadece 1 yer var. Yemekler başlığında anlattığım gibi Portekiz’de kahvaltı yapma alışkanlığı olmadığından otellerde kahvaltı almadıysanız anlayışınızı kurabiye, kruvasan ve çaydan oluşan iş kahvaltısına indirgemek zorundasınız.

-Majestic Café

Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında kahvaltı bazında deneyimlediğimiz tek yer Majestic Café.

Majestic Café

Kentin istiklal caddesi diyebileceğim Santa Catarina Caddesi’nin başında bulunuyor. Magestic Kafe, 1921 yılında açılmış ve şehrin sosyetesi ile aydın sınıfının en çok takıldığı elit bir mekan olmuş. Harry Potter serisinin yazarı JK Rowling’in serinin ilk filmi olan “Harry Potter and the Philosopher’s Stone”un kitabını da burada yazmış.

Art Nouveau tarzı mimarisi ve içerideki dekor harika. Deri döşeme iç dekorasyonu, alçı bezemeli tavanı ve Flaman aynaları derken etkilenmemeniz mümkün değil. Cityguides sitesine göre Dünya’nın en güzel 6. kafesi.

Majestic Café

Yani Majestic Café, kesinlikle sıradan bir kafe değil. Altın kaplamalı ahşap yapılar arasında, Porto’nun en meşhur ve üst kalite kafelerinden birinde oturuyorsunuz. İstanbul’da ne yazık ki artık böyle tarihi bir kafemiz bile kalmadı ya da ben bilmiyorum.

Kahvaltı menüleri portakal suyu, meyveli yoğur, kruvasan ile kahve, çay ve sıcak çikolatadan oluşuyor. Yanında ekmek, yağ ve reçel getiriyorlar. Sıcak olarak istediğiniz şekilde yumurta ya da tütsülenmiş somon alabiliyorsunuz. Bu kahvaltı için de kişi başı 30 € istiyorlar.

Bu parayı vermem değmez derseniz kahve çeşitlerine 5-7 €, sandaviçler ise 5 €. Dünyaca ünlü TWG serisi çay servisi ise 6 €.

Şimdi size bunların dışında kahvaltıda verilen iki ayrı tattan bahsedeceğim.

–Rabanadas

Majestic Café’ye özgü kahvaltıda da sunulan ilk tat Rabanadas.

Rabanadas Majestic Cafe

Rabanadas için Portekiz usulü Fransız Tostu diyorlar. Kahvaltı da da isteyenlere servis ediyorlar. Süt, yumurta, tarçın tatlarını hissettiğiniz değişik bir tatlı. Denemeye değer olmak ise birlikte bana göre sıcak bir tatlı çeşidinin kahvaltıda verilmesini pek anlamadım. Bizim künefenin kahvaltıda verilmesi gibi bir şey bu (6 €).

–Pastel de Nata

Majestic Café’de kahvaltıda da sunulan ikinci tat “Pastel de Nata”.

Portekiz’e has tatlı ya da bir kurabiye diyebileceğim Dünyaca ünlü Belem Tatlısı (Pastéis de Belém) burada da üretiliyor ve satılıyor.

Pastel de Nata Yapımı

Tek farkı ismi. Kuzey Portekizliler yaptıkları benzer tatlıya Pastel de Nata diyor. Yani Pastéis de Belém’in kuzeydeki adı Pastel de Nata. Hepsi bu.

Bence bahsettiğim bu tatlıları kahvaltıda değil bizim yaptığımız gibi öğleden sonra ya da akşam yemekten sonra denemenizde fayda var.

–Menü

Öğle ya da akşam yemeği için burayı tavsiye edemem çünkü çok fazla çeşit olmadığı gibi oldukça da pahalı olduğunu düşünüyorum.

Majestic Café

Şöyle ki Spaghetti alla Bolognese örneğinde İtalya’da çok lüks yerlerde bile 15 € seviyesinde yiyeceğiniz yemeğe 21 € istenmesi bence anlamsız ve gereksiz. 1-2 çeşitten oluşan ızgara et ve balık çeşitleri de 24-25 €,  Douro Şarap Şişeleri ise 25-35 € civarında. Couvert olarak getirilen başlangıçlara da 5 € isteniyor.

