Site icon Gezer Döner – Gezi Rehberi Sitesi

Günübirlik Alanya Gezimiz

Yazı Dizisi : Antalya Gezi Rehberi
Daha Fazla Yazı

Yazar : Elif Yıldırım

Bugünkü yazımın konusu Günübirlik Alanya Gezimiz. Hani bazen bir boşluğa düşmüşsünüzdür, dışarıda güneş yüzünü göstermiştir ve evde duramıyorsunuzdur ya işte öyle bir günde kısa bir nereye gidelim tartışmasının ardından aldığımız ani kararla atlayalım günübirlik de olsa Alanya’ya bir gezi yapalım dedik. 

Toparlanıp yola çıkmamız 15 dakika aldı. Konyaaltından arabamıza atlayıp yaklaşık 160 km yol yaparak 2,5 saatte Alanya’ya vardık.

Biz de Antalyalıyız sonuçta buradaki amacımız denize girmek olmadığı için olaya biraz kültür, biraz da fotoğraf gezisi süsü verdik.

Alanya

Etraf oldukça güzel. Sahilde yürümek insanları seyretmek ise ayrı bir zevk bu şehirde…

İlk Durağımız Alanya Deniz Feneri…..

Hani şu gemiler için olanından. Dibinde oturup denizi izlemelik romantik bir fener. Burası güneş batarken oturup düşüncelere dalacağınız, deniz sesi ile birlikte huzur bulduğunuz güzel bir yer. 

Alanya Deniz Feneri

Manzarası ise efsane. Gidip görmenizi tavsiye ederim. Tekne turuna katılırsanız denizden çok daha güzel fotoğraf ve videolarını da çekebilirsiniz.

Alanya Deniz Feneri

Harika bir yer gidip denizi saatlerce izleyebilirsiniz önceden içerisine de girmek mümkünmüş fakat şimdi yasaklamışlar.

Ama burada oturup gelen geçen teknelere bakmak bile insanı rahatlatıyor.

İkinci Durağımız Alanya Kızılkule…..

İlçenin tarihi simgelerinden biri bu kule. Selçuklu Sultanı I. Alaaddin Keykubat’ın emriyle 1226 yılında yaptırılmış.

Kızılkule

Burası o zamanlar Akdeniz’de önemli bir tersane olduğu için kulede hem tersaneyi hem de şehri denizden koruyormuş. Kızıl kule ismi de inşaatta kullanılan kırmızı tuğlalardan geliyormuş. Şansımıza bakım çalışmaları nedeniyle kapalı olduğu için hem kuleye hem de kaleye çıkamadık ama buraya gelenlere mutlaka tavsiye ederim. Alacağınız tek biletle hem kaleye hem de kuleye girebiliyormuşsunuz. Müzekart da geçerli bu arada…

Üçüncü Durağımız Alanya Kale Panorama Restaurant…..

Kaleye giremeyince rotayı kırdık Kale Panoramaya. Kaleye çıkarken sol tarafta kalan ve tüm şehri gören adı gibi panoramik bir restoran.

Kale Panorama Restaurant

Hafif müzikler eşliğinde kahvaltı yapıp lezzetli yemekler yiyebileceğiniz, güleryüzlü çalışanların olduğu nezih bir mekan. 

Alanya Kale Panorama Restaurant

Ara bir saat olması nedeniyle bir yorgunluk kahvesi içmeyi tercih ettik ama menü biraz pahalı galiba. Gerçi bu manzara için de değmez mi sizce…kaleye çıkarsanız mutlaka uğrayın. Manzarası kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel. 

Yemek için bir diğer tavsiyemiz de Alanya Bumbabalık/Bumba Cafe & Bistro…..

Ve sahnedeyiz. Şaka şaka burası ilçenin balık denince akla gelen yerlerinden biri. Hemen limanda…

Bumbabalık/Bumba Cafe & Bistro

Burada balık keyfini başka yerlerde aramayın. İşletmeci çok titiz. Çalışanlarsa çok ilgili ve güler yüzlü…

Bumbabalık/Bumba Cafe & Bistro

Her şey çok taze ve lezzetli. İsteyene balık ekmek bile var. Mezeler bir harika gerçekten… Ortam ise gördüğünüz gibi. Buraya bir daha gelirsem ilk tercihim kesinlikle burası.

Bugünü de böyle bitirdik. Günübirlik de olsa mutlaka buraya gelinmeli.

Antalya ile ilgili diğer yazılarımız için Antalya Gezi Rehberi‘ne bakmayı unutmayın. Başka bir Antalya’da görüşmek üzere…

Exit mobile version