Açıkçası bu fiyatları ödeyerek harika bir fado gecesine gitmenizin daha doğru olduğunu düşündüğümden öğün bazında burayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Majestic Café

Buraya ulaşmak için 22 Numaralı Tramvay’a binip pastahanenin çok yakınındaki Santa Catarina Tramvay Durağı’nda ya da 11M, 200, 207, 302 ve 400 Numaralı Otobüsler binip Pr. D. João I Otobüs Durağı’nda inebilirsiniz.

Çalışma Saaatleri: pazar hariç 09:30-23:30

Int: https://www.cafemajestic.com/en/Utilities/Homepage.aspx

Adres: Rua Santa Catarina 112, 4000-442 Porto, Portekiz,  Tel: +351 22 200 3887

Öğle Yemeği Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz 3 yer var.

-Restaurante A Canastra Da Ribeira

İşte size işkembe yemeklerinin tadına bakabileceğiniz bir yer. Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz ilk yer Riberia‘da bulunan Restaurante A Canastra Da Ribeira.

Ribeira, estetik ve son derece dar sokakları, minik meydanları, dik merdivenleri ve Douro Nehri’ne bakan küçük restoranları ile çok güzel bir semt.

Restaurante A Canastra Da Ribeira

İşte Restaurante A Canastra Da Ribeira o küçük restoranlardan biri. Çok güzel bir atmosferi var. Ancak biz buraya sadece öğle yemeği için uğradık.

Tripas à Moda do Porto (Tripeiros)

Doğal olarak Portoluların çok beğendiği şahsi fikrimdir kuru fasulyeli sosisli işkembe yemeğini Tripas à Moda do Porto ya da lokal deyişiyle Tripeiros’u çok da beğenmedim (12 €).

Sopa de Feijão (Fasulye Çorbası)

Menüde gördüğüm Sopa de Feijão (Fasulye Çorbası) ise dikkatimi çekmişti. Daha önce içeniniz var mı bilmiyorum ancak fasulye çorbası gerçekten çok güzel ve tavsiye edebileceğim bir çorba (6 €).

Mekanda bizim ağız tadımıza göre çok fazla yemek var ve garson az da olsa Türkçe biliyor. 

Biz burada yukarıda deneme amaçlı aldığımız yemekler dışında 0,5 lt ev şarabı (6 €) ve içecekler (3 €) eşliğinde Polvo a Lagareiro (Izgara Ahtapot) (16 €) aldık. Yemek gelmeden önce ekmek, peynir ve çok lezzetli ‘balık köftesi’ ikram edildi. Oldukça başarılı bulduğumuz bu mekandan 60 € ödeyerek ayrıldık. Bu restoranı herkese kesinlikle tavsiye ediyorum.

Buraya gelmek için Riberia’ya gelmek yeterli. Çalışma Saaatleri: pazar hariç 10:00-22:00

Adres: Cais da Ribeira 37, 4050-510 Porto, Portekiz,  Tel: +351 22 208 0180

-Carlos Magalhães & Helena-Restauração

Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz ikinci yer Riberia’da bulunan Carlos Magalhães & Helena-Restauração.

Carlos Magalhães & Helena-Restauração.

Burada aldığımız menü tam bir fast food menüsü oldu. Hamburger (5 €) ve kola (2,5 €) dan oluşan öğle yemeğimiz için 27,5 € hesap ödedik. Hamburgerlerin doyurucu olduğunu söyleyemem ama en az 2 tane alırsanız doyarsınız. Yalnızca bir şeyler içmek isterseniz 1 LT Sangria ya da 1 şişe Porto menşeli şarap ise 15 €. Böyle bir yer için harika fiyatlar. 

Buraya gelmek için Riberia’ya gelmek yeterli. Çalışma Saaatleri: pazar hariç 10:00-22:00

Adres: Cais da Ribeira 37, 4050-510 Porto, Portekiz,  Tel: +351 22 208 0180

-Bar Ponte Pênsil

Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında öğle yemeği bazında deneyimlediğimiz üçüncü yer Ponte Dom Luís I Köprüsü’nün hemen altında bulunan Bar Ponte Pênsil. 

Ponte Dom Luís I Köprüsü’nü ve Douro Nehri’ni doya doya seyredebileceğiniz ve çok güzel de kareler de yakalayabileceğiniz Riberia’ya hakim bir noktada bulunuyor. 

Daha önce Porto’nun Simgesi Ponte Dom Luís I Köprüsü  başlıklı yazımda bahsettiğim 1886 yılında Ponte Dom Luís I Köprüsü açılana kadar hemen yanı başında Porto halkına hizmet veren Ponte Pênsil D. Maria II Köprüsü’nün eski taşıyıcı sütun platformunda bulunuyor.

Genel olarak bir bar da olması dolayısıyla gençler ve genç kalanların buraya takıldığını söyleyebilirim. Fiyatlar böyle bir yer için oldukça makul. 

-Menü

Bu manzarada içilir deyip bir şişe Douro Şarabı istedik. Marka fark etmez hepsi güzel zaten (15 € -25 €). Tabii ki yanında da sıcak bir şeyler olsun dedik.

Genel olarak dikkatimi çeken şey İspanya da olduğu gibi burada da kahvaltıda gözünüzün aradığı yeşil zeytinleri çerez olarak getirmeleri (1 €). Tabii ki bir de canınız tapas isteyip de sanki çok özel bir şeymiş gibi getirdikleri parçalanmış kaşar altı kızarmış ekmekleri (4 €) görünce şaşırıp kaldık.

Yine aynı şekilde patates kızartması yerine lays kullanmaya da devam ediyorlar. Sanırım bu olay ülkelerini işgal eden Fransızlardan nefret etmeleri ile ilgili. Sonuçta herkes French Chips diyor. 

Anlayacağını şarapları ne kadar güzel olsa da mezeleri bizim mezeler gibi değil. Özellikle ara sıcaklarda gerçekten zayıflar.

Mekana gelince manzarası olmasa yemek yenilecek değil klasik fastfood yenilip geçilecek bir mekan. Zaten başka bir şey de yok. Hamburger ve salata çeşitleri malzemesine göre 5,5 €-7,5 € arasında bir fiyatla sunuluyor.

Burayı manzarası ve sıcaklığı nedeniyle kahvaltı ya da akşamüstü atıştırmalığı için tavsiye edebilirim. Mantarlı kaşarlı omletler 7,5 €, kaşarlı tostlar 3 €. 

Bar Ponte Pênsil

Ancak saat 21:30’dan sonra her gün canlı müzik de var. Bunu da yer itibariyle göz ardı etmeyin derim. Ancak talep çok yoğun olduğu için 2 personelin hizmet verdiği mekanda hizmet de çok yavaş. Bu nedenle beklentinizi en alt düzeyde tutun ki pişman olmayın. 

Buraya gelmek için Riberia’ya gelmek yeterli. Çalışma Saaatleri: 09:00-02:00 

Adres: R. de Cima do Muro 14, 4000-173 Porto, Portekiz, Tel:+351 912 314 589

Akşam Yemeği Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir?

Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz 2 yer var.

-Café do Cais Restaurante.Bar

Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında akşam yemeği bazında deneyimlediğimiz ilk yer Riberia sahiline sıfır noktada bulunan Café do Cais Restaurante.Bar.

Café do Cais Restaurante.Bar

Dom Luís I Köprüsü’nü seyrederek akşam yemeğinizi yiyebileceğiniz restoran oldukça da popüler. Kalabalık olmasına rağmen garsonlar durumu gerçekten de iyi idare ediyor.

Başlangıç olarak Polvo em Vinagrete (Ahtapot Salatası) (6 €) ve yemek olarak da Bife à Portuguesa na Frigideira (14 €) aldık. 0,5 lt ev şarabı (6 €) ve içecekler (3 €) ile bahşiş dahil 60 € ödedik.

Oldukça başarılı bulduğumuz bu mekandan 60 € ödeyerek ayrıldık. Bu restoranı herkese kesinlikle tavsiye ediyorum.

Buraya gelmek için Riberia’ya gelmek yeterli. Çalışma Saaatleri: pazar hariç 11:00-23:59

Adres: Cais da Estiva 91, 4050-603 Porto, Portekiz,  Tel: +351 916 752 999

-Vinhas d Alho

Akşam yemeğini fado dinleyerek yemek burada adetten. Biz de tercihimizi tavsiye üzerine Vinhas d Alho’dan restoranınındın yana kullandık.

Vinhas d Alho

Tavsiye diyorum çünkü gitmeyi planladığımız yer kapalıydı. Ne yapacağımızı düşünürken camdan seslenen bir bey bize burayı tavsiye etti. Etti ama Riberia’ya paralel Rua da Reboleira bulunan mekanı yarım saatte zor bulduk. Çünkü mekanın girişi merdiven altı şeklinde. Dışarıdan bakan hiç kimse buranın bir restoran olduğuna kesinlikle inanmaz.

Vinhas d Alho

Öncelikle belirteyim. Kaliteli hizmet ve yemekler sunan personeli ile birlikte harika bir restoran. Manzara zaten bizim boğaz. Yemekleri gerçekten enfes ve en önemlisi her akşam ful dolu. Açıkçası bu girişinin bulunması oldukça zor olan restoran beni bayağı etkiledi. 

Vinhas d Alho ve Maria Daniela

Yemeklere geçmeden bu restoranın en önemli özelliğinden bahsetmek istiyorum. Mekanın sahibesi olan Maria Daniela aynı zamanda bir fadista ve muhteşem bir performansı var. Eşiyle birlikte bize o kadar güzel fadolar söyledi ki kendimizden geçtik.

–Yemekler

Başlangıç olarak her restoranda olduğu gibi kuver getiriyorlar. Tereyeğı, zeytin ve ekmekten oluşan bu üçlü gerçekten çok lezzetli.

Kuver Vinhas d Alho

İsterseniz bunun yanına yeşil zeytinde (Azeitonas) ekleyebiliyorsunuz (1,5 €).

Sopa de Legumes (Sebze Çorbası)

Yemeklere gelince başlangıç olarak Sopa de Legumes (Sebze Çorbası) alabilirsiniz. Ben deneme amaçlı olarak bir tabak istedim. İnanılmaz güzel ve tek başına doyurucu nitelikteydi (3,5 €).

Torneds do Novilho

Ana yemek olarak dana etinden yapılan gerçekten de oldukça başarılı bulduğum Torneds do Novilho’yu tavsiye ederim. Ayrıca etin yanında gördüğünüz börek benzeri katlı patates ise oldukça değişikti. Sosuyla birlikte baktığımızda bu yemek gerçekten de ağız tadımıza da oldukça uygundu (19 €). 

Camarno Salteado (Sote Karides)

Ayrıca deniz ürünü sevenler için de Camarno Salteado (Sote Karides)’yu şiddetle öneririm. 

İçeceğe gelince kesinlikle bir tavsiyem yok. Douro menşeli hangi şarabı bulursanız için. Zaten hepsi birbirinden güzel (15 €-25 €).

Queue de Chocolate (Çikolatalı Muffin)

Tatlı olarak da Queue de Chocolate (Çikolatalı Muffin) alabilirsiniz (6,5)

Muhteşem bir akşam sonunda tüm  bu yediklerimize bahşiş dahil 105 € ödedik. Yorumlara bakıldığında her ne kadar pahalı dense de burada Fado eşliğinde yediğiniz yemekleri ya da deniz ürünlerini bizim boğazda yeseniz burada vereceğiniz hesabın en az iki katını vereceğinizi de garanti ederim. Sonuç olarak buraya gelecek arkadaşlarıma en az bir akşamlarını burada geçirmelerini rahatlıkla geçirmelerini tavsiye edebilirim.

Buraya gelmek için Riberia’ya gelmek yeterli. Çalışma Saaatleri: 12:00-22:30 

Adres: Cais da Estiva 139, 4050-080 Porto, Portekiz, Tel:+351 22 201 2874

Değerlendirme

Porto’da Ne Yenir? Nerede Yenir? kapsamında yazdığım bu yazıda sizlere önce para/hesap, restoran ve yemek bazında Porto’da karşılaşacaklarınızı ve yapmanız gerekenleri özetledim.

Daha sonra da çok sevdiğim Porto’daki deneyimlediğimiz mekan ve tatları öğün bazında aktarmaya çalıştım. Bu kapsamda bu yazının okuyan tüm gezginler için Porto özelinde çok yardımcı olacağını değerlendiriyorum.

Porto ile ilgili diğer yazılarımız için Porto Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Sağlıcakla Kalın.

Exit mobile